Şimdi Ara

TV ler için Voltaj Regülatörü ve görüntü kalitesine etkisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
19.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selam,

    Sürekli forumlarda tv ler için Voltaj Regülatörü kullanılmasının hem görüntü kalitesine hemde tv nin sağlığı için faydalı olduğunu okuyoruz. Akım korumalı prizlerin pek işe yaramadığı, önemli olan Voltaj Regülatörü kullanmanın faydalı olacağı yönünde bilgiler mevcut.Şimdi bir akım korumalı priz almayı düşünürken internette Voltaj Regülatörü ürününü gördüm. Akım korumalı prize 40 TL verene kadar aşağıdaki ürüne 75 TL vermek mantıklı mıdır ?
    Bazı forumlarda ve açıklamalarda voltajın görüntü kalitesine direk etki ettiği filan yazıyor.Hatta titremeler,dalgalanma,gölgelenme sebeplerininde voltaj ile alakalı oldugu yazıyor.

    Aşağıdaki ürün sizce iş yarar bir ürün müdür ? Gerci ürünün ISO9001 / ISO14001 ve ISO18001 sertifikaları mevcut.

    Genel Özellikler
    - AC 140-260V Geniş Otomatik Voltaj Regülasyonu,
    - Frekans 50-60Hz. (+ /- % 10),
    - Düşük Gerilim ve Aşırı Gerilim Koruması,
    - Kısa Devre ve Aşırı Yük Koruması,
    - Şebeke Giriş-Çıkış Regülasyon Gerilimi için Dijital Gösterge,
    - Seçilebilir Gecikme Süresini Belirleyebilme ( 6sn / 2-3dk.),
    - 4 Adet Topraklı Priz çıkışı(2 adet Regüleli, 2 adet By-Pass)
    - Tam Koruma (Kombi, PC ve Elektronik Cihazlar),
    - Yatay - Dikey Kullanım, Duvara Montaj İmkanı
    - ISO9001 / ISO14001 ve ISO18001 Kalite Güvenceli Üretim
    - CE Sertifikalı
    - Garanti : 2 Yıl
    - Boyutlar(D x G x Y) : 268mm x 144mm x 81,50mm
    - Ağırlık(Ambalajlı) : 1,27Kg.~
     TV ler için  Voltaj Regülatörü ve görüntü kalitesine etkisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 10 Aralık 2013; 13:16:17 >



  • Hocam beni eskilere götürdün şimdi. Gerek var mı gerçeken?
     TV ler için  Voltaj Regülatörü ve görüntü kalitesine etkisi
  • Hahaha koptum hocam vallahi,eline sağlık :) Bu konuyu açmamda ki ama daha önce LG W5500 ün ana kartının,elektrik gidip gelmesi sonucu ile yanmış biri olarak ve Andy1 ustanın yazılarını biraz takip eden biri olarak regülatörün önemini öğrenmek istedim. Gerçekten bu kadar , görüntü kalitesini değiştirecek kadar önemli mi ?
    Biraz uzun olacak ama Andy1 'in bazı yazılarından alıntıdır. Konuyu uzun uzun okumak istemeyenler koyu yerleri okusun yeter :)

    Plasmalarda yapmanız gereken detaylar basit !

    Evinizdeki Voltaj kalitesinden emin olun, düzensiz inen çıkan sabit olmayan bir voltaj var ise ucuza satılan küçük bir regülator ile bu sorunu çok ucuza çözebeilirsiniz, en basit önlemlerden biridir, unutmayın sadece bu basit işlemde dahi özellikle Lcd Led Plasma cihazınızda görüntünün çok daha iyi olduğunu anında fark edeceksiniz !

    Lcd aldınız yada Led yada Plasma, topraklamsı kötü olan priz paneli zorlar hatta kolayca bozulmasına sebeb olur anlık pixsel yanmaları yani ölü pixsel denen olaya sebeb olur ve buda inanılmaz kolay gelişir, çunki pixseller zaten düzgün voltaja gereksinim duyar bunun üzerine birde toraklaması kötü prizi eklerseniz eğer televizyonunuz bozulmadıysa şanslısınız diyebiliriz bana göre ise gerçekten çok şanslısınız demektir.

