Şimdi Ara

Tv Montajı İçin Beton Kolon Delme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
15.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten iyi pazarlar,
    Salonumda tvyi duvara montelemek için tek uygun yer kolon. Kolon genişliği 54 cm tv delikleri 40 cm arayla olacak. Kolonu delmek ilerde bir sıkıntı oluşturur mu acaba?

    Ayrıca elimde dewalt 2 amper darbeli şarjlı var bir de bosch un yeşil seri beton ucu. Bu ekipmanla delebilir miyim? Uç kalınlığı ne olmalı? Kaçlık dübel ve vida kullanmalıyım? Bilgi sahibi arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.

    Daha önce bu konuda başlık açılmış ama ihtiyaç duyduğum detaylardan bahsedilmemiş malesef. Bundan dolayk yeni konu açtım.



  • Elinizdeki matkapla delinir mi bilmiyorum ama kolon konusunda demire bir şey olmuyorsa 4 tane delikten bir şey olamaz.Binalarda sağlamlık testi yapılırken örnek almak için kolonu kesiyorlar ama demir olmayan yerden örnek alıyorlar.
  • Televizyon 42 inç ve üzerinde ise 7 numara uç ve uygun dübel ile takabilirsin. 42 inç ten küçükse tavsiyem 6 numara. darbeli matkapla delmekde zorluk yaşayabilirsin, varsa bir tanıdığından geçici olarak kırıcı-delici alet alman. çok daha kolay ve zahmetsiz hızlıca delersin. Diğer türlü daha fazla zaman alır ve daha çok yorar.

    TV için kolona deleceğin deliğin kolona bir zararı olmaz. Demire denk getirme yoksa ter atar durursun, mıknatıs yada bu işi yapan elektronik aletlerden faydalanabilirsin.

    Ayrıca farklı bir görüş, maddiyat sıkıntı değilse duvara asmak yerine tavana askı aparatı alıp tavana da bağlayabilirsin.
  • eğer hala bu işlemi yapmadıysanız yapmanızı tavsiye etmem. yapı sağlamlık testlerinde bile kağıt imzalatılıyor bina kolonundan örnek alınmasının sonucunda bir sorun çıkarsa sorumluluğu üstünüze aldığınıza dair. yani doğru bir şey değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.