Şimdi Ara

TÜRKNET YALANLARI VOL. BİLMEM KAÇ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuya girmeden önce olayların buradaki Türknetdestek nickli arkadaşla hiçbir ilgisi olmadığını altını çizerek belirtmek istiyorum.

    Bütün sıkıntı 15 şubatta internetin öğlene doğru gitmesiyle başladı. Bir iki saat bekleyip modemi resetleyip yeni kurulum yapmama rağmen internetin gelmemesi üzerine Türknet'e "17311088" nolu destek kaydı oluşturdum.

    Aynı gün sorunumun çözüldüğüne dair bir mesaj aldım. İnterneti modem üzerinden kontrol ettiğimde 2017 Mart ayında başlayan aboneliğim boyunca kullandığım 15 mbit hızım 8 mb'e düşmüş daha önce "Fastpath" moduna alınan hattım "interleaved"a alımış ve hatta 1-2 saatte bir CRC hatalarından dolayı kopmalar meydana gelmeye başlamıştı. Büyük ihtimal sağlam portum değiştirilip bana arızalı bir port itelendi başka bir açıklama gelmiyor aklıma.

    Hemen aynı gün yani 15.02.2018 tarihinde "17318543" nolu arıza kaydından bu üç sorunumdan bahsedip destek kaydı oluşturdum. Günlerce sorunumun çözülmesi için beklerken bu süreçte sık sık CRC hataları ve hat kopmaları ile yaşadığım sorunlarda cabası. Ayın 23ünde beni Türknet'den ismini hatırlamadığım bir beyefendi aradı. Sorunumun çözüldüğünü internetimi sorunsuz kullanabileceğimi söyledi. Kendisine teşekkür edip hattıma gelen hız ne kadar diye sorduğumda "13 mbit" dedi. Yine teşekkür edip telefonu kapattım. Eve geldiğimde yine modemden hızımı kontrol ettiğimde hızımın "5 mbit" olduğunu gördüm. Türknet yalanları vol.1

    Bu durumu belirten mesajı aynı destek kaydı adı altında belirtip beklemeye başladım. Ben hız sorunum da çözülür diye beklerken akşam üstü internet yine patladı zırt pırt kopma sürekli CRC hatası vs vs. Kendilerine bu durumu belirten mesajı yine aynı destek kaydı altında yazıp yine el mecbur beklemeye başladık. Ertesi akşam bir sinirle modemi resetleyip hızlı kurulum aşamasında ayar yapmaya üşenip türk telekom vdsl ayarlarıyla ilerleyince ne hikmetse benim hattaki hız kopma sorunu çözüldü crc hatası çözüldü. Yıllarca adsl kullanan hattım bir anda vdsl destekler oldu. Ve tabi klasik 2 gün sonra Türknetten hattınızda bir sorun görünmüyor iyi günler mesajı. Ben sorun var diye aynı destek kaydını yeniden açtıkça bunlara göre 1 yıl boyunca 15 mbit kullandığım hızın 4lere 5lere düşmesi AKN düşmanı bu şirket için sorun değil niyeyse.

    Baktım olacağı yok doğal olarak 27.02.2018 tarihinde "17487118" nolu yeni bir destek kaydı açıp 1 yıl boyunca 15 mbit kullandığım hızımın 4 mbite düştüğünü siz ise hattımda sorun olmadığını söylüyorsunuz deyip beklemye başladık. Martın 6sına kadar ses soluk çıkmayınca facebook üzerinden mesaj yazıp şikayetimi aynen yine belirtip. 1 saat geçmeden bir bayan ve yine aynı şekilde şikayetimden bahsettikten sonra bayan konuyu kendisinin takip ettiğini gerekli işlemlerin yapılması için saha ekipleriyle! iletişime geçeceğini belirtince kendisine sordum ne zaman çözülür acaba diye. Kendisi aynen şunu şöyledi tam bir süre verememekle birlikte en geç 1-2 gün içinde çözülür dedi. Türknet yalanları vol.2

    Aradan kaç 1-2 gün geçti ne çözülen var ne bişey baktım olacağı yok 14.03.2018 tarhinde konunun birinde türknetin bir mesajını görünce onun mesajını alıntılayıp birşeyler yazınca kendisi sorunumun ne olduğunu pm üzerinden yazın ben size destek olacağım deyince kendisine yine sil baştan sorunumu anladım. Kendisi konuyu inceleyeceğini ve dönüş yapacağını söyledi. Nitekim ertesi gün dönüş yaptı. Ve sonuç olarak bazı işlemler yaptıktan sonra hattımın santrale uzaklığından dolayı maksimum 7 mbit hız alabileceğimi söyledi ve günlerce 4 mbit olan hızımı 7 mbit olarak kullanmaya başladım. Kendisi bu 1,5 aylık süreçte bana yardımcı olan ve tek doğru söyleyen kişi oldu.


