Şimdi Ara

TurkNet’te kotasız, taahhütsüz, yüksek hızlı İnternet! Beğenmezseniz 30 gün içinde paranız iade! (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.431
Cevap
29
Favori
161.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
325 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rahcak R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, sizi aramızda göreceğimiz için şimdiden mutlu olmaya başladık bile Taahhütünüzün bitimine bir hafta kala işlemlerinizi başlatın ve evraklarınızı bize gönderin. Evraklarınızı gönderdiğinizde taahhüt tarihinizi belirtmeniz bizim için yeterli olacaktır. Arkadaşlarım bu tarihi dikkate alarak işlemlerinize başlarlar. Bu süreçte aklınıza takılan tüm sorularınızı bana PM üzerinden sorabilirsiniz.
  • Merhaba, bu durumu hemen kontrol ettirelim. Şuan ödeme işlemlerinde herhangi bir sorun yok ancak dün anlık bir sorun yaşanmış olabilir. Rica etsem bana PM üzerinden müşteri numaranızı iletir misiniz? Sizi örnek göstererek durumu inceleyelim.
  • merhaba binaya yeni türk telekom FTTH fiber altyapısı yapıldı abonelik için talep topluyorlar. turknet müşteri temsilcisi aramıştım biz fiber hizmeti vermiyoruz sadece vdls verebiliriz fiber ise türk telekomdan hizmet alabilirsiniz demişti bu doğru mudur bilgi verirseniz sevinirim.@TurkNetDestek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasmoon -- 18 Nisan 2019; 18:57:8 >
  • Ben şirketten memnunum almak istiyenlere tavsiye ederim ilk 35 mbps ile başladım 4 ay falan sonra 75mbps e geçtim memnunum :)
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    aynen bende memnunum,tabi herkes memnun olmayabilir o arkadaşlarıda saygı ile karşılıyorum.Zaten dört dörtlük bir firma çok zor bu sektörde.
  • merhaba size geçtim turktelekom 326tl fesih bedeli cıkardı 2 aylık cayma icin. siz 120 tl ye kadar karsılıyorsunuz diğer aradaki fark ne olacak :(
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    bana abonelik iptali için örnek bir dilekçe yollar mısınız?
  • 2 gündür sabahtan 4-5'e kadar internetim yok. İnternet ışığı kırmızı yanıyor. Bakım falan varsada en azından uyarsaydınız keşke. İlgilenirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasmoon kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evet farklı İSS'lerin fiber altyapıları üzerinden hizmet vermiyoruz. Eğer bölgenizde hala bakır kablolu altyapı varsa size sorunsuz bir şekilde hizmet verebiliriz. İsterseniz altyapı sorgunuzuhttps://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/ web sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, memnuniyet karşılıklı... İyi kullanımlar dilerim
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, biz tüm kullanıcılarımızı memnun edebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizin de bizden memnun olmanıza sevindik. Çok teşekkür ederiz. İyi kullanımlar
  • nyny1 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, biz hiçbir zaman kullanıcılarımızın diğer İSS'ler gibi özgürlüğünü sınırlamak istemeyiz. Özgürlüğü sınırlanan kullanıcılarımız için bu aksiyonu aldık. Cayma bedellerinin 120 TL'sine kadar karşılıyoruz. Arta kalan farkı sizin ödemeniz gerekiyor.
  • Merhaba, bu konuyu bize OİM üzerinden bir destek kaydı açarak bize iletir misiniz? Belki bölgenizde o saatler içerisinden yerel operatör tarafı genel bir çalışma gerçekleştiriyor olabilir. Bir sorgulayalım. Size daha detaylı bir geri dönüş yapalım.
  • Revanlı R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, öncelikle sizi artık aramızda göremeyeceğimiz için üzgün olduğumuzu bilmenizi isteriz. Eğer özel bir sebebi yoksa hizmetinizi neden iptal ettirmek istediğinizi benimle PM üzerinden paylaşır mısınız?

    Dilekçe örneğine internet üzerinden search ederek ulaşabilirsiniz.
  • ben türknet e geçmek istiyorum müşteri hizmetleri alt yapıyı kontrol edince boş port yok diyor türk telekom dan port açtırınız diyorlar
    türk telekom a gittim konuştum port açtırmak istiyorum farklı firmanın internettini kullanmak istiyorum dedi türk telekom kontrol etti boş port var dedi bazen firmalar göremiyor dedi boş portları
    türknet müşteri hizmetlerini geri aradım portun açık olduğunu söyledim bu sefer bana adresinizi güncellememi söyledi türknet
    bu sorunları türknet ve telekom kendi arasında çözmesi gerekmiyor mu @TurkNetDestek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pezdum -- 19 Nisan 2019; 18:22:3 >
  • Selamlar.Türknet kullanıcısıyım.İnternet ev arkadaşımın üzerine kayıtlı. Bu arkadaş evden ayrılıyor fakat hat aynı evde kalacak. İnterneti kendi üzerime alabilmem için ne yapmam gerekiyor? Yrdımcı olursanız sevinirim.
  • Benim Türknetle 3. ayım. Gerçekten çok memnunum. Hızlar dedikleri gibi son seviyede. Sorun olduğunda da anında geri dönüyorlar. Tavsiye ederim. Umarım Türknet ileride piyasada hakim şirket olur. TTnet gibiler büyüyeceğine Türknet büyüsün.
  • Merhaba,

    2-3 ay gibi bir süre için internete ihtiyacım var. Turknet almayı düşünüyorum. Binada altyapı TT ve Superonline fiber mevcut. Evin içinde de sanıyorum hat çekilmiş emin değilim.https://www.vatanbilgisayar.com/tp-link-td-w9960-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-adsl2-modem.html bu modemi alsam sorunsuz kullanabilir miyim? 2-3 ay sonunda ekstra ödemem gereken bir şey olur mu? Ev içinde telefon ve internet yok ise binada olduğu için bir sorun oluşturmaz değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.