Şimdi Ara

Ucuz Küçük Boyutlu 1440x1080 30p Kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıkdaki gibi Ucuz Küçük Boyutlu ve Yüksek Çözünürlükte video çekebilen bir kamere almak istiyorum. Aklımda sony Webbie HD kamera var 1440x1080 30p mpeg4 video çekiyor hafıza kartına ABD den getirteceğim. Sizce isteklerim doğrultusunda doğru bir tercih mi? Eğer değilse ne önerirsiniz.. İncelemek isterseniz...
    http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&categoryId=8198552921644610396







  • Forumda başka başlıklarda da yazdım sony büyük bir mali sıkıntı içinde olduğundan bunu aşmak piyasadan para toplamak için şu sıralarda böyle ucuz ve dandik ürünleri piyasaya sürüyor.Üründe kullanılan sensör CMOS ancak bu dSLR yada pahalı kompakt makinalarda kullanılan kaliteli CMOS sensörlerden değil.Hani şu çin malı işportada bile 50-60 liraya satılan foto makinaları yada çok amaçlı (foto-video kamera-mp3 çalar-e book,ses kayedici yani hepsi bir arada olan) ürünlerdeki ucuz sensörlerden.Bu sensörler neredeyse kördür yani gündüz vakti evin içinde bile yaptığın çekimler ister video ister foto çok karanlık ve berbat çıkar hele birde gece çekimlerini ya da loş ışıklı ortam çekimlerini düşün.Gündüz bile çok randıman vermez.Ayrıca ürünün pili dandik çin malı mp3 çalarlardaki gibi dahili yani çıkartılabilir değiştirilebilir yada daha yüksek kapasitelisi takılıp kayıt süresi uzatılabilir,yedeği alınıp taşınabilir değil birkaç ay sonra cep telefonu bataryaları gibi şarz ve çalışma süresi kısalınca bataryasını değiştiremiyorsun cihaz çöpe gitti demektir anlayacağın.Zaten yurdışı sitelerindeki yorumları okursan mesela camcorderinfo gibi bu sorunlardan bahsedilmiş ve kullanıcılar memnun değil tavsiye etmiyorlar.Haa bu kulvarda yani küçük ve işlevsel bi ürün istiyorsan Sanyo nun ürünlerine bir bak gerçek anlamda foto ve video çekimlerini aynı üründe sunan tek firma diyebilirim.CG6 modelini kullandım hem video hemde fotolar çok kaliteli mum ışığında bile çekim yapabiliyorsun üstelik video modunda bile ISO ayarlarını yapıp ortam ışığına göre çekim yapabiliyorsun bu özellik çok pahalı video kameralarda bile yok.
    Kaliteli video çeken hatta HD video çeken foto makinalarıda seni aldatmasın bunlarda video modunda ayar seçenekleri çok kısıtlıdır üstelik bir çoğunda çekim süreside kısıtlıdır ve hemen hepsi video çekiminde zoom yapmaya izin vermez verenleride cazırt cuzurt zoom motorunun sesinide kaydedip kayıtlarını berbat eder.
    Naçizane tavsiyem Webbie den ve benzerlerinden uzak dur.




  • doroşenko tamam bu fiyata cok bişi beklememek lazım ama fazla abarttın gibi geldi bana..bir marka, heleki sony gibi pazarın devi böle aşırı dandik bir modelle kendi prestijini niye zayıflatsın....örnek video yok mu nette hiç..youtube ye düşmemiş daha..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 17 Şubat 2009; 0:09:32 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: doroşenko