    Tabi bu arada ""17487118" nolu destek kaydım hala açık ve her gün ilgileniyoruz, çalışıyoruz, bilgilendireceğiz mesajları geliyor. Ta ki ayın 18ine kadar. Ayın 18inde türknet bana aynen şu mesajı gönderip destek kaydını kapatmış. "Merhaba Emrah Bey, İletmiş olduğunuz hız sorununuz ile ilgili incelemeyi tamamladık. Modeme ulaşan hızınız 16 mbps olarak görünüyor. Hız testi yaptığınızda bu değerin %80 inden aşağıda bir değer alıyor iseniz donanımsal destek almanızı rica ediyoruz. Sırasıyla; önce daire içi kablo-modem bağlantılarınızı kontrol etmenizi, sorun devam ederse bina içi bağlantılarınızı, bina girişinde bulunan ankastre kutusuna kadar kontrol ettirmenizi rica ederiz. İyi günler dileriz." Türknet yalanları vol.3

    Yani türknetdestek nickli arkadaş diyor ki kardeş kusura bakma santrale uzaklığından dolayı sen anca 7 mbit alırsın ama türknet oim destek kaydına göre ise bana 16mbit geliyormuş kabloları falan kontrol etmek gerekiyormuş. Bu arada forumdan kütahyalı ramazan nickli arkadaşımız biliyor. Kendisine cat6 kablosu için danıştım ve internetten 25metre cat6 kablosu alıp ankastreden modeme kadar herhangi bir ek kırık vs olmamaksızın hattı elektrikçiye yenilettik. Tabi türknetin haberi yok ama adamlarında işine geliyor suçu başka yere atıp işin içinden sıyrılmak.

    Ayın 18inde destek kaydım kapandıktan saatler sonra yine bir bayan arıyor hattımda bir sorun var mı diye soruyor. Kendisine siz modeme ulaşan hız 16mbit diyorsunuz ama hattım şuanda maksimum 7mbit hız alıyor deyince kendisi ben daha birşey demeden yeni bir destek kaydı açıp görüşmeyi sonlandırdı.

    18.03.2017 tarihinde kendilerinin açtığı "17712535" nolu destek kaydından sonra ne hikmetse benim 7mbitlik hız yine bir anda 5 mbite düşünce ben yine facebooktan beni aramalarını istediğim bir mesaj gönderdim ve 1 saat sonra Ercan isimli bir arkadaş beni arayıp sorunumun ne olduğunu sorunca kendisine aynen şöyle söyledim "17487118" nolu destek kaydımı modeme ulaşan hız 16 mbit görünüyor. Kablo ankastre iç tesisat vs vs doğrumudur beyefendi dedim evet Emrah bey doğrudur deyince peki o zaman donanımhaberden türknetdestek nickli arkadaş bana pm üzerinden görüştüğümüzde hızımın santrale uzaklığından dolayı maksimum 7 mbit geleceğini söylerken siz nasıl modeme ulaşan hız 16mbit deyip destek kaydını kapatabiliyorsunuz deyince adam dondu kaldı tek kelime edemedi ve verebildiği tek cevap şu oldu."Haklısınız Emrah bey niye öyle yazmış arkadaşlarımız anlayamadım".Bu sözün üzerine zaten bu arkadaşında hiçbirşeyden haberi olmadığını ne anlatırsam anlatayım bir çare ya da cevap veremeyeceğini düşündüğümden dolayı konuyu uzatmayıp kapattım telefonu. Tabi kapatmadan önce Ercan bey bana sorunum ile ilgili gerekli birimlerle görüşeceğinide belirtmeden geçemedi.

