Şimdi Ara

Türknet’ten Millenicom’a geç(emey)iş tecrübem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başka bir platformda tecrübelerimi paylaştım. Buraya da kopyalıyorum, uzun ama işsiz ya da durumu olan arkadaşlar okusun öyle karar versin benzer bir geçiş düşünüyorlarsa.

    Turknet oluşan arızayı 1 haftada gideremediği için hattımı Millenicom'a taşıdım.

    Millenicom müşteri hizmetleriyle cuma günü bilgi amaçlı görüştüm. Cumartesi tekrar aradılar, başvurumu yaptım. TT altyapısı olduğu için 4-6 gün arası geçiş gerçekleşir dediler, herhangi bir iptal başvurusu vs. yapmama gerek yokmuş. Gururla biz Turknet gibi kargo vs. uğraştırmıyoruz, evinize imzalamanız gereken belgeler gelecek, içinde iptal dilekçesi de olacak, biz halledeceğiz dediler. Pazar günü telefonla aradılar yine, adresi teyit etmek için. yarına geleceğiz evdeyseniz dediler, tamam dedim.

    Pazartesi gününü evde geçirdim, akşam 17:30 gibi geldiler. Yani kulağa hoş gelse de bu yöntem mantıklı değil. Korona yüzünden evdeyiz idare ettik ama saati zamanı belli değil, tüm gün beklemek can sıkıcı.

    Günlerden salı. biraz önce sms geldi, başvurunuzu aldık, teyit amaçlı arayacağız telefonla diye. Bilgileri son bir kez teyit edecekler herhalde? ya da zaman kazanıyorlar geçiş için, bilemedim.

    Derken çok geçmeden aradılar. bilgileri teyit ettik. Devre numarasını hızlı söyleyip geçmişlerdi. Bu işlerde pislik çok, tek numara yanlış olur bahane ederler 3-5 hafta daha internetsiz kalırım diye tekrar aradım, onu da doğruladık. Müşteri hizmetlerine oldukça hızlı bağlandım. Karşıda birilerinin olması güzel biraz takılmış plak gibi aynı şeyleri tekrar etseler de. 48 saatte hattınız aktif hale gelir dediler, heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

    Telefon hattı taşındı diye sms geldi. Zaten kullanmıyordum, yalın internet için 20 gün önce başvurmama rağmen Turknet halletmediği için bu da taşınmış oldu.

    Derken internet hattım da taşındı. Kullanıcı adı ve şifre sms'le geldi. Artık nasıl bir inançsızlık olmuşsa nasılsa çalışmaz diyerek girdim bilgileri modemin arayüzüne. Ve tadaaaa. Evet, çalışmadı

    Müşteri hizmetlerini aradığımda internetiniz şu anda aktif değil dediler. 1 gün daha bekleyin, yine bağlanamazsanız bizi tekrar ararsınız diye eklediler. Yani internetsiz 12. günü de garantiledik.

    Daha sonra müşteri hizmetlerinden başka biri beni aradı. İnternetiniz nasıl her şey yolunda mı dedi, hayır dedim bağlanamıyorum. Arıza kaydı oluşturdu, teknik destek ekibi benimle irtibata geçecekmiş.

    Bugün çarşamba, hala internete bağlanamadım. Arayan soran da olmadı. Whatsapp hattından mesaj yazdım cevap gelmedi. Sadece 2 sms geldi. Biri aldığınız hizmeti beğendiniz mi diyor, henüz hizmet alamadığım için ne desem bilemedim. Diğer sms'te uygulamalarına girmek için şifre göndermişler, kullanıcı girişi yapabildim. Hizmetler olarak sadece telefon görünüyor. Umudum henüz internet hizmetimin aktif olmadığı ve mucizevi bir şekilde sorunun çözülmesi.

    Bugün perşembe, Whatsapp hattını tekrar denemeye karar verdim. Dün de yazmıştım aslında ama mesai saatleri dışında yazınca sallamadılar herhalde diye düşündüm. Neyse, bugün mesai saatleri içinde yazınca da bir şey fark etmedi zaten. Her yazdığıma size nasıl yardımcı olabilirim diye cevap yazan otomatik bir sistem kurmuşlar, o da tırt yani. Yaklaşık 2 saat önce birileri kontrolleri sağlıyorum, çok kısa bekleteceğim yazdı. Başka da bir şey yazmadı. Saatler sonra Whatsapp üzerinden aldığınız hizmeti? değerlendirmek ister misiniz diye anket linki geldi Ne desem bilemedim. Tekrar müşteri hizmetlerini aradım. Telefonumun taşıdığına dair bilgi 2 gün önce geldi, internetim neden halen bağlanmadı diye sorunca Turknet onay vermemiş denildi. Ya zaman kazanmak için bok atıyorlar ya Turknet pislik yapıyor. İki türlü de rezillik.

