Şimdi Ara

Uçak Bakım Teknisyenliği Hakkında kafama takılanlar (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
26.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • en büyük dezavantajı logbook doldurmak. Yani belli işleri yapmış olmanız gerekiyor ancak bu kabiniçindeyken zor bu yüzden aşağı da arkadaşlarınızdan rica edip başka işlere de saat açmanız gerekli. Ayrıca evet thyteknik revizyon kabiniçinden mekaniğe geçen arkadaşlarım var, yani bu imkansız değil ama kolay birşeyde denemez. AÇıkçası 4 yıllık motor okuyup kabine geçtim diye boşuna okudum düşünme , motora da geçmiş olsan sistemden dolayı aslında boşuna okudun :D Yani 18 yaşında atıyorum bağcılar lisesinden mezun olup işe başlayan birisi 3 yılda lisans alabiliyorken 5 yıl üniversite (şimdi 4 müş eskiden hazırlık zorunluydu) okuyan birisi de 3 yılda lisans alıyor hiç bir fark yok :)
  • Estü E kullanıcısına yanıt
    Hic bir dezavantaji yok arkadasim her yerde calisiliyor zaten motor bakimi diye bir yerde yok sirketimizde cok dert etme bu isleri sen guzelce isini ogren sinavlarini ver sonrasi gelir zaten hatta avantaj bile olsbilir kabin ici sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba üniversitede uçak bakım teknisyenliği okumak istiyorum bu bolümü tercih etmemdeki en buyuk neden yurt disi hayalim olmasında dolayı sizce yurt dışında calisabilirmiyiz ? , Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ba17uhann B kullanıcısına yanıt
    Evet kendini yeterli seviyeye getirirsen gayet mümkün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merthehoman

    Çok Teşşekür Ederim abi cevapların için öncelikle kafama takılan bir kaç soru daha kaldı onları sormak istiyorum. İngilizcem iyi düzeyde denilebilir Cambridge üniversitesinin her yıl düzenli olarak yaptığı ingilizce sınavlarında 15 arma üzeridne 13 arma aldım fakat "speaking"im tam.
    1. Yunanistan ve Türkiye'den lisans alma arasındaki farklar nedir ? ekstra bir şey fark eder mi ?
    2. Sınavlar zor mudur yoksa çoğu kişinin çalışıp yapabileceği bir sınav mıdır ?
    3. Bu sınavlar TOEFL benzeri ingilizce belirleyen resmi bir şey istiyor mu ?
    4. Yurtdışında çalışmak için ne yapılabilir ?
    Sorularım bunlar yanlışım olmuşşa affola,
    Teşekkür Ederim
    bu okula gittiniz mi? memnun musunuz? yegenim bu sene tercih yapacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://seyruseferim.com/category/kariyer/

    Merhabalar,

    Tam olarak tek tek sorunun cevabı olmasa da, ben de sektörde bir havacı olarak bu kariyer sayfasını hazırladım. Teknisyenlik, dispeçerlik, pilotluk, load masterlık derken havacılıkta ki meslek kalemlerine yer vermeye çalıştım. Umarım yararlı olur.
  • Öncelikle merhaba lisanslar ile ilgili kafamda soru işaretleri var şuan Bağcılar mesleki ve teknik anadolu lisesi uçak gövde motor da okuyorum mezun olduktan sonra bir bakım hangarında 3 yıl çalıştıktan sonra gerekli modül ve dil yeterlilik sınavlarını nerede nasıl olacağım onları olduktan sonra onların belgelerini nereye sunup lisansımı alabilirim cavaplarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B1 lisans -- 6 Temmuz 2021; 19:42:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, İstanbul Üniversitesi Uçak Teknolojisi bölümünden mezun oldum ve şu an ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok. Araştırdımda hiç bir sonuç bulamıyorum. Lisansları almam için tecrübe edinmem gerekiyor, tecrübe edinmek için çalışmam ama iş aradığım zaman tecrübe isteniyor. Ben ne yapacağım hiç bilmiyorum. Bu sektörde çalışan kişiler bana önderlik edebilir mi? Şunu yapabilirsin bunu yapabilirsin diye. Yardımlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yagmuralaca

    Merhaba, İstanbul Üniversitesi Uçak Teknolojisi bölümünden mezun oldum ve şu an ne yapmam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok. Araştırdımda hiç bir sonuç bulamıyorum. Lisansları almam için tecrübe edinmem gerekiyor, tecrübe edinmek için çalışmam ama iş aradığım zaman tecrübe isteniyor. Ben ne yapacağım hiç bilmiyorum. Bu sektörde çalışan kişiler bana önderlik edebilir mi? Şunu yapabilirsin bunu yapabilirsin diye. Yardımlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

    İşe girmeye bakın ilanları takip edin. Bu iş için yapacak başka bişey yok tecrübe edinmek için en azından. Yurtdışı mevzularını kovalayabilirsiniz belki. Sektör ölü durumda ama yeni ilan açacaklarını düşünüyorum ben ama henüz değil ve çok yığılma var maalesef.





