Şimdi Ara

Türknet Sürekli İnternet Kopması Fiyaskosu (Türk net pişmanlıktır)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Adsl'den Vdsl'e geçtikten sonra Türknet'in ne kadar ilgisiz bir Müşteri Hizmetlerine sahip olduğunu görmüş olduk.
    Vdsl'e geçtikten sonra internetimde sürekli kopmalar başladı.Ve böyle bir durum benim için kabul edilemez bir durum.Öğretmen olup online dersler ile şuan mesleğimi icra ettiğim için böyle bir durum neticesinde sanırım Operatör değiştirmek zorunda kalacağım.Arıza kaydımı oluşturduktan 2 gün sonra gelen mesaj :

    Türknet Sürekli İnternet Kopması Fiyaskosu (Türk net pişmanlıktır)

    Demek ki,sorun benden kaynaklıymış hatta,altyapıda sıkıntı yokmuş diye düşünerek çevremden çalıştığını %100 bildiğim BAŞKA bir VDSL modemi takıp denedim ve şaşırmadığımız üzere KOPMALAR DEVAM EDİYOR.Hani sorun müşteri kaynaklıydı? Merak etmeyin elektriğimizde kablomuzda da sıkıntımız yok.

    Otomatikleştirilmiş ,ilgileniyormuş süsü verdiğiniz geri dönüt mesajları ile daha nereye kadar gideceksiniz? En kısa süre içinde sorunum çözülmezse doğrudan operatör değiştiriyorum ve gördüğüm,tanıdığım ve bildiğim HER insana ne denli zayıf,çürük,ilgisiz ve komik bir hizmet verdiğinizi haykırıyorum.Haberiniz olsun

    Olur da koyduğum resme tıklamaya da üşenirsiniz diye Arıza ID :2020042700071280091

    SONUÇ: 7 gün oldu hiç bir şekilde ilerleme yok. İnternet çatır çatır kopmaya devam ... Derdimizi anlatacak adam da bulamıyoruz. Sorunun kaynağını bulamıyorlar bile. Müşteri hizmetleri olarak gerçekten acınası bir haldeler... En kısa sürede aboneliğimi iptal ettireceğim.
    GÜNCEL: İptal için başvuru yapmış bulunmaktayız. Ayrıca kablonete başvurup bağlantımızı yaptık bir kaç gün önce.Şuan gayet memnunuz.Size de önerim budur, eğer altyapınız varsa hiç uğraşmayın çöp netler ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 14 Mayıs 2020; 13:41:30 >



  • Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?

    Gönderdiğiniz arıza iş emri numarasıdır. O numara üzerinden abonelik bilgilerine ulaşamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?

    Gönderdiğiniz arıza iş emri numarasıdır. O numara üzerinden abonelik bilgilerine ulaşamıyorum.
    Ben de aynı sorunu yaşıyorum. VDSL hattım var ve Upload değerim 6 ya yükseltildiğinden beri sürekli kopmalar var. Bana da yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tahmin edildiği üzere sorunu hala çözemediler.Çözemiyorlar , sürekli aynı mesajlar, otomatikleştirilmiş bir şekilde döndürüp duruyorlar.Gerçekten kusacağım artık.Aboneliğimi en kısa sürede iptal ediyorum.Bir Müşterinizi daha kaybediyorsunuz.Ama sanmayın bu tek bir müşteri ile kalacak.Etrafımda kim Türk net kullanıyorsa onların da aboneliklerini iptal ettirteceğim.
    SAĞLIĞINIZ İÇİN TÜRK NETTEN UZAK DURUN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 7 Mayıs 2020; 18:33:16 >
  • Bende port değişikliği yapacağım. Sürekli müşteri kaynaklıdır diyor. Kaç gündür geçiş olmadı. Türktelekom'da az değil zaten bilerek yapmıyor.

    @TurkNetDestek
  • RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN TÜRKNETTEN UZAK DURUN
  • Arkadaşlar kablonete geçtik. Kafamız rahat. Dünya varmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.