Şimdi Ara

TurkTelekom AKK Sonrası Hızımı Vermiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 Mayıs akşamı müşteri hizmetlerini arayıp 24mbit 50 AKK'lik paketten 35mbit 50 AKKlik pakete geçiş yaptım. Ay başı 32-33 mbit civarı hız alabiliyordum.
    Akk sonrası 16 mbite kadar hız vermeleri gerekirken şuan aldığım hız 8mbite kadar. Yaklaşık 7 mbit hız alıyorum. Gece 2-8 arası hiçbir sorun yok 32-33 mbit hız alıyorum. Altyapı destekliyor yani.

    Geçtiğimiz hafta cuma günü müşteri hizmetlerini arayıp durumu belirttim. Sistemden son hız verildiğini söyleyip arıza kaydı açtılar. 30 dk sonra geri dönüş yaptılar. Sorunun düzelip düzelmediğini sordular. Düzelmediğini söylediğimde "gün içerisinde düzelebilir, düzelmezse tekrar arayınız" dediler.
    Hafta sonu evde olmadığımdan pazar akşamüstü tekrar geri aradım, müşteri hizmetleri yardımcı olamayacağını söyleyip tekrar arıza kaydı açtılar. Bölge müdürlüğüne sorunun iletileceğini oranın santral üzerinden inceleyeceğini söylediler. Salı günü akşama kadar bekledim dönen olmayınca tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Aciliyet notu(!) alıp onlarda bi arıza kaydı açtılar. Bugün öğlen müşteri hizmetlerinden aradılar. Talebin incelendiğini ve arıza olmadığını santralden 16mbit'e kadar olarak hız verildiğini, o hızı tam alamayacağımı gibi saçma sapan ifadelerde bulundu. Ben salak mıyım gidip farkını verip bi üst pakete geçiyorum vereceğin hızın yarısını veriyorsun. Üstelik bide ankastre yada bina için hatlarınızda sorun olabilir, ücret karşılığında ekip yönlendirelim diyor! Akk öncesi yada gece 2-8 arası nasıl 33mbit hız alıyorum diye sorunca cevap bile veremeyip lafı geveliyor. Her neyse sinirlenip kapadım telefonu.

    Bölge müdürlüğüne gittim öğleden sonra, durumu anlattım. Arıza kaydına gerek kalmayıp sistem üzerinden bir şeyler yapmaları gerektiğini söyleyip, ekranından birkaç bişey yapıp modeme reset atıp, telefon numarasını verdi. Sorun düzelmediyse arayın genel müdürlüğe iletelim sorunu dediler. Eve gidip baktığımda sorun devam ediyordu. Aradım arkadaşı genel merkeze mail tarzın bişey ilettiğini söyledi sorunumla alakalı.

    Sizce ne yapabilirim bu konu hakkında?







  • işte o ...e kadar kısmı tam bir saçmalık. ttnet e bakın hele çakal arap taktikleri!
  • online hizmetlerde akn sonrası hız kaç gösteriyor?
  • @kif1905 kullanıcısına yanıt
    16 mbit'e kadar
    http://prntscr.com/f6ac7r
  • muratai kullanıcısına yanıt
    16ya kadar deyip 15 verseler sıkıntı yok o kadar. 16 ya kadar yerine 8e kadar vermeleri ve bunda bi soruun görmemeleri insanı çıldırtıyor.
  • altyapı destekledi durumlarda e kadar ifadesinin geçerli lmadığından ve BTK kararında minimum değerler olduğunu söyle .
    Biraz hukuksal konuş bak ozaman nasıl tamam efendime dönüyor :D
  • Bende de aynı paket var, ben alıyorum. İmkan varsa müdürlüğe giderek, ağ şeflerine derdinizi anlatabilirsiniz. Müş. hiz. ile hiç uğraşmaya değmez, sonuçta alacağınızı sanmam.
    TurkTelekom AKK Sonrası Hızımı Vermiyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 10 Mayıs 2017; 20:30:21 >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Hukuksalda konuştum btkya thh'ye kadar şikayet edeceğimi de söyledim, santralden son hızda çıkış yapıldığı gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar.
  • BTK'ya şikayet edin hocam. Bahsedilen hızı vermek zorundalar. Vermezlerse ciddi cezalar alırlar.
  • Az önce yine aradım beyinsiz müşteri hizmetlerini. 7 mbit hız alıyorum 16mbit olması gerekiyor dedim. "16ya kadar hız veriyoruz. 7mbitte bu değerin içerisinde" gibi saçma sapan şeyler söylüyor. Takım lideri istedim oda başka bi müşteri ile konuşuyor. Sadece arıza kaydı açıyorlar.
  • TurkTelekom AKK Sonrası Hızımı Vermiyor!

    100 mbps ile kotayı doldurduğum halde bu hızı alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetayazz -- 11 Mayıs 2017; 2:19:9 >
  • Btkya da sikayeti ilettim. 16mbite kadar veroyoruz diyorlar birde piskin piskin. Btknin yayinladigi belgede asgari 16mbit verilmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetayazz

    TurkTelekom AKK Sonrası Hızımı Vermiyor!

    100 mbps ile kotayı doldurduğum halde bu hızı alıyorum.

    süpermiş nasıl oluyor bu bizede anlatsan çok iyi olucak
  • Anlatacak birşey yok :) hizim yavaş diye şikayetçiyim zaten şu an 02-08 arası hız düşüşü yasamayacaktik normalde 12 mbps ile indirecegime 5 mbps ile indirme yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetayazz

    TurkTelekom AKK Sonrası Hızımı Vermiyor!

    100 mbps ile kotayı doldurduğum halde bu hızı alıyorum.

    50 mbit ile alıyon iyimiş
  • bende 100mb paket kullanıyorum akk sonrası hız bu

    TurkTelekom AKK Sonrası Hızımı Vermiyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dalette -- 14 Mayıs 2017; 20:56:25 >
  • Bende AKK felan işlemiyor 150 Gb bitti halen yüksek hız devam ediyor sizin internette sorun vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.