Şimdi Ara

TV Optical (Digital) Out - Stereo (Analogue) RCA In

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli dostlarım, kıymetli önerilerinize ihtiyacım var.

    Sony MHC-991AV model mini bir HiFi sistemim mevcut, oldukca eski bir model. Cihazı, amacı olan CD-Radyo-Kasetçalar dinlemek yerine Sony KDL32V2000 model RCA çıkışlı TV'den ses alarak, 991AV üzerindeki RCA (kırmızı/beyaz) giriş ile (oldukça ilkel sayılabilecek) HomeTheater olarak kullanıyor idim. Haftasonu emektar V2000 TV'yi 46HX850 ile değiştirdim. 991AV ses kalitesi beni ziyadesiyle memnun etmekte ve ben yine bunu ses kuvvetlendirmede HomeTheater'vari kullanmak arzusundayım. Ancak HX850'de V2000'de olduğu gibi RCA çıkış yok, yerine optik ve kulaklık çıkışı var. HX850 optical (dijital) çıkıştan 991AV (analog) RCA'ya nasıl ses alabilirim? MediaMarkt'ta bir aklı evvel HX850'deki composite çıkışın (görüntü için olan sarı'yı dışlayıp) kırmızı/beyaz'ından 991AV'e giriş alarak çözebileceğimi iddia etti, sonuç=hüsran!

    Nette yaptığım araştırmalarda Optical>RCA adaptörlerinden (Digital>Analog) bahsediliyor, ve amazonda'da şöyle bir adaptöre denk geldim:
    http://www.amazon.com/AGPtek-Digital-Optical-Converter-Adapter/dp/B005DIRI6I/ref=pd_sxp_grid_pt_0_0

    Kayıpsız ses taşımak bu iptidai çözümde pek olası değil, bilincindeyim. Ancak mevcuttan azami faydalanmak amacım göz öüne alındığında, bu adaptör işimi görür mü, İstanbul'da anadolu yakasında bu adaptörü nerede bulabilirim.

    Yok, bu çözüm olamaz ise, ne tür farklı alternatif çözüm önerileriniz olabilir? Şimdiden paylaşımda bulabilecek tüm forumdaşlara teşekkürlerimle....







  • Kendi kitabında kulaklık çıkışı/ses çıkışı olarak adlandırdığı yerden 3.5 mm stereo jack---ikili rca erkek çıkış olan kablo ile sesi almanız lazım. Menü ayarı aynı sayfada var.


    http://pdf.crse.com/manuals/AE7H100511/ENG/c_t_europe_exg_ex_cx500a_right.html


    Kablo bu:
     TV Optical (Digital) Out - Stereo (Analogue) RCA In



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 3 Aralık 2012; 17:59:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustdevil

    Kendi kitabında kulaklık çıkışı/ses çıkışı olarak adlandırdığı yerden 3.5 mm stereo jack---ikili rca erkek çıkış olan kablo ile sesi almanız lazım. Menü ayarı aynı sayfada var.


    http://pdf.crse.com/manuals/AE7H100511/ENG/c_t_europe_exg_ex_cx500a_right.html


    Kablo bu:
     TV Optical (Digital) Out - Stereo (Analogue) RCA In








    DOĞRU; Bu kablo ile kulaklık çıkışından ses aktarılabilir.
    Mediamarkttaki aklı evvel, size şu parça ile http://mybroadband.co.za/photos/data/500/scart_to_rca_adapter.jpg
    .tvnin skart çıkışından AUDIO OUT alabileceğinizi söylemeye çalışmış.. Bu şekilde bağzı girişler şartıyla sesçıkışı verebilir, bağzı kaynaklardan çıkış desteklemez. Mesela samsung 2008 lerdeyken buşekilde RCA bağlıyken, HDMI girişinde cihaz varken, tvtuner sesi geliyordu anfiden, gibi.




  • #dustdevil önerin için teşekkürler. Bunu ben de düşündüm başlangıçta ama, kulaklık çıkışına bağlantı yaparsam bu sefer TV'nin kendi sesi de gidiyor. Ben TV sesinin de bağlantı ile eş zamanlı olarak çalışmasını istiyorum. İlave ses'i genelde film seyrederken kullanıyorum, ortam oluşturması için. Bunun haricinde TV'nin kendi sesinden faydalanıyorum. Kulaklık çıkışından bağlantı yaptığımda film seyretmek istediğimde kulaklık çıkışına bağlantı yapmam, normal seyir anında ise de çıkarmam gerekiyor. Kulaklık çıkışını bundan dolayı hiç alternatiflemedim.

