Şimdi Ara

Uber ve bütün benzeri uygulamalar taksileri yok etsin! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
14.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
501 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben hep 50 liralık biniyorum
  • Özelikle İstanbul da olanlar bi garip..Geçtiğimiz hafta Bjk maçı için geldik arkadaşla Yenikapı iskelesinin oradan taksiye binelim dedik bari boşta görünce, yağmurda yağdığı için belki götürür diye umarak; Abi mesafe kısa diyeceksin belki ama bizi Vodafane park a götürebilirmisin diye sordum.. Önce bi ora neresi ya diye söylendi sonra ha tamam Beşiktaş ı diyosun sen, ama ben o tarafın yolunu bilmiyorum vallahi be kardeşim götüremem git başkasına sor diyip gazlayıp gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muğla Bodrum taksicileri de çok pis kazıklıyor. Oranın yerlisi olmadığını anladıkları anda ki anlıyorlar köküne kadar geçirmek istiyorlar. Bilenler bilir, bodrum yolları birçok farklı noktadan gidilebilir ve dolambaçlıdır.

    Gideceğiniz yere en uzun ve en zor yoldan götürürler daima.
  • Eskiden kediyi veterinere götürmem gerekiyordu, ne zaman taksiye koysam hepsinin hayvan türüne alerjisi vardı.. Yağmurda mesela hiç taksici bulamazsın ama akşam üstü caddede eve yürürken 3 tane taksici selektör yapar korna çalar..
  • Taksi ve dolmuş şoförleri kesinlikle egitimden gecmesi lazim bu ne la hepsi hapçı tipler..en iyisi uber kaldir gitsin taksileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi'de "oros.u çocuğu taksici" diye entry var. Mutlaka okuyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolman7

    Olay sadece kısa mesafe olayı değil. Taksiler pis, leş gibi sigara kokuyor çoğu. Şoförler saygısız, haydut gibi çoğu, kazık atmak için fırsatı kolluyorlar. Uber deki şoförler saygılı, arabalar temiz ve geniş, fiyat önceden belli.

    Gözümün önünde gazete kağıdına esrar saranı gördüm.Nerdeyse taksiden inecektim neyseki şoför değişme vakti gelmiş.Böyleleri yerin dibine girsin eyvallah da %99'u karaktersiz diye %1'lik kısım da ölsün demek de doğru değil. Tabii konu sahibinin acısını anlamamızın bir yolu yok.Başı sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 18 Şubat 2018; 13:47:16 >
  • Geçmiş olsun hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her taksici icin demiyorum ama çoğunda gördüm herif resmen taksimetreye oynuyor ya yol uzasin diye gidip ileriden dönen mi dersin yanlış yola sapan mi(!) vs. En son 1 taksiciye sordum falanca yere gidicem falan adam diyo surasi kardesim yürüsen nolcak lan hava yağmurlu adam bi havalarda son ses müzik dinliyor taksinin içinde vurdum kapısını gittim yoluma o sıralarda ehliyet almakla uğraşıyordum çok şükür o günden beri taksiye binmem hepsi icin demiyorum ekmeğinde olanda var ama şimdi sürünüyorlar dahada beter olacaklar gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi'de konu açtırmışlar taksiciler... Yok Uber'de , devletten atılan fetocular çalışıyor diye .





    Zaten en baştan sistem saçma . Hangi ülkede gebeş herifler evde yatarak , sahibi oldukları plakadan , üniversite mezunu adamdan fazla para kazanır?

    Hem de vergi
    mergi olmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 18 Şubat 2018; 14:37:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uber TR'de nasıl olabiliyor, anlamıyorum. Çünkü bizde taksicilik izni plakaya verilir, şirketlere değil. O plakalar da çok pahalı, anca sürekli taksicilik yapanlar alır.
    Sanırım İstanbul'da Uber olduğunu iddia edenler kaçak taksicilik yapmış oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 18 Şubat 2018; 14:1:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çok çok acil ve ölüm kalım meselesi durumları hariç, taksi kullanan insanları anlamam zaten mümkün değil.

    Zengin muhitin mahalle taksisi vardır tanıdık, güvenle binersin. Lakin, özellikle UBER'in Türkiyede de faaliyete girmesinden sonra bu oluşumdan hala haberi olmayacak kadar dünyadan habersiz kişiler de bir zahmet bela aradıklarını kabul etsinler artık.

    Dediğim gibi, yaşlı teyzeler-amcalar, çok acil ekstrem durumlar vs. vs. hariç tutarak kendi rızasıyla ve keyfiyle taksiye binenleredir bu lafım.
  • İstanbulda yaşamıyorum. Bir sorum var. Bu bahsettiğiniz kısa mesafe olayı nedir?Parasıyla değil mi niye almıyorlar?

    Diğer sorumda Uber Türkiyede ki bütün şehirlerde hizmet veriyor mu?

    Son sorum İndi-Bindi olayı nedir ne anlama geliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafikte huzursuzluk çıkarma bunlarda. İnsanları,araçları tehlikeye sokma bunlarda. Tartışma,küfür bunlarda. Turist kazıklama bunlarda. Zorbalık bunlarda. Terbiyesizlik bunlarda.

    Kısaca kötü ne ararsan bunlarda.

    İçlerinde namusuyla,şerefiyle para kazanmaya çalışan, 1000'de 1 rastalanacak iyi insanlar da vardır. Onları tenzih ediyorum. İnşallah onlar daha fazla kazanabilecekleri,daha düzgün bir iş sahibi olurlar,kurtulurlar.

