Şimdi Ara

Türktelekom fiber farkli modem kullanma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
11.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richter

    Cevap icin tesekkurler. Bu noktaya kadar anlattiklarinizi biliyorum. Benim sorunum su. ONT cihazini ct 5/6 ile kendi router ima bagladigimda baglanti alacak miyim? Alan var mi bir sekilde. Open wrt kullaniyorum modemde.

    Burası biraz gri bir nokta... Türk.Net ile konuşmanızı önereceğim; bakalım onlar ne diyecekler? Bölgenizde kendi fiber alt yapıları varsa belki olur derler ama yine de onların ONT'yi getirmeleri gerekir.


    Ancak şu aralar umarım Türk.Net ile konuşabilirsiniz!  Ben, açıkçası Türk.Net'de bir insanla konuşamadım ve de robotla da kesinlikle bir noktadan sonrasına ilerleyemedim... güvenim sarsıldı ve kafam kızdı: alternatif ISS olarak Oris Telekom'dan hizmet alacağım; onların kendi fiber alt yapıları yok ve sadece Türk Telekom'u kullanıyorlar. Kendi router kullanımım için de çok somut bir cevap alamadım.


    Ancak şunu da unutmayınız: eğer fiberle internete bağlanmak dışında varsa sabit telefon hattınızı da fiber üzerine çevirmek isterseniz sizin router telefon hattı bağlantısı konusunda işe yaramayacaktır.





  • Bende türk neti kapattırdım elimdeki türktelekoma ait fiber modem ve ufak kutucuk var iade etmezsem 250 TL civarında kesnti olcakmış şu zamana göre fiyat uygun kendimde kalsa ilerde kullanma şansım varmı türktelekom yada türknette yada başka firmada?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazin44 H kullanıcısına yanıt

    Sen onu iade etmesen bile sonraki firma senden yeni modem kirası isteyecek ve yeni modem+fiber dönüştürücü getirip takacak. Fazladan router istiyorum dersen 250 lira verip onları satın alabilirsin. Ama yeni hizmet alacağın firma her türlü senden aylık 10-15 lira ekstra isteyip modem+ont getirecektir bunu unutma.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Yeni firmaya modemim ve dönüştürücüm var desemde yine cihazımı takıyorlar yani yada yinede takmadıkları cihazın kirasını alıyorlar anlayamadım tam olarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazin44 H kullanıcısına yanıt

    Evet size onlara modemim var deseniz de onlar size yenisini getirecekler. Her türlü getirdikleri için ekstra 15 lira civarı her ay kira alacaklar.

    ADSL VDSL aboneleri kendi cihazlarını kullanabiliyor ama Fiber müşterileri kullanamıyor.İlla ki onlar cihaz getirip 15 lira kira kitliyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 4 Kasım 2022; 23:1:13 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Bu nasıl iş yaw saçmalık satılan modemleri kimler alıyor ozaman ,normlade kullanıcı adı şifre girince bağlantı sağlanır bunu vermek zorunda firmalar.Ama burası tr her şey mümkün !


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazin44 H kullanıcısına yanıt

    Bunun sebebi bizim perakende olarak ONT cihazı alamıyor oluşumuz. ONT cihazları bölgeden bölgeye özeldir ve her mahallede farklı olabilir. Bu yüzden telekom işi riske atmıyor ve bu cihazları kendisi kullanıcılara zimmetliyor. Aylık 10-15 lira da kira alıyor. Siz o cihazları geri verseniz de vermeseniz de sonraki aboneli alacağınız firma size tekrardan ONT ve modem verecek, 10-15 lira kirayı da isteyecek.

  • Ancak şu anda halen gri nokta olan ONT konusu var!... Denmekte ki, aslında adrese (aboneye değil) zimmetli olan donanım ONT. Siz ISS değişiliği yaparsanız, ya da FiberNet hizmeti aldığınız adresten taşınacak olursanız ONT FiberNet'in alındığı adreste kalacak, sadece Fiber Modem (=HGW=Router) iade edilecek...


    Alternatif ISS'ler halen Telekom'dan bu konuda siyah-beyaz cevap bekliyorlar ama galiba (henüz) alamıyorlar.


    Ama diyelim böyle bir değişim/taşınma oldu: Telekom dahil her operatör (Turk.Net Gigafiber ve SOL dışındakiler) size yeni abonelikte o Fiber Modemle birlikte yine ONT getirecekler...  