    Dijital/Analog çevirici iş görmez mi sizin fikriniz acaba?

    mesela
    http://www.jaycar.com.au/productView.asp?ID=AC1603



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ascentarium -- 4 Aralık 2012; 9:52:06 >




  • #Emin-Fırtına hayır, MediaMarktt'taki pırlanta "Component-In" girişlerinden audio çıkış alabileceğim(!) iddiasında idi. TV'de Component-In girişi zaten var, örneklediğiniz gibi bir adaptör yok idi yani zat'ın önerisinde. Öylesine de inandırıcı idi ki hatta TV reyonuna geçtik, aynı model'den bir HX850 bulduk, arkasını çevirip gösterdi. Oaradaki diğer MediaMarkt cevherleri de koro halinde "doğru doğru" diye eşlik ettiler :)
  • @Ascentarium d/a çevirici elbette işe yarar ama başka çözümlere de bakalım.

    TV için kaynak olarak ne kullanıyorsunuz, dışarıda digiturk vb. gibi bir cihaz ise onların da ayrı ses çıkışı olabiliyor, mesela bendeki kutuda hem analog hem sayısal çıkış var. Uydu alıcı vb. ise onlarda da benzer durum var.

    Sony'nin analog RCA çıkışı kaldırması çok kötü olmuş, bendeki 46x4500 analog outtan çok temiz ses veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 4 Aralık 2012; 9:52:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynak olarak Digiturk Humax9503 ve Philips DVD player kullanıyorum. Digi kutu üzerinde sadece S/PDIF (yine dijital) bağlantı mevcut, RCA yok. Philips'de ise RCA çıkış var. DVD seyrederken şimdilik pansuman bir çözüm, ancak Digiturk filmlerde yine açıkta kalıyorum. Analog'dan ses çıkışının doyuruculuğunda ben de hemfikirim. Hatta dün ümitsizliğe kapılıp ne olursa olsun gideyim bir hazır ses sistemi alayım dedim (Sony BDV-N990W), rezalet bir sesi var idi (ya da ben mevcutun büyüsüne kapılmışım beni hiç açmadı), vazgeçtim. En ucuz bir anfi'ye yöneleyim dedim, onda da 600TL aşağısına pek çözüm yok ve güdük kalıyor.
  • Digiturk kutu başka modeli ile değiştirilebilir mi bilmiyorum.. Mümkün olmaz ise ve ucuza D/A dönüştürücü alabilirseniz bu çözüm uygun olabilir.

    Alternatif olarak imzanızdaki diğer ekipmanı upgrade ederken eskileri bu sisteme takabilirsiniz, böylece ucuz AVR ya da ses sistemine para harcamamış olursunuz. PC için external usb ses kartı vb. planınız varsa, bazı modeller sayısal girişe sahip, analog çıkış oradan da alabilirsiniz..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD Digi kutuyu haftasonu daha yeni değiştirdim, evvelden antik philips bir SD kutu kullanmakta idim.

    imzamdaki Yamaha ekipmanı komşularımın "nazik talepleri" üzerine elden çıkarmak zorunda kalmış idim, güncellemeyi unutmuşum: özür...

    #dustdevil ilgin için çok teşekkürler, D/A adaptör arayışına devam anlaşıldığı kadarı ile. Ist And'da temin edebilebileceğim bir yer var mıdır? Ve fiyatları hakkında malumatı olan.
  • Nereden kaça alınır bilgim yok malesef, medya dükkanlarda böyle birşeye rastlamadım.. 100-200 tl arası birşeyse fonksiyonellik ve f/p oranı açısından 500 tl civarına hdmi girişli sony vb. avr almak daha ekonomik olabilir.

