Şimdi Ara

TurkNetle İnternetsiz 22 gün. Sorun üzerine sorun. Engellenme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bu satırları TurkNet genel merkezinde iki kez gitmiş, forumda TurkNet'e yapılan haksız eleştirilere cevap vermiş birisi olarak yazdığımı belirtmek istiyorum.


    Aylar önce arkadaşıma tavsiyemle o veya bu şekilde TurkNet bağlatmayı başarabilmiştik. Arkadaşımla yazılımcıyız, yani hayatımız internet. Santrala uzak olduğundan VAE ile 7-9 mbps alabildik. Neyse yapılacak bir şey yok derken hiçbir şey sorulmaksızın YAPA'ya alındık. Yapa hızımız 6-7 mbps. Uzatmamak için kısa geçiyorum, YAPA'da da kopma sorunlarıyla boğuştuk. Ara sıra koparak can sıkıyordu ama neyse ya uğraşmayalım dedik ama artık buraya kadar... Olay örgüsü burada başlıyor.



    26.11.2020 DSL ışığımız söndü. Hemen destek talebi yaşayıp neden kopma ve bu sorunların olduğu soruldu. Otomatik TT'ye iş emri açıldı.

    27.11.2020 Ertesi gün zorlamamız sonucu bir insan cevabı alabildik. Cevap çalışmamız sürüyor.

    28.11.2020 Sorunu genel arızaya bağlayan sistem mesajı alındı. Sabah TurkNet tekrar TT'ye iş emri açtı. Öğlen 2 mbps olacak şekilde internet geldi.


    Burada daha önce TurkNet'e on küsür insan geçirmiş ve sorunlarıyla teker teker şahsen uğraşmış biri olarak tecrübelerimle sorunun TT'nin fiberleşme çalışması sonucu YAPA kablolarının dolaştırılması olduğunu anladım. Mesafe uzayınca internet felaket hale geldi. Hız 2 mbps'ye düştü. Hemen port sorguladık şansıma VDSL port olduğunu fark ettik. VDSL port talebimizi ilettik. İşlemlere başladık dendi.


    30.12.2020 Geçişimizin başladığı söylendi. İki gündür ne yapıyordunuz acaba?

    02.12.2020 Israrımız sonucu geçişin ortalama 7 gün süreceği söylendi.

    07.12.2020 Yine her gün yazarak halen TT onayı beklendiğini öğrendik.

    12.12.2020 Aradaki 5 gün boyunca mesajlara hiçbir yanıt verilmedi. İç tesisat için ekip yolladık dendi. Ekiplerin randevu için aramasını bekledik.


    Bu arada buralardan cevap verilmeyince twitter'dan yazan arkadaşım sessize alındı. OIM'de yazma limiti kondu. Yani OIM'e yazması engellendi. Yeni Twitter hesaplarıyla yazıldı aynı işlem onlara da uygulandı.


    15.12.2020 Gelen ekip TT tarafında sorun olduğundan DSL sinyali gelmiyor dedi. TT'ye iş emri yollandı.

    16.12.2020 TT sorun bizde değil diye sistem mesajı yolladı.



    Sorun ne TT de ne TurkNet'te sorun her faturasını zamanında ödeyip engellenen bizde! Hiç bir küfürümüz yokken hemde! Parasını verdiğimiz müşteri hizmetlerine yazamıyoruz. Üstelik iş gereği 300 liralık mobil veri harcandı.


    18:12.2020 Son üç günde 3 kere TT'ye iş emri gitti ve TT sorun Turknet kaynaklıdır diye cevap verdi.



    Destek Numarası : 38783998

    Müşteri No : 1581470


    TurkNetle İnternetsiz 22 gün. Sorun üzerine sorun. Engellenme.


