Şimdi Ara

Tuş dershaneler hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgiler



  • Siz hangi dersaneyi düşünüyorsubuz
  • Ben üç yıldır derecede olduğumdan dershaneler ücretsiz kayıt teklifi sunuyor. Ancak kayıt olmayı teşvik ve tasvip etmiyorum. Çünkü tıp eğitiminin bilimsel ve özgür ortamını yok ettiklerini düşünüyorum. Kaynakları tusa çalışırken elbette kullanılacak, ama dershanenin kendisinin hiçbir faydası olduğunu düşünmüyorum. Tıbbi terminolojiye hakim birinin yapacağı tek şey oturup çalışmaktır. Tus kampları cart curt, gereksiz. Zaten bu kurumlar kaynak okuyup yeterince anlayamayan ve hızlı öğrenemeyen kişiler için oluşturulmuştur. Tus derecelerinin hemen hepsi fakülte dereceleridir, dershanelerin katkısı yoktur.

    Ekleme: Sürekli yaptıkları derece reklamlarıyla amaçları zaten 'dershane şart' algısını oluşturmak. Hele dershanelerin birbirleriyle çocuk gibi atışmaları yok mu :D neyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7923480B -- 28 Haziran 2020; 0:47:41 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Data gibi düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F7923480B

    Ben üç yıldır derecede olduğumdan dershaneler ücretsiz kayıt teklifi sunuyor. Ancak kayıt olmayı teşvik ve tasvip etmiyorum. Çünkü tıp eğitiminin bilimsel ve özgür ortamını yok ettiklerini düşünüyorum. Kaynakları tusa çalışırken elbette kullanılacak, ama dershanenin kendisinin hiçbir faydası olduğunu düşünmüyorum. Tıbbi terminolojiye hakim birinin yapacağı tek şey oturup çalışmaktır. Tus kampları cart curt, gereksiz. Zaten bu kurumlar kaynak okuyup yeterince anlayamayan ve hızlı öğrenemeyen kişiler için oluşturulmuştur. Tus derecelerinin hemen hepsi fakülte dereceleridir, dershanelerin katkısı yoktur.

    Ekleme: Sürekli yaptıkları derece reklamlarıyla amaçları zaten 'dershane şart' algısını oluşturmak. Hele dershanelerin birbirleriyle çocuk gibi atışmaları yok mu :D neyse.
    Bedavaysa git hocam. Soru kitaplarını alırsın en kötü. Ben kayıt oldum derslere gitmedim kitapları kullanıyorum. Ha dershanelerin zaten ders öğretme gibi bir amaçları yok adamlar şurası çıkar burası çıkar diyip sınav hakkında bilgi sahibi olmanı sağlıyorlar. Hiçbir dershanenin bir şeyleri öğretme amacı yok olamaz da, olsa 6 sene fakültenin bir amacı olmazdı.
    Genelde tus dereceleri dershaneden çıkıyor bunun da sebebi hocalar o sene nerelerden çıkar, ne çıkar iyi yönlendiriyor. Tus kazanmak için dershaneye asla gerek yok ama derece olmak istiyorsan gerek var maalesef.




  • Her dershane birbirinin aynısı. Ama mezun biri olarak size şu tavsiyeleri verebilirim.
    Birincisi derecede gözünüz yoksa dershaneye gitmeyin hiç gerek yok, evde kendi çalışmanızla da kazanılacak bir sınav. Gözünüzü korkutuyorlar asla kazanamazsınız falan diye, tamamen yalan. Haa ama ben derece olmak istiyorum istediğim bölüm çok yüksek diyorsanız illa gitmeniz gerekir. Gitmekle de kalmayıp hocalarla aranızı iyi tutup sürekli tüyo almak gerekiyor. Ki emin olun hocalar derece yapmayı hedefleyen öğrencilere çok yardımcı oluyorlar.

