Şimdi Ara

Türknet ve Nperf düzmecesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir Türknet abonesiydim, daha önce ki Türknet sorunumu anlatmayacağım. Öyle böyle derken bundan 2 ay önce Netspeed aboneliğimi Türknet e taşımak istedim, ve kendilerini arayıp abonelik işlemlerini başlattım. Mail adresime ve kendi online işlemler sitesine gerekli evraklar gönderdiler. Ben de evrakları kısa sürede kargo ile yolladım. Bakın beni abonelik işlemlerinde 3 gün içinde en az 20 defa aradı hizmet konusunda eksiksiz olan Türknet çalışanları :)


    Gel gelelim internet bağlandıktan sonra bu süreç nasıl geçti ? 1 ay boyunca 100mb download hızım da bir kere olsun düşme, kopma, kısacası herhangi bir sorun yaşamadım.
    Fakat 15 gün önce akşam saat tam olarak 20:00 olduğu zaman hızım 100mb'den 7mb'e kadar düşmeye başladı, ve gece 03:00 olduğu zaman yavaş yavaş düzeldi. Bu sorunu tam olarak 10 gün önce Online işlemler sitesinden destek kaydı açarak yazdım kendilerine. Türkçe dilini kullandım arkadaşlar. Allah'a şükür 2 cümle kurmasını biliyorum. İlk etap da bana cevap 2 gün sonra geldi, o da klasik işte;

    "3 defa 15 dakika aralıklarla sitemiz üzerinden hız testi yapıp bize ekran görüntüsü yollar mısınız"

    Yolladım ve bana yine 1 gün sonra cevap geldi "ilgili birimlere durumunuzu söyledik, haber bekliyoruz. Size dönüş yapacağız"

    2 gün sonra bana attıkları mesaj; "uzun süredir internete bağlı olduğunuzu görüyoruz, sorun tekrar ederse bize bildirin"

    HAHA!!!

    Nitekim arkadaşlar görüldüğü üzere ekran görüntüleri istiyorlar, paylaşıyorsunuz, sonra ilgili birimlere iletmişler ve bana geri dönüş yapacaklarmış........Derken internete bağlı olduğumu söyleyip sorun tekrar ederse kendilerine yine bildirmem gerekiyor :) 10 gündür bildiriyorum arkadaşlar, 50 defa ekran görüntüsü attım, ve 2 defa kayıt video şeklinde paylaştım yaşadığım sorunu.


    Siz siz olun Türknet e bulaşmayın. Abonelik işlemlerinde sizi ilgiye ve bilgiye boğan Türknet sorun yaşadığınız da hiç umurunda olmayan bir abone olacaksınız kendileri için...

    Sevgili @turknetdestek arkadaşın da bu Nperf'in çok iyi aldatmaca video'sunuda konusuna sabitlemesini istiyorum.
    Türknet ve Nperf düzmecesi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 22 Şubat 2020; 22:51:20 >



  • Bakın Levent bey ne demiş arkadaşlar :D Modeme gönderilen 100mb download hızım TEYİT ediliyor Nperf sitesinde ki hız testine göre...
  • İki farklı siteden hız testi yapıyorum, kendilerine 50 kere Nperf sitesinde ki hız testi normal değil çünkü internetim yavaş fln ekran görüntülerini herşeyi atıyorum...Video atıyorum yani download ederken de gösteriyorum veri aktarım hızını, ama Levent bey hala bana Nperf 100mb hız aldığınızı TEYİT ediyor diyor.
  • Bu firma her geçen gün level atlıyor. Helal olsun valla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla savunmak gibi olmasın ama teknik olarak MH'nin dediği şey doğru. İlgili birimlerimize soruyoruz dedikleri şey ; o tarihte o saatte senin kullandığın santralle Turknet omurgası arasındaki hattın doyuma ulaşıp ulaşmadığı (yada teknik tabirle sature olup olmadığı) Eğer doyuma ulaşmışsa hattı yükselteceklerdi. Demek ki o kısımda sorun yokmuş.

    Microsoft'un sitesinden IDM ile bir şey indirirken bende tam verim alamıyorum düşük veya çok dalgalı gidiyor genelde. Bana mı öyle denk geldi yoksa Microsoft tarafından mı bir sınırlama var bilmiyorum. Bazen sunucular patates de olabiliyor tabi. Torrentle başka bir şeyi denediğimde sonuna kadar verim alıyorum.