    Forumda başka başlıklarda da yazdım sony büyük bir mali sıkıntı içinde olduğundan bunu aşmak piyasadan para toplamak için şu sıralarda böyle ucuz ve dandik ürünleri piyasaya sürüyor.Üründe kullanılan sensör CMOS ancak bu dSLR yada pahalı kompakt makinalarda kullanılan kaliteli CMOS sensörlerden değil.Hani şu çin malı işportada bile 50-60 liraya satılan foto makinaları yada çok amaçlı (foto-video kamera-mp3 çalar-e book,ses kayedici yani hepsi bir arada olan) ürünlerdeki ucuz sensörlerden.Bu sensörler neredeyse kördür yani gündüz vakti evin içinde bile yaptığın çekimler ister video ister foto çok karanlık ve berbat çıkar hele birde gece çekimlerini ya da loş ışıklı ortam çekimlerini düşün.Gündüz bile çok randıman vermez.Ayrıca ürünün pili dandik çin malı mp3 çalarlardaki gibi dahili yani çıkartılabilir değiştirilebilir yada daha yüksek kapasitelisi takılıp kayıt süresi uzatılabilir,yedeği alınıp taşınabilir değil birkaç ay sonra cep telefonu bataryaları gibi şarz ve çalışma süresi kısalınca bataryasını değiştiremiyorsun cihaz çöpe gitti demektir anlayacağın.Zaten yurdışı sitelerindeki yorumları okursan mesela camcorderinfo gibi bu sorunlardan bahsedilmiş ve kullanıcılar memnun değil tavsiye etmiyorlar.Haa bu kulvarda yani küçük ve işlevsel bi ürün istiyorsan Sanyo nun ürünlerine bir bak gerçek anlamda foto ve video çekimlerini aynı üründe sunan tek firma diyebilirim.CG6 modelini kullandım hem video hemde fotolar çok kaliteli mum ışığında bile çekim yapabiliyorsun üstelik video modunda bile ISO ayarlarını yapıp ortam ışığına göre çekim yapabiliyorsun bu özellik çok pahalı video kameralarda bile yok.
    Kaliteli video çeken hatta HD video çeken foto makinalarıda seni aldatmasın bunlarda video modunda ayar seçenekleri çok kısıtlıdır üstelik bir çoğunda çekim süreside kısıtlıdır ve hemen hepsi video çekiminde zoom yapmaya izin vermez verenleride cazırt cuzurt zoom motorunun sesinide kaydedip kayıtlarını berbat eder.
    Naçizane tavsiyem Webbie den ve benzerlerinden uzak dur.


    Arkadaşım çok abartmışsın.Koskoca dünya devi sony sana göre çin malı çakma kameralardan kötü öylemi !
    Arkadaşlar sony alırken fiyatı size uygun geliyorsa gözünüz kapalı alın.Ha aldığınız fiyatına göre daha uygun ürünler bulabilirmisiniz belki bulursunuz ama sonynin şu ana kadarki hiç bir ürününde kalitesiz malzeme kullandığını görmedim.Sonyi Sony yapanda zaten budur




  • Araştırmalarım sonucu aynı sınıfta Kodak Zx1 ve Zi6 modellerini buldum sanırım sony den daha iyiler özellikle zi6 720p 60 fps ve 2xAA pil özelliği ileöne çıkıyor..Fiyatı da uygun, ne dersiniz ?
    http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=9/13061/13063/13064&pq-locale=en_US
  • Pille çalışması çok güzel.Kodakta basit bir firma değil,Foto makineleri güzel video çekiyor.senin açından daha kullanışlı olacaktır AA pil.Ben beğendim.
  • bu nasıl bir tavsiyedir yaa "Sony ise gözünüz kapalı alın. " belki seni kandırmış olabilirler ama tüketici bilinçli, öyle teknik özelliklerini araştırmadan sormadan soruşturmadan ürün almıyor artık. Sony nin Çin'de de fabrikası var Taiwan'da da. Doroşenko arkadaşım, verdiğin bilgiler çok doğru ben hiç bir abartı göremiyorum.

    Fotoğraf makinesinin video kamera kadar iyi video çekemeyeği açık,
    Video kameranın fotoğraf makinesi kadar iyi fotoğraf çekemediği de açık,
    İkisi birada hibrit ürünlerin her iki işi de iyi yapamadığını da kabul etmek lazım.

    Fiyatına göre beğenen alır, ama süper bir ürün beklemesin.


    Sony fanatikleri hayal kırıklığına uğrayabilir ama mutlaka izleyin çok süper .

    http://www.theonion.com/content/video/sony_releases_new_stupid_piece_of



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 17 Şubat 2009; 11:27:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: forumnik

    bu nasıl bir tavsiyedir yaa "Sony ise gözünüz kapalı alın. " belki seni kandırmış olabilirler ama tüketici bilinçli, öyle teknik özelliklerini araştırmadan sormadan soruşturmadan ürün almıyor artık. Sony nin Çin'de de fabrikası var Taiwan'da da. Doroşenko arkadaşım, verdiğin bilgiler çok doğru ben hiç bir abartı göremiyorum.

