Şimdi Ara

Turquality Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TURQUALITY®, Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır. Günümüzün rekabet platformunda yer almak isteyen şirketleri, daha fazla katma değer ve daha fazla pazar payı anlamına gelen güçlü markalar yaratmaya teşvik ediyor.

    Her alanda ihracatta markalaşmanın önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bu program, Türkiye’nin rekabet avantajını elinde bulundurduğu sektörlerde, markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarını üretiminden pazarlamasına, satışından satış sonrası verilen hizmetlere kadar bütün süreçlerini kapsayan bir destek sistemi oluşturularak, program kapsamındaki işletme markalarının konumlandırılması, konumlarının güçlendirilmesi ve bu markaların uluslararası pazarlara açılmalarının hızlandırılması ile uluslararası pazarlarda kaliteli Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesini amaçlamaktadır. Vizyonunu “10 yılda 10 dünya markası yaratmak” olarak belirleyen TURQUALITY® buna ulaşmak için marka yaratma potansiyeli olan firmaları belirleyerek oluşturulan destek platformu çerçevesinde desteklemeyi hedefliyor.

    TURQUALITY için şartlar nelerdir?
    TURQUALITY kapsamına girebilmek için, yurtiçi tescil belgesi sahibi olmak, yurtdışı ülkelerinden en az birinde tescil sahibi olmak, yurtdışı ülkelerinden en az birinde tescil sahibi olmak ve TURQUALITY olgunluk seviyesinde 4.seviye (mükemmel yönetim seviyesine) sahip olmak gerekir. Mükemmel yönetim seviyesi için, mükemmel bir İŞ MODELİ gereklidir.

    TURQUALITY iş modelinde iki temel mevcut performans vardır. Bunlardan birincisi finansal performans, diğeri marka performansıdır. Bunların gerçekleşmesi için işletme içinde kurumsal yetkinlik olması gerekir. Bu yetkinliklerde pazarlama, müşteri, insan kaynakları, kurumsal yönetişim, ürün tasarımı, bilgi işlem, tedarik zinciridir. Bu yetkinliği destekleyen temelde stratejik planlama ve marka yönetimi olması gerekir.
    TURQUALITY, Türkiye’de bilginin iktisadi kalkınmadaki etkisini fark etmiş ve yönetim konularında danışmanlık destekleri
    oluşturmuştur. Bu destekler daha çok ArGe, bilgi işlem, bütçe-planlama, stratejik yönetim ve planlama, insan kaynakları, süreç yönetimi, pazarlama , marka, perakende ve mağaza yönetimi, kurumsal yönetim, tasarım, finans, hukuk ve gelişim yol haritası oluşturma konusundadır.

    TURQUALITY®’nin Hedefleri

    Marka potansiyeli olan firmalara global bir marka olma yolunda finansal kaynak sağlamak,
    Global Türk markaları yaratabilmek için firmaların ve markalarının gelişimlerine yönelik strateji, operasyon, organizasyon ve teknoloji danışmanlığı çalışmaları ile destek olmak,
    Program kapsamında bulunan firmaların yönetim birimlerine yönelik eğitim desteği vermek,
    Yurtdışında olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve tutundurulması için iletişim ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak,
    Türk firmalarının marka bilincini artırmak,
    Türk firmalarının pazar bilgisi dâhilinde aksiyon alabilmeleri için istihbarat desteği sağlamak,
    Seçilmiş Türk markaları için bir inkübatör ve katalizör olmak,

    Albert Solino Danışmanlık firması olarak Turquality'e başvurmak isteyen firmalar için Turquality hazırlık ve kurumsal dönüşüm faaliyetleri alanında danışmanlık hizmeti sağlamaktayız ve hazırda Turquality veya Marka programında yer alan firmalar için, Turquality desteklerinin maksimum seviyede ve sürdürülebilir olarak alınabilmesi için Turquality İhracat Destekleri Danışmanlığı vermekteyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertsolino -- 28 Temmuz 2020; 14:46:59 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.