    Benim 2. aboneliğimde (PoyrazNet'ten, geçen hafta Cuma, yani Ekim 2022 sonu) şöyle bir olay da oldu: Telekom elemanı orijinal (kahverengi ambalaj) kutusunda Huawei ONT'yi getirdi ancak o ONT arızalı çıktı... Bu sefer gitti aracından kutusuz bir ONT getirdi (dediğine göre bu refurbished yani revizyon görmüş bir ONT imiş..) ve sorunlu olanı da ambalaj kutusuyla geri götürdü; hatta kutu üzerine bir çarpı atıp Arızalıdır yazdı!


    Benden de zimmetlemeye dair imza falan almadı. Hatta ilk aboneliğimde (T.Telekom'dan) aynı eleman gelmişti ve o zaman da imza falan almamıştı... (Haziran 2021)


    Ancak ilk abonelik (Modem kirası yok), VDSL'den FiberNet'e dönüşüm idi, ikincisi tamamen yeni abonelik (Modem kirası var, PoyrazNet'e ödeniyor...)!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 6 Kasım 2022; 0:52:42 >




  • karazeytin K kullanıcısına yanıt
    Modem ve ont cihazını Türk Telekom maalesef zorunlu bir şekilde veriyor. Ha siz sonra kendi routerinizi takarsınız orası ayrı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • telekom ont cihazını söküp yerine dahili ont cihazı olan huawai wifi 6 modem taktım.

    fakat internet gelmiyor.

    müşteri hizmetlerine söylesem aktif hale getirebilirler mi ? iss değişikliği falan yapmlşarı gerekiyormuş

  • akemals42 kullanıcısına yanıt

    Herşeyden önce siz hangi operatörden internet (fiber internet) hizmeti alıyorsunuz?


    Telekom'un verdiği ONT'ler Santral'da bulunan OLT'ler ile uyumlu ve birbirlerine kodlanmış vaziyette. ONT aslında abonenin değil mekanın zimmetinde. Yani başka bir adrese taşındığınızda ONT'yi eski adresinizde bırakıp sadece Fiber Modemi (=HGW'yi) taşıyacaksınız, yeni adresinizde Telekom size başka bir ONT verecek. (Not: G-PON/FTTH sistemde "modem" işlevini gören cihaz aslında ONT'dir...)


    Mevcut adresinizdeki ONT örneğin Alcatel ONT ise ve bozulursa Telekom size Huawei değil yine bir Alcatel ONT verecektir. Böyle bir durum varsa, siz buraya dahili ONT olan Huawei bir HGW takarsanız zaten çalışmaz, yani internet alamazsınız... Santral'deki OLT Huawei ise bir olasılıkla yeni bir kodlama ile bir olasılıkla elinizdeki cihaz çalışabilir. Ancak bu işlemi MH üzerinde halletmeniz pek de mümkün olmaz; en iyisi hizmet aldığınız Telekom santralına gidip oradakilere derdinizi anlatabilmeniz.


    Eğer bu işleri Wi-Fi 6 uğruna yapmak durumundaysanız, Telekom artık TP-Link'in Wi-Fi 6'lı bir cihazını da verebilmekte. Ancak bunu almak için Telekom'a biraz yalan söyleyeceksiniz; Wi-Fi 5'li cihaz verimli çalışmıyor vb. tarzında pembe yalanlar...





  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Öncelikle detaylı açıklamanız içiniz teşekkür ederim.

    Operatörüm Telekom fiber internet.
    Mevcutta kullandığım Ont cihaz Telekom’un verdiği cihazdı. Markasına bakamadım.

    Daha önce netspeed firmasını kullanıyordum, onu iptal ederken hem ont cihazı hem de modemi ikisini beraber iade göndermiştim.

    İlgili cihazı bağlayıp, Telekom’a arıza kayıt oluşturdum, sonra müşteri hizmetlerini aradım müsait zamanda bizi arayın yardımcı olmaya çalışalım dedi.

    Eğer müşteri hizmetleri aracılığıyla kodlama ile çözülmezse ise buradaki Telekom merkeze gideceğim.
    Son olarak da dediğiniz gibi wifi 5 yerine wifi 6 modem isteyeceğim..

    Tekrardan detaylı açıklamanız için teşekkür ederim…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.