Şimdi Ara

Ulıdağ üniversitesi hastahane rezaleti (parmağım kopuyordu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
7.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
198 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyük geçmiş olsun hocam.

    Sırf bu tarz durumlar için para biriktiriyorum. Hayatta ne olacağı belli olmaz. Devlet hastaneleri sıkıntı yapabiliyor millet olarak sağlıksızız zaten. Para varsa özel en iyisi.
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 7 Mart 2021; 18:17:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt

    Hocam sitem etmekte çok haklısınız.

    Size cevap veriyorum ve tüm konu için yazıyorum aslında.

    Tüm hastalıklarınız için geçmiş olsun öncelikle.

    Olabildiğince kısa şekilde durumu özetlemeye çalışacam.

    Ekonomiden örnek verecem, düze çıkmak için acı reçete uygulamamız lazım, daha çok çalışmak, vergi ödemek bir süre sıkıntı yaşamak ve düzgün yönetilmek neticesinde düze çıkabiliriz. Buna katılmayan yoktur sanırım, katılmıyorsanız da buradan sonrasını okuyup boş yere zamanınızı ziyan etmeyin.


    Şimdi sağlık sisteminde 3-5 dkya muayene gerçeği var. bu ülkeye 2009 da performans sistemi geldi, o gün doktorlar mario gibi puan mı toplayacağız diye hem dalga geçti hem de yürüyüş vb yaptı, sonuçta para göz olmakla suçlandılar. Toplumdan destek görmedikleri için sistem kabul edildi ve 3-5 dk muayeneler ile puan toplamaktalar. Vatandaş kendi sağlığına önem vermedikten sonra toplam sayı olarak toplumun çok küçük bir yüzdesinde olan hekimlerin kendini paralaması bir fayda vermedi.

    2. si Türkiyede sağlık sistemi çok ucuz, bizde endoskopi işlemi 70 tl veya 100 tl, başka ülkede en az 1000 avro- usd her ne ise. Ucuza aldığınız her şeyin kalitesi de ucuzdur. 3 kuruşa kimse 5 köfte satmaz. Ayrıca bu kadar ucuz olduğu için ciddi derece suistimal edilmekte, 6 ayda bir mr tomo çektiren bağımlılar var, tamamen keyfi, hasta film çektiremezse şikayet ediyor, veya yarın yine muayeneye geliyor. Böyle durumlar hastanede yığılmalara sebep oluyor, sonuçta 1 hastaya düşen muayene süresi kısalıyor, süre düştükçe kalite düşüyor.


    Parmağı kesilen hasta sıra bekliyor, sebep grip olanlar acile geldiği için. Her şehirde aylık ASKOM toplantıları düzenlenir. Acile başvuran hastaların ancak yüzde 8-10 u acil hastadır, bu toplantılarda veriler paylaşılır. Kalanı ise acil hastaların hakkını çalan kendini acil sanan insanlar. Bu oran asla yüzde 100 acil olmayacak, ancak ben yüzde 50 nin bile ciddi ilerleme olacağı kanaatindeyim.


    Bu durumlar değişebilir, ancak hekim sayısının artması, hekimin 9 değil 24 saat çalışması bu durumları düzeltemez, sorunu kabul edip acı reçeteye rıza göstermek gerekir. Basamaklı sağlık sistemi ve 1. basamakta sağlık sisteminde sistem düzenlenmesi şart. Hastaneye aile hekiminden sevk almadan giden her hasta ücret (büyük miktar değil) ödemeli, aile hekimi fazla sevk yazarsa maaşından kesilmeli (birçok ülkede böyle) aile hekimleri kişilerin sağlık sorunlarını bilmeli. Tabi bu durumlar 1 aile hekimine 3000 kişi düşerse yapılamaz. Biz çok hastalanan bir milletiz, 80 bin nufuslu şehirde sadece acilde 1 yılda 150 bin muayene oluyor. En az 5 misli normal muayene var. Şu hastalıkları hastalanmadan önlemek mümkün değil mi? Evet mümkün hem de daha ucuza, hem para cepte kalır hem sağlık ama sistem ve eğitim gerektirir. tabi biz toplum olarak sistem ve eğitim kısmını hiç sevmeyiz. Biz ancak ne zaman gidersem gideyim sıra buluyorum cümlesini severiz. Bu anlattığım olayları şu anda yapmaya kalkarsanız ancak aile hekimlerine zulüm etmiş olursunuz, önce sistem düzenlenmeli.


