Şimdi Ara

TurkNet neden GigaFiber olan yerleri ve planlamaları harita ile sunmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti. Neden TurkNet insanlara; GigaFiber'in mevcut noktalardaki durumunu, nerelerde planlama olduğunu nerelere geldigini ve gelmekte oldugunu harita ile gostermiyor, tıpkı sol gibi? Yani surekli adres soruyoruz, bir harita olsa, insanlar bolgelerini oradan rahatça kontrol etse, hem insanlar daha rahat bilgi sahibi olur hem de musteri iletisim uzmanlari da daha az mesai yapar. Bu talepte bulunmak istiyorum, bilmiyorum sesimiz duyulur mu? TurkNet calisanlarini surekli konularda kovalamak, etiketlemek, cevap beklemek cok zor. İnsanlar belki adresimin yakininda vardir diye umut baglayip, cevresindeki tum mahalleleri tek tek kontrol etmesi mi gerekiyor? Destek vermek isteyen arkadaslar TurkNet hesaplarini etiketlesinler yorumla birlikte. @TurkNetDestek

    Kötü niyetli düşünmek istemiyorum ama bence şunu planlıyorlar; Cem bey'in daha önceki röportajlarında TurkNet'lilere daha hızlı GigaFiber gelecek beyanı vardı. Haritayı paylaşırlarsa mevcutta TurkNetli olup değiştirmek isteyen ancak GigaFiber bana daha hızlı gelir diyerek TurkNette kalmaya devam edecek insanları, eğer ki çalışmalar çok uzaktaysa ellerinden kaçırabilirler. Bu etik olarak doğru değil hele ki şirket "şeffaf" olmaktan bahsediyorsa. Bu konuda tam şeffaflığı GigaFiber bekleyen insanlar olarak, ki kendi adıma konuşuyorum istemeliyiz TurkNet'ten


    "Maalesef paylaşamıyoruz, şuan mümkün değil" gibi cevaplar şeffaflık ilkenizle örtüşmeyecektir. Lütfen kullanıcılarınızı veya potansiyel tüm müşterilerinizi bu konuda aydınlatınız. Harita paylaşmamayı, bir umut GigaFiber bana daha hızlı gelebilir diye düşünen insanları elinizde tutmak istediğiniz için yaptığınızı düşünüyorum. Umarım ben yanlışımdır ve yanılıyorumdur. (Planlamalar da dahildir bu talebimize)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuyukLob -- 22 Mayıs 2022; 14:30:49 >







  • Merhaba, yakın zaman içinde bu şekilde bir liste bilgisi sizinle paylaşılacaltır, şu an çalışma devam etmektedir. Ayrıca talebinizi ekiplerimiz ile paylaşacağım.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Listeden ziyade, kendi Web sitenize kuracağınız Google Maps eklentili bir uygulamayla harita şeklinde sunmanız çok çok iyi olur. Ama eğer ki planlamalar şeffaf bir şekilde herkesle paylaşılacaksa, teşekkür ederim. Benim için önemli olan o.

  • BuyukLob B kullanıcısına yanıt
    Evet, bu şekilde bir paylaşım yapılması planlanmaktadır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Türk Telekomun döşediği fiber kabloyla gigafiber hızı alınabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    Merhaba, gigafiber kendi altyapı çalışmamızdır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim Türk Telekomun döşediği fiber kablo 1000 lik hızı sağlar mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    Hayır, maksimum 100 mbps alabilirsiniz.
  • Benim anlamadığım bir diğer olay firmalar neden her yere kendi fiberini çekmeye çalışıyor. Birinin evinde fiber alt yapı varsa ki benim var mesela. ISS firmaları olarak anlaşın evden İzmirdeki Türk.netin pop noktasına kadar Superonline veya telekom üzerinden gelsin data sonrasında kendi networkunde yurt dışı, yurt içi dolaştır.

    Sayın Turk.net bakın ortak alt yapı yapın demiyorum ama nereye kadar tüm sokaklara kendi fiberinizi çekebilirsiniz? Bu ne kadar fizibil?

    Sol ve Telekomun fiber çekmediği yerlere de Turknet, Vodafone çeksin omurgayı paylaşmayın tamam ucuzada lokal, mahalle bazlı alt yapıda işletme ve data maliyeti ne kadar olabilir? Türk.net misal bunu Telekom ile yapıyor ama 100 Mbps ye kadar fiber olarak ama Sol ile anlaşması yok. Yerel mahalle, muhit bazlı fiberi paylaşmanın maliyeti ne olabilir?

    Türk.net'in sunduğunu iki katına, üç katına bile sunmamak, yada 1000'e 500, 500'e, 100 gibisinden bile aynı fiyata, 2 katına sunmamak insana Türk.net büyüyene kadar reklam amaçlı bu işi kâr beklemeden promosyon olarak mı yapıyor diye insanı düşürüyor ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Mayıs 2022; 16:34:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla fiber kabloların bir farkı yok ama varsa anlatabilir misiniz?

  • çünkü küçük duruma düşmek istemiyorlar forumdakilerin yaptığı haritalarda gigafiberin ne kadar küçük bölgelerde olduğu gözüküyor türkiyeye oranla neredeyse yok gibi

  • onurtri O kullanıcısına yanıt

    Benim dediğim durum da bu. Yani mevcut VDSL üyesi TurkNet'te planlamaların nerede olduğunu göremezse, diyecek ki kafasında ula ben duydum ki TurkNet'lilere GigaFıber daha hızlı geliyormuş o zaman TurkNet kullanmaya devam edeyim. Ama adam bilmiyor kendisinden 50 km uzakta veya şehrinde planlama yok. Sadece altyapısını sorguluyor talep oluşturuyor. Yakınında planlama olup olmadığını