    Bugün cuma. Pek umudum yok ama Donanımhaber üzerinde Turknetdestek kullanıcısına yazıp sonuç almaya çalışacağım. Yazdım, Turknet biz izni verdik dedi. Millenicom yetkilisini de haberdar etmiştim mesajda. Yaklaşık yarım saat sonra arıza için TT'dan birileri aradı. İnsanlar 10-20 lira için başka İSS tercih ediyor, sonra da bu sorunlar oluyor diye yakındı. Lan zırto, sizin müşterinizken kota kalktığında 90 liraya kullandığım tarifeye 400 lira istediniz, TT müşteri temsilcisi aylık kullanımlarıma bakınca siz en iyisi gidin diğer İSS'lerden hizmet alın diye kendi söyledi, o şekilde geçtim Turknet'e. Her sorunda TT'a bahane buluyorlar dedi, o kısımda her zaman olmasa da haklı. Neyse, gelip kontrol ettiler. Keenetic modem olduğunu duyunca sorun kesin modemde dediler. Bilsem sadece TT'un verdiği dandik TP-Link modemden bahsederdim. Ülkede cahillik dizboyu, düşünün bu adam meslek olarak bu işi yapıyor. İstersen port değiştireyim dedi, tamam dedim, madem yapabileceğin bir şey var, yap o zaman. Sonuçta bizde sorun yok, Millenicom ile çözün dediler. Sonra tekrar Millenicom'u aradım. Teknik destek ekibimiz gelip kontrol edecek dediler. Bugünü de böyle tamamladık.

    Günlerden cumartesi. Ben bir umut teknik destek ekibi "biz geldik, modemi açıp kapar mısınız, bağlanabiliyor olmanız lazım?" der mi diye beklerken yeniden müşteri hizmetlerinden biri aradı. Şimdi sizinle modem kurulumu yapacağız dedi. Tamam dedim. Modemin modelini sordu. Keenetic marka modemim olduğunu, ama arayüzünü tanımadıkları için TP-Link marka olanı kullanacağımı söyledim. Adım adım kurulum yaptık, kullanıcı adı milenicom değil millenicom, millenikom değil millenicom, iyice emin olduk. Yine bağlantı olmayınca son bir umut kablolu bağlantı yapalım bir de dedi. Zaten kablolu bağlantı ile kurulum yaptık deyince durdu bir, o zaman kablosuz deneyelim dedi. Tamam dedim. Bu sefer benim kendi başıma kurup ona anlatmamı istedi ekranda ne varsa tek tek. Kopya çekmediğimden emin oldu. Kullanıcı adı/şifreyi hem de manisa, izmir, lüleburgaz vs. kodlaya kodlaya söyledim ki içi rahat etsin. O da bitince kablonuz ekliyse olmaz dedi. Bir telefon çıkışında ekli, diğerinde eksiz kablo olduğunu, hangisini isterse onda deneyeceğimi söyledim. Yine elimde 4 tane kablo olduğunu, onları da deneyebileceğimi, hatta isterse diğer modemimi de kurabileceğimi söyledim. Nihayet pes etti, biz size teknik destek ekibimizi gönderelim dedi.

