Şimdi Ara

Ulaştırma Bakanı: Sinyalizasyon olmazsa olmaz bir sistem değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara'daki hızlı tren kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Turhan kazanın nedeni olarak belirtilen 'olmayan sinyalisazyon sistemi' için 'Olmazsa olmaz değil' yanıtını verdi.
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara’da dün yaşanan ve dokuz kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Turhan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

    ‘Son günlerde kazadan sonra sinyalizasyon olmadı için bu kaza oldu gibi değerlendirmeler yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor.Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demiryolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demiryollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra ‘sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu’ gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor

    ‘BU SORU DOĞRU BİR SORU DEĞİL’
    Bakan Turhan, ‘Bu trenlerde bu sistem var mıydı?” sorusuna ise ‘Bu soru doğru bir soru değil’ yanıtını verdi.https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ulastirma-bakanindan-ankaradaki-tren-kazasiyla-ilgili-aciklama-2795927/

    Allahım sana gelıyorum







  • Önemli olan şeyin insan canı olmadığı,rant-para-peşkeş olduğu şu dönemde,sayın bakanımıza hak veriyorum.Tabi ki sinyalizasyon önemli değil.Makinistler whatsapp grubu kurup oradan iletişime geçebilirler ya da cep telefonlarıyla türk telekom altyapısını kullanarak iletişime geçebilirler.

    Sonuç olarak,tren rayları da olmazsa olmaz değil,rayları söküp sokabiliriz şahsı münhasır rantçılara
  • dumanla da haberleşilebilir.bakan haklı yani.
  • Sinyal lobisinin işleri bunlar
  • Önemli olan şeyin insan canı olmadığı,rant-para-peşkeş olduğu şu dönemde,sayın bakanımıza hak veriyorum.Tabi ki sinyalizasyon önemli değil.Makinistler whatsapp grubu kurup oradan iletişime geçebilirler ya da cep telefonlarıyla türk telekom altyapısını kullanarak iletişime geçebilirler.

    Sonuç olarak,tren rayları da olmazsa olmaz değil,rayları söküp sokabiliriz şahsı münhasır rantçılara
  • Yazabileceğimiz herşeyi yazdık. Söylenecek herşeyi söyledik. Olmuyor işte; bir AKP'linin AKP'li olmaktan vazgeçmesinin yolunun insanlıktan, vicdandan, mantıktan, dürüstlükten geçmeyeceğini öğrendiğimiz günden beri boşuna konuşuyor gibi görünüyoruz ama bizim derdimiz, AKP'lilerin seçimlerinin sonuçlarını bizim de yaşıyor olmamızdır.
  • Doğru söylüyor.Tren işletmeciliğinde sinyalizasyon olacak diye bir kural yok.Tmi sistemi denilen merkezden telefonla tren sevki bir çok yerde kullanılıyor.Mesala benim çalıştığım hatta da bu şekildedir ve bu hatta günde 22 tane yolcu treni çalışmakta en az da 10 yük treni çalışmaktadır.Bu zamana kadar her hangi bir sorun olmamıştır.Yapılan kazada tahminen tren teşkil görevlisi(makasçı)yanlış yola makas yapmasından kaynaklı olmuştur diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne yazacağımı bilemedim.
  • Çok kurcalama bakan kader de geç işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

    Doğru söylüyor.Tren işletmeciliğinde sinyalizasyon olacak diye bir kural yok.Tmi sistemi denilen merkezden telefonla tren sevki bir çok yerde kullanılıyor.Mesala benim çalıştığım hatta da bu şekildedir ve bu hatta günde 22 tane yolcu treni çalışmakta en az da 10 yük treni çalışmaktadır.Bu zamana kadar her hangi bir sorun olmamıştır.Yapılan kazada tahminen tren teşkil görevlisi(makasçı)yanlış yola makas yapmasından kaynaklı olmuştur diye tahmin ediyorum.
    Yıllardır Türkiye gerçekliğinde gördüğüm şu.Kural önceden konmaz,kural kan aktıktan sonra,musibet başa geldikten sonra konur.Açılması ve işletilmesi vb gibi yönetmeliklerde zorunluluklar belirlenir ve işlem hayata geçirilir.İşte her zaman yaptığımız yanlış tam burada başlar.İleriyi hesap etmeden kanun koyarak,yönetmelik çıkarırız.Ne zaman ki bir musibet gerçekleşir,o zaman yönetmeliği revize ederiz.
    İnsan canı,deneme yanılma sonrası tedbiri alınacak bir şey değildir.
    Bir iş yeri açılacağı zaman,bir proje hayata geçirileceği zaman ilk öncelik, 1. şart güvenlik olmalı.Ama malesef bizde ki öncelik;gerekli belgelerin tamamlanması.Tanıdığı olana hazırlaması kolay olan o belgeleri insan canından önde tutuyoruz




  • Mealen: seçmenlere bir an önce bakın size bu hizmeti vermeye başladık dememiz gerekiyordu. Birileri ölmüşse de çok da fifi siz de fazla kurcalamayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arada bazen kazalar ölümler oluyor ama bu işin fıtratında var, kader deyip geçmeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakandan iyi mi bileceksiniz FEDÖCÜ HAYİNLER!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben binmem artık trene
  • Kaza, sinyalizasyon eksikliğinden dolayı olduysa hangi soruyu soracağız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başkanlık, olmazsa olmaz bir sistem değil.
  • Hisleriyle hareket etmeyen trenler fetöcüdür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu bakanımızı danışmanları yanlış yönlendiriyor.hiç mi belgesel kanal (discovery,natıo.geo v.s) izlemiyormusunuz. şayet bu hızlı tren ise kesinlikle sinyalizasyonsuz olmaz.
    biraz dünya ya bakın lutfen,telsiz, telefon devrı yıllar önce kalkmış..
  • Siz kabir azabı nedir bilir misiniz? İnsanların kul hakkına giriyorsunuz iftira atarak, insan hatasına imkan tanımamaktan insan vebaline muhtaç olma devri, demokrasi çağımızla gelmiştir.

    Nasıl bir tren çoğunluğun izlediği yola karşı durur! Trenler birbirini gördü mü, hangisi çoğunluksa, diğerinin ona yol vereceği mutlaktır! Yolda çekilmeyen, karşı çıkan tren haindir, teröristir, fetöcüdür! Lokomotifinin başı vurulmalıdır!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların zihniyete göre en fazla 10-20 kişi ölür , 2-3 gün konuşuruz olmasa da olur nasılsa bedel ödemiyorlar haklı adam.


  • Anlayan beri gelsin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.