    Bendeki digi kutu da HD destekleyen, model nosu ise DT 9102 HD, arkasında scart TVout, digital optic toslink ve analog audio out çıkışları var, analog out da kulaklık çıkışı gibi 3.5 mm stereo jack için olduğundan gözden kaçabilir, belki bir yardımı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 4 Aralık 2012; 12:08:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50TL altı makul bir seviye ama üzeri pek bi uçukmuş yaw !
  • İçindeki DAC 5-10 dolar olsa kasası, konektörü vb. hepi topu en fazla 30-40 tl maliyeti olması gereken bir cihaz bu konvertör.. malesef birim cihazdan 3-5 dolar kar etmek ve sürümden kazanmak adına cihaz üreticileri bu tür şeyleri TV, AVR gibi pahalı cihazlardan kırpıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 4 Aralık 2012; 12:14:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustdevil

    İçindeki DAC 5-10 dolar olsa kasası, konektörü vb. hepi topu en fazla 30-40 tl maliyeti olması gereken bir cihaz bu konvertör.. malesef birim cihazdan 3-5 dolar kar etmek ve sürümden kazanmak adına cihaz üreticileri bu tür şeyleri TV, AVR gibi pahalı cihazlardan kırpıyor.

    Tvnin sesçıkışına sessinyali girerken analog giriyor; Ver ordan paralel bir çıkış neolur yani. Şimdiler de yeni moda oldu, kulaklık çıkışını arkabağlantıların olduğu yerden veriyorlar..
  • Garip dizayn çok, panasonic gt30'da da optik toslink ses çıkışı ile analog 3.5 mm ses çıkışını aynı sokete koymuşlar, bağlanan ara aparata göre görev değiştiriyor, 3.5 mm ortasında ışık geçebilen bir jack tasarlamışlar kaybedersek yandık.. Yatacak yerleri yok... Neyse iyi tarafından bakarsak TR'de satılanda analog çıkış var ABD versiyonunda toptan silmişler analog outu... TV'nin görüntüsü süper olsa da üzernde hoparlör dandik ve TV plastik kasası rezonans yapıyor ses yükselince.. mono gibi ses vermesi de cabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 4 Aralık 2012; 13:24:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala şu MediaMarkt'taki pırlanta geliyor aklıma ve gülüyorum yahu
  • quote:

    composite çıkışın (görüntü için olan sarı'yı dışlayıp) kırmızı/beyaz'ından 991AV'e giriş alarak çözebileceğimi iddia etti, sonuç=hüsran!


    Scart kablolari vardir bazilarinda in ve out switchi olur.

     TV Optical (Digital) Out - Stereo (Analogue) RCA In


    Bundan takip out ayarlayip ses sistemine ses cikisi verebilirsin. Yada kulkalik cikisindan yapabilirsin.
  • #dustdevil en baştaki önerin için çok teşekkürler. Ona odaklandım ve kullanma kılavuzunu inceledim. Sony teknik'e danıştım ve sonucunda kulaklık çıkışından analog ses alınabileceğini netleştirdim. Daha da ötesi Sony bu seride kulaklık çıkışına iki farklı fonksiyon atamış. 1. sinde kulaklık çıkışı olarak faydalanılıyor; 2. sinde ise bu çıkış cihaz ayarlar menüsünden hem TV'nin kendi hoparlörlerinden hem de analog amfi'den ses alınabilecek şekilde ayarlanabiliyor. resmini verdiğiniz kabloyu temin ettim ve akşam denedim. Bu hususu da böylelikle çözmüş oldum. ancak kulaklık çıkışından ses aldığımda seviye düşük, mecburen amfi'de ses'i sona falan dayamam gerekiyor. Şimdi de bunun halline odaklanacağım, halledebilir miyim bilemiyorum. Olmadı, böyle bir süre idare sonra giriş sınıf bir AVR işimi fazlasıyla da görecektir.

    Yardım ve ilgileriniz için teşekkürler...




  • Eğer henüz yapmadı iseniz mutlaka digiturk kutusundan sesi max ya da ona yakın yapın, sonra müzik seti için ses ayarı yapın, bu sayede signal/noise ratio maksimum olacaktır. Ana kaynaktan ses az geliyor ise onun ardındaki cihazlarda fazla volume ayarı vınlama vb. istenmeyen sesleri de artırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 6 Aralık 2012; 16:05:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DT ses max'lama yerine HX850'nin mevcut menülerinde kulaklık ses çıkış ayarı var. Oradan ayarladım, şimdi canavar gibi oldu. HX850'de mevcut dahili hopralörlerlerin sesini ayarlamanın yanında ayrıca kulaklık çıkışı ayarlarından, dahili hop'dan bağımsız kulaklık ses çıkışını da ayarlayabiliyorum. Bilgilendirmek ve ilginize yeniden teşekkür etmek istedim.
  • Next minix hd cool uydu cihazının yanında spdf to rca kablosu vermekte bu kablodan satılan bi yer var mı bildiginiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.