    Hekimler ortalama 6 saat poliklinik mesaisi veriyor. Başka mesaileri de var, toplamda 9 saati buluyor. Her hastaya 10 dk ayırılsa 6 saatte 36 hasta eder. Ben bir günde 300 hasta bakan beyin cerrahı 250 hasta bakan göz doktoru gördüm. Hasta başı düşen süreyi hesaplarsanız hissenize düşen kıymeti görürsünüz. Hastaya bunu anlattığın zaman ne yani bu kadar az hasta mı bakacaksın, e o zaman hekimler çok rahat çalışır diye hasetlenmeye başlıyor. Yahu hasta sayısı 300 de olsa 30 da olsa hekim mesaide aynı süre çalışıyor, arada değişen şey hastaya ayırılan süre ve ilgi.


    Bu sistemle bu kadar olur, yine bir yerlerde canla başla çalışan insanlar var, ben önceden bu insanları takdir ediyordum, artık etmiyorum, bu insanlar yüzünden sistemin hataları azaltılıyor ve vatandaş bu bozuk sistemin değiştirilmesi talebinde bulunmuyor.


    Birşeyler değişsin istiyorsak öncelikte En azından bu muayene sürelerine itiraz etmek ve daha iyisini talep etmekle başlamalıyız, ikincisi sağlık sistemini dizayn etme işini popülist siyasilere (yarın iktidar değişse bile sağlık alanındaki popilizmin değişmeyeceğini düşünüyorum) değil bu işin akademisyen ve yöneticilerine bırakılması gerekmekte. Bunlar yapılmaya başlanmazsa aldığımız hizmetten, yav şu hekime gittim bana kötü baktı diyerek şikayetlenmeye devam ederiz.


    burada yazılıp çizilenler hiçbir sorunu düzletmeyecek, tabi ki şikayetleri yazalım ve tepkimizi gösterelim, çok doğru olaylar, ardının gelmesi de lazım.


    Saygılarımla





  • senin bu olayı haberlere çıkması lazım. whatsapp haber hatlarına gönder hepsine.


    ne lazımsa yaz yardımcı olmaya çalışalım hep birlikte

  • Parmağı sallanan bir hastanın bir yığın porselen, parmağından temizlenmeden gönderilmesi normal mi?

    Bu kişiye yarın gel denip, söylenen vakitte geldiğinde iki haftaya ancak ameliyat edebiliriz denmesi normal mi? İki haftaya ameliyat edebiliriz demek için ertesi sabah ayaklarına çağırmaları normal mi?


    Biraz empati.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Şubat 2021; 13:35:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6882984C7

    1. Üniversite hastahanesine gidersen stajyerin mudahele yapacagini kabul etmissindir demektir. Orasi doktor yetistiren bir yer. Tr de özellerin asistan yetistirme yetkisi yok. Eger asistana degil de uzmanin müdahalesini istiyorsan özele git. Universite hastahenesinde bir stajyer sana mudahele ediyorsa da bunu rezalet olarak aktarma.

    2. Estetik cerrahlarin cogu para icin istanbula yerlesmis durumda. Periferde estetik cerrah neredeyse yok.

    Benzer bir olay benim de basima geldi. Serce parmagimi; kirilan bir surahi , tendonumu benim gorebilecegim bir seviyeye kadar kesti. Ben de universite hastahanesine gittim. Onlara benim cerrah olacagimi ve serce parmagimin benim icin cok onemli oldugunu soyledim. En profesyonelinin elimi dikmesini rica ettim. Beni de oradaki bir stajyer dikti. Ertesi hafta Estetik cerraha gostermeye gittim. Sorun yok denildi ve olay kapandi.Ilk mudahalem icin özel hastaneye gitseydim beni de bir uzman dikecekti.
    ben stajyerin mudahelesinden memnunum. Onlar öğreniyorlar. Onlarin mudahelesini istemiyorsan ozele git. Bu kadar basit. Hastanede olan her seye de rezalet diye baslik atip durmayin. Bu kadar aglayacaksaniz basta elinize dikkat edin. Hadi dikkat etmedin paraya kiyip özele git
    Bu isi ögrenme asmasinda olanlarin sirtina bu kadar yuk yuklemeyin. Ilk 6 yilda bizler sadece ders calismayi isin teorigini ogreniyoruz. Pratiklerimiz cok zayif kaliyor. Pratige en agirlik vermemiz gereken 6. Sinifta teorik yük olarak turkiyenin en agir sinavi olan TUS var. Biz bile pratigi mecburide ogreniriz diyoruz. Stajyer size mudahele edecek ise onlara kizmayin. Nefretinizin hepsini onlara yuklemeyin . Lutfen.