    Pazar, bugün gelişme beklemiyorum. 2 haftalık macera sonunda en azından işleyiş hakkında fikir sahibi oldum. Bu adamlar cüzi bir kar marjıyla çalışıyor tahminim. Teknik destek vermenin maliyeti yüksek: kullandıkları aracın amortismanı, benzini, teknik destek personelinin maaşı vs. derken bir aboneden 1 senede kazandıkları belki 1 defa ücretsiz teknik destek ile yok oluyor. Böyle olunca da gelip bakmamak için kıvranıyorlar. TT'u gönderip onlardan medet umuyorlar, kullanıcıyı arayıp bezdirene kadar modem kurduruyorlar. Her şey bahane; mesela bilmedikleri modem olursa sorun kesin modemde, kullanıcının kablolu bağlantı imkanı yoksa ki ortalama bir kullanıcı evinde ethernet portu olan pc veya laptop bulundurmak zorunda değil, sorun kesin kablosuz bağlantıda, telefon kablosu ekliyse sorun kesin ek yapılmış yerde tellerin bağlantısı, sorun kullanıcının modem arayüzüne erişemeyen bir cahil olması, bir kullanıcı adı/şifreyi girmekten aciz olması vs. daha uzar gider bu liste... Sonuçta bir bahane buldukları anda müşteri vazgeçene kadar oyalıyorlar. Bu süreçte bakın ben aboneliğimi iptal ediyorum falan diye tehdit etmeyin kesinlikle. Karşıdaki kişi maaşlı çalışan, umrunda değil ve firma için de aslında sorunlu bağlantıya sahip kullanıcıdan kurtulmak bu adamların işine geliyor, maliyet azalıyor. Turknet'ten geçiş yaparken bu durumu çok net gördüm. bu tip low cost firmalarının istediği sorunsuz, oturdukları masadan birkaç tık ile yönetebilecekleri müşteri interneti.

    Bugün pazartesi. Günboyu çalıştığım için telefonum kapalıydı. Eve geldiğimde modemi resetledim belki bana sürpriz yapmışlardır diye. Tabi ki gerçek hayatta öyle şeyler olmuyor. Gelişme yok.

    Salı. Normalde aramayım diyordum, çünkü arayınca sinirleniyorum. Karşıdaki arkadaşlar da kibar kibar konuşunca bir şey diyemiyorum. Ama tutamadım kendimi Millenicom müşteri hizmetlerini aradım. Bu müşteri hizmetleriyle sanırım 6. görüşmem, üşenmeyen yazı içerisinde saysın. İlk kez birileri hattımın aktif olmadığını ve sorun yaşamamın normal olduğunu söyledi Ben yine 3-4 kez modem kurarız sorunun bende olduğunu ikna etmeye çalışırlar diye bekliyordum. Yine gerekli birimlere haber verildi. Normalde yukarıda sizlere yapmayın dedim ama 1-2 gün içerisinde internetim aktif olmazsa başka sağlayıcıya geçeceğimi söyledim Kuru sıkı tehdit değil ama. Cumaya halen internet yoksa karar verdim Türk Telekom'a başvuracağım. Millenicom macerası da garip bir şekilde daha başvuru aşamasında sonlanmış olacak.

    Çarşamba. Umudum olmadığı için sabahtan yazıyorum. Sürpriz bir şekilde gün içerisinde sorun çözülürse güncellerim.
    Akşam oldu, çözüm yok tabi. Türk Telekom'a geçmeye karar verdim.

    Şaka gibi, Millenicom'a ilk başvurumdan beri 12 günde aktivasyon yapmadıkları için hizmet alamadım ve yarın iptal için başvuru yapacağım.

    Gelişmeler oldukça güncellemeye devam edeceğim.

    Kaptanın seyir defteri, internetsiz 20. gün.

    Özet isteyenler için: sorunsuz bir bağlantınız varsa İSS'den İSS'ye gönlünüzce gezin, fiyatına göre avantajlıyı bulun, hızlı olanı tercih edin. Takılın yani. Ama bağlantınızda sorun varsa TT, SOL ve kablonet üçgeninden başka yerde çözüm aramayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Temmuz 2020; 21:43:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Cuma akşamı Millenicom müşteri temsilcisiyle görüştüm, bilgi aldım. Cumartesi tekrar aradılar başvurumu yaptım geçiş için. Müşteri temsilcisi 4-6 gün içinde geçiş olur dedi. Biz Türknet gibi sizi kargo falan uğraştırmıyoruz diye de gururla ekledi, eve gönderecekler tüm belgeleri.