    Mesela benim internet 80 down ama kablosuzla ardı ardına test yapınca speedtest 20, nPerf 35, fast.com 13 down gösteriyor. Kabloyla aynı testi yaptığımda hepsini 70-75 mb/s arasında değerler gösteriyor. Kablosuz da çevre şartları daha çok etki ettiğinden testin durağanlığı bozuluyor.
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Apartman girişinden daireye giden kablo devre dışı bırakılıp hatta sorun olduğu video ile kendilerine izah edip taşeron çalıştıkları bir personel bir YAPA olarak hizmet verdiği porta müdahale ederek yavaş ta olsa internet sinyalini verdikten sonra personel anladığım kadarıyla sorunu üstümüze yıkıp servis ücretide almak için sorunun daire içi pirizde kaynaklandığını belirterek kendilerinde çözüme kavuşturdular

    Üç hafta kesinti yaşanan hatta port aktif olmadığı için 50Mbit olan hız sorun düzeltildikten sonra sistemsel olarak ADSL 16Mbit e düşen hızın tekrar eski haline getirilmesi için destek personeline ADSL ile VDSL arasındaki farklar izah edilerek 2-3 destek kaydından sonra düzelttirilebildi

    Santrale olan uzaklık fazla olduğu için 16Mbit te stabil çalışmayan hattın 12Mbit indirilmesi istenildiğinde cevap olarak şu kadat saat internete bağlısınız sorun olursa tekrar destek kaydı açın cevabıyla sonlandırılması üzerine aynen aşağıdaki gibi
    “Bu yazılanları teknik olarak anlamadıysanız bir daha okuyun bir daha okuyun. Sizin için bir şeyler ifade etmiyorsa ekip liderinize veya teknik bilgisi olan bir üstünüze iletin, bilmemek ayıp değil. Hattımı 12(ON İKİ) MEGABİT = 12288Kbit(KİLOBİT) olarak hızını sabitleyin.

    Yazarak düzelttirilebildi.

    Yine aynı hattın hızı birkaç ay sonra ne olduysa yükseltilmesinden dolayı yine kopmalar yaşanması üzerine yine aynen aşağıdaki gibi

    Hattın hızıyla oynayıp durmayın. Santrale olan uzaklık fazla olduğu için kopmalar artmaya başladı. Ben hızlı değil kesintisiz internet istiyorum.

    HATTIMI ON İKİ MEGABİT E SABİTLEYİN
    DAHA DA KURCALAMAYIM
    ONİKİ MEGABİT YETİYOR
    MACERA ARAMAYIN


    yazarak düzelttirilebildi


    Diyeceğim o ki destek personelinin teknik bilgisi yok
    Arada halden dertten anlayan birisi denk gelirse sorunu çözüyor
    YAPA altyapısında olup ta mesafeden dolayı ADSL sinyal alabilen müşterilerine sanki atom parçalamışlarcasına ve dalga geçer gibi

    Aktif altyapımızdasınız hattınıza 100Mbit hız tanımladık (oysa ki adam 16Mbit hıza bile ulaşamıyor)
    Yazıp destek kaydını kapatır

    İşte böyle bir maceradır @turknet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, bu konuda teknik ekiplerimizden bilgi talep ettim. Arkadaşlarım detaylı olarak bu durumu inceleyecektir. Güncel bilgi aldığımızda sizinle iletişime geçeceğiz.
  • qbilay Q kullanıcısına yanıt
    :)
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Evime geçen günlerde Elazığ'dan sizin arkadaşınız geldi. Benimle bir alakalı sorun bulamadı. Bunun üzerine ne hikmet ise, 10 günü geçen ve düzelemeyen sorun o günün akşamından bugüne kadar tekrar etmedi kendisini ? Yani size herşeyi ispatladım, benimle alakalı olmadığını en sonunda bu şekilde anladınız, ve tam olarak o gün benim internetim kendiliğinden düzeldi mi ? Bir de bana mesaj atılmış, bölgemde ki kalite hizmet bağlantı bilmem nesi düzeltilmiş...Yahu 10 günden fazladır ben de sorun olduğunu anlatmaya çalıştım. Yani sizin bunu anlamanız için ben her seferinde size 3 defa 5 dakika aralıklarla görsel mi paylaşacağım ? Daha sonra yeni modem, kablo, hatta bilgisayar mı alacağım ? O da yetmeyecek sizin teknik ekibiniz evime gelecek, ha tamam sorun aslında kullanıcı ile alakalı değil mi diyeceksiniz ? Bana açıklar mısınız günler boyu bana yok modem kurulumu yanlış yaptınız, yok olağan durumdur, yok dns otomatik yapın, yok ondandır şundandır..Ciddi anlamda bir sıkıntı olsa zaten ben modem ve kablo gibi şeyleri denerim size söylemeden önce kendim de çözümlemeye çalışırım. Ama yaşadığım sorun öyle bir şey ki, bakın yine tekrarlıyorum;