    Doktor olarak yazılanlara son derece katılıyorum. Bu mesajı okuyan arkadaşlara da bir öğüt olsun eğer bana illa uzman müdahale etsin diye bir takıntıları varsa özellikle üniversitelerin eğitim ve araştırma hastanelerine gitmeyeceksiniz. Eğer gidersen de intörn doktor gelir dikişini atar. Stajyer hemşire gelir damar yolunu açar. Araştırma hastanesinin kapısından girerken bunları kabul ederek giriyorsun. Bir dikiş için uzman gelmez. Acil intörnüyken kaba tabirle karpuz gibi yarılmış kafaları, kopmak üzere olup sallanan parmakları kaşı gözü açılmış 1-2 yaşında çocukların kaşını gözünü topladığımı iyi bilirim. Hepsi de çıkarken allah razı olsun diye çıkardı. Konu sahibine de buradan biraz araştırma yapmasını öneriyorum. Hastanelerde rezalet olarak değerlendirilebilecek bir sürü şey varken normal bir şekilde eğitim alan insanları böyle yaftalamak hoş değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt
    Karton bardak yüzünden kanser olursanız hastanede daha çok zaman geçirirsiniz. Renksiz cam bardak kullanımdan vagzeçmeyin .
  • Arkadaşın kızdığı durumları özetleyelim
    1) Parmağında tendonu kesilip kopmuşken dikmeye çalışan kişinin uzun uğraşlarla çok canını acıtıp hiç dikememesi.

    Buna cevap verilmiş. Araştırma hastanesine giden bir kişi bunu göze alarak gitsin denmiş.

    2) Kesikteki porselenlerin temizlenmemiş olması. Bunun da ertesi gün bile çok kanamaya sebep olması.

    Valla açıkçası benzer durumlarda doktorların sabırla her parçayı temizlediğine çok şahit oldum. Doğrusu temizlemeyip gönderilse de olur mu bilen yazsın. Temizleyen doktor neden sabırla temizliyor da arkadaşınki temizlenmiyor? Bana sorsanız baştan savma iş olmuş derim fakat bana sormayın.

    Buna cevap gelmemiş.

    3) Arkadaşa ertesi sabah gelmesi ve ameliyat edilmesi gerektiği söylenmiş. Fakat kimse “yav bizim hastanede minimum 2 hafta beklersin, o sırada tendon iyice geri de kaçabilir. İstersen başka hastanelere de bir sor” dememiş.
    Bilgi çağındayız. Kimse vatandaşa en hakkı olan, en vermesi gereken bilgiyi verme derdinde değil.

    Buna cevap verilmemiş. Verilemez de zaten. Anneme de safra kesesi taşı hareket halindeyken 2 hafta denmişti. Tanıdık başka bir doktor “pankreatit olma riskini almayın” dediği için özele gitmiştik. Acil ameliyatlar konusunda sıkıntılar olduğu açık.

    Bir de yazan doktor arkadaşlara teşekkür etmek lazım. Kendi açılarından farklı görüşleri öğrendik. Arkadaşa “elini koru o zaman” filan denmesi çok ayıp olmuş. Konuyla alakası yok ve kimse bence bu şekilde konuşmamalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Karton bardak yüzünden kanser olursanız hastanede daha çok zaman geçirirsiniz. Renksiz cam bardak kullanımdan vagzeçmeyin .
    Evet öyle tabi cam sağlıklı. Starbaks bbardaklarından kullanıyorum ben. Yemeği de tava da yerim hep, tabak kullanmam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ay a ciktigimizda parmaklarina ihtiyacin olacak sanki hersey havada ucuyor tutmana gerenk yok.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    3 nolu soruya cevap vereyim.

    kamuda çalışan hekimin hastayı özel hastaneye yönlendirmesi yasaktır. Haksız rekabete sebep verir.


    Evet yapılan yanlışlar ve baştan savma uygulamalar var, kötü ve art niyetli insanlar da var. Ancak işin şöyle bir kocaman gerçekliği var. Bir hastaya 3-5 dk muayene süresi düşerse hizmet baştan savma olur. Bu süreler düzeltilmediği sürece forum köşelerinde laf ebeliği yapmaktan öteye adım atamayız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Peki yönlendirme olmadan, iki hafta sonra ancak ameliyat olabileceğini öğrenmek için ertesi sabah ayaklarına gitmesi şart mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Acildeki acil Hekimi, plastik cerrahi bölümünün ameliyat randevularını ve yoğunluğunu nasıl bilebilir?

    ikincisi acil Hekimi acil sorunu çözer ( bence de yara güzelce temizlenmeli ve kanaması duracak şekilde pansuman yapılmalıydı ancak o ortamdaki şartları da bilmiyoruz bunu da göz önünde bulundurmak lazım) sonrasında polikliniğe yönlendirir.

