Şimdi Ara

Ubuntu'ya Arayüz ve görsellik katmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar bu başlığı bir arkadaşımızın ubuntuda thema ve arayüz sorusu üzerine açıyorum elimden geldiğince herşeyi anlatmaya çalışacağım ek bilgi ve tecrübelerinizle zenginleştirebilirsiniz.

    GTK Arayüzleri(Pencere başlıkları hariç sistemin genel görünümünü etkiler)

    Gtk arayüzleri gtk 1 ve 2 şeklindedir artık çoğu dağıtım gtk2 kullanır. Gtk arayüzlerini ve diğer eklentileri, pencere kenar arayüzlerini indirebiliceğiniz siteler. "www.gnome-look.org " "http://browse.deviantart.com/customization/skins/linuxutil/gnome/ "

    Aşağdaki örnekte arayüzün yüklenmesinin nasıl gerçekleştiğini görebilirsiniz.
    http://browse.deviantart.com/customization/skins/linuxutil/gnome/#/d2sn7hm bu linkteki arayüzü indiriyoruz. öncelikle dosyayı zipten çıkarıyoruz. Dikkat etmeniz gereken dosyalar genelde targz şeklinde upload edilmediği için gnome arayüz aracı tarafından okunup yüklenemez.

    Bunun için öncelikle dosyayı zipten çıkarıyoruz.
     Ubuntu'ya Arayüz ve görsellik katmak.

    Çıkardığımız dosyayı tekrar tarbz2 veya targz olarak sıkıştırıyoruz.
     Ubuntu'ya Arayüz ve görsellik katmak.

    Arayüzü yüklemek için system>preferences>appearance tikliyoruz yada direk masaüstündeyken sağ tiklayip change desktop background diyerek themes sekmesine geliyoruz. İnstall diyerek oluşturduğumuz sıkıştırılşmış targz dosyasını gösteriyoruz. işlem tamam karşısınıza yüklenen arayüzün uygulanmasını istermisiniz diye bir kutuçuk gelicek ona evet demeniz durumunda icon themanız falan değişebilir o yüzden yine "Theme" sekmesinde customize diyerek yüklemiş olduğunuz arayüzü seçip kullanabilirsiniz. Sisteme genel olarak icon ve metacity(pencere kenarı arayüzü) yüklemek aynı şekildedir.

    Metacity arayüzleri

    Aynı şekilde indirdiğimiz arayüzleri yükleyip kullanabiliyoruz bunun yanında eğer compiz fusion kullanıyorsanız emerald pencere kenarı yönetici kullanıyor olabilirsiniz onun arayüzleri farklı şekilde sistem tablasındaki compiz fusion iconun'a sağ tiklanip "emerald theme manager" altından indirilmiş arayüzün import seçeniğiyle veya direk indirdiğiniz dosyaya tiklayarak uygulanabilir.







  • Teşekkürler bugün tema , icon kurmayı öğrendim ama dock yükleyemedim sağ tıklayınca panele ekleyince normal panele ekliyo docka ekleyemiyorm ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 5 Temmuz 2010; 18:13:29 >
  • Selam Dock için 3 alternatifiniz var.

    Tavsiyem sorunsuz stabil olan docky kullanmanız. yüklemek için "ubuntu yazılım merkezi docky aratabilir, synaptic yada terminalden "sudo apt-get install docky" diyerek kurabilirsiniz."
    Avanat window navigator var bol eklentili dockyden daha fazla özelleştirme seçeneğine sahip kurmak için aynı şekilde arama yapabilirsiniz. Birde cairo-dock var onu ben pek beğenmiyorum biraz acemi işi gibi geliyor bana :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 5 Temmuz 2010; 19:27:07 >
  • Teşekkürler deniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 5 Temmuz 2010; 19:29:15 >
  • Docku hallettim bide terminali nasıl değiştiriceğimiz anlatırmısın bide şu alttakini nasıl kurabilirim ?

    http://bigrza.deviantart.com/art/ToolTip-Elementary-CG-Theme-168268398?q=boost%3Apopular+in%3Acustomization%2Fskins%2Flinuxutil+max_age%3A744h&qo=1
  • @ BeAr

    Hacı acaba Docky'yi uygulama başlatıcı olarak değil de görev çubuğu olarak kullanmak mümkün müdür? Bi ara Elive Topaz'da bu şekilde kullanıyordum, gerçekten kullanışlı oluyor.
  • gnome panellerinin ikisini de silmek nasil oluyor acaba. bazilari sistemden calismak icin gerekli dosyalarini silerek yapmis ama o sekilde icime sinmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: positroN

    gnome panellerinin ikisini de silmek nasil oluyor acaba. bazilari sistemden calismak icin gerekli dosyalarini silerek yapmis ama o sekilde icime sinmez.


    Panele sağ tıklayın, açılacak şeyde "bu paneli sil" yazıyor. Basın ona
  • Yardımlarınızla yeni bi desk yaptım bakalım beğenicekmisiniz :)


     Ubuntu'ya Arayüz ve görsellik katmak.
  • @pisahmet
     Ubuntu'ya Arayüz ve görsellik katmak.

    @furkan desk çok güzel olmuş :) Terminal için terminal açtıktan sonra edit>profiles>edit> sekmelerden colorstan system theması renklerini kullanin tikini kaldirip renklerini kafaniza gore ayarladiktan sonra background'a tiklayip tranasparan seçip değerleri kafanıza gore ayarlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 5 Temmuz 2010; 22:36:06 >
  • teşekkür ederim şu terminali değiştirmek için anlatım koyarsan sevinirim şeffaf falan oluyo ya bide terminal yazı tipini değiştirebilirmiyiz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoguK@N


    quote:

    Orijinalden alıntı: positroN

    gnome panellerinin ikisini de silmek nasil oluyor acaba. bazilari sistemden calismak icin gerekli dosyalarini silerek yapmis ama o sekilde icime sinmez.


    Panele sağ tıklayın, açılacak şeyde "bu paneli sil" yazıyor. Basın ona


    birini siliyor digerinde pasif
  • @ BeAr

    Teşekkürler
  • Temayı kuruyorum ama tema üzerinde soru işareti çıkıyo GTK+teması "elementary" kurulu değil hatası veriyo
  • Ya ben alttaki görev çubuğunu sildim nasıl geri getiricem şuan docku görev çubuğu olarak kullanabiliyiorum ama nasıl geri getirebilirim?
  • Selam şu an var olan paneline sağ tiklayip "new panel (yeni panel seçeneğini seçin) yeni bi panel oluşturucak onu eskisi gibi kafanıza göre düzenleyebilirsiniz. İstediğiniz şeyleri panele sağ tiklayip, add diyerek ekleyebilirsiniz.
  • Ama firefox falan o panelde çalışmıyor sadece boş duruyor ben paneli programların tutulacağı yer olarak istiyorum
  • Dedim ya oluşturduğun panale sağ tiklayip add(ekle) dedikten sonra windows selector (pencere seçicisi) eklemen lazim
  • Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.