Şimdi Ara

türknetin leş interneti ve dandik müşteri hizmeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;
    evde türknet kullanıyoruz. İnternette sürekli kopma , yüksek ping vb. hemen hemen herkesin bilgisi sorunlar vardı. sürekli destek kayıtları açtık yalandan bir kaç işlem yapıldı ve sorun çözülmedi. en son turk telekom ekipleri geldi eve giden kablonun eski olabileceğini ve kabloyu değiştirmemiz gerektiği söylediler. Neyse bunu da yaptık. Önceleri internet düzelmiş derken 1-2 gün sonra leş gibi download ve upload hızları almaya başladım.

    şuanki değerler : türknetin leş interneti ve dandik müşteri hizmeti

    sürekli koparkenki değerler : türknetin leş interneti ve dandik müşteri hizmeti

    şuan 9-10 mbps arası down 1 mbps civarı upload hızı alıyorum. Gel gelelim bu turknet çalışanlarına bunu ispatlayamıyorum. hızım düşük olmasına rağmen ve hız testleri ile bunu kanıtlamama rağmen bana illa modeme ethernet kablosu takıp hız testi yap diyorlar. Evde kullandığım hiz bir cihazda (laptop dahil) ethernet girişi yok. modemin dibinden kablosuz hız testi yapmakla ethernet kablosu ile hız testi yapmanın arasındaki kayıp % kaçtır? herkes evinde etnerhet girşi olan cihaz mı kullanmak zorunda?
    kablolu hız testi yap diyorlar ve destek taleplerini laps diye kapatıyorlar. bir kaç gün içinde daha bu sorun çözülmezse bay bay turknet.

    not: en son ethernet girişli bir cihaza sahip olmadığımı, kabloyu kendimemi takmam gerektiğini sordum. Cevap bekliyorum.



  • Resimdeki değerleri nereden görüyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • the_maske kullanıcısına yanıt
    destek başvurusu açtığınızda sistem otomatik size bu bilgiyi gönderiyor
  • Merhaba, kablosuz bağlantıda yapılan test sonuçları ile işlem yapamıyoruz. Bu nedenle kablolu bağlantı ile test yaparak aldığınız değerleri www.turk.net/oim sayfamızdan kayıt açarak iletmeniz durumunda yardımcı olacağız.
  • Bu firmadan internet baglatabilen sansli insanlardansiniz, ben bu serefe nail olamadim. 2 hafta boyunca size internet veriyoruz siz alamiyorsunuz diye kandirdilar. Abonelik iptali yaparken de kullanmadigim haftalarin da parasini istemeden birakmadilar beni.

    Size gecmis olsun, bol sans.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Baska cihaz getirip, o hiz testini yapicam. O zaman gorusecegiz bakalim turknet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • harun3535 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aktivasyon işlemleri tamamlandıktan sonra faturalandırma başlıyor ve eğer TurkNet kaynaklı bir sorun varsa faturalandırma yapmıyoruz. Kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.