Şimdi Ara

Ulaşım şirketi Martı Citroen elektrikli minik otomobili Ami için ciddi miktarda sipariş vermiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ulaşım şirketi Martı Citroen elektrikli minik otomobili Ami için ciddi miktarda sipariş vermiş
    Ulaşım şirketi Martı Citroen elektrikli minik otomobili Ami için ciddi miktarda sipariş vermiş
    Ulaşım şirketi Martı Citroen elektrikli minik otomobili Ami için ciddi miktarda sipariş vermiş
    Ulaşım şirketi Martı Citroen elektrikli minik otomobili Ami için ciddi miktarda sipariş vermiş

    Fransızların elektrikli mini otomobili 2021 Citroen Ami . Renualt Twizy rakibi olarak lanse edilen ve elektrikli motora sahip dört tekerlekli bisiklet olarak da adlandırabililir.


    2021 Citroen Ami 2.41 metre uzunluğa, 1.39 metre genişliğe ve 1.52 metre yüksekliğe sahip olan bu araç 7.20 metrelik dönüş çapı ile şehir içi aracı olduğunu gösteriyor.

    5.5 kwh bataryalı yeni Citroen Ami 6 kw motor gücüne sahip olup 45 km/s hıza kadar çıkabiliyor ve 70 kilometre de menzil sunuyor. Bu değerler elektrikli motosiklet olacak şekilde tasarlandığını destekliyor. Dört tekerli bu kompakt elektrikli aracın sahipleri 220 voltluk ev elektriğini kullanarak 3 saatte tam şarj sağlayabiliyor.


    2019 yılında ilk defa İstanbul’da ve daha sonra Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Antalya, Eskişehir, Ordu ve Gaziantep’te hizmete başlayan Martı şirketi, şehir içi elektrikli ulaşımda oldukça başarılı bir adım oldu. Türkiye’de yerli mühendislerin geliştirdiği ve ürettiği scooterlar, iOS ve Android telefonlara indirilen uygulamasıyla rahatlıkla kullanılabiliyor. Bugün ortaya çıkan yeni bir bilgiye göre Martı, projesini bir sonraki seviyeye taşımak için hazırlıklara başladı.


    Türkiye’nin yerli şehir içi ulaşım şirketi Martı, sunduğu elektrikli scooter hizmetinden elde ettiği başarının ardından yelpazesini genişletmeyi hedefliyor. İddialara göre şirket, 2022 yılı için ‘elektrikli araç hizmeti’ kapsamında Citroen’in %100 elektrikli minik otomobili Ami için ciddi miktarda sipariş verdi Fransız firmasına.


    Yakın zamanda bir çok büyük şehirde Citroen Ami otomobilleri günlük kiralayan insanları kentlerde görebiliriz.Çünkü bu döviz kurunun uçması nedeni ile otomobil almanın zorlaşması vede yakıt fiyatlarınında yerinde durmaması ile otomobillerini garajda bekletip bu araçları günlük yada saatlik kullanmak için kiralayanlar çoğalacaktır.Hatta birçok kurumsal firma çalışan yönetici konumunda ki kişilere kullanmaları için şehir içinde bunlardan verebilir ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 17 Kasım 2021; 0:52:32 >







  • piyasaya çıksın. deneme yaparız.

  • Gecen gun yolda gordum. Cok sirin bir sey bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı bir hamle.

    Şehiriçi trafik kaosu, park yeri derdi, akaryakıt vs derken büyük araba dert gündelik kullanımda.

    İyi bir fiyatlama, belediyelerle anlaşarak kendine ait park yerleri gibi çözümleri olursa, ulaşımda yeni bir trend olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkemizde bunca kuralsizlik varken çok sıkıntı çıkar. Millet kiralayıp 8-10 yaşındaki cocuguna surdurur, Allah korusun yayaya carpsa kimin çarptığını da bulamazsin.
    Umarım çok başıboş bi sistem olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarjı nasıl hallededekler? bildiğin priz var bu araçlarda her yere park yapılmayacak martı standı gibi yer olacak anca o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    Bunları şarj etmekle uğraşmlar sanırım, pilini tak çıkarlı yapıp biteni gün içinde değiştirseler daha mantıklı olur.

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    Bence şarj noktaları oluştururlar. Martı gibi istediğin heryere birakmaktan ziyade belli şarj noktalarına ve anlaşmalı olduğu şarj istasyonlarına bırakırsın. O da boşta beklerken şarj olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj noktası çok yayğın olmadığı sürece kullanışlı olmayabilir.

    Martıyı bile bulmak için bazen 10 dk yürümem gerekiyor, 10 dk daha yürüsem zaten istediğim noktaya gidiyorum.

    İlk etapta çok fazla şarj noktası olmadığını düşünürsek araç bulmak zor olabilir.

  • Devletin bu işlere başından bir el atması lazım. Özellikle 45 km/s max sürat istanbul da zaten gitmeyen trafiği daha da tıkar mı? Avcıların sıkışık trafiğini aştın küçükçekmeceye doğru süzülüyorsun 70 km/s ile baktın önünde Ami oldu mu yani?

  • fiyatı henüz belli olmayan bir malın siparişini neye göre verebiliyor.

    gizli fiyat anlaşması mı var?

  • erka1907 kullanıcısına yanıt

    Kiralama şirketlerine satışı başladı diye biliyorum..

  • İstanbul taksicileri sabote eder bunları Ulaşım şirketi Martı Citroen elektrikli minik otomobili Ami için ciddi miktarda sipariş vermiş 

  • autoshow A kullanıcısına yanıt

    Otobanda minimum hiz limiti 40 zaten devlet napsjn


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scooter gibi popüler olmaz. Ayrıca bu scooterlerın bırakıldığı direkler ve ağaçlar gibi kamuya ait olan nesneleri kullanan şirket herhangi bir işgaliye ödüyor mu acaba? Bilen varsa yazsın.

    Bu minik arabayı minibüsçüler, kargocular, kafadan kontak sürücüler ve çoğunluğu ahlaksız, düzenbaz, vampir taksiciler rahat bırakmazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, Bu Akaryakıta sürekli gelen ZAM FIRTINALARI vede otomobil fiyatlarının yıl başından sonra %30 civarı ZAM beklentisi olduktan sonra,bu otomobiller sürekli otomobil kullanmak zorunda olan çalışanlara vs. için alternatif olabilir.Önemli olan günlük makul kiralama bedellerinde kullanım olmasıdır.Bu sayede birçok müşteriye burun kıvıran taksicilere bile alternatif olabilir.

    Bence tek sıkıntı büyük şehirlerde işin bitince nereye park edilebilecek sorunudur.

  • Ulaşım şirketi Martı Citroen elektrikli mini otomobili Ami otomobilleri piyasaya (saatlik ve günlük vs.) kiralama yöntemiyle büyük şehirlerde kullanıcılara sunmaya başlayacakmış.

  • İsim vererek (martı) yazmıştım ami nin diğer konusuna.
    6500€ ise tam keriz silkeleme. Yakın zamanda daha kaliteli ve çok daha kaliteli bir sürü böyle arada çıkacaktır. Geleceğin arabası bunlar. Kimse arabalara servet ödemeyecek. Hatta 3d yazıcılar ile herkes kendi arabasını tasarlayıp binecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.