Şimdi Ara

Ucuz ve hızlı internet için çalışmalar sürüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom'un, sürekli artan ve yurtdışına kayan yüksek bant internet talebinin Türkiye'ye yönelmesini sağlamak maksadıyla bir süre önce başlattığı kampanyayla, veri merkezlerinin toplam maliyetlerinin düşürülmesi ve bu merkezlerden alt kullanıcıların da uygun fiyatla hizmet alması hedefleniyor. Yurtdışından taşınan internet hizmetleri ile yüksek bant genişliği gerektiren video, ses uygulamalarının Türkiye içinde barındırılması sağlanarak, kullanıcıların daha hızlı, kaliteli ve beklemeden internete girmeleri bekleniyor.
    Telekom heyeti, ülkemizin en büyük birkaç veri merkezinden biri olan DGN Teknoloji'nin veri merkezinde incelemelerde bulunmak üzere Bursa'ya geldi. Telekom heyeti, Türk Telekom Batı II Bölge Müdürü İrfan Yıldız ve Bursa Müşteri İlişkileri Müdürü Mine Poyraz nezaretinde bir toplantı yaptı. Aslında internetin yaygınlaştırılması ve bilgiye çabuk ulaşılması hedeflerinin her zaman olduğunu belirten Pazarlama Direktörü Uğur Mutluhan Oruncak, Türk Telekom'un yaygın alt yapı ağı ile bunu gerçekleştirebilecek güçte olduğunu belirtti.
    Veri merkezlerinin, internet sisteminin en önemli ayağı olduğuna dikkat çeken Türk Telekom İnternet Veri Merkezi Müdürü Mesut Tokgöz, Türk Telekom'un oluşturduğu veri merkezinin diğer veri merkezleri ile rekabeti arttırmak ve kaliteyi ön plana çıkartmak gibi bir misyonu olduğunu söyledi.
    Türk Telekom Bölge Müdürü İrfan Yıldız ise, rekabetin her zaman kalite ve ucuzluğu beraberinde getirdiği inancıyla hareket ettiklerini, aynı zamanda Türk Telekom'dan hizmet alan servis sağlayıcılarının kendilerinin hem rakibi, hem de iş ortağı olduğunu belirtti. Yıldız, bunun en objektif örneğinin DGN Teknoloji olduğunu ve bir yıl gibi kısa bir zaman zarfında 5 Gbit internet kapasitesine eriştiğini, aynı zamanda Türk Telekom POP noktası olarak da belirlendiğini anlattı.
    Kurumsal Pazarlama Direktörü Gürkan Arpacı'ysa, ülkemizde dünya klasmanında veri merkezlerinden birkaç tane bulunduğunu, DGN Teknoloji'nin faaliyetlerini her zaman desteklediklerini kaydetti.
    Haha hızlı, daha ekonomik internet erişimi için veri merkezi yöneticileri ile yararlı bir toplantı yaptıklarını ifade eden heyet, Türkiye'de internetin hedeflenen noktaya gelmesi için çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

    Orjinal Kaynak:http://www.bursahakimiyet.com.tr/haberDetay.aspx?hid=65986#ixzz1Dg6T4rOa







  • İnşallah olur
  • hangi veriyi barındıracaksın, bence konu yanlış anlaşılmışş....

    fakat şöyle bir çalışma var, müşteri portföyü çıkartılacak, kim real-time (ping bağımlı) oyun oynuyor, kim mailleirne bakıyor, veya kimler sörf yapıyor vs. gibi müşteri bağlantısını, iyileştirmek amacı ile o anki uygulamaya göre, verilerin yönlendirilmesi (routing) , basitçe örneğin, bir kişi nette oyun oynuyorsa ona ping önceliği tanınması gibi iyileştirmeler sözkonusu..
    böylece ana omurga daha verimli kullanılmış olacak...
  • daha çok bekleriz ucuz internetmiş hala fili tekel var rekabet desen hiç yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.