    10 günden fazla oldu size her seferinde "akşam saat 8 de başlayıp gece 3 e kadar 100 mbps download hızım 7mbps e kadar düşüyor"

    Bunun nesi yanlış modem kurulumu olabilir, bozuk modem olabilir, kırık kablo olabilir ? Akıl var mantık var...Bu arada özellikle bana destek kaydı kısmından cevap veren Levent bey e biraz daha bilgi öğretin. Durduk yere bana paket kayıp sorununun int sağlayıcısı ile alakası olmadığını, yok donanım ile sunucu ile alakalı olduğunu söylemesi gerçekten komik. Bir kere ben asıl sunucuya bağlanırken önce sizin sunucularınız üzerinden yol alıyorum asıl sunucuya varmadan önce, yani doğal olarak sizin sunucunuzda paket kaybı alırsam kiminle alakalı olacak ? Delirtti beni sizin Levent arkadaşınız.
  • Bu resimi Levent beye gösterin sonra paket kaybının internet sağlayıcısı ile alakasını anlasın. Yine online oyunlar da bu sebepten dolayı kekeleme yaşıyorum. Türkiye internetin de zaten bir sorun var. İnternet'in hız sorunu. Artık sağlayıcılar ping değerlerine karışamıyor, kabul edilebilir ping değerleri neredeyse tüm sağlayıcılara göre yurt dışı için 100 :D Bu normal mi ? Hadi diyelim normal, ki buna bile karışmayan firmaların paket kayıplarına hiçbir şekilde karışacaklarını sanmıyorum. Karışacakları düzeltmeye çalıştıkları, o nu bile eline yüzüne bulaştırdıkları tek şey hız sorunu.

    Türknet ve Nperf düzmecesi...
  • Birine ulaşıp sorun çözdürememek kadar saçma bişey yok. Ben önemli bir dosya indireceğim, belki online canlı maç izleyeceğim ya da her neyse işte onu yapacağım. Sonra sorun olup hız düşecek, ping tavan yapacak vb ve kayıt açtırıp 2 gün sonra bana dönüş yapacaklar. Oldu canım başka arzusu olan? Ne zaman bu işleyişe geçtiler, gözümde bittiler ve aboneliği kapattım. 2 buçuk yıldır karşımda istediğim zaman birini bulup çözüm üreten bir yerden alıyorum hizmeti, kafam rahat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperÇorapçıgil -- 25 Şubat 2020; 22:37:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turknet geçmeyi düşünüyordum, korktum valla bu yazdıklarından sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elensari

    Turknet geçmeyi düşünüyordum, korktum valla bu yazdıklarından sonra.
    Geçebilirsin, ama ben sana olası şeyleri söyleyeyim. Belki bir ihtimal hiç sorun yaşamayacaksın. Ama sorun yaşarsan online işlemler kısmından destek kaydı oluşturman gerek.
    Genelde hız ve ping sorunu yaşarsın, başka sorunun olursa daha çok vay haline. Muhtemel bir hız sorunu kayıt oluşturduğun zaman sana bir gün sonra söz de canlı destek ekibi olan Türknet çalışanı cevap verecek;

    "3 defa 5 dakika aralıklarla sitemizden hız testi ve bağlanmaya calıstığınız sunucu için windows üzerinden tracert komutu girerek test sonuçlarını ekran görüntüsünü bizimle paylaşın"

    Kendileri sanırım Türkçe dilinden anlamıyorlar, sen sorunu yazılı şekilde anlatmana rağmen ısrarla görsel görüntüye ihtiyaç duyuyorlar :) Her neyse, görüntüleri paylaştığın zaman yine en erken 1 gün bekliyorsun cevap için...Bu sefer de sana kablolu bağlantı kurmanı, dns manuel girildiyse onu otomatik yapmanı, bilgisayarında bilmem kötü yazılım varsa çözmeni, gibi şeylerin bilgilerini veriyorlar. Sen yine cevap verdikten yine 1-2 gün sonra network ekiplerine bildireceklerini, ve sana haber vereceklerini söylüyorlar. Yine 1-2 gün sonra söz de network ekibi senin iç hatlarında ya da modeminde bir sorun olduğunu söylüyor. Sen de sonra kafayı yemeye başlıyorsun. Kendi kendine diyorsun ki "bunca zaman bir sorun yoktu da bu modem durduk yere nasıl bozulur"