  • 15 yıllık uçak bakım astsubayı olarak hava kuvvetlerinde fiilen çalışıyorum. Jet motor teknisyeni olarak görev yapıyorum. Bu easa sertifikası nasıl alınır. Bana yol gösterecek biri var mı rica etsem 🙄🙄Sivil sektöre geçiş bizim için çok mu zordur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkishstar43 T kullanıcısına yanıt
    İlk önce hava kuvvetlerinden ayrılıp sivil bir şirkette minimum 3 yıl deneyim kazanman gerekiyor hocam EASA lisansı için gerekliliklerden birisi 3 yıllık logbook kaydı.

    Daha sonra bir kuruluştan EASA için yaklaşık modül sınavlarını vermen gerekli.

    Biraz zahmetli iş bence askeriyede devam etsen senin için çok daha iyi olur şimdi orda kralsindir sivile gelirsen pek rahat edemezsin ayrica başlangıçta kavun muamelesi görüp düşük bir ücrete çalışmak zorunda kalırsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anladım istanbul da sinerji havacılık diye bi şirket ile görüştüm. Öncelikli easa için modül sınavlarını verip daha sonra sivil havacılık da şirketlere başvuru yapabilirsin demişti. Öncelikli 3 yıllık logbook gerekli diyorsunuz yani

    Ortalama başlangıç için maaş nedir sizce. Bu sektörde iseniz farazi bi fiyat nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boeing747 kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Eskişehir Teknik Üniversitesinde ugmb okuyorum. Modülleri veremedim onun yerine 7-11-15-17 modüllerini verip kredilendirmeyi düşünüyorum. Birkaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.


    1- kredilendirme yapmadan önce dört modülü de vermek gerekiyor mu yoksa kredilendirme yaptıktan sonra da verebilir miyim bu modülleri?

    2- Pratik eğitim kayıt defteri dolduruyorum ama kredilendirdiğim için bir işe yarayacak mı bu defter?

    3- İngilizce için işe giriş öncesi/işe giriş sonrası tavsiyeleriniz nelerdir?


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhabalar. Yaklaşık 4 yıl ölü taklibi yaparak hiç dönmedi konuya :D. Şu an mezun oldum küçük bi MRO'da planlama bölümünde işime başladım yakın vakitte alım olursa airliner ya da başka firmalara mekanik olarak başvurmak düşünüyorum(B1 mezunuyum). 4 yılda kendimi baya geliştirdim Sırbistan/Belgrad'da 14 günlük bi staj tecrübem de oldu. Şu an gelecekte tek sıkıntı yaşayacağım mevzu 4 yıllık üniversite gövde motor mezunu olmamam olacak gibi gözüküyor, ama lisans tip aldıktan sonra bu konuda da çok kafamın ağrıyacağını düşünmüyorum. Bu konuda her kafadan farklı bir ses çıkıyor şu an bence mantıklı olan genç yaşta C/S olup yoluma bakmam güçlü referanslarım ve tecrübem de olduktan sonra bu konuda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum fakat kafam hala karışık. Oturduğum ilde uçak teknolojisi olmadığı için 2 yıllık da okuyamıyorum bi yandan çalışıcam çünkü onun yerine otomotiv teknolojisi bölümü yazdım eğer ileride çok sıkıntı çekersem des ile 4 yıllık gövde motor tercihi yaparım diyorum. Şartlar şu an benim için karmaşık ilerliyor. Üniversite lise kavgasından kafamı alamıyorum açıkçası bu konuda yardım edebilecek büyüklerime teşekkür ederim. Onun dışında şu anki tecrübelerimle öğrenci arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

    İyi forumlar





  • Boeing747 kullanıcısına yanıt

    Efendim bir kac sorum olacaktı lütfen cevaplama imkanınız olursa çok sevinirim.Ben şuan ford otosan otomativ teknolojisi 1.sinif ogrencisiyim ama istanbul cerrahpaşa üniversitesi uçak teknolojisine geçiş yapmak istiyorum çünkü hayalim bu yönde çok büyük.Bu bölümden iş imkanım olur mu kendimi kanıtlarsam ingilizcem güzel cok hırslı biriyim sadece geçiş yapmadan önce iş imkanlarını öğrenmem gerek bu sektörde.Cevaplarsanız çok memnun olurum 😊


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yagmuralaca Y kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben de bu sene sonu mezun olduğunuz okula yatay geçişle geçmek istiyorum.Ne durumdasınız?Iş bulmak kolay oldu mu? Geçmemi önerir misiniz yardımcı olursanız cok sevirinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merthehoman M kullanıcısına yanıt

    Merhaba bir kac sorum olacaktı. Ben yatay geçişle istanbul cerrahpaşa üniversitesi uçak teknolojisine geçmek istiyorum bu sene sonunda.Ingilizcemde kendime cok güveniyorum ve seviyorum da.Bu bölüm bittiğinde iş bulma olasılığım nasıl çevremde yorumlar olumsuz yönde. Hayalim havacılık yönünde olduğu için geçiş yapmak istiyorum fakat iş olanağı konusu beni çok darlıyor ve hicbir yerde bu konu hakkında doğru dürüst yorum bulamadım.Sizde sektörün içinden olduğunuz icin ozellikle size de sormak istedim. Lütfen bana yardımcı olursanız çok memnun olurum efendim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.