    Ve final olarak arıza kaydım dün "Merhaba Emrah Bey, Alt yapınızın yetersizliğinden dolayı size verebileceğimiz maksimum hızı almaktasınız . İyi günler dileriz." diyerek yine kapatılmış. Türknet yalanları vol.4 Bu arada alt yapımda gram sorun yok. Sorun bunların YAPA adını verdikleri kendisi alt yapısında. Ama tabi suç bizde diyemedikleri için en son olarak alt yapınız sorunlu deyip geçtiler. Biraz daha üstüne gidersem bu işin bana verecekleri cevap şu olacak eminim. " Kardeşim ne sorunu, sen bizden hizmet bile almıyorsun ki!"

    Yani türknetdestek nickli arkadaşın sorunuma çekinmeden söylediği hattınız santral durumundan dolayı 7 mbit destekliyor gerçeği önce modeme ulaşan hız 16 mbit olarak görünüyor, ardındanda alt yapınızın yetersizliği yüzünden diyerek yalanlarla sorun çözmekten, sorumluluk almaktan ve kullanıcıya ne halin varsa gör dercesine geçiştiriliyor.

    Gördüğünüz gibi 1.5 aydır yaşanan devam eden sorun türknetin yalanları oyalama politikaları sırf sorunu çözdük demiş olmak için işlemler yapılarak insanları kandırıyorlar. Bu süreçte yaşadığım sinir stres harbinin yanında şubat ve martta kullandığım ayıplı hizmetlerin faturaları yanı sıra kabloya verdiğim jakdır sıkma pensesidir verdiğim para elektrikçiye verdiğim para derken sözüm ona AKN'siz 5mbite kadar destekli internete yaptığım masraf 300-350 lira arasında oldu. Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır. Yediğim yalanlarda cabası.







  • Burada TürkNet sorunları o kadar çok artmaya başladı ki ya Telekom artık bu tarifeye fazlasıyla yenik düşmeye başlayıp alternatif operatörlere sabotaj uygulamaya başladı. Yada caydırma politikası uygulamaya çalışıyor ki zaten tahahhütsüz bir hizmet kullanıyorsunuz memlun kalmadınız mı ? İptal edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Santral durumu ve altyapı yetersizliği aynı şey. Yapa altyapısında, ana santral binasına kadar komple bakır kablo gittiği için (diğer iss'ler sokaktaki fiber kabinde sonlanırken yapa'da fiber kabine uğramaz) ana santral binasına uzaksanız komik hızlar almanız mümkün. Daha yüksek hız için iss değiştirmekten başka çözüm maalesef yok. Firma önce kendi cebini, sonra müşterinin hizmet kalitesini düşünüyor (yapa maliyeti vae'ye göre düşük).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 21 Mart 2018; 15:37:8 >
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Hocam buradaki sorun türk telekomluk değil. Buradaki sorun türknetin bir sorun olduğunda sorun bizde değil sizde deyip işin içinden sıyrılmak istemesi. Buradaki sorun türknetin beni yapa sistemine dahil edip hattımı 1.3 km ötedeki santrale taşıyıp sorun altyapınızdadır demesidir. Anasının nikahındaki santrale ya hiç kimseyi altyapımıza alıyoruz deyip taşımayacaksın ya da taşıdın baktım adama eski hizmet kalitesini veremiyorsun o zaman vae'ye geri alacaksın bitti. Ben bu adresde en son 2007 - 2009 yılları arasında türk telekom, 2009'dada 4 mbitle o zamanlardaki ismi smile adsl şimdilerin dsmartını kullanmaya başlamış aradan 2 ay sonra 1 lira farkla 8 mbite geçip o zamandan bu zamana kadar sorunsuzca 8 mbit,2017 mart ayından şubat 2018'e kadarda 10-15 mbit arası hızı sorunsuz kullanmış birisiyim. 2009dan beridir olmayan alt yapı sorunu şimdi mi oldu ? Üstelik koca mahalleye vdsl / fiber alt yapısı döşenip 100 metre dibime dslam 7 kutusu konulmuşken.

    Ve evet son olarak iptal ettireceğim bunları ama yapa sisteminden dolayı kimse geçiş sağlamıyor. Üstelik yine yapa sisteminden dolayı türk telekom dışında kimsede alt yapı görünmüyor adresimde. Netspeed'e evrak gönderdim fakat hız tanımlaması yapılması gerektiğini söylüyorlar. Türk telekomu arıyorum vdsl 24mbit hız satmaya çalışıyorlar. Ayrıca yine türk telekom genel müdürlüğünden alt yapıma gelen maksimum hız bilgisini istedim. Bugün yarın sonucu çıkar ortaya.