    Fotoğraf makinesinin video kamera kadar iyi video çekemeyeği açık,
    Video kameranın fotoğraf makinesi kadar iyi fotoğraf çekemediği de açık,
    İkisi birada hibrit ürünlerin her iki işi de iyi yapamadığını da kabul etmek lazım.

    Fiyatına göre beğenen alır, ama süper bir ürün beklemesin.


    Sony fanatikleri hayal kırıklığına uğrayabilir ama mutlaka izleyin çok süper .

    http://www.theonion.com/content/video/sony_releases_new_stupid_piece_of



    Arkadaşım ben sony fanatiği değilim."Gözü kapalı alın" sözüde bir terimdir artık.yani kalitesini kanıtlamıştır.Dikkat edersen devamında daha uygun fiyata başka ürünler bulabilirsiniz yazmışım.Daha dikkatli okuyup yorumlayalım.




  • Artık Çin de üretmeyen kalmadı, o yüzden bir firma Çin de üretiyormuş dediklerinde pek sallamyorum :D Kodak zi6, Sony Webbie, Flip Video MinoHD aynı klasmandaki bu 3 makinanın test çekimlerini inceledim Kodak en iyisi. Üstelik Kodak 720p de 60fps (hafıza da çok yer kaplıyor isterseniz 30fps de çekersiniz) çekebiliyor ve 2xAA pil kullanıyor, diğerleri Lİ pil kullanıyor...Bence şu anda bu sınıfta Kodak zi6 en iyisi...Bu arada kameraların 3ünde de elektronik ya da optik herhangi bir titreşim engelleyici özellik yok sanırım, 3 ü de ucuz zaten bence doğal :D
  • kac tl kodak ve nerde buluruz,türkiyede var mı..hoş gözktü gözüme..
  • Hangi ürünü alırsanız alın , AA pil değil de Li-ion pilli modelleri tercih edin. AA 'lar su gibi biter, şarjlı AA pillerin de performansı Li-ionlar gibi olmuyor zırt pırt şarj etmekten geberip gidiyorlar.
  • Ni-Mh AA pillerin performansı Li piller gibi olmayabilir ama mesela sony için konuşuyorum (ben de sony t-20 fotoğraf makinası var) Li piller iyi fakat onlar da zamanla ölüyor ve çok pahalı. Yedek yanımda 1 tane bulunsun pil derseniz ya da öldüğünde yenileyecekseniz yüksek miktarda para bayılmanız gerekiyor... Fakat şarjlı Ni-Mh piller ucuz üstelik 2700 mah a kadar olanları da var bu da aynı hacimdeki Li pillerden daha yüksek...
  • benim canon a yedek batarya alayım dedim 90 tl ...öhhh yani..
  • amazoncom da hd ceken canon lara ve panasonic lere bak derim
  • Kompakt foto mak istemiorum video çekmek için zaten ben de var 1 tane Sony t-20... Kompakt makinalarda video da odaklama esnasında lens motorunun hareketi sonucu fonda bir ses olur bu bütün foto makinalarında vardır tabi sesli ortamlarda anlaşılmaz...
  • popeye85 ve nethesap arkadaşlar üstüste birkaç yıldır %30 civarlarında küçülen,bu yıl(2009) için peşinen ve daha 2008 yılı için de % 14 zarar açıklayan hisseleri ABD borsalarında tepetaklak olan,mucidi olduğu walkman piyasasında mp3 formatı yerine tutulmayan kendi formatı atrac3 te ısrar edip çuvallayan paşa paşa mp3 desteğide veren ,tıpkı olympus ve fujifilm in xd card inadında olduğu gibi kendi kartı memory stick te ısraredip 4 gb kapasiteyi geçemeyen ve sonunda bu kartların kapasitesini artırmak için seve seve sd kartların kaşifi sandisk ile pazarlığa oturan ve ancak geçen senenin son ayların da sandisk sayesinde 8 ve 16 gb kart geliştirebilen,icatçılarından olduğu blueray disc konusunda pazarlama sorunları yaşıyan,webbie diye sony markasına yakışmayacak optik zoomu bile olmayan,cep tel mercekleri gibi(Ki buna mercek değil olsa olsa plastik parçası denir 0.3 mm lik bir mercekçik ile nasıl çekim yapılır Allah bilir) kuş gözü kadar delikten foto ve HD video çekim yaptığı sölenen ISO ayarı gibi temel foto ayarlarından bile yoksun 169 $lık (230 TL CİVARI) bir malı piyasaya sürmak zorunda kalan,naçizane bendenizin sahibi olduğu, biri tarafımdan bizzat yurtdışından alınmış w40 ve w100 modeli 2 makina olmak üzere 2 modeli de özürlü ve aynı üretim hatalarına sahip (mesela mod kadranı yada tekeri her neyse siz çevirmediğiniz halde ekran animasyonunda çevrilmiş gösteren diyelim siz P moduna aldınız ama birden kendiliğinden gündüz vakiti gece moduna geçen,aluminyum kaplama ve boyaları birkaç ayda dökülen) ve böyle kalite kontrolden geçememesi gereken ayıplı malları markasına olan itibara güvenip nasıl olsa yutarlar diye piyasaya sürüp şikayetlerden dolayı kabağı distribütör ve yetkili servisin başında patlatan, bu gün itibarıyla tanıtımını yaptığı makinalarda ekranı 3 inç,megapixel ide 12 ye çıkarmaktan (üstelik sensör boyutunu artırmadan)başka fotoğrafçılık adına hiçbir yenilik getiremeyen vs.vs. başka marka sanırım yoktur.Kötü yönetim yanlış stratejiler Sony yi bu noktaya getirdi.Canon krizde hasarsız yoluna devam ederken,panasonic pazar payını büyütürken hatta Sanyo gibi firmalarıda satın alıp bünyesine katarken (demekki para var ve 169$ lık ucuz mallarla insanları kandırmak zorunda hissetmiyor kendini) pioneer ( bugün 10 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamış durumda) ve sony gibi firmalar zor duruma düşüyor.Ben sony düşmanı falan değilim ama mali sıkıntıya düşen her firma bu tip oyunlara (inşallah sony için geçici olur) başvurur böyle dönemlerde o firmanın ürünlerini alırken dikkatli olmak hatta almamak gerekir kazıklanmamak için.Örneğin Mercedes bile ABD Deki yatırım faaliyetleri (Chrysler i alması) nedeniyle 90 larda sıkıntıya düşmüş 1996 dan itibaren çıkardığı e serisinde (şu çift farlı olan) inanılmaz malzemeden çalmış kendi ülkesinin oto dergilerinde bile örneğin plastik kalitesinde hyundai accent seviyesine falan düşmekle eleştirilmiş,bu yüzden satış rakımlarında bmw nin çok gerisine düşmüş ama birkaç yıl sonra toparlanmıştı.Ama olan o dönem o arabaları alanlara ve paralarına olmuştu.
    Diyeceğim oki bu yüzden önceki yazımda abarttığımı sanmıyorum.Saygılar