    İşte bu süreçten sonra sana aynı şeyleri geveleyip duruyorlar. Yeri geliyor sana yaşadığın hız sorununun olağan bir durum olduğunu söylerler, ama her ay istinasız talep ettikleri parayı kuruşu kuruşuna hiç çekinmeden alırlar söke söke...Bak arkadaşım bugün ayın 26'sı oldu. Ben bu destek kaydını 12.sinde açtım, ki daha önce başladı sorun. 12.sinden 23.üne kadar sorun devam etti ve ısrarla sorunu ben de arayan Türknet kendi ekip arkadaşını evime gönderdi, ve bir sorun bulamadıktan sonra gitti, o günden sonra hızım normale döndü :))) Yine de içim hiç rahat değil. Çünkü daha önce Türknet beni benzer bir problemden dolayı 4-5 ay kendine hapsetti. Ben o sorunları yaşamadan önce milletin Türknet e karşı olan isyanlarını okurdum. Şaşırırdım, derdim kendi kendime, hatta kullanıcılara da yazardım. "Kardeşim madem 3 aydır sorun yaşıyorsun seni zorla mı tutuyor bu firma, zaten taahhüt yok, gidip başka firmaya abone olabilirsin" Daha sonra 4-5 ay ben de süründüm ve nasıl bir psikoloji olduğunu anladım :) Tabi bundan sonra sabrım eskisi gibi olmayacak. İşin en tuhaf tarafı gerçekten akşam 8 den gece 3 e kadar hızım genelde 7mbps'idi, ama kendi sitelerinde istinasız hızım hep normal, 90mbps ve üzeri sonuç çıkıyordu. Şaka gibi...
  • Merhaba, bahsettiğiniz durumla ilgili network ekiplerimizden bilgi aldım.

    Bahsettiğiniz hız farklılığı tamamen speedtest'in sunucusundan kaynaklıdır. Bir çok kullanıcı burada test yapıyor bu durumda yoğunluk nedeniyle doğru değerleri yansıtmıyor. Nperf'de ise speedtest'e göre az sayıda test yapılıyor.

    Ayrıca bizim nperf ile anlaşmamız bulunuyor. Bunun için ayrıca ödeme yapıyoruz. Ve hiç bir zaman hız sonuçlarına müdahalede bulunamıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, bahsettiğiniz durumla ilgili network ekiplerimizden bilgi aldım.

    Bahsettiğiniz hız farklılığı tamamen speedtest'in sunucusundan kaynaklıdır. Bir çok kullanıcı burada test yapıyor bu durumda yoğunluk nedeniyle doğru değerleri yansıtmıyor. Nperf'de ise speedtest'e göre az sayıda test yapılıyor.

    Ayrıca bizim nperf ile anlaşmamız bulunuyor. Bunun için ayrıca ödeme yapıyoruz. Ve hiç bir zaman hız sonuçlarına müdahalede bulunamıyoruz.
    Merhaba. Size özelden de yazdım ve buradan da söylemek istediğim şeyler var.

    Size özel mesaj yolu ile ve bu konu başlığında paylaştığım bir video var. Az çok bilgisayar deneyimi ve internet deneyimi olan insanlar şu an sizin bu mesajınıza gülecektir. Video da sizin sitenizde 83mbps çıkan download hızı, speedtest sitesinde çıkan 9mbps download hızı var, ve siz speedtest sitesi yoğun olduğu için öyle bir sonuç çıkarıyor, nperf sitesi doğru değerleri yansıttığını iddaa ediyorsunuz, peki video içinde 83 ve 9mbps sonuçlardan sonra veri indirmeye kalktığım zaman neden ortalama 1.3mb/sn aktarım hızında sabit kalıyorum ? Mantıken size göre speedtest saçmalamış, nperf 83mbps download hızına göre veri aktarım hızım 1.3mb/sn yerine en kötü 9.0mb/sn olması gerekmez miydi ? Microsoft sunucuları da mı yoğun ? Her veri indirmeye çalıştığım siteler yoğun mu ? Milyonlarca insan Twitch sitesinden 1080p 60 fps yayın izliyor takılmadan, ama ben bu sorunu yaşarken 460p bile izlemekte ıkınıyorum ? Demek yoğunluk var dünya da nperf en doğru değerleri her şekilde verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Merhaba. Size özelden de yazdım ve buradan da söylemek istediğim şeyler var.