    Hatta prizlerinizi kötü eklemelerle yaptıysanız ve ahşap bir zemindeyse yürümenizdeki hareket dahi bu prizlerin kısa devre yapıp paneli bozmalarına yada pixsel yanıklarına sebeb olacaktır.

    Hangi televizyonu alırsanız alın,isterse Dünyanın en kaliteli paneli olsun,evinizdeki Voltaj enerji akımı kötüyse panelinizden performas almayı unutun.

    Voltaj, kalitesiz enerji, akım taşıyan evler, prizler Panellerinizi 12 raund yumruk yiyen boksör misali hırpalayacaktır, yani Mike Tyson’la 12 raund dövüştüğünüzü hayal edebilirsiniz, Panellerinizde Voltajla abartısız aynen o şekilde mücadele eder !

    Hep diyorum, voltaj sorunu olan bir evde hangi paneli alırsanız alın vasatın üstğnde resim almak imkansızdır, unutmayın pixseller gelen voltaja göre net tepki verirler, voltaj problemli ise, gölgelenmeler geçişlerde takılmalar, resimde yırtılmalar, hareketli görüntülerde titremeler çok ama çok normal detaylardır !



    Bazı forumlarda o kadar cahilce yorumlar okuyorum ki inanın şaşırmanın ötesinde bu yazılara bakıyorum ,malesefki bu yorumları yapanlarda İnsanların inandıkları sözüm ona televizyon uzmanları ve İnsanları yanlış yönlendiriyorlar !

    Pixseller Voltajdan hata vermez diyen cahilleri okumak üzücü ,Cahil diyorum kimse kusura bakmayın, İnsanlar nasıl sağlıklı beslenmeye mecbursa Pixsellerde sağlıklı Voltaj akımına muhtaçlar tam tersi düşünülemez, düşünen varsada Lütfen CRT Televizyon kullansın fakat CRT televizyonlarda büyük ihtimal besleme deverlerini yakarak İntihar ederler, sebebide kötü Voltajdır.

    Bana haksız diyenlere lafım ise !

    Televizyonuzu topraklaması bozuk bir prize takın ne göreceksiniz burayada yazın bilelim, merak edenlere anlatmak isterim sonucunu Televizyonunuz büyük ihtimal 3 saniye kadar sersemleyecektir !

    Panelin ortasında net olarak çekilme dalgalanmalar görürsünüz !

    Bu Kötü Voltaj akımında yukarda misal verdim Mike Tyson’dan midesine yumruk almış boksör miseli tam ortadan içeri doğru inanılmaz bir akım darbesine maruz kalacaktır, bu akımla birlikte paneliniz ciddi manada hafıza kaybına uğrar görüntü ve seste 3 ila 5 saniye kesilir görüntü vardır ama paneller tepki veremez.

    Sizlere tavsiyemse muhakkak ama muhakak Ups almaya çalışın yada 1KW sabitleyici regülatör işinizi görecektir, bununla bitmiyor çoklu prizleriniz kaliteli olmalı ve akım bloke özelliği taşımalıdır, her çoklu priz cihalarınıza koruyamaz kablolar topraklaması sigorta devresi, akım bloklama ünitesi şarttır .

