Şimdi Ara

UDEMY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizlere bir kaç sorum var lütfen hepsini sıra sıra cevaplayın;


    1. Sizce 26 TL Bütçem İle Udemy'den Bir Kurs Satın Almalı mıyım?
    2. Udemy'den dil öğrenmek yararlı mıdır?
    3. Dil öğreneceksem hangisi daha yararlı olur? (İngilizcem Upper Intermeditate "B2" Derecesi Olduğu İçin İngilizce Öğrenmeye Gerek Duymuyorum.)



  • Merhaba,
    Öncelikle Udemy'nin fiyatları zaman zaman oynadığından dolayı (indirimlerle) kesin bir fiyat veremem o yüzden vereceğim kurslar 26 TL olmasa da 30 civarı olduğundan eminim. İkinci olarak, Udemy'den benim fikrime göre tam bir dil öğrenmek çok zor lakin kesinlikle temelleri atacak veya hali hazırda dili geliştirecek kurslar bulmak mümkün. Bu yüzden eğer birine başlayacaksan ve devam etme niyetin kurstan sonra kalırsa kaynak kitaplarla desteklemen daha iyi olur.

    son olarak ise İngilizcenin iyi olduğundan bahsetmişsin, İngilizceye yakın ve aynı zamanda dil bilgisi ve kelime anlamında en benzer dillerden ikisi olan; İtalyanca ve Almancayı tavsiye ediyorum. Özellikle tavsiye ettiğim kursların linklerini sonda vereceğim ama önce neden seçtiğimi ve kursların içeriğini anlatayım.

    İtalyanca,
    İtalyanca Hint-Avrupa dil ailesinin Romen dil grubuna ait. Bu ne demek: yani ileri zamanlarda Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve Rumence(olasılık az olsa da) öğrenmen nispeten daha kolay olur. Bunların yanında İngilizcenin hem Hint-Avrupa dili olması hem de Latinceden etkilenmesi sebebiyle iki dil arasındaki uzaklıklar biraz daha azalıyor. Vereceğim kurs kısa olduğundan güzel bir başlangıç yapabilir sonrasında kelime hazneni geliştirip kaynak kitaplarla devam edebilirsin. (Ben bu kursu bitirmiş biri olarak söylüyorum halen B1 konularına yeni geçsem bile konuşmaların çoğu anlaşılır.) Not: Kursu bu yılın Nisanında almıştım.

    Almanca,
    Almanca da yine Hint-Avrupa dil ailesinin Cermen (Özellikle Batı Cermen) dil grubuna ait. Peki bu ne anlama geliyor: ileri zamanlarda isteğe bağlı olarak Flemenkçe, İzlandaca, Norveççe, İsveççe, Danca, Faroece öğrenebilirsin. Bunun yanında Avusturya ve İsviçre de konuşabilirsin. Günümüz İngilizcesi geçmişte Britanya'ya göç eden Alman kabilelerin dili olduğu için aradaki farklar yine az. Tabi ki yine farklar var. Almanca da zorlanabileceğin konular var fakat bunlar çalışmanın beceremeyeceği işler değil. Benim Almanca'da temelim olduğundan dolayı ve kurs uzun olduğundan dolayı halen kursu bitirmedim lakin fena bir kurs değil yine tavsiye ederim.

    Sonuç: Benim Almanca hikayem özel derslerle başladığı (fakat A2'nin ortasındayken bitti) için ben İngilizce ve Almancaya aşina biri olarak İtalyancaya başladım ve İtalyancam almancaya nazaran uzay roketi gibi gitti. Bunda dilin kolay olmasının getirdiği bir artı tabi ki var lakin eğer Almancam azıcıkta olsa olmasaydı bu kadar iyi olur muydu? Bilmiyorum. Ama benim tavsiyem Almancaya internetten bedava kaynaklarla çalışmak. İtalyancaya başlayıp ilerlemek ve eğer Almancayı seversen diğer kursu alıp hayatına iki dile aşina devam etmek.

    İtalyanca:https://www.udemy.com/course/iremle-italyanca-temel-seviye/
    Almanca:https://www.udemy.com/course/sfrdan-ileri-seviyeye-almanca-egitim-seti/




  • Udemy'den tavsiye etmiyorum çünkü içerikler çok kısa. A1 kurunu ayrı satın alıyorsunuz. 6 kur desek 150 liraya denk geliyor. Gerçi için değer ama diller alanlarda kurslar daha kapsamlıyken iki saatlik dil kursu için 25 lira veresim gelmiyor şahsen. Fransızca düzgün kurs bulamadım orada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.