    Pazar beni tekrar aradılar, yarına evdeyseniz belgelerinizi getirip imzalatacağız dediler. Tamam, evdeyiz dedim. Bugün tüm gün evde ağaç olduk, ne gelen var ne giden. Yarına kalırsa Millenicom maceramızı da başlamadan bitireceğim, arayıp başvurumu iptal edeceğim. Bir imza bu kadar sürüyorsa taşıma kim bilir ne kadar zaman alacak

    Kaptanın seyir defteri, internetsiz 10. gün

    Edit: Derken 17.30 gibi geldiler, belgeleri imzaladık. Tecrübelerim der ki 2 gün içinde internetim açılır, hayatıma kaldığım yerden devam ederim. Ya da 10-30 günlük yeni bir çile sürecine başlamış olduk bu imzayla. Bekleyip göreceğiz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 29 Haziran 2020; 17:45:54 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun.
  • Muhtemelen bağlantınız çoktan açıldı. Aynı meraklı bekleyişi ben de yaşamıştım. İmza 4-5 gün sürünce eyvah dedim 1 aydan önce açamaz bunlar :=)
    ertesi gün link geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemilian

    Muhtemelen bağlantınız çoktan açıldı. Aynı meraklı bekleyişi ben de yaşamıştım. İmza 4-5 gün sürünce eyvah dedim 1 aydan önce açamaz bunlar :=)
    ertesi gün link geldi
    Bağlantı açıldı ama bağlanamıyorum, Turknet'le yaşadığım sorunun aynısı. Verilen kullanıcı adı ve şifre ile bağlantı kuramıyorum. Sanırım sorun TT kaynaklı, onlar çözemedikçe ben istediğim kadar sağlayıcı değiştireyim bir şey fark etmeyecek.

    Önce Millenicom müşteri hizmetlerini aradım. Konuştuğum kişi daha İnternetiniz aktif değil, normal bağlanamayışınız dedi. Yarın da bağlantı olmazsa bize haber verirsiniz diye ekledi.

    Ondan yaklaşık 1-2 saat sonra başka bir müşteri temsilcisi aradı bu sefer beni. Nasıl, İnternetinizden memnun musunuz diye Internet yok deyince şaşırdı, arıza kaydı oluşturuyorum, teknik destek ekibimiz size ulaşır dedi.

    Yani aslında benim için bir şey fark etmedi dünden bugüne. Bekleyip göreceğiz, umarım kısa sürede çözüm bulurlar 2 hafta oldu internet yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benimde ablam turknetten telekoma tasima istiyor ama telekomdan once turkneti iptal etmeniz gerek filan demisler yapa olarak kullanıyor direkt gecis olmuyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backspace7

    Benimde ablam turknetten telekoma tasima istiyor ama telekomdan once turkneti iptal etmeniz gerek filan demisler yapa olarak kullanıyor direkt gecis olmuyor mu?
    Millenicom bana Turknet altyapısı olsa sorun olurdu ama TT altyapısında olduğunuz için sorun değil dedi ilk başvurduğumda. Şimdiki aklım olsa iptal eder öyle geçerdim ama, sorun da aynen taşındı yeni hatta. Dert etmeyin birkaç gün internetsiz kalmayı, her şey sıfırlanmış olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    İnternetsiz kalmak cok sorun degil bir kac gun de biliyorsunuz port olayi sikinti. Yani mevcut port bosa cikinca sonra port yok deme ihtimalleri oluyor. Tek sikinti bu aslinda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnterneti TTden bağlatsanız da eğer hattınız telefonlu veya alo paketli ise önce telefon bağlantısı yapıp gidiyorlar. Saha dolabından aktivasyon yapmadıkları için veya portunuzu takmadıklar için internete çıkamıyorsunuz. Bu sırada kullanıcı adı şifre geliyor üstelik. 2 gün sonra tekrar gelip interneti aktifleştiriyorlar.

    En azından benim tecrübem böyle oldu. Sizinki taşıma olduğu için hemen açılması gerek. Saçma sapan iş yapıyor şu saha ekipleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

    Bağlantı açıldı ama bağlanamıyorum, Turknet'le yaşadığım sorunun aynısı. Verilen kullanıcı adı ve şifre ile bağlantı kuramıyorum. Sanırım sorun TT kaynaklı, onlar çözemedikçe ben istediğim kadar sağlayıcı değiştireyim bir şey fark etmeyecek.

    Önce Millenicom müşteri hizmetlerini aradım. Konuştuğum kişi daha İnternetiniz aktif değil, normal bağlanamayışınız dedi. Yarın da bağlantı olmazsa bize haber verirsiniz diye ekledi.

    Ondan yaklaşık 1-2 saat sonra başka bir müşteri temsilcisi aradı bu sefer beni. Nasıl, İnternetinizden memnun musunuz diye Internet yok deyince şaşırdı, arıza kaydı oluşturuyorum, teknik destek ekibimiz size ulaşır dedi.