    Cihazı bağlayacağınız prizleri ve ev içindeki voltaj akımını ölçtürün, Türkiye’de bina içi şebeke kalitesi tek kelime ile ”REZALET” denetimsiz binalarda risk oranı ve enerji savurganlığı en üst seviyelerde, bu sebeble muhakkak bir elektrikci çağırıp ölçtürün, zor işlem değildir, kontrol süresi 5 dakikayı geçmez, ihmal etmeyin. Plazma çok yakar probleminin baş sebebi kötü ve yalıtımsız bina içi kablo hatalarıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 10 Aralık 2013; 13:13:00 >
  • evet bu regülatör iş görür mü? yoksa ne tavsiye edilir? bilenlerden rica etsek
  • Benim fikrim şudur. Gereksiz.
    . TV içine bunu koyabilirler. Maliyetten kaçılacak para değil. Çoğu TV geniş voltaj aralığında çalışıyor zaten.
    . Çocukluğumun regülatörü yukarıdaki teletrans idi. Gereksizdi. Ama tv ile satılırdı, herkeste vardı. Sağlıklı insana ilaç vermek gibiydi.
    . Gerçek güçlü regülatörler çok daha büyük ve ağır olmalı. Yüksek güç için ağır bobinler gerekli. AC voltaj değişikliği transformatör ile, yani bobinler ve metal ile en tasarruflu. Ben 4 kilovatlık voltaj regülatörü kullandım. Taşımak zordu. Yarı mekanikti, voltaj düştükçe bobin değiştiriyordu.
    . Teknik Servis anlamadığından voltaj demiş olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu cihazlar gereksiz mi yani düzenli tutmaz mı elektriği?
  • Düz mantık: Görüntüye etki ediyorsa ve sizinde regülatör alma düşünceniz bundan kaynaklı ise o halde gece saatlerinde örneğin 3te 4te denediğinizde görüntüde fark olabileceğini ve bunu gözünüzle anlayabileceğinizi düşünüyorsanız bir deneyin derim. Muhtemelen fark olmayacağını siz de görmüş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ps3xbox360

    bu cihazlar gereksiz mi yani düzenli tutmaz mı elektriği?

    ya arkadaşım sen bakma ne gereksizi yahu amma çok ezbere konuşan var bütçen az ise gösterdiğini al işini görür türkiye de dansöz gibi voltaj oynuyor daha dün gece öyle bir oynadı ki pcde bağlı ups güç kaynağı kapandı ama tvye bağlı olan voltaj regülatörü gık demedi yani tv etkilenmedi bile

    hele kışın voltajlar berbat oluyor led tvler hassas ve pahalı aletler nekadar içlerinde voltaj koruma olsada ani oynamalarda koruyamayabiliyor. regülatör görüntüye ederse şöyle etki eder sürekli sabit 220 verdiği için voltaj oynasada tv etkilenmez ve buna bağlıda görüntü kalitesi bozulmaz ben 1 kw fcm aldım rahatım kaliteliymiş araştırdığım kadarıyla. sende al tak tv ye kafan rahat olsun. artı bence türkiyede voltaj regülatörü maalesef hala gerekli gülenler yanılıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Aralık 2013; 15:25:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: ps3xbox360

    bu cihazlar gereksiz mi yani düzenli tutmaz mı elektriği?

    ya arkadaşım sen bakma ne gereksizi yahu amma çok ezbere konuşan var bütçen az ise gösterdiğini al işini görür türkiye de dansöz gibi voltaj oynuyor daha dün gece öyle bir oynadı ki pcde bağlı ups güç kaynağı kapandı ama tvye bağlı olan voltaj regülatörü gık demedi yani tv etkilenmedi bile

    hele kışın voltajlar berbat oluyor led tvler hassas ve pahalı aletler nekadar içlerinde voltaj koruma olsada ani oynamalarda koruyamayabiliyor. regülatör görüntüye ederse şöyle etki eder sürekli sabit 220 verdiği için voltaj oynasada tv etkilenmez ve buna bağlıda görüntü kalitesi bozulmaz ben 1 kw fcm aldım rahatım kaliteliymiş araştırdığım kadarıyla. sende al tak tv ye kafan rahat olsun. artı bence türkiyede voltaj regülatörü maalesef hala gerekli gülenler yanılıyor

    arkadaşlar sadece tv korumak da ne demek. evinizde klima kombi çamaşır nulaşık makinası yok mu bunların anakartları yokmu işte bunların tamamına voltaj regülatörü şart. ne zaman olacağı belli olmaz. bir klima anakartı klima parasına bir lcd anakartı tv fiyatına yakın nererdeyse. ben 30 kw alacağım ev için belki bu bile yetmeyebilir...bir elektrikçinin net hesap yapması lazım. gerçi tüm elektrikli aletler aynı anda çalışmıyor sonuçta ama sanırım toplam kw değeri evin ihtiyacının 1.5 katı olmalı diye duydum.....servo mikroişlemcili voltaj regülatörü almak lazım....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdoger2

    quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: ps3xbox360

    bu cihazlar gereksiz mi yani düzenli tutmaz mı elektriği?

