Şimdi Ara

TUS kontenjanları ve tıpın geleceği hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
5.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tus zorunlu olacak şunu anlayın artık nasıl disciler için attık dus zorunlu ise plastik cildiye çok çok yüksek cerrahiler boş kalıyor cerrah yok insanlar oraya yonlenmek zorunda artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hiç döner vermeyen hastaneler var artık günaydın ülkenin ekonomik durumu etkili galiba bunra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmm88 H kullanıcısına yanıt
    boş boş vakitimi almış sene 2021 diğer konularda yine aynı şeyi savunuyor bir şey değişmemiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Ocak 2021; 23:59:53 >
  • Birileri yine tıp kazanamamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten tıpı gereksiz abartmanızdan ötürü bunlar oluyor . Her mesleğin zor şartları var . İnsanla ciddi uğraşmayı düşnüüyosın ama yanlış bir hareketin sonucunda dava açılacağını düşünmeyip başkasından duyunca affalıyorsun . Baya pes doğrusu . Bu şekilde meslek seçilmez ki . Ayrıca dahilyenin yan dallarını incelemenizi tavsiye ederim 5-10 tanr yan dalı var bir sürü şeyde görev alıyorlar . Koskoca türkiyeye 700 tane dahiliye uzmanlığına başlayacak adam geliyor senede . Az bile diyebilirim .

    Eğer kontenjanın dolacak vs olması seni bundan uzaklaştırmak için yeterli bir nedense şu an türkiyede hiçbir bölğm yazamazsın . Şu an çünkü tıp gibi olan bölüm yok . Devlette herhangi bir şekilde mühendis açığı yok . O zaman mühendis öğretmen de olma . Kıyasladığın faktörler burda rakip eleme gibi olmuş resmen .

    1-) İlerde açık kapanacak diyorsun . Şu an türkiyedeki her bölümün zaten kapalı . Kapanmaması için tıp yazıyorsan baştan yazma . Direkt atama istiyorsan da tıp yazıp dene belki yetişir ahhaahahhaa

    2-) insanla uğraşacağın için dava vs olabilir . Hiç istemiyorsan preklinik bölümler var .

    3-) Her alan o kadar fazla almıyor . Mikrobiyoloji genetik 20-40 kişi alırken acilin 500 dahiliyenin 700 alma sebebini bir hastane görerek anlarsın . Uzman kadrosu da kapanbilir sen mezun olmaya doğru . AMA TÜRKİYEDE ARTIK HER KADRO KAPALI . Tıpı kadro var diye yazmayın . Bu sizin için caydırıcıysa yazmayın . Diğerleirni yazın gidin .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hayret kimse yazmamış. Rakip eleme çabaları vol 85958573737484849

    Düzenleme: Takılıyorum, ciddiye almayın. Zaten tıp yazmanın çok akıl kârı olduğunu düşünmüyorum bu devirde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchiha69 -- 21 Temmuz 2019; 14:50:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gollume kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam.
    Çoğu kişi bu halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012-2013 yillarında falan ortalama bir uzman devlette 10-12 aliyordu, yil oldu 2020 hala aynı ucreti aliyor.

    Her özelde calisan da yuksek almiyor. Şu bir gerçek, gerçek çok tutulan bir doktorun kazandigini mühendis olarak kazanmanız çok zor, ceo olmanız lazım, o bile yetmeyebilir. Ya da kendi işinizi kurmanız ve kar marjınızın çok yüksek olması lazım.

    Fakat şu anda devlette 8-15 arası, özelde de onun biraz daha fazlası kazanılıyor uç bir nokta değilseniz. Şöyle diyeyim 5 senelik ortalama bir odtü itü mezunu zaten 10 bin aliyor. Benim ailemde cerrah var 50 yasinin ustunde, 12 bin aliyor, benim eski işimdeki orta duzey yoneticim 33 yasinda 15 bin aliyordu.

    Savunma sanayi 10 binden baslatiyor artik. Hele yurt disiyla iliskili isler, satis isleri, danismanlik vs. Cok daha farklı şeyler kazanabilir.

    Artık 2012-2013'te doktorluk mühendisliğin önünde gibiydi ama kesinlikle muhendislik( ytü ve üstü) artık önde. Temel sebepleri:

    1) dolar-euro 4 kat değerlendi. Mühendislik firmaları çoğunlukla yurtdisi ile iş yapiyor, oralarla baglantili. Bir şekilde muhendisine az ucret veriyor tabi ki ama çok az verse işi bilen adam niye dursun. Tıp gibi denklik falan aranmiyor, basar gider yurtdisina. En kotu 3-4 bin dolar alir. Mühendislik projeleri, ürünler vs dolar bazında satılıyor. Bir araba 20 bin euro ise turkiyede 180 bin liraya denk geliyor euro kuru 9 iken. Euro kuru 20 olsa 400 bin olacak. Euro üstünden fiyatı hep aynı.

    2) Son 15 senede nüfus %15 arttıysa, tıp kontenjanları 3.5 katına çıktı, uzmanlık kontenjanları 2 katına çıktı. Arz talepte ciddi farklılık oldu. Artık eskisi gibi bir doktor kıtlığı yok.

    3) Doktorluğu düşünürken sadece para odaklı bakmamak gerek, calisma kosullari da ciddi derecede zor ve yipratici. Zeka gerektirmiyor cok benim sahsi dusuncem, ama yorucu ve stresli. Bir fabrikada üretim yaparken en kotu genelde maddi kayip olur, hesabini verir gecersin. Her gün ciddi vakalarla ugrasmak cidden zor. Düşünün ki tus'ta yüksek puan alanlar biyokimya, patoloji falan seçiyor. Beni en çok güldüren nokta bu. Ya tıp fakultesi okudun, ustune tusta derece yaptın, gidip 10 bin lira aylık maaşa talim oluyorsun. Demek ki cidden diğer branşlar ne maddi ne manevi olarak çekilecek çile değil.
    Hayır o kadar zorlanacağına odtü işletme falan okuyup insan kaynakları müdürü falan olsaydın, ileride direktör de olur en azından 25-30 bin maaş alırdın.

    Bence doktorluk bizim ülkede pek akıl karı değil, uç noktada bir cerrah, plastik cerrah vs. Olmayacaksanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hararetlencek buralar
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    ben az buçuk çekimser bakıyorum olaya artık hocam..
    ortalıkta pratisyen sayısı da artınca öyle bir algı oluşuyor ister istemez toplumda, bakanlık açığın kapanması için yakın tarih verince bu da olayın tuzu biberi oluyor tabi

    sonuçta uzmanlığın çok daha avantajlı olduğu da gözle görülür bir gerçek bir uzmanın yaptığını her pratisyen yapamaz ama pratisyenin yaptığını uzman hayli hayli yapar
    bilemiyorum..
  • zaten tıpa karşı biraz da olsa ilginiz yoksa tıp hiç yazmayın. öyle çok para kazanıyorlar arkadaşlarıma hava atayım ailem baskı kuruyor bilmem ne diye yazarsanız çok pişman olursunuz. öncelikle hangi bölümü okumak istediğinizin farkına varmanız gerek yoksa 1 ömür kendinize eziyet edersiniz çünkü tıp hiç kolay değil ve hastalarla uğraşmak insanı mahvediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    zaten mezun olunca kısmı çok zor. okurken yine rahat tabi yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 27 Ocak 2021; 0:49:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.