Şimdi Ara

'ü' harfi ne donanımsal*gerçek ne de yazılımsal/sanal klavyede çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.

    Bir ya da birbuçuk saat kadar evvel kendi kendine başlayan abuk bir problemden muzdarip durumdayım. Sistemimi kapatıp markete alışveriş yapmaya gidip geldikten sonra sistemi geri açıp not etmem gereken bazı şeyler için Excel açtığımda "ü" harfinin çalışmadığını/tepki vermediğini gördum. Önce klavyede bir sorun olabileceğini duşunerek klavyeyi farklı bir sisteme bağladım ve sorunsuzca çalıştığını görunce sorun olan asli sistemime farklı bir klavye bağlayarak tekrar denediğim. Ancak fark eden bir durum olmadı, "ü" harfi halen çalışmıyordu. Ben de bunun uzerine sanal klavyeyi denemeye karar verdim, hayır sanal klavyede de "ü" harfi klavye örtusu uzerinden göruntuleniyor olduğu halde tepki vermiyordu.

    Sistemi defalarca yeniden başlattım, 3-4 kez dil değişikliği gerçekleştirip geri aldım, aygıt yöneticisinden klavye suruculerini kaldırdım vs vs ne fayda, duzelen/çalışan bir şey olmadı.

    Ara ara tırnak içinde yer alan ("ü") harfini nasıl yaptığıma gelecek olursak, sistem "ü" harfini ve diğer Turkçe karakterleri göruyor, dahası "ü" dışında diğer tum Turkçe karakterleri sorunsuzca yazabiliyorum.

    Bu durum nedir, ne değildir, nasıl çözebilirim umarım yardımcı olursunuz.

    Hepinize mutlu akşamlar dilerim.

    edit:sorun çözülmüştür... GeForce Experience'de FPS sayacı açıp kapatmak üzere öntanımlı tuş olarak ayarlayınca böyle denyoca bir durum meydana geliyormuş... -_-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 3 Ağustos 2018; 20:58:7 >







  • Ya varya editini gördüm çok mutlu oldum çok uzun zamandır aynı sorun baş gösteriyordu artık lanet okuyup salmıştım muhtemelen bu konuyu açmandan önce oldu bu olay şimdi bir bakim dedim bu sayfayı gördüm. Çok teşekkür ederim.

    Bu arada başka arkadaşlar için detaylı:

    "alt+z" basın>
    > Sağ tarafta ayarlar simgesi var tıklayın
    > "klavye kısayolları" bölmesi var ona da tıklayın
    > Sağ tarafta "varsayılan ayarlara sıfırla" diyor
    oradan sıfırladım ben çözüldü ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.