    ya arkadaşım sen bakma ne gereksizi yahu amma çok ezbere konuşan var bütçen az ise gösterdiğini al işini görür türkiye de dansöz gibi voltaj oynuyor daha dün gece öyle bir oynadı ki pcde bağlı ups güç kaynağı kapandı ama tvye bağlı olan voltaj regülatörü gık demedi yani tv etkilenmedi bile

    hele kışın voltajlar berbat oluyor led tvler hassas ve pahalı aletler nekadar içlerinde voltaj koruma olsada ani oynamalarda koruyamayabiliyor. regülatör görüntüye ederse şöyle etki eder sürekli sabit 220 verdiği için voltaj oynasada tv etkilenmez ve buna bağlıda görüntü kalitesi bozulmaz ben 1 kw fcm aldım rahatım kaliteliymiş araştırdığım kadarıyla. sende al tak tv ye kafan rahat olsun. artı bence türkiyede voltaj regülatörü maalesef hala gerekli gülenler yanılıyor

    arkadaşlar sadece tv korumak da ne demek. evinizde klima kombi çamaşır nulaşık makinası yok mu bunların anakartları yokmu işte bunların tamamına voltaj regülatörü şart. ne zaman olacağı belli olmaz. bir klima anakartı klima parasına bir lcd anakartı tv fiyatına yakın nererdeyse. ben 30 kw alacağım ev için belki bu bile yetmeyebilir...bir elektrikçinin net hesap yapması lazım. gerçi tüm elektrikli aletler aynı anda çalışmıyor sonuçta ama sanırım toplam kw değeri evin ihtiyacının 1.5 katı olmalı diye duydum.....servo mikroişlemcili voltaj regülatörü almak lazım....

    kombimde de regülatör mevcut
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdoger2

    quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    quote:

    Orijinalden alıntı: ps3xbox360

    bu cihazlar gereksiz mi yani düzenli tutmaz mı elektriği?

    ya arkadaşım sen bakma ne gereksizi yahu amma çok ezbere konuşan var bütçen az ise gösterdiğini al işini görür türkiye de dansöz gibi voltaj oynuyor daha dün gece öyle bir oynadı ki pcde bağlı ups güç kaynağı kapandı ama tvye bağlı olan voltaj regülatörü gık demedi yani tv etkilenmedi bile

    hele kışın voltajlar berbat oluyor led tvler hassas ve pahalı aletler nekadar içlerinde voltaj koruma olsada ani oynamalarda koruyamayabiliyor. regülatör görüntüye ederse şöyle etki eder sürekli sabit 220 verdiği için voltaj oynasada tv etkilenmez ve buna bağlıda görüntü kalitesi bozulmaz ben 1 kw fcm aldım rahatım kaliteliymiş araştırdığım kadarıyla. sende al tak tv ye kafan rahat olsun. artı bence türkiyede voltaj regülatörü maalesef hala gerekli gülenler yanılıyor

    arkadaşlar sadece tv korumak da ne demek. evinizde klima kombi çamaşır nulaşık makinası yok mu bunların anakartları yokmu işte bunların tamamına voltaj regülatörü şart. ne zaman olacağı belli olmaz. bir klima anakartı klima parasına bir lcd anakartı tv fiyatına yakın nererdeyse. ben 30 kw alacağım ev için belki bu bile yetmeyebilir...bir elektrikçinin net hesap yapması lazım. gerçi tüm elektrikli aletler aynı anda çalışmıyor sonuçta ama sanırım toplam kw değeri evin ihtiyacının 1.5 katı olmalı diye duydum.....servo mikroişlemcili voltaj regülatörü almak lazım....