  • doroşenko,dostum bak ne güzel bilgiler veriyorsun.sony hakkında sadece olumsuz haberleri söylüyorsun.kaldıki sony sadece Kamera üretmiyor.Ürün yelpazasi oldukça geniş.Laptoplar TV ler ses sistemleri Telefonlar falan falan...Ürünün bir kaç serisi kötü diye firmayı kaldırıp çöpe atıyorsun sanki sonynin tüm ürünleri böyleymiş gibi.Maddi krizde diye bir firma asla böyle malzemeden çalma gibi 2 sınıf kalitesine düşürmez kendini.Apple 2000 li yılların başında belki duymuşsundur ekonomik açıdan batma durumuna geldi.Maddi krizden nasılmı kurtuldu.Sadece üretmiş oldukları apple İ-pod sayesinde,sonra firma tekrar toparladı ve şu an dünyada en fazla ciro yapan şirketlerden biri.İ-pod kalitesi sence malzemeden çalınarakmı piyasaya çıkarılmış.aksine çok kaliteli.yani maddi krizde olan büyük firmalar asla böyle bir politika izlemez.Sonynin o ürünlerini üretmesinin başka sebebi vardır.Kullanıcıya daha ucuza sunmak gibi.Veya o ürünlerde başarısız olmuş olabilir.Bazı firmalar vardır Teknoloji dünyasında hem ARGE , hem üretim yapar,yani teknoloji onlar sayesinde gelişir.Yani Sony gibi.sen şu an bir çok teknolojiyi Sony sayesinde kullanıyorsun.Bir iki ürünü kötü beğenmedin diye Firmayı lekeleme.Diyeceğim o ki bu yüzden yazdıkların genel gerçekle hiç bağdaşmıyor.