    Geri kalanı için diyecek hiçbir söz yok. Devletin bunları trafikten toplaması lazım. Bir sene önce bir haberde okumuştum. Taksi ve dolmuş şöförlerinin çoğu esrar,uyuşturucu kullanıyor diye. Bu tiplerin toplumdan soyutlanması gerek. Ve araçlarında kesici,yaralayıcı aletler taşıyorlar.

    Şöförlük önemli bir meslektir. En düzgün,dikkatli yapılması gereken mesleklerden. Bu mesleği yapacak kişileri düzgün,eğitimli,kültürlü,namuslu kişilerden seçmezseniz toplumda huzur namına birşey kalmaz.


    Plaka sahibi ..... değinmek istiyorum. O tiplerin de bu sıkıntıda payı çok büyük. O tipler 1.000.000 TL koyup her ay oturma organının üstünden 10.000 / 15.000 TL kira parası alsın, lüks ve rahat içinde yaşasın, pahalı arabalara binip lüks restronlarda para israf etsin, escortlarla şerefsizliğin dibine vursun diye durum bu halde birazda.

    Bu işe sınırlama gelmesi lazım. Bu tiplerin parası yanmalı. Atıyorum plaka sayısı 10.000 civarı olmalı sabit. Değerleri aşağıya çekilmeli. Herkes alamamalı.Veya devlet kontrolü altına girmeli. Bu durum kira fiyatlarına da yansıyacaktır. Düzgün,eğitimli,namuslu kişilerden seçilmiş şöförlerle birlikte taksi ulaşımı olması gereken ücretlere düşecektir.

    Ama bu bazılarının işine gelmez tabi. Kolay yoldan, insanların rahatını bozarak,hayatını karartarak para kazanamayacaklar. Tepki koyarlar. Allah hak ettiklerini versin alayının.




  • Bu Konuyu Açan Eleman Tamamen Yalan Söylüyor!



    Tam Bir Algı Çalışması! İlk Mesaj ve İfadeden Bunun Koca Bir Yalan Olduğunu Anlayabilirsiniz!



    Büyük İhtimal Bu Koca Yalanın Peşine Takılıp PR Çalışmasına Sözde Destek Olanların Bir Kısmı da Birlikte Hareket Etme Olasılıkları da Yüksek!!



    Burda Amacım Taksici Esnafını Tamamen Temize Çıkarmak Değildir! Bunların Binbir Türlüsü Var Piyasada Maalesef! Sadece Bir Örnekleme Yapayım ;

    Havalimani Kargo Gümrük Müşavirliğinde Çalışıyorum, Dolayısıyla İç, Dış Hatlar, Nakliye ve Turizm Taksicilerden Bir Çok Esnaf ve Memur artı Çalışanı tanırım!



    Havalimanındaki Patlamada Ortada Can Pazarı Yaşanırken, Havalimani Turizm Taksi Dışında, Piyasadan Gelen Birkaç kendini Bilmez insanlıktan Nasibini Almamış Şoförlerin Fırsatçılık Yapmasının Yanında Birde Arkadaşlarını Kaybetmiş, Olay Anında Canı Pahasına Oraya Koşmuş ve O Gece Sabaha Kadar Ücretsiz Taşımacılık Yapmış Yüzlerce Taksi Esnafını da Unutmayalım! Yine 15 Temmuz da Hava limanın da Toplu Direniş Gösteren Bu Esnafımızdır..



    Kendileri [Uber] Açısından İşler Yolunda Gitmemeye Başlayınca Bu Tarz PR Çalışmalarına Ağırlık Vermeye Başladılar! Sosyal Medya nın Her platformunu Kullanarak Sözde Toparlanma Peşindeler!



    Devletin Eninde Sonunda Bu ve Benzeri Korsan Oluşumlara Asla Fırsat Vermeyeceğini Düşünüyorum. Olması Gerekende Budur....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • köpekler istedi diye atlar ölmez
  • En nefret ettiğim meslek gruplarından biri taksiciler. Uberi kullandıktan sonra tövbe ettim taksi kullanmamaya.Uberi en son kulandığımda meyve suyu bisküvü ikramıda yaptılar. Uber candır.
  • Serbest piyasa ekonomi modeli uber tarzı oluşumlarla mümkündür ki, bu toplumun hak ettiği hizmet kalitesini alabilmemizin önünü açar.UBER i destekliyorum, taksici adı altında toplumda gezen psikopatlardan bütün taksilerin arındırılması gerekir.Taksici olacak adam polis olacakmış gibi kontrolden ve soruşturmadan geçmelidir.
  • 1 taksiciler 2 minibüsçüler, bu ikisinin İstanbul yollarından kalkması lazım her türlü pislik var nu adamlarda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazlığa gittim. Otogarda taksici 60lık dayılar vardı. Pazarlık yapalım dedim, oralı bile olmadılar. Doymuşlar turistler sayesinde. 10 km yola 70₺ ücret çıktı, mecbur verdik. Bu konu üzerine sonraki günlerde bir tanıdık, onun arkadaşı taksicinin telefonunu verdi. 10 km yolu 25₺ye götürüyor. Boş geliş parası da içinde bunun. Bilmem anlatabildim mi? Deli paralar dönüyor bu işlerde. Geçen gün dolmuş şoförü aylık 20bin kazandığını evde hesapladığında babasından fırça yediğini anlatıyordu. 30binden aşağısı kurtarmıyormuş. Babası kızıyormuş müşteri kovalamadığı için. 20dklık yolu 90dkda gidiyorlar, yata yata, müşterileri üst üste topluyorlar. Otobüslerde aynı gerçi. Balık istifi gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.