    75kw lık regülatör gerekiyormuş benim eve..4000-7000 tl arasında fiyatları
  • ahmetdoger2 A kullanıcısına yanıt
    75 kW baya abartmış kim hesapladı bunu? küçük işletmeler kullanıyor 75 kW yı sizin evde ne varda 75 kW denmiş
  • 3 ADET KLİMA(2 Sİ MULTİ TOPLAM ) 1 KLİMA 9.5 KW
    GARDROP TİPİ BUZDOLABI. 4 LCD TV FIRIN OCAK MİKRODALGA SES SİSTEMİ AMFİ ISITICI KOMBİ ÇAY MATİK.BULAŞIK MAK. ÇAMAŞIR MAK. EV KOMPLE LED AYDINLATMA. YANİ UFAK BİR İŞLETME KADAR VAR. EV TRİFAZE VE 60 DA YETER AMA YİNEDE RİSKE ATMAYA DEĞMEZ FİYAT FARKI ÇOK DEĞİL DEDİLER. EVDE ENERJİ DAĞIOLIMI İYİ YAPILMAMIŞ BU NEDENLE 75 KW DAHA İYİDİR.3-4 kez klima anakartı çamaşır mak kartı bulaşık mak.kartı yandı malesef 13 numaranın uğursuzluğumu nedir anlamadım... :)
  • ahmetdoger2 A kullanıcısına yanıt
    maşşallah azmış gerçi yinede hepsi birden aynı anda çalışmayacağına göre bana yinede fazla geldi neyse tavsiyem fcm regülatörü inceleyinhttp://www.fcm.com.tr/ birde voltaj çok dalgalanıyorsa normaldir klima arızası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Aralık 2013; 7:45:53 >
  • Merhaba konu hortlayacak ama sormak istedim; tv, laptop ve ps4'üm de dehşet derecede piksel dalgalanma sorunları başladı. Voltaj kaynaklı olduğunu düşünüyorum binanın elektrik döşemelerinin kötü olduğunu biliyorum. Sizce regülatör alsam sorun çözülür mü yoksa tv, laptop ve ps4 'ün önce servis mi görmesi gerekli? Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanayi Devrimi

    Merhaba konu hortlayacak ama sormak istedim; tv, laptop ve ps4'üm de dehşet derecede piksel dalgalanma sorunları başladı. Voltaj kaynaklı olduğunu düşünüyorum binanın elektrik döşemelerinin kötü olduğunu biliyorum. Sizce regülatör alsam sorun çözülür mü yoksa tv, laptop ve ps4 'ün önce servis mi görmesi gerekli? Teşekkürler.

    voltaj çok oynuyorsa yukarda belirttiğim regülatör sorunu çözer tabi voltaj oynaması cihazları bozmadıysa
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Cevap gelmez diye bekliyordum; çok teşekkür ederim hocam :) sanırım bozdu tüm makineleri voltaj dalgalanmaları ki ps4 serviste şu anda; pc de hatta telefonda bile youtube'tan video izlerken arka planda titremeler mevcut. Detay ama insan takıyor taktı mı. Servisten sonra regülatör ile kullanacağım artık tüm makineleri; çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanayi Devrimi

    Cevap gelmez diye bekliyordum; çok teşekkür ederim hocam :) sanırım bozdu tüm makineleri voltaj dalgalanmaları ki ps4 serviste şu anda; pc de hatta telefonda bile youtube'tan video izlerken arka planda titremeler mevcut. Detay ama insan takıyor taktı mı. Servisten sonra regülatör ile kullanacağım artık tüm makineleri; çok teşekkürler

    rica ederim bence geciktirmeden alın regülatörü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Aralık 2015; 23:00:38 >
  • Biraz önce yukarıdaki ürünü sipariş verdim. Kullanan varmıdır? 2 adet Akım Korumalı Priz şebeke çıkış ve 2 adet regüleli çıkış prizi var ister regüleye ister akım korumaya bağla gayet uygun gibi duruyor.

    http://urun.n11.com/ups-ve-guc-kaynagi/artronic-avr-1000va-500w-otomatik-voltaj-regulatoru-P125287265
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Bu prizin üretici sitesindeki görselde regüleli çıkışa ütü, fırın, ekmek kızartma makinası bağlanmaması yönünde bir uyarı var. Bunun sebebi hakkında bilginiz var mı??



    http://www.artronicshop.com.tr/lib/resim_goster.asp?img=/images/products/00/00/15/15_buyuk.jpg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.