Şimdi Ara

Uçak Bakım Teknisyenliği ve kafama takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhabalar, Antalya'da ikamet ediyorum. Bölümüm gövde Motor Alanında tek olan tematik bir uçak akım lisesinde okuyorum. lisanslı teksniyen olmam için 3 yıl tecrübe sürem ve 5 modülüm var. B2 Seviye İngilizce'ye sahibim. Kısaca özelliklerim bunlar fakat aklımda birkaç soru var. Çok kafama takılıyor ve cevap arıyorum.
    1-Çevremdeki herkes çok rahat bir şekilde 3500 TL'den iş bulabileceğimi söylüyor ama bu bana biraz palavra geliyor doğruluğu nedir ?
    2-SHGM ve EASA lisansı arasında dağlar kadar fark var mıdır ?
    3- Mezun olduktan sonra iş bulmam ne kadar zor olur(Evde boş boş oturmak istemiyorum kendimi geliştirmek,geleceğimi tasarlamak istiyorum.)
    4-SHGM Lisansım var ama illa EASA lisansı almam gerekir mi ?
    5-Bu sektörde açıkta kalma ihtimalim nedir ?
    6- Antalya'da rahat iş bulur muyum yoksa İstanbul gibi büyük bir şehire mi taşınmam gerek ?
    7-Lisanssız Teknisyen olarak işe rahat başlar mıyım ? Maaşım ne kadar olur ?
    8-Lisanslı teknisyen olduktan sonra maaşım ortalama ne kadar olur ve iş koşullarım nasıl olur ?

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın aklıma takılan sorular bunlar. Cevaplarsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tastytops -- 1 Kasım 2018; 21:0:42 >







  • konu yetim kalmış gibi biraz, ben elimden geldiğince cevap veriim biraz
    1- üni mezunu birisi thyde (hele ki ocaktan sonra) çift maaşları saymazsak daha doğrusu şubat maaşında 4-4.5 civarından aşağı almaz. buna 3 ayda bir verilen çift maaşıda dağıtırsanız maaş ortaya çıkar (çift maaş aslında tam çift değil 3 aldığınız aylar çift 5 alıyorsunuz gibi düşünün) ha bu oranlar thy teknik için geçerli diğerleri daha farklı

    2-dağlar kadar fark yok hel ehel türkiye de çalışan birisi için easa zaten şart değil önce shgm yi halledim easayı zamanla da alabilirsiniz

    3- üni mezunu kişiler genelde 1-2 ay içerisinde giriyor eğer şartlar ve zaman da aksilik olmazsa (misal ben mezun olduğum zamanlar şirket içinde ağır sorunlar vardı ve bu sebeple büyük alım olana kadar 2 sene işsiz kaldım ama bizden sonrakiler hep mezun olup1 ay sonra başladılar)

    4- shgm lisansı yeterli.

    5- bunu kimse net söyleyemez, kimse müneccim değil ancak diğer bir çok sektöre göre işe girme oranı daha yüksektir diyebilirim.

    6- cevap çok net: İstanbul. Ama antalya-ankara ve izmir de de iş imkanı var hatta aydında da var, bunun dışında ilerde hat bakım olarak belki başka şehirlerde olur, ancak şuan yüzde 75 istanbul.

    7- bunları üstte cevapladım.

    8-bu soru şuan da bile şirketten şirkete çok değişken yani şöyle söyliyim thyde lisanssız iken 3.000 aldığım ay mytechnicteki arkadaşım 8000 aldı. Yani bu bulunduğun şirkete göre tiplerine göre vs değişir. ancak thyde yeni b1 olmuş biri şuanda 6.5-7 civarı alıyor diye biliyorum tabi buna çift ve uçuş paraları dahil değil.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.