Şimdi Ara

Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
21.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yaklaşık 7-8 aydır Turknet kullanıcısıyım. Kurulum gerçekleştirildiğinden beri attığımm ticket sayısının haddi hesabı yoktur. Sürekli bir hız düşüklüğü, wifi'da kopma gibi sorunlar yaşamaya devam ediyordum. Daha sonra ethernet kablosuyla kullanmaya başladım ancak modemin sorunlu olduğunu düşünüyordum. Dün gece bilgisayarı kullanırken hızımda düşüş yaşadım ve destek talebi açtım. Daha sonra modemin bulunduğu odaya gittiğimde gördüğüm manzarayı çoğu kişi de ilk kez görecektir. Modem durduğu yerde üst tarafında erimiş. Şimdi tam kapanma dönemine de girmişken ne yapacağımı düşünüyorum. Şuphelenip bakmasam erime devam edip yangın çıkabilirdi. Gece fişten çekerek soğuttum, şu an kullanabiliyorum ve çalışıyor ama her an yine aşırı ısınıp yangına sebebiyet verebilir.

    Edit: Bir konuya açıklama getirmek istiyorum. Konuda çok sayıda "kullanıcı hatası, dışarıdan ısı verilmiş, gece erimesinde şüphelendin de odaya mı gittin" gibi yorumlar var. Öncelikle olayın olduğu gece başka bir odada bilgisayar başındaydım. İnternet yavaşlaması yaşadığım için en az 10 defa hız testi yapmışımdır. Sonrasında ise Turknet'e 02.30 saatlerinde destekten talep gönderdim. İnternet hızı yavaşlığının devam etmesi üzerine bilgisayarı kapatıp odama geçtim. Modem oturma odasında ve yatak odasına geçmek için oradan geçmem gerekiyor. Gördükten hemen sonra acele ile Turknet'e yeni bir destek talebinde bulundum (03.20 saatli). Modem güneş ışığı almayacak şekilde koltuğun üzerinde duruyor. Çünkü bilgisayarı kullandığım odaya ethernet kablosunun yetişmesi için koyabileceğim en mantıklı yer orası. Yakınında herhangi bir ısı kaynağı bulunmuyor ki evde ufo benzeri infrared bir ısıtıcı kullanmıyorum. Yaşadığım il Muğla ve ilgisi var mı bilemem ama havalar 35 derece civarında şu anda. Plastiğin erime derecesi veya başka bir durumdan da anlamıyorum ancak başlıktaki fotoğrafa bakarsanız Zyxel yazısının üst kısmında çizgi halinde deforme olmuş bir kısım var. Şu anda dahi o kısımdan başlayarak modem ışıklarının olduğu kısımlar ısınıyor. Ben kendime modem temin ederek gerekli işlemlere yetkili servisle başladım. Malum yasak ve haftasonu olduğu için anca aksiyon gösterebildim. Servis tarafından geri dönüş yapıldığında konuyu güncelleyeceğim. Bu süreçte Turknet benimle iletişime geçerek yetkili servise göndermem konusunda yineledi ve modemsiz kaldığım sürede indirim yansıtacaklarını belirttiler.

    Forum yetkililer dilerse konuyu modem, ağ konusuna taşıyabilir.
    Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!! Turknet üzerinden satın aldığım Zyxel modem eridi!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_celik22 -- 3 Mayıs 2021; 20:53:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Yani Allahtan bi sürü psikolojisi öğrenmişsiniz cebinizden cüzdan çalınsa Türknet faturayı ödemediğim için yürütmus olabilir diye konu açacaksiniz. Üstünde kocaman Zyxel yazıyor onlara hiç sormadan direk foruma konu açmak hemde Türkneti sorumlu şov yapmaktan başka bişey değil.
    Bu modemlerdeki plastik 221 derece gibi rakamlarda erir, eriyene kadar yanmamis olması sadece hızının azalması da ne acayip. Herşeyiyle acayip bi ülkeyiz. Acayip!

    modemin içindeki işlemci 85 dereceden sonra sistemi kapatır , modemin pilastiği ise 85 derecede erimez , eğer kısa devre olsaydı modem zaten hata verir ve arızalanırdı ,içinde linux sistem çalıştıran bir ARM tabanlı işlemci bulunur modemlerin ve hiçbir modem 85 dereceden fazla ısınmaz eğer ısınırsa zaten sistemi kapatır , diyelim ki sistemi kapatacak olan sistem bozuldu bu durumda zaten aşırı ısınarak işlemci kendi içindeki devre yollarını yakar zaten iş o aşamaya gelene kadar çoktan modem çalışmaz hale gelir .


    en dandik plastiğin (PLA) bile erime nokrası 220 derecedir , bu durumda 85 derecede çalışan bir işlemci asla pilastiği eritemez ki modemin kasası pla değil (ABS)



    siz sıcak bişey ile modemi eritmişsiniz ... saç kurutma makinesi bile o modemi eritemez

    @ ek olarak , anakartlarim uzerindeki lehimler 200,300 derece arasinda erirler , plastigi eritecek kadar(ABS) isinsa zaten lehimleri bile erir icindeki parcalar dokulurdu :)

    Ve havanin isi iletim katsayisi dusuk oldugundan 220 derecede eriyen bi plastigi eritmeniz icin yaklasik 300,400 derecelik bir isi kaynagina yakin tutmaniz gerek. Sonucta islemci isinsa bile arada plastikle 2cm hava boslugu var .18 watt ile calisan bir cihazda bu isilari elde edemezsiniz.