    Türknette taahhüt yok diyoruz ama adamlar işi iyi çözmüş. Yapa dedikleri sistem bunların sözleşmesiz taahhütüdür bence. Taşışan taşınmıyor iptal ettirsen port varmı yokmu sorunuyla karşı karşıyasın. Bir çok kişide sırf o korku yüzünden yanaşmıyor eminim buna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porno Graffiti -- 21 Mart 2018; 15:43:59 >




  • Porno Graffiti kullanıcısına yanıt
    YAPA konusunda kesinlikle katılıyorum. Evinin dibindeki saha dolabını bırakıp santrale götürmesi saçma. Yurt içi alt yapısının Telekom un elinden alınıp diğer ISPlerin Telekoma kira ödemeden devletin belirlediği havuzda hizmet alması ve yatırım yapması gerek. Telekoma para ödemek yerine her ISP buna Telekom da dahil ortak bir havuza alt yapı kirası ödeyecek ve mevcut alt yapı ortak olacak saha dolaplarındaki portlar sadece TTnin değil tüm ISPlerin olacak ki o zaman bu YAPA VAE sorunu ortadan kalkacaktır ama nerede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlar yalancı bunlar üçkağıtçı bunlar kan emici. Bunların derdi imanı tek düşüncesi kimden 1 lira daha fazla kar ederiz düşüncesi. Bakmayın siz AKN kaldırdık hız kaç desteklerse onu verdik numarasına yemin ediyorum ben evet net bir şekilde söylüyorum keriz gibi yuttum. Taahhütsüz kotasız hız sınırlamasız bir tt bi dsmart ya da ne bileyim bi süperonline gibi tarifleri olsa kim kullanır bunları ?

    Hele bu yalancılık, müşteri hizmetlerinin olmayışı, bilgisiz çalışanlarının tek bildiği şey kablo modem alt yapı deyişleriyle kim hizmet alır bunlardan.

    Benim hem sağımda hem solumda iki tane tip 7 dslam kutusu varken ve üstelik bu iki kutunun neredeyse tam ortasında bir binada otururken adamlar kalkmış 1300metre ötede ki santrale taşımışlar.

    Sorunumu facebookta bir grupta dile getirince üst düzey bir yönetici okuyup benden arıza kayıt numarası istedi verdim durumuda anlattım. İki gün sonra "altyapıdan kaynaklanan fiziksel bir arıza" diye kendileri arıza kaydı açıp ayın 30'unda "Merhaba, Türk Telekom saha ekibi, santral ve binanızdaki ankastre kutusu arasındaki fiziksel bağlantıyı kontrol etti, internet erişiminizi etkileyecek bir durum olmadığını bildirdi." deyip sorunu her zaman ki gibi modeme kablolamaya atıp işin içinden çıktılar.

    Bende gittim aynı gün faks çekip bugünde iptal ettirdim. Ama adamlar artık ya bilgisizlikten ya da başka bir durumdan hizmeti iptal bile edememişler ki iptal edildi diye mesaj gelmesine rağmen hala aktif olarak kullanılabiliyor internet hizmeti. Bunlar yarın birgün hizmetinizi iptal etmemişsiniz ya da ayın 1'i olduğu için an itibariyle bi 59 liralık daha fatura kitlemeye çalışacaklar.




  • Bende iptal edeceğim bu kadar ilgisiz bir firma görmedim. Yüz tane kayıt var bir tane geri dönüş yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun kablolamada, modemde, iç tesisatta, bina numaranda, ayakkabı markanda hatta bu hafta cumaya gitmemişsiniz ondan diyerek bana 7 mbiti zar zor veren Türknet, alttaki ekran görüntüsü ise X firmanın kullanıcı adı şifreniz şu iyi kullanımlar mesajından sonra modeme bilgileri girdikten sonra aldığım değerleri. 1.5 ay boyunca bas bas bağırdım ama anlayan nerde....

    TÜRKNET YALANLARI VOL. BİLMEM KAÇ

    Buda Türknet'in bizde sorun yok kablolama modemde sorun var dediği değerler. Ev aynı ev altyapı aynı altyapı modem aynı modem kablo aynı kablo pc aynı pc.

