Şimdi Ara

Türksat 4A ile 42e farklı uydu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
68.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı kanallar 4A ya geçmiş.önceden 42E deydi.uydu cihazımda 4A ekli değil.ne yapabilirim?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

    Bazı kanallar 4A ya geçmiş.önceden 42E deydi.uydu cihazımda 4A ekli değil.ne yapabilirim?

    4A ile 42E aynı uydu, bilgilendirme yazısı ve frekans listesi altta

    Türkiye ve Batı kapsama alanı için "12380 V SR:27500" Türkiye ve Doğu kapsama alanı için "12423 H SR:30000" yeni frekanslar eklendi.

    Türksat A.Ş. hizmet kalitesinin artırılması kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, mevcut şebeke arama frekanslarına (Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000) yeni frekanslar eklendi.

    Bu yenilik kapsamında şebeke tarama hizmetinden faydalanmak için, bulunduğunuz kapsama alanına göre aşağıdaki tabloda verilen herhangi bir frekans kullanılabilecektir. Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.

    Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarında ise yeni frekanslar otomatik olarak güncellenmekte olup herhangi bir ayar yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

     Türksat 4A ile 42e farklı uydu mu?

    SR: Symbol Rate - Sembol Oranı veya Sembol Hızı Olarak Bilinir

    Kaynak: Türksat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih Özkoç -- 11 Ağustos 2016; 21:19:17 >




  • Hocam Bizim bütün uydularımız Türksat 2a, 3a, ve 4a 42 E olarak geçmektedir. yani 42 derece doğu anlamına gelmektedir. sadece türksat 4B uydusu 50 derecededir.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

    Bazı kanallar 4A ya geçmiş.önceden 42E deydi.uydu cihazımda 4A ekli değil.ne yapabilirim?

    Türkiyenin uzayda konumlandırdığı uydular 42.0°E dedir. Şuanda 42.0°E boylamında Türksat 2A, Türksat 3A, Türksat 4A uyduları yer almaktadır. Türkiyenin uzaya göndermiş olduğu son uydu ise Türksat 4B 50.0°E boylanımda yer almaktadır. Peki neden 42.0°E dersen uzayda bu boylam türkiyeye tahsis edilmiştir. Türkiye bütün uydularını o dereceye konumlandırmıştır.

    Örnek verecek olursak bir çanak anteni 42.0°E ye ayarladığınızda Türksat 2A Frekans Listesi, Türksat 3A Frekans Listesi, Türksat 4A Frekans Listesi bu uydulardan gelen yayınların tamamını izleyebilirsiniz. Fakat Türksat 4B 50.0°E boylanımdaki uyduyu izleyemezsiniz. Türksat 4B Frekans Listesindeki yayınları izleyebilmeniz için çanağınızı 50.0°E boylanıma ayarlamanız gerekecektir.

    Normal şartlarda Türksat 2A uydusu hurdaya çıkmış durumdadır. Fakat Türkiye Türksat 2A uydusunu hurdaya çıkartmamıştır. Türksat 2A uydusunda yayın yapan kanallar ise Türksat 3A, Türksat 4A da yayın yapma maliyeti yüksek olduğu için geçememektedir. Bir düşünün bir yerel kanalın uydu platformlarından yayın yapabilmesi için 10 yıllık bedeli olan 250.000 tl RTÜK'e sadece uydu platformlarında yayın yapabilmesi için lisans ücreti ödemektedir. Ayrıca birde her yıl Türksat platformlarında yayın yapabilmeleri için Türksat A.Ş. ye ödedikleri bedelleri söylemiyorum.
    Türksat 2A ömrünü tamamlamış olması sebebi ile ve sinyallerin zayıfladığından ötürü Türksat 3A, Türksat 4A uydularına verilen ücretlerden biraz daha ucuza yayın yapma şansları var diyelim.




  • Bu trt 11794 30000 frekansı cıkmıyor uyduda ne sınır bozucu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eski model next ye 2000 cx super plus uydu alıcımda 42 derece 4 A uydu kanallarını arama yaparak buldum sadece krt ve szc tv yayınını ne yapsam da ayarlayacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski uydu alıcıların desteği sona ermiş yeni bir tkgs destekli uydu alacağız herhalde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.