    Senin için üşenmedim modemin içini açtım ve hangi plastikten üretildiğine baktım

    Ok işaretinin gösterdiği kısma bakarsan modem ABS plastikten üretilmiş , ABS plastiğin erime noktası 250 ila 260 derece arasındadır ve hiçbir işlemci bir plastiği eritecek kadar ısı üretemez , eğer adaptör modemin içinde yer alsaydı modemin içindeki transformatör ve çeşitli voltaj düşürücü komponentlerin yüksek ısıya neden olacağını söyleyebilirdim fakat modemin adaptörü dışarıda olduğu için bu mümkün değil


    https://resimyukle.link/img/MvGhN.jpg

    3B yazıcılarda kullandığımız PLA'lar 100 derecelerde yumuşamaya başlıyor ama son kullanıcı ürününde bu kadar dandik malzeme kullanılmaz. ABS de öle sukoy vermez.


    Cidden iç kaynaklı bir erime varsa cihazda, o bölgeye yakın bir elektronik komponentte bir sıkıntı vardır, ark falan oluşturuyordur içeride diyeceğim ama o ark anakartı çoktan öldürürdü. Modemin içinin açılması lazım olayın iç yüzünün öğrenilmesi için...

  • O Modem ısıya maruz kalmış öyle kendinden eriyecek bir şey değil.

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Ortamda ısı yayacak bir şey yok. Isıya nasıl maruz kalacak bilmiyorum. Koltuğun üstünde öylece duruyor. Sonuçta üretim hatası da olabilir veya başka bir sorunu olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kar, dondurma, buz vs. eridiğini gördüm ama modem eridiğini yeni görüyorum. Kartı gereğinden fazla ne ısıtır diye düşünüyorum düşünüyorum, yok yaf modem erir mi kardeşim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    Aynı düşünceleri paylaşıyoruz hocam maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim gördüğüm modemler en fazla sararır. eriyen modem ilk defa görüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun , Allahtan yangın çıkmamış .. Turknet acil açıklama yapmalı , bu modemi kullanan onbinler vardır herhalde...

  • Güneş mi vurdu acaba
  • Merhaba, almış olduğunuz modem garanti kapsamındadır. Modem üretici firması ile iletişime geçer misiniz? Onlar modemi inceledikten sonra size bilgi vereceklerdir.
  • Modemde üretim hatası var kısa devre yapıyor ve ısınıyor sanırım. Böyle çalışıyor olması bile mucize, firma yenisi ile değiştirecektir.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Ben bu modemi sizden temin ettim ve önerdiğiniz yolu tercih ettiğimde bana geçici modem sağlayacak mısınız? Her şeyi geçtim internet hızı dolayısıyla şuphelenmeyip kontrol etmesem şu an evim yanmış olabilirdi. Veya ben uyurken yaşansa yangına sebebiyet verebilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r_celik22 -- 1 Mayıs 2021; 11:10:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Daha farklı sorunlara yol açsaydı o zamanki tutumunuz nasıl olacaktı acaba? Arkadaş burda maduriyet yaşamış, negatif durumdan nötrlemek sizi iyi bir firma yapmıyor malesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Ben bu modemi Türknet üzerinden satın aldım ve hala taksitlerini Türknet'e ödüyorum. Sattığınız ve ödemesini kendinizin aldığı ürünle alakalı, ürünü benden alıp sorunu çözüp geri teslim etmeniz yerine, destek vermeyip üreticiye gönder diyerek işin içinden sıyrılma düşünceniz varsa bu ürünü hiç satmamanızı öneririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Burada suç atılması gereken kişi Türknet değil de, üretici bence. Böyle bir ürünün size ulaşması sıkıntı. Fabrika hatalı sanırım. Kalite kontrol uygulamaları iyi değil demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r_celik22 R kullanıcısına yanıt
    Garanti süresi içerisinde arızalanan modemler için yetkili servisten alınan RMA belgesi ile iade/değişim işlemleri gerçekleşiyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Anladım şu anki modemsiz kalma sorunuma çözüm bulamayacaksınız aynı cevapları veriyorsunuz. Bu süreç ne kadar sürecek peki belli mi? Malum şu an 1 mayıs ve haftasonu olduğu için ulaşabileceğim bir yer yok. Ben yeni modemi kendim temin edip kurmak durumunda kalacağım ve bu malum modemi de yasaklar kalktığında yetkili servise gönderip dediğiniz belgeyi temin edip size ürünü iade edeceğim. Siz anlık çözüm sunamadığınız için tek yol bu görünüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamda bu modemi almayı düsünüyordum, simdi aklım karıştı, evde yangın çıkarabilme ihtimali olan bir modemle ilk kez karşılaştım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen milyonda birse de bana denk geldi hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen milyonda birse de bana denk geldi hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Havalandırma kanallarını kapatacak şekilde yerleştirmediyseniz muhtemelen üretim kaynaklı bir arıza. Türknet o modemi alıp bir üst modelini size ücretsiz verse çok hoş bir hareket olurdu. Yıllar önce TTNet ten aldığım bir modem var Alanya'nın sıcağında yıllardır çalışır sapsarı oldu ısınıp soğumaktan ama hâlâ tık demiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.