Şimdi Ara

Türknet'ten Türk telekom'a geçiş modem iadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom fiber altyapısında Türknet kullanıyorum, Türk telekom'a veya farklı bir ISS'e geçtiğim zaman ONT ve modemi Türknet'e iade etmem gerekiyor mu yoksa yeni geçtiğim ISS'de de bu ONT ve modemi kullanmaya devam mı edeceğim. Bu konuda bir bilgi edinemedim tecrübesi olan varsa bilgi verebilir mi ?




  • UP

  • TT Gpon sisteminde geçiş yaptığınız sağlayıcı size tanımlı cihazları devir alıyor. Mülkiyet TT de kullanım yeni sağlayıcıda oluyor. Abonelik iptalinde sağlayıcınız size iade adresini bildiriyor.


    TürkNet Aboneliğinde Modem kullanım ücreti almıyor. TT dahil pek çok sağlayıcı alıyor.

  • Merhaba, fiber altyapıda cihazları ücretsiz bir şekilde sizlere bağlıyoruz. İptal durumunda cihazları iade etmenizi istiyoruz. İade edilmeyen cihazlar için ücret kesilebilmektedir.
  • iptal olmadığı sürece sıkıntı yok aynen kullanıyorsunuz. Zaten modemi veren türk telekom olduğu için firmalar sadece iptalde istiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesin olarak bilmiyorum fakat, Geçiş yaparsanız, mülkiyeti geçiş yaptığınız ISS'e geçiyor diye biliyorum. Yani 5-10 dakikalık kesinti sonrası yeni internetinizi kullanmaya başlıyorsunuz. Ama iptal edip tekrar açarsanız, iade etmeniz gerekiyor. Yenisini yeni ISS adına getiriyorlar.


    Türknet sitesinde şöyle söylemiş:

    +Türk Telekom’dan ve Türk Telekom FTTH kullanan diğer operatörlerden TurkNet Özgür İletişim Fiber 100’e geçmek istersek Türk Telekom modemini iade etmeli miyiz?

    -"Geçiş sırasında modemi iade etmenize gerek yok. Özgür İletişim Fiber 100’de aynı şekilde modemi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak TurkNet aboneliğiniz başladıktan sonra kullanıcı adı ve şifreniz değişecektir. Bu noktada sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok, gerekli her şeyi biz yapıyoruz :)"


    Türknete geçişte gerekli değil, buyüzden kesin değil diyorum, muhtemelen diğer isslerdede aynıdır.





  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Kısacası iade etmiyoruz değil mi ONT ve modemi geçiş yaptığım operatörde bu cihazları kullanmaya devam ediyorum.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Benim sorduğum soruyla alakasız bir cevap vermişsiniz ama teşekkürler. Şuan için Türknet'in benim için bir artısı kalmadığını düşündüğüm için 4.5 yıllık Türknet aboneliğimi sonlandırıyorum.

  • REDMOD kullanıcısına yanıt
    Şu an fiber hizmetiniz varsa ve iptal ederseniz sizlere verdiğimiz cihazları iade etmenizi istiyoruz. Farklı bir sorunuz varsa yazabilirsiniz, destek için buradayım. İptal sebebiniz için de destek olabilirim dilerseniz.
  • Diğer operatörler 100 mbps üzeri hızlar vermeye başladı Türknet'te böyle bir paket değişikliği olmadığı için iptal ediyorum.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Siz getirip kurmadınız, TT geldi kurdu modemi. Ben tekrar TT’ye geçeceğim zaman neden size iade edeyim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serdar-ozer kullanıcısına yanıt

    O ne dediğini bilmiyor hocam sorduğum sorulara inatla farklı alakasız cevaplar veriyor, ben başka operatöre geçersem diyorum o iptal ederseniz diyor hiç bir türlü sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz. Araştırmalarıma göre Türknet'ten farklı operatöre geçişte modem ve ONT yi iade etmemize gerek yokmuş, geçiş yaptığımız operatörde bu cihazları kullanmaya devam ediyoruz. Ama yine de tam emin değilim bir kaç kişiden duyduklarım bu yönde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 5 Temmuz 2022; 16:41:15 >
  • REDMOD kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle olacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serdar-ozer kullanıcısına yanıt
    geçiş yaparken iadeye gerek yok ama iptal ederken en son hangi firmadan hizmet alıyorsanız onlara göndermeniz gerekiyor. kurulumu telekom yapar ama modem mülkiyeti kullandığınız firmaya ait

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • REDMOD kullanıcısına yanıt
    Merhaba, henüz bu süreçle ilgili bir gelişme yaşanmadı. Bu şekilde paket değişikliği olması durumunda sizlere mutlaka bilgilendirme sağlıyor olacağız.
  • REDMOD kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bizde aldığınız hizmeti iptal etmeniz ya da farklı bir firmaya geçmeniz durumunda da cihaz mülkiyeti bizde olduğu için bize iadesi gerekmektedir. Dilerseniz PM üzerinden konu linki ile müşteri numaranızı iletin, ben ekiplerle görüşüp gelen bilgiyi sizinle paylaşabilirim.
  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    Hocam ont yi iadeye gerek yok zamanında gıbır kullanırken iptal sonrası ontyide yollamıştım. Tekrar türknetten abonelik başlatınca gelen kurulum ekibi bu daireye zimmetli ont gözüküyor nerede bu diyip gittiler bir kaç gün uğraştan sonra gelip anca yeni ont taktılar. Tür Telekomun demesine göre ont ler daireye zimmetleniyor kullanıcıya değil tabii Türk Telekom beni yanlış bilgilendirmiş olabilir bende geçen ay iptal ettim Türk.Neti çünkü il değiştirdim şimdlik fatura çıkarmadılar eksik cihaz gönderimi diye

  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt

    Türknet'ten başka bir operatöre geçiş yapan birisi ONT ve modemi iade etmemiş, yeni geçtiği operatörde de bu iki cihazı kullanmaya devam etmiş ama Türknet destek farklı operatöre geçiş yapsanız dahi iade etmeniz gerek diyor anlam veremedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 6 Temmuz 2022; 11:30:40 >
  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    öyle birşey yok başkan. bir fiberi sadece bu işler için ayırdım belki 5 operatör değiştirdim. mülkiyet eskiden yeni operatöre geçiyor. aynı ont aynı modem kalıyor sende.

  • Ra R kullanıcısına yanıt

    Tamamdır teşekkür ettim, bende öyle düşünüyorum ama Türknet destek inatla iade edilmesi gerektiğini savunuyor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.