  • nethesap kardeşim bence sen kendinle çelişmektesin nedenmi ... sanki sony sadece foto makinalarıdan kazanıyorda o yüzden bu kadar zarar ediyor küçülüyor gibi bir izlenim doğmuş yazından.Kaldıki sony televizyon dahil her alanda gerilemekte zaten para kazanamayan bir firma ar-ge haramalarına da fazla para ayıramaz ve teknolojide diğerlerinin gersinde kalır.SOny nin önde olduğu bazı tejnolojilerdede artık durumu kötü örneğin 1-2 seneye kadar sadece sony video kameralarda dokunmatik ekran varken bugün yeni tanıtımı yapılan mesela panasonic n her kamerasında var zaten ben konuyu açan arkadaşa almayı düşündüğü kameranın kötü özelliklrini belirttim zaten arkadaşın istediği yorumdu olumlu veya olumsuz ama sen dahil başka arkadaşlar sony dir gözü kapalı alınır tarzı yazılr yazınca sony ile ilgili olumsuzlukları ve neden böle bir kalitesiz ürünü ürettiğini yazdım.Kaldıki sony sayesinde birkaç ürün kullandığımız doğrudur ama hepsi bu.Yazımdada belirttiğim gibi sadece firmaların bu gibi durumlarıı düzeltene kadar ürünlerine dikkat etmek gerektiğini gerekirse kazıklanmamak için almamak gerektiğini belirttim firma düzelip kaliteye geçince neden alınmasın.Sen beni yanlış anlamakta sony düşmanı gibi görmektesin oysa benim düşüncem sadece arkadaşın böle kalitesiz bir ün alıp pişman olmasını üzülmesini önlemek.Para kolay kazanılmıyor belki o kameraya vereceği parayı aylarca dişinden tırnağınan artırarak biriktirdi.Eğer daha önce bir sony ürünü kullanmadıysa elinde hazırda memory stick kartıda yok bu ürünü alırsa birde pahalı sony kartlarına sd kartların 2-3 misli para verecek al sana pişmanlık iki katı olacak yorum ve değerlendirmelerimizde yapıcı olup her şeyi düşünerek yazalım neticede arkadaşlar bizden tavsiye bekliyor yanlış yönlendrip üzülmelerine neden olmayalım saygılar




  • Üstelik Amerikadan alınacaksa çok daha kaliteli ürünleri uygun fiyata bulmak mümkün. Bunun gibi çer-çöpü sırf Sony diye almak mantıksız biz bunu anlatmaya çalıştık, anlayan anladı.
  • Arkadaşım bak ben kendimle çelişmiyorum sen çelişiyorsun.sonynin bu kamerası kötüyse bu ürünü kötü de alacak arkadaşta almasın.sony zarar yaptı zaten ürünleri zırva bişe deme sonynin bir sürü ürünü var zarar etti diye tüm ürünlerinden malzememi çalıyor.Bu nasıl mantık !!! .Burda herkesin amacı bişeyler öğrenmek bişeyler öğretmek.Bende sana diyorumki sonynin bir ürünü yüzünden firmayı kaldır çöpe at yapmak haksızlık olur.Firmanın bazı ürünlerinde teknoloji kötü diyorsunda ne zaman üretilmiş ne kadar fiyata piyasaya sunulmuş bunlarada dikkat etmek lazım.firmalar maddi krizdeyse Arge çalışmasına para ayırmaz diyorsun her firma arge yapmıyor zaten.sadece hazır alıp kullanıyor.O saydığınız ve beğendiğiniz bir sürü firma dahil buna.Sony şu durumda bile araştırırsan bir çok yeni teknolojiyi hayata sunmaya hazırlanıyor.Sonynin maddi krizdeki hali buysa diğer hali nasıl olur acaba !!!


    Zaten sizde beni sonyi savunuyormuş gibi algılıyorsunuz.Emin olun elimde sonyericssondan başka herhangi bir ürünü yok.Neden almadım çünkü pahalı.Ha para sorunum olmasa alırmıydım evet alırdım çünkü kalitesini biliyorum.

    forumnik anlayan anladıda ,ilk mesajlarımı okursan sende anlarsın




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.