Şimdi Ara

Ulan harbi yök atlasta 2.mezun çok az

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 4 kişiler iyi ünilerde ( mühendislik için konusuyorum) inşallah o 4 kişiden biri ben olacağım 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam veriler ortada banada dediler 3 senede top ünileri kazanan çok çok az kazanan ilk veya 2.senesinde kazanıyor peki ne yapalım hocam yazalım mı bir yerleri

  • İlk mezuna kalıyorum.

    Gerçek örneklerde geriye düşen görmedim de yerinde sayan ya da çok kayda değer ilerleme kaydedememiş mezunlar çok fazla var dershane sınıfımda. Genelde ortalama öğrenciler yani benim sınıfımda geçen yıldan 185k yapmış 160k yaptı bu sene ya da geçen yıl 210k yapan 180k yaptı benim sıralama bunlara göre biraz daha iyi ama nereye çekilebilir bi fikrim yok , denesem de geriye düşersem nolur diye düşünmeyeceğim,pişman olmayacağım bi aralıktayım.
    Bu yıl bakacağım yine aynı sıralama gelirse odtü maden veya itü jeo yazacağım tabi onlar da yükselebilir bu sene. Sınav anında delirmezsem ya da farklı şeyler olmazsa en kötü yine bu seneki gibi yaparım diye düşünüyorum, koca yıl çalışıyorsun sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2.mezunda EA 1566 geldi ayrıca ayt kısmında hastaydım, amaç kendimi övmek değil yani ilk 300 bile olabilirdi. Ayrıca ilk 2 sefer sayısaldım 110 ve 64 k olarak (az çalışmıştım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • medness M kullanıcısına yanıt

    220k dan 47k ye çektim tyt türkçe-sos kötü geldi oda sınav anından dolayı sınav anını iyi yönet düzgün çalışmayla 20-30k bandına girilebilir

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Evet hocam sanırım okumuştum bi konuda mesajınızı umarım ben de sizin gibi sıralamayı üste çekebilirim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 13 Ağustos 2021; 18:59:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    niye tekrar girmiyorsunuz hocam peki

  • çünkü mezuna kalan sayısı az, 2. kez mezuna kalan sayısı daha da az. 100 kişiden 25i mezuna kalıyor mesela, bu 25in 20si de bir sonraki sene yerleşiyor. 100 kontenjanlı bir bölüme o 5 2.mezun ve 95 mezun+12 giriyor. kısaca tuhaf tuhaf istatistiklerle kafanızı bozmayın. oturup ders çalışın hayat akıp gidiyor

  • tıp diş gibi bir hedefim yok

  • thevictorious kullanıcısına yanıt
    haklisin aw anlik kriz gecirmistim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilk 100-1000'de mezun az bulursun ama ilk 10k mezun kaynar. bölüme ve üniye göre değişir mezun sayısı.

  • 140 k dan 70 k ya çektim iyi mi yaptım kesinlikle hayır.25 k ya giren arkadaşımın sadece ve sadece ayt mat netleri benden iyi.Ben normalden çok çok kötü yaptım.Sebebi sınav zordu ve ben o psikolojiyi yönetemedim.

    Sonuç:Ne kadar çalışırsan çalış sınav anı çok farkedebiliyor bu riski almak sana kalmış.Deneme netlerime bakınca 35-40 k civarı yaparım diye düşünüyordum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sınavda niye kötü yaptığın önemli. Eğer sen bir yıl boyunca hiç çalışmadan girdiysen ve kötü yaptıysan mezuna kalmana çok gerek yok çünkü mezun senende niye çalışasın ki? Eğer başına bir aksilik geldiyse (ishal, karın ağrısı, çarpıntı, terleme, göz kamaşması, kaydırma) gibi yani senin elinde olmayan sebeplerden dolayı kötü yaptıysan mezuna kalman hiç de garipsenecek bir şey değil.

  • rabego R kullanıcısına yanıt

    aw

    çalışmayalımda önüne gelen bize mi binsin o nasıl bir cümledir

  • Nereye giderseniz gidin mezunlar vs maalesef çok küçük bir bölümünü oluşturuyor(Yani bizim gibi mezun olarak girenler için maalesef ) . Mesela bizim sınıfta 250 kişinin 200 den fazlası 12. Sınıf. Kalanların çoğu da 1. Mezundan girmiş. Toplasan 10 u geçmez 2. Mezundan kalan.

    Ayrıca millet hiç 2. Mezuna kaldığımı bile hatırlamıyorum filan diyordu benim zamanımda. En büyük yalan. Okulu bitirene kadar yük gibi kalıyor omzunda. Şuan 5. Sınıf olabilecekken daha geriden gelme düşüncesi ister istemez her aklına geldiğinde üzüyor insanı. O yüzden 12 ye geçipte okuyan varsa düzgün çalışsın bu sene kazansın.

    Mezunluk ölümdür berbattır filan demiyorum yanlış anlaşılmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 13 Ağustos 2021; 23:0:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu gıbı detaylara gomulmek adamın ayagına pranga olur yok bu kadar adam yapamadı ben mı yapacam dıye dıdınır durursun o yuzden gecmısı bı cırpıda sılıp atarak gelecege bakmalı ınsan

  • Derece yapan insanlar yılların ders dinleyişi ve çalışmasıyla yapıyorlar. Mezunların derece yapması bu yüzden zor. Mesela ben hiç ders dinlemedim çalışmayı da sevmezdim. İlk senemde 204k mezun senemde yani bu sene 42k yaptım. Daha iyi olabilirdi ama bazı şeyler yetenek, zeka ve yaşanmışlık işi. He belki bir daha mezuna kalsam ilk 10k yapabilirim belki ama bunu kaldıracak ne psikoloji var ne de güç. Mezun psikolojisini anlamadan mezuna kalmak hiç mantıklı değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.