Şimdi Ara

Tvler Kayıt (Capture) Yapmaz, Kayıt (Save-Record) Yapar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Türkçede

    Capture
    Save
    Record

    aynı kelime ile yani kayıt ile ifade ediliyor. Tvlerin içinde capture işlemcisi yok veya kendi işlemcileri gerçek zamanlı (rela time) olarak görüntü kaydedecek güçte değiller. Bu yüzden tvler sadece tunere gelen akan videoyu (transport stream data) usb harddisk veya flash belleğe kaydeder.

    Bu işlem kayıpsızdır , yani uydudan ne kalitede geliyorsa o kalitede olur. Tv ana işlemcisi sadece bu akan video datasını usbye yönlendirir ve kayıt işlemi yapılmış olur. Takdir edersiniz ki bu iş için bir işelmci gücü gerekmiyor.

    Uydudan gelen yayını çeşmeden akan suya benzetebiliriz. Tv bu suyu bir hortumla kovaya doldurur. İşlem bu kadar basit. Uydu yayını mpeg2 veya h264 formatında olduğu için bunu uygun bir başlangıçla usbye kaydetmek gerekir. Mpeg video kare formatında değildir. Bu yüzden kayıtların başlangıcında uygun formatı yakalamak için 1-2 saniye gecikme olabilir veya ilk kareler bozuk olabilir. Aynı musluğa hortumu takarken ilk başta oluşacak suyun fıştırması gibi.

    Tvlere hdmi girişlerden veya compozit girişten kayıt yapmak mümkün değildir. Bunlar ya analog ya da dijital görüntü+ses taşır ama tv ham-işlenmemiş (raw) video datası ister.

    Uydu yayınının içinde :

    Görüntü
    Ses (1 ya da daha çok ses)
    Film yayını yapan kanallarda altyazı
    Teletext bilgisi
    Epg (electronic program guide) , günlük-haftalık program yayın bilgisi
    Şifreli kanalsa , şifre bilgisi

    Tv menü ayarlarında yayındaki özelliklerin tamamını veya sadece ses ve görüntüyü kaydedebilir. Daha iyi anlaşılmadı için aşağıdaki resme bakabilirsiniz.


     Tvler Kayıt (Capture) Yapmaz, Kayıt (Save-Record) Yapar







  • Selam Arkadaşlar,
    bende 32ES6100 var. Başta sıkıntı yoktu. Stand by konumunda kumandadan açınca, logodan sonra 1-2 sanıye içinde tv açılıyodu. Ama 2-3 haftadır Logodan sonra 5-6 saniye sonra tv açılıyo. Servis, güncellemeyi kapat dedi, kapattım ama aynı durum yine devam ediyor. Lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun.... Şimdiden teşekkürler...
  • Teşekkürler bilgilendirme için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.