    Bir konuyu yanlış anlamışsınız, kimsenin ayağına gidildiği yok, gidilen yer poliklinik yani hasta bakım hizmeti verilen yer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam. Kaç aydır ortopediye randevu alamıyorum, yer yok başka zaman tekrar arayın diyorlar.

  • Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt
    Devam edin böyle çok iyi gidiyosunuz kısa ve öz yaşam :)
  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Kurumlarda telefon vesaire oluyor.

    Zaten bahsettiğim şey bu. Bilgi çağındayız fakat vatandaşlar en gerekli ve basit bilgileri bir türlü edinemiyor. Sürekli Kafkanın şatosundayız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Hocam ameliyat proğramı telefon ile öğrenilmez, bu iş standart bir iş değil.

    Acilde senin ameliyat düşüneceğin hastaya cerrah başka birşey düşünebilir. Sen dikişle yara kapaması düşünürsün cerrah deri tendon, kemik vb nakli düşünür. Zaten bu hastalığı, kazayı kendin çözebileceksen neden başkasına danışacaksın ki?


    Cerraha telefon açıp benim şu hastamın ameliyat ihtiyacı var, gününü bir konuşalım dersen o da sana cevap olarak en kibar ifade ile buyur kardeş, ameliyat hane orada geç kendin yap ameliyatını der.


    Bir işin basit görünmesi ustanın mahretinde saklıdır.


    Aslında ilgi talep ediyorsun hocam, sana kızmıyorum ve seni çok iyi anlıyorum. Ben de bu durumu anlatmaya çalışıyorum, hekim doğaüstü bir yaratık değilse sana 3-5 dkda ilgi gösteremez. Zaman vermeden hekimden ilgi beklerseniz tam da bu günkü sistemi alırsınız. Yoksa insan faktörü her zaman işin içinde olacak, her zaman iyi ve kötü insanlar olacak. önemli olan düzgün bir sistem kurmak kötü örneği de işe yarar hale getirmek. Bu sistem iyi hekimi de kötü çalıştırıyor.





  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

  • Adamlar sanırım ilk kez böyle bir durumlara karşılaşıyorlar rezalete bakar mısınız. Umarım bu konuyu görürlerde bu acemiler için gerekeni yaparlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fırat.ç.

    Geçmiş olsun. Ben de geçen sene spirale takılı ahşap ağzı ile parmak ucumu kesmiştim. Pendik Marmara Üni. Hastanesi aciline gittim. Triajdaki umursamaz kadın uyduruktan sardı, ölmezsşn bir şey olmaz diyor =) Öylece 1 saat sıramın gelmesini bekledim. Sıram geldiğinde plastik cerrahi uzmanına görün dedi doktor. Neyse doktorun odasını bulduk, içeride doktor yok. Yemek molasındalarmış. Kapıda 20 dk bekledikten sonra asistanlar geldi. Benden önce gelen bir kişi olduğundan onu bekledim bir de üstüne.O sırada uzman bu dojtorlara bir şey söylemek için elinde elmayla içeri girdi. O sırada ayakta gösterdim. Dikiş atılmasını söyledi, asistanlar da sisteme girip yönlerdirdiler. Sonrasında dikiş odası için sıra aldım. Sıramın gelmesi 1 saatten fazla sürdü. Millet kapıda öyle yarılmış vaziyette sıra bekliyorlardı. Neyse sıra geldi, içeri girdim. Bir acemi eleman var, ya ağzımla diksem daha iyi dikerim. Uyuşturmak için yapacağı iğneyi sok çıkar yapa yapa delik deşik etti. Dikişi de bir garip oldu.


    Sonuç olarak saatlerce kanlı parmakla bekletildim. Parmağıma ayaküstü bakan uzman dışındakiler inanılmaz acemice, vurdumduymaz davranış sergilediler. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, bir devlet hastanesinde böyle rezillik yaşadıktan sonra bir kez daha anladım ki bizlere hiç değer verilmiyor.

    Ölmezsen bir şey olmaz ne demek ya çakacaksın ağzının ortasına bi tane. Sonra 10 sene hapis yatarız  





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.