    Yani aslında benim için bir şey fark etmedi dünden bugüne. Bekleyip göreceğiz, umarım kısa sürede çözüm bulurlar 2 hafta oldu internet yok.

    Alıntıları Göster
    Modeme şifreyi doğru yazdığınıza emin misiniz?
    Kullanıcı adı şifre ekranından bir ss yükler misiniz şifre değil de kullanıcı adı kısmını görelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backspace7

    Benimde ablam turknetten telekoma tasima istiyor ama telekomdan once turkneti iptal etmeniz gerek filan demisler yapa olarak kullanıyor direkt gecis olmuyor mu?
    yapa kullanıyorsa nakil olmuyor 2 ay önce Türknet'ten Millenicom'a geçtim yapa altyapında olduğum için taşıma yapamadılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    İnterneti TTden bağlatsanız da eğer hattınız telefonlu veya alo paketli ise önce telefon bağlantısı yapıp gidiyorlar. Saha dolabından aktivasyon yapmadıkları için veya portunuzu takmadıklar için internete çıkamıyorsunuz. Bu sırada kullanıcı adı şifre geliyor üstelik. 2 gün sonra tekrar gelip interneti aktifleştiriyorlar.

    En azından benim tecrübem böyle oldu. Sizinki taşıma olduğu için hemen açılması gerek. Saçma sapan iş yapıyor şu saha ekipleri.
    Millenicom uygulamasına girdiğimde telefon hizmeti görünüyor ama internet yok. Umarım aktif değildir, tek sorun odur ve çözülür.

    Kablonet olsa direk hepsini iptal edip ona geçerdim ama bulunduğum semtte var, binada yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cemilian

    Modeme şifreyi doğru yazdığınıza emin misiniz?
    Kullanıcı adı şifre ekranından bir ss yükler misiniz şifre değil de kullanıcı adı kısmını görelim

    Alıntıları Göster
    Turknet/Millenicom toplamda 100'den fazla kez modem kurdum bu 2 haftada. Yani emin değilim, belki 1-2 defa doğrusunu yazmayı becermişimdir

    Türknet’ten Millenicom’a geç(emey)iş tecrübem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne sacma is yaa. Ulla iptal yapilip yeni basvuru olacak yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonum 3 gün önce taşınmasına rağmen internet bağlantım taşınmıyor. Millenicom müşteri hizmetlerini aradığımda Turknet firması onay vermediği için taşınmanın gerçekleşmediği bilgisini veriyorlar.

    Ben şu anda ne Turknet ne de Millenicom'dan bir internet kullanamıyorum.

    2 sorum olacak.

    Benim fatura başlangıcım nedir? Ben 29'unda Turknet iptali için bir başvuru yaptım, o günden sonra bana fatura çıkarabilirler mi? Millenicom hesabında hizmet olarak sadece telefon görünüyor. Bu 2 tarafa da fatura ödemem için bu firmaların bulduğu bir yöntem olabilir mi?

    Turknet'in internetin başka sağlayıcıya taşınması için yasal oyalama süresi nedir? Beni 1 sene oyalasalar ben beklemek zorunda mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 3 Temmuz 2020; 14:18:14 >
  • Başka bir platformda tecrübelerimi paylaşmıştım, ilk mesajı güncelleyip buraya da aktardım. Benimle aynı durumda olup geçişi düşünen olursa fikir versin istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 5 Temmuz 2020; 9:56:48 >
  • bulunduğun bölgedeki santraldeki portlar kaliteliyse hangi firmayı kullandığının fiyat hariç bir önemi yok ne yazık ki sizin öyle değil maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backspace7

    Ne sacma is yaa. Ulla iptal yapilip yeni basvuru olacak yani
    ben yaptıramadım mecbur kapatıp tekrar başvuru yaptım.
  • Ablamda iptal yoluna gidecek ama sorun suan port yok kendi portuda muhtemelen telekomdaki basvuru isleme alinana kadar baskasina verilecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backspace7

    Ablamda iptal yoluna gidecek ama sorun suan port yok kendi portuda muhtemelen telekomdaki basvuru isleme alinana kadar baskasina verilecektir.
    yapa altyapısından çıkmak için teknik destek başvurusunu yapın.yapa dan çıktıktan sonra taşıma yapın.ya da başka bir firmaya başvuru yapıp onaylandıktan sonra turknet i kapatın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.