    TÜRKNET YALANLARI VOL. BİLMEM KAÇ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porno Graffiti -- 20 Nisan 2018; 13:14:23 >




  • Porno Graffiti kullanıcısına yanıt
    DSLAM mesafe farkı. Ana santral binasının dibinde değilseniz yapa'dan koşarak uzaklaşmak lazım zaten. Benim anlamadığım şey, milleti pat diye yapa'ya geçirmeden önce mevcut hızları ile hiç mi kıyaslama yapmıyorlar? 75 mbit alan adama 7 mbit verirsen sende niye dursun?
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam günlerce ben bunu hem OIM üzerinden, hem beni arada sırada arayan MH'ne hemde facebook gruplarında anlatmaya çalıştım ama kimse anlamadı. Hani ben bir de düşün 35inde ya da 75inde de değildim adamlara diyorum ki kardeşim ben 2017 martta bağlantı yapıldığıdan beri 12 15 mb arası birşey alıyordum bana onu verin yeter benim tarife hakkım o, onu istiyorum. Yok abi anlayan nerde. Klasik ezberlemişler kablolama, modem, alt yapı ısıtıp ısıtıp aynı şeyleri söylüyorlar. Bir tek burdaki türknet destek nickli arkadaş santral mesafesinden dolayı dedi onun dışında herkes klasik cevaplar.
  • Bu kadar saçma sapan bi firma olamaz. 5 aydır kesik olan ev telefonunu düzeltmediler. Kabloyu kontrol edin vs. demeden öteye gidemeyen bi çözüm anlayışları var. 1000 sefer kontrol ettim diyorum anlamıyorlar da.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Porno Graffiti

    Sorun kablolamada, modemde, iç tesisatta, bina numaranda, ayakkabı markanda hatta bu hafta cumaya gitmemişsiniz ondan diyerek bana 7 mbiti zar zor veren Türknet, alttaki ekran görüntüsü ise X firmanın kullanıcı adı şifreniz şu iyi kullanımlar mesajından sonra modeme bilgileri girdikten sonra aldığım değerleri. 1.5 ay boyunca bas bas bağırdım ama anlayan nerde....



    Buda Türknet'in bizde sorun yok kablolama modemde sorun var dediği değerler. Ev aynı ev altyapı aynı altyapı modem aynı modem kablo aynı kablo pc aynı pc.

    Hocam ben de aynı sorunla karşı karşıyaydım sonra az önce aradılar ve dediler ki ' Bazı sebeplerden dolayı hız size ulaşmıyor ve ulaşmayacak artık bu hızda internet alacaksınız. Bir altyapı geliştirilmesi yapılmadığı sürece böyle kalacak' dedi. Ne zaman yapılır dediğimde ise uzun bir süre beklemiyoruz dendi. Yani parayı bulan her şirketin yaptığı gibi müşteriye si**** çekip bıraktılar.




  • Hocam aynı sorunları bende yaşıyorum şuan. Bende 13-14 mbit alırken hızımı 2 mbps ye sabitlediler. Arıza kaydı bırakarak çözmeye çalıştım. Dediler ki telefon numaranızı değiştirirsek hızınız artar. Bende onayladım ama ne gelen var ne giden. Türk Telekoma sorduğumda 50 mbps ye kadar verebiliriz diyorlar. Bunlar da YAPA diye 2 mbps anca verebiliyorlar. Evim santrale 3 km mesafede olduğu için böyleymiş. Rezillikten başka birşey değil. Bende bu hafta hızımı artırmazsalar ayın 1i olmadan iptal edip Türk Telekoma geçeceğim.

    TÜRKNET YALANLARI VOL. BİLMEM KAÇ




  • Geçmiş olsun valla beyler ne diyeyim ben kurtuldum darısı başınıza. Dr. Boone' ninde dediği gibi altyapınız yapa ve 2004'den kalma hızlar alıyorsanız kaçarak uzaklaşın. Ay sonunda yapıştırın iptal dilekçesini. Bekledikçe kendinize işkence edeceksiniz emin olun buna.

    Türnet'in kendine bir çeki düzen vermesi lazım artık. Kotayı kaldırdık hızları aşırttık uploadları çıldırttık demekle bitmiyor işler. Nasıl ki geçen sene bu forum sayesinde kullanıcı sayısında hatrı sayılır bir yükseliş kazandıysa bu şekilde devam ettikleri sürece aynı şekilde de düşer. Kullanıcı birileri tekel olmasın diye kendilerine ve kendi gibi firmalara destek verdikçe bunlar iyi niyeti suistimal etmekten başka birşey yapmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.