    İkinci dershane seçiminde kaynaklar çok önemli. Hem öğrenme hem tekrar açısından en uygun olan kitabı seçmenizde fayda var. Mesela bir derhanenin kitabı öğrenmek için çok uygun ama o kitabı tekrar etmek o kadar zor ki ben sırf bu yüzden o dershaneyi tercih etmedim.
  • Daha data burs şeyini yauımlamadılar

    Tusem ve timedan %50 aldım çok kararsızım yeni3e geçtim 1 yıl bekleyip daha yüksek mi yapsam diyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    Daha data burs şeyini yauımlamadılar

    Tusem ve timedan %50 aldım çok kararsızım yeni3e geçtim 1 yıl bekleyip daha yüksek mi yapsam diyorum
    Bekle hocam bekle. %100 almaya bak. Cidden çok pahalı olmuş dershane fiyatları. Benim zamanımda max 10.000 tl idi yine de bedava gelmeseydi asla gitmezdim.
  • Ben anlamıyorum ki niye artırıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

    Ben anlamıyorum ki niye artırıyorlar
    Çünkü sınav gittikçe zorlaşıyor, zorlaştıkça insanlar tek başlarına halledemeyeceklerini düşünüyor. Dershanelere olan talep artınca onlar da bu fırsatı değerlendiriyor tabiki
  • 4'e geçtim sayılır, tus dershanlerini araştırmıştım ve bence gereksiz vakit kaybı, asıl mesele gluteus'u büyütmek :) Dershaneye gidince kitapta olan bilgileri morpheus abi hap içinde sunmuyor eğer kendin çalışabiliyorsan, motivasyon sorunu yoksa gitmeye gerek yok. Dershanler kolay öğrenmeyenler ve program takip edemyenler için. Bence en iyisi 'self studying'tabiki dershane kaynaklarını kullanmak akıllıca olur, her ne kadar eleştirsekte ekolü takip edenler dershaneler.

    Birde işin şu kısmı var, dershaneye gitmek için yol tepiyorsun, git gel en az 50 dk, kimisi saatlerce.... Haliyle yoruluyorsun, niçin sadece lecture dinlemek için, o enerjiyi, parayı ve zamanı kendin çalışmak için kullanmak daha mantıklı geliyor bana, tabi ki beğeneler, faydalı bulanlar vardır, mümkündür...

    Ayrıca bir arkadaş demiş 3'e yeni geçtim diye, bu kadar erken tus telaşı çok gereksiz, bu kişinin yapabileceği en iyi şey temel anatomi ve fizyoloji revizyonlardır, bu ikisi olamadan 3'ün dersleri olmaz. Bu süreçte önemli olan 3'ün derslerinin çok iyi geçmesidir, çünkü tıpın temel direği 3'tür bana göre...




  • merhabalar bende yeni 3' geçtim. 3'ün sonunda artık indirim olmayacak dediler yani bu dönem içinde yazılmak en avantajlısıymış emin olamadım. Bir de ben online faydalı mı sizce. Yks sürecinde bilgisayardan online kurslar çok daha etkiliydi bende. Bi aklımı çelmiyor değil online eğitimi.

  • Yüksek almak için dersane şart
    Eğer ilk 10 100 derece istiyorsanız data
    65-72 73 arası istiyorsanız em time
    Çok sıkı çalışamam diyorsanız worlde yazilın
  • ignisfatuus İ kullanıcısına yanıt

    Hocam bu nasil cevap ilk 10 istiyorsaniz şu, bu gibi komik olmus tusdata zaten allahin emri gibi bir sey tusa hazirlikta ozellikle kaynaklari benim izlenimim bolca tekrar. 6-7 kez tekrar edenler var.

  • LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt

    9000 sayfa x 7 63000 sayfa yapıyor sence bu 7 tekrarla 63000 sayfa normal birisi için okunabilir bir rakam mı? Okuyabilirsen zaten ilk 100 e giriyorsun demek istediğim buydu 😅😅

  • ignisfatuus İ kullanıcısına yanıt

    2 den sonrasinda tamamini tekrar ettiklerini sanmiyorum

  • Guest-84490F1A1 G kullanıcısına yanıt

    tekrar etmek zor olduğundan tercih etmediğiniz dershane hangisi acaba?

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.