    Size özel mesaj yolu ile ve bu konu başlığında paylaştığım bir video var. Az çok bilgisayar deneyimi ve internet deneyimi olan insanlar şu an sizin bu mesajınıza gülecektir. Video da sizin sitenizde 83mbps çıkan download hızı, speedtest sitesinde çıkan 9mbps download hızı var, ve siz speedtest sitesi yoğun olduğu için öyle bir sonuç çıkarıyor, nperf sitesi doğru değerleri yansıttığını iddaa ediyorsunuz, peki video içinde 83 ve 9mbps sonuçlardan sonra veri indirmeye kalktığım zaman neden ortalama 1.3mb/sn aktarım hızında sabit kalıyorum ? Mantıken size göre speedtest saçmalamış, nperf 83mbps download hızına göre veri aktarım hızım 1.3mb/sn yerine en kötü 9.0mb/sn olması gerekmez miydi ? Microsoft sunucuları da mı yoğun ? Her veri indirmeye çalıştığım siteler yoğun mu ? Milyonlarca insan Twitch sitesinden 1080p 60 fps yayın izliyor takılmadan, ama ben bu sorunu yaşarken 460p bile izlemekte ıkınıyorum ? Demek yoğunluk var dünya da nperf en doğru değerleri her şekilde verir.

    Alıntıları Göster
    Nperf sitesinden hız testi yaparken
    Windows görev yöneticisinde ağ bölümünde aktarım hızı kaç gözüküyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Bunu denememiştim :) Ama Twitch online yayın izlemeye çalışırken denemiştim, ve mesela çoğu 480p de takılıyordu. Ancak 360 da bi tık izleyebiliyordum en iyi görüntü olarak, o da saniye de 1.1 1.5mb/sn olunca takılıyordu. Yani bu kadar tesadüf olamaz ki...Kendi sitelerinde 90mbps hız sonucu çıkıp duruyordu, herhangi bir site olsun, torrent olsun, ne olursa olsun maksimum aktarım hızı 1.4-5mb/sn oluyordu. Türknet e kalsak onlara göre her site yoğun. Olmasa da eğer benim modemim bozuk, iç hatlarım da sorun var diyecekler. Bi türlü sorunu üstlenmek nedir bilmiyorlar. Şu paylaştığım video yu izleyen birisi diyebilir mi bana Nperf sonucu doğru ama speedtest ve microsoft sunucusu yanlış sonuç veriyor, ya da dünya'nın her yerinden canlı yayın sunan online sitesi Twitch sorunlu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 26 Şubat 2020; 17:26:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lautreamont

    Bunu denememiştim :) Ama Twitch online yayın izlemeye çalışırken denemiştim, ve mesela çoğu 480p de takılıyordu. Ancak 360 da bi tık izleyebiliyordum en iyi görüntü olarak, o da saniye de 1.1 1.5mb/sn olunca takılıyordu. Yani bu kadar tesadüf olamaz ki...Kendi sitelerinde 90mbps hız sonucu çıkıp duruyordu, herhangi bir site olsun, torrent olsun, ne olursa olsun maksimum aktarım hızı 1.4-5mb/sn oluyordu. Türknet e kalsak onlara göre her site yoğun. Olmasa da eğer benim modemim bozuk, iç hatlarım da sorun var diyecekler. Bi türlü sorunu üstlenmek nedir bilmiyorlar. Şu paylaştığım video yu izleyen birisi diyebilir mi bana Nperf sonucu doğru ama speedtest ve microsoft sunucusu yanlış sonuç veriyor, ya da dünya'nın her yerinden canlı yayın sunan online sitesi Twitch sorunlu ?
    DNS yazılı mı modemde ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    DNS yazılı mı modemde ?

    Alıntıları Göster
    Dostum o yöntemleri denedim. Modem'in kurulumunu normal yaptım, qos ayarları fln yapmadım, herhangi bir kısıtlama fln, sadece ips kullanıcı adı şifre fln girdim :)

    Modem arayüzünde ki dns ile ilgili bilgiler;
    Primary DNS: 193.192.98.8
    Secondary DNS: 212.154.100.18


    Bunları modem ve pc ethernet üzerinden değiştirmek de hiçbir işe yaramadı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.