Şimdi Ara

Ücretsiz İzin Ödeneğini Kimler Alabilir - Sosyal Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güzel bir yazı konu hakkında bilgi sahibi olmak istenler için paylaşmak istedim.

    Ücretsiz izin destek başvurusu için Covid-19 salgını sebebiyle ücretsiz izne ayrılan fakat kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler. 15 Mart 2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan kişiler ve bunların yaşlılık maaşı almamaları gerekmektedir.

    1170 TL Ücretsiz izin destek uygulaması başvuruları nereye yapılacak

    Bu soruya şöyle cevap vermek daha sağlıklı olacaktır. 1. si ücretsiz izne ayrılan işçilerin herhangi bir yere başvuru yapmaları gerekmeyecek. Onların adına ücretsiz izin destek başvularını işverenleri gerçekleştirecek. İşverenler bu başvurularını İŞKUR ‘un işveren sistemi kullanıcı giriş sayfası üzerinden giriş yaptıklarında Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı’ nı seçerek bugünden itibaren yapabilirler. İşçinin bu konuyu mutlaka işverenine yada ilgili hatırlatmasında fayda var.

    2. ise 15 Mart’ tan sonra işten çıkarılanlarla ilgili … 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan fakat işsizlik ödeneği almaya hak kazanamayan, bu dönemde İŞKUR’ a işsizlik ödeneği başvurusunda bulunuş ise, tekrardan başvuru yapmalarına gerek kalmayacak. Fakat 15 Mart’tan sonra işten çıkılıp henüz işsizlik ödeneği için İŞKUR’ a kayıt yaptırmayan kişiler mutlaka ve mutlaka biran evvel kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

    Ücretsiz iznin verildiği ayı takip eden ayın 3’üne kadar başvuru yapılabilecek. Bildirimlerin ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 3’üne kadar yapılacağını bildiren Bakan Selçuk, çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığına dikkat çekti. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un işveren başvuruları ve ödemelerle ilgili açıklaması E Devlet ve İŞKUR internet siteleri üzerinden işsizlik ödeneği için kayıt yaptırabilirler. İşçiler ücretsiz izin destek programı kapsamında günlük 39.00 TL aylık 1177 TL gibi rakam alabilecekler. Nakdi Ücret Desteği, İŞKUR tarafından izleyen ayın 8’inden itibaren ödenecek.

    Sosyal Birim :https://sosyalbirim.com/1170-tl-ucretsiz-izin-maas-basvurusu-nasil-yapilir-kimlere-verilecek/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipahiko -- 26 Nisan 2020; 15:40:9 >







  • Bilgilendirme yazınız için teşekkürler. Ben bir firmada part time olarak çalışıyorum. Firma nisan ayı için 1 hafta kadar çalışmış olarak gösterecek yani 1 haftalık maaşı kendi verecek 1 hafta da yıllık izin verecek. Bundan sonraki süreçte Mayıs ayında ücretsiz izin ödeneğinden yararlanabilir miyim? Part time çalışanlar yararlanabiliyor mu?
    Ya da çoğu firma gibi bizimki de normalleşme süreci kapsamında açılıp personelleri çağırırsa ama ben çalışmamayı tercih edersem yine bu ödenekten faydalanabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gezfotek G kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz izin desteğinden faydalanacaksınız. Ancak işten ayrılış olması halinde bu ödenekten yararlanma imkanınız bulunmamaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.