Şimdi Ara

Ukulele tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kızımıza 150 TL civarı ucuz ve basit bir ukelele aldıktan sonra ebevenyler olarak birden çok hoşumuza gitti ve kendimiz için iyi bir ukelele almak istiyoruz.

    Kızımıza aldığımız küçük soprano ukelele şudur:https://www.hepsiburada.com/puka-pk-10-soprano-ukulele-kilifli-pembe-p-HBV00000SC65R

    Concert model almaya karar verdim. Soprano bize küçük olacak. Tenor ise gitara fazla yaklaşmış olacak.

    Okuduğum kadarıyla maun koa lavin sedir gibi masif ağaç olanlar daha iyi ses için tercih nedeni. Ihlamur, lamine kaçınmamız gerekenler. Kala, Lanikai ve Lag gibi markalar tavsiye ediliyor.
    https://www.do-re.com.tr/kala-ka-ceme-exotic-maun-concert-ukulele
    KA-CEME model. aslında üzerindeki EQ olmasa da olur ama olmayanını piyasada bulamadım.

    https://www.ezgicanmuzik.com/lanikai-ma-c-mahogany-concert-ukulele-ma-c
    Rengi biraz koyu ama iyi bir seçenek. EQ yok.

    https://www.muziksepetim.com/lanikai-ma-cec-mahogany-concert-elektro-ukulele?gclid=CjwKCAjw2a32BRBXEiwAUcugiJIhijYes7i2YyYd_2q-fQKLFKgDds61Snrxul5XEnAXv5w-kwKJQxoCD28QAvD_BwE
    Bu fiyata çıkmalı mıyım bilemedim.


    Önerileriniz olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 25 Mayıs 2020; 16:16:34 >







  • ukulele için en iyi ağaç koadır ancak hawaiian koa, ukulele hawainin geleneksel enstrumanı olduğu için haliyle oranın yerli ağacı hawaii koa biçilmez kaftan, hem sesin gelenekselliği hemde çekici görselliği sebebi ile bir numaradır. tabi bunun dereleri olur. 4a 3a koa 2a koa felan. tabi bu işin ayrıntısı çok pahalı zaten bunu es geçiyorum. dediğimiz gibi ukulele geleneksel bir enstruman olduğu için ses yapısı gereği egzotik ağaçlar daha çok tercih edilir. hawai koanın bir alternatifi acasia koadır, bu nispeten daha ucuz bir alternatif olarak iyidir. onun haricinde baricote, abonoz, mango gibi egzotik ağaçlarda güzel ses verir. tabi bunlar pahalı gelecek muhtemelen o yüzden ön kapağının masif olmasına dikkat ederek gitar ağaçları olan sedir(cedar) ve ya ladin (spruce) tercih etmeni öneririm. maun da olur tabi gitarda maun tercih edilmez ama bu ukulele dediğim gibi geleneksel bir enstruman. ancak maun var maun bazılarıda daha egzotik onlar pahalı olur bunlardansa ladin veya sedir öneririm. ukulele önermiyeceğim dolar olmus 7. eskiden baktıklarımı görünce şok oldum. kızınız belki ilerde daha iyi bişeyler ister bilgiler lazım olur diye ayrıntı yazdım daha işin ayrıntısı varda zaten meraklısıysanız elbet öğrenirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.