Şimdi Ara

ulak sahaları hakkında tuhaf bir durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • köyümüze 4 sene önce turkcell evrensel saha 2g anten koydu 900mhz. sinyallerde sorun vardı turkcelli aradık antenleri değiştirdi şu an köyde sorunsuz 2g kullanılıyor. iki sene önce vodafone ve telekom 4.5g eklemesi yaptı istasyonu 800mhz. normalde 800mhz sinyal 900mhzden daha güçlü sinyal yayması gerekmez mi? 4.5g çok az çekiyor istasyon görünmesine rağmen. ortak ulak sahası olduğu için hem telekoma hem de vodafonea talepte bulunduk ama sonuş alamadık. ne yapmamızı önerirsiniz?




  • 2g nin 900mhz ile 4g nin 800mhz ini kiyaslamak çok abest olmuş hocam. 2g nin sinyali her zaman güçlüdür. Kiyaslama yaparsak 4diş 2g çekiyosa 1 diş 4g çeker tabiki anten yönleride etkiler. 4g nin antenleri nereye bakiyor 3 opratör olduğundan her operatör 1 anten hakkina sahip. 3 tane 4g anteni 3 tane 2g anteni olmasi gerekiyor. Sizin tarafa hangi operatorun anteni bakiyorsa onu kullanmanizi öneririm. Öncü operatör yani turkcell 1 tik daha iyi hiz verir. Turkcelle laf anlatamazsiniz taşarönlar bakiyor ondan dolayi yuzeysel bakip geçerler.

  • astanca111 A kullanıcısına yanıt

    Yok hocam 1 tane anten var tüm hatlar için ortak. Ulak evrensel saha diye geçiyor. Bildiğim kadarıyla 80hz daha güçlü sinyal yayıyor. Daha iyi çeker diye bekliyorduk baya hayal kırıklığı oldu. Aynı sorunu 2gde yaşadık turkcell kurduğu için 2gyi anten değiştirdi. Şu an sorunsuz sinyal çok kuvvetlendi. 4.5g Telekom ve Vodafone ortak kurdu. İletiyoruz dönüş bile yapmadılar. Tanıdık birilerini bulmam lazım sorunu çözmek icin 😀

  • trtunski T kullanıcısına yanıt

    Benim denk geldiğim ulakta 3 tane 2g 3 tane 4g anteni vardi ve hepsi 1 operatoru temsil ediyodu , çekiminde herhangi bir sorun yoktu. Tek anten olmasina şaşirdim enterasan sorun bundan kaynakli olabilirmi. Çunku antenlere kullanicilar yuk bindirdikce sinyali kismaya baslar ve kapsama alanini dusurerek performansi stabil etmeye çalişirlar. Cunku 2g yi tek anten kurtarsa bile 4g de hassas sinyal olduğu için anten yükü taşiyamiyodur belki.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.