    Genel müdürünüze kadar şu MH'nizi düzeltin diye insan gibi anlattık. DNS sorunu, 3 ayda bir genel arıza, VoWifi sorunu, müşteri hizmetlerinin telefonla aramadan bile yavaş çalışması. Yeni nesil mh eski nesil çağrı merkezinden bile kötü çalışıyorsa siz bu işi beceremiyorsunuz demektir. (Çağrı merkezini desteklemiyorum sadece siz ondan da betersiniz)


    Burada sövmüyorum çünkü biliyorum ki suç burayı okuyan çalışan arkadaşların değil. Suç bu saçma sistemi yeni nesil diye yutturmaya çalışan yöneticilerde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 18 Aralık 2020; 16:30:0 >







  • Merhaba, yaşanan olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Konuyu ben detaylı olarak teknik uzmanlarımıza ileterek önceliğini talep ettim. Ayrıca yakından takip ediyorum. Güncel bilgi aldığımda sizinle buradan paylaşacağım.
  • Bu türknet ne zaman doğru düzgün hizmet sunacak acaba valla sürekli birbirine suç atmaları yüzüne iptal ettirdim zamanında yani tekrardan almaya korkar olduk altyapım gayet iyi olmasına ragmen her akşam ping ve hız sorunu yaşardım şimdi bakıyorumda 1 yıl geçmiş sorunlar devam ediyor acaba ne zaman düzene binecekde bizlerde adam akıllı kullanacağız türknet interneti.
  • YedekSubay Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, son zamanlarda yoğunluk nedeniyle performans sorunları yaşanıyor. Arka planda network ekiplerimiz çalışma gerçekleştiriyor. Bazı bölgelerimizdeki sorunları çözümledik. Diğer sorun yaşanan bölgelerimiz için de şu an çalışmalar devam ediyor. İlerleyen zamanlarda akşam saatlerinde yaşanan performans ve ping sorunlarını kalıcı olarak çözümlemiş olacağız.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Siz böyle sorun kalmadığında kesin bir bilgi paylaşmanız durumunda tekrar türknet kullanmaya başlayacağım ve eğer sorun çıkmazsa herkese öneri yapacağım bu konu hakkında gelecek güzel haberlerinizi bekliyor ve takip ediyor olacağım millet ucuz ve kaliteli internet kullanmış olur umarım en kısa sürede sorunlarınız çözülür.
  • YedekSubay Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Sizi de en yakın zamanda aramızda görmek isterim
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Yine TT ekibi bizde sorun yoktur diye işe emrine cevap verdi. @TurkNetDestek Ne olacak şimdi? Sonsuza kadar böyle devam edecek mi?

  • Sorunu Bilgi Teknolojileri Kurumu üzerinden Türknete iletin. Bu tür internet firmalarında çözülmeyen sorunları BTK üzerinden ilettiğinizde genelde daha kısa sürede çözüme ulaşıyor. Yüksek ihtimalle BTK'tan ceza yememek için daha fazla çaba harcıyorlar.

  • Bir arkadaşıma turk neti önerdim ve referans oldum o da türknetli oldu. Ancak internet bağlantısı kopup 10-15 gün sorunu çözmek adına tarafınızdan olumlu bir adım atılmayınca türknetten ayrılmış


    üstüne 300TL gibi bir fatura bedeli yansıtılmış.


    Cayma bedeli taahhüt olmadığı halde neden böyle yüksek fatura kesildi açıklayabilir misiniz.

  • BilimselProgramci kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımız olumsuz teyit vererek arızayı saha ekiplerine tekrar iletecektir. Sorunun bir an önce çözümlenmesi için ben önceliğini ileterek yakından takip ediyorum. Arkadaşlarım ekiplerden güncel bilgi aldığında müşterimize bilgi verecektir. Sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın.
  • soru.yorum kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetimiz taahhütsüzdür. Hizmetin aktif olduğu tarihten iptal edildiği tarihe kadar faturalandırma yapılmaktadır. Çözüm uzmanlarımızın faturayı inceleyebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan fatura inceleme kaydı oluşturabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Benzer bir durumdayım arıza kaydı oluşturamıyorum. Ayrıca saat daha 17 de başladı hız düşmesi. 85 olan hız şu an 5 mbps. Ayıp yahu! aylardır cözülmüyor bu sorun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.