Şimdi Ara

Ubuntu Atlantis Cube

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Linux dünyasına adım atmak üzre olan biri olarak bir şey sormak istiyorum. Uğraşlarıma rağmen bulup beceremedim ama belki bir bilen vardır diye sorayım dedim. Aşağıdaki video sormak istediğim sorular için kaynak niteliğinde ve onun üzerinden sormak istiyorum.

    1) Videoda (YouTube) yer alan Atlantis Cube aracını Ubuntu 9.10 ile nasıl çalıştırabilirim?
    2) Windows XP ile çalışması mümkün mü? Yani Windows XP de çalıştırabilecek miyim? (Ubuntu içinde bu araçla WinXP, tıpkı videoda olduğu gibi)
    3) Bu aracı nereden temin edebilirim?
    4) Sistemin güçlü olması gerekiyor mu? (Hani 4 çekirdek felan gibisinden...)



    Her şey için teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 20 Mart 2010; 17:55:56 >







  • Ubuntu'da Compiz Fusion programını kurman gerekiyor. Orada küp seçeneği çıkacak. Daha sonra gerekli seçimleri yaparak videodaki gibi şeyler yapabilirsin. Windows'ta olacağını sanmıyorum. Çok fazla bir sistem gerekmiyor. Herhangi bir core duo ile olur. Hatta ben eski tek çekirdekli laptopta bile kurmuştum compiz'i.
  • 1) Öncelikle Compiz Fusion'u kurmanız gerekiyor paket yöneticisinden. Sonrasında ise internetten Atlantis Cube eklentisini indirip CF'ye ekliyeceksiniz.
    2) Bu eklenti sadece Compiz Fusion ile çalışır. Windows'da Compiz Fusion çalıştıramıyacağınız için maalesef bu mümkün değil.
    3) Şu adresi kurcalayın >>>http://wiki.compiz.org/Plugins/Cube
    4) Bu işler çok sistem istemez. Ben daha önce benzerlerini Pentium 4 2.66 Ghz işlemcili ve 512 MB bellekli bir bilgisayarda yapmıştım. Yinede tavsiyem 1.5 Ghz veya üstü bir çift çekirdekli işlemci ile 1 GB bellek olacaktır.
  • compiz 7.10'dan beridir kurulu geliyor. compiz kurmaya calismak yerine gelismis compiz ayar yoneticisini kurman daha iyi olur. kup olmasi icin 4 masaustu olmasi gerekir. arka planda akvaryum goruntusu(png) var masaustunu ayarlardan seffaflastirmislar.
    windows xp'de kup yapabiliyoruz ama coook uzun zaman once denedigim icin programin ismini unuttum. tabi sadece heveslik bir seydi, ubuntu gibi islevsel bir anlam ifade etmiyordu.
  • Bunu Mint 8 Helena' ya nasıl kurabilirim.ayrıntılı olarak yazmanızı rica ederim.
  • Bende de Mint 8 var ama bende bulamadım...
  • Menu de Sofware Manager yada Paket Yöneticisi diye bir uygulama var. Bunun sayesinde çıkacak pencerede "compiz" diye arattırırsanız gerekli paketleri bulursunuz. Buradan "compiz" yazanı yükleyin, diğerlerini tahminimce otomatik yükleyecektir. Compiz e hükmetmek için de "compizconfig-settings-manager" isimli paketi kurmaniz yetecektir.
    Compiz i açip kapamak için de "fusion-icon" isimli paket kurduktan sonra sallamaya hazirsiniz. Bu kadar basit, sadece 3 paket...
  • Bilindiği üzere Mint 8 helena da compiz yüklü geliyor. onunla ilgili sıkıntımız yok. Su efekti olsun alev le masaüstüne yazı yazmak olsun vs.onlar tamam. Asıl sorumuz şu biz yeni linuxla tanışmış kişiler ki ben 4 günlük linux kullanıyorum. Video daki gibi masaüstümüzü nasıl yaparız. Ayrıntılı bir anlatım bizim gibi acemi ve yeni kullanıcılar için iyi olacaktır.
  • Paket yöneticisinden "compiz-fusion-plugins-unsupported" diye bir paket aratın, bu paketin içinde geliyor Cube Atlantis. Eğer paket yoksa, bu paketi indirip kurmayi deneyin -http://ftp.tr.debian.org/debian/pool/main/c/compiz-fusion-plugins-unsupported/compiz-fusion-plugins-unsupported_0.7.6-1_i386.deb

    Daha sonra alev, yağmur gibi plugin ayarları yaptiğiniz pencereden Cube Atlantis'i görebilirsiniz.

    Eğer yine yoksa, kaynakdan derlememiz gerekecek, ki inşallah o safhaya gelmeden işinizi görebilirsiniz. Yoksa onu da anlatabiliriz elbette




  • qqwertyy arkadaşım dediklerini aynen yaptım. dediğin gibi atlantis cube çıktı işaretledim ama işaret kendiliğinden kalkıyor ve değişen birşeyi olmadı. Acemi olduğum için daha ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım eddersen çok sevinirim.

    tşk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmonte -- 22 Nisan 2010; 19:36:47 >
  • Bunu bugün iyice araştırdım, adamların IRC kanalına falan girdim ve bayaa bi konuştuk. Sonuç ise şu şekilde; atlantis eklentisi Compiz 0.8 sürümüne gelmeden geliştirmeden kaldırılmış. Yani bu eklentiyi kurmak için düşük versiyonlu compiz kurmamız gerekecek. Bu versiyon ile uyumlu olmadığı için aktif edemiyomuşuz. Ve benim görüşüm de yüklememek üzerine, çünkü balıklar çok yapmacıkmış ve sistemde doğal olarak yavaşlama olacak. Fakat Snow gibi bazı eklentilerin çalışması lazım, size verdiğim pakette. Onun dışında Atlantis'i kurmak artık mümkün değil gibi maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwertyy

    Bunu bugün iyice araştırdım, adamların IRC kanalına falan girdim ve bayaa bi konuştuk. Sonuç ise şu şekilde; atlantis eklentisi Compiz 0.8 sürümüne gelmeden geliştirmeden kaldırılmış. Yani bu eklentiyi kurmak için düşük versiyonlu compiz kurmamız gerekecek. Bu versiyon ile uyumlu olmadığı için aktif edemiyomuşuz. Ve benim görüşüm de yüklememek üzerine, çünkü balıklar çok yapmacıkmış ve sistemde doğal olarak yavaşlama olacak. Fakat Snow gibi bazı eklentilerin çalışması lazım, size verdiğim pakette. Onun dışında Atlantis'i kurmak artık mümkün değil gibi maalesef.


    Tşk ederim ustad ben kurmayı başardım. Evet zor oldu ama kurdum. Yalnız balık sayısı artırılabiliyor mu? Şuan onu araştırıyorum.




  • nasil yaptin kardeş, eski sürüm compiz mi yükledin, yada derlenecek bir kaynak kodu mu buldun, aklimda bulunsun da...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwertyy

    nasil yaptin kardeş, eski sürüm compiz mi yükledin, yada derlenecek bir kaynak kodu mu buldun, aklimda bulunsun da...


    Atlantis ve Kar efektleri için sırası ile;

    Kod: [Seç]
    wgethttp://ubuntuguide.net/wp-content/uploads/2009/11/compiz-fusion-plugins-unsupported_083git20090911-1ubuntu1_i386.deb

    Kod: [Seç]
    sudo dpkg -i compiz-fusion-plugins-unsupported_083git20090911-1ubuntu1_i386.deb

    Sonra Dişli çakın olduğu bölümde Atlantis eklentisini göreceksin.

    Not: Ubuntu Forumdan alıntıdır ve işe yarıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmonte -- 26 Nisan 2010; 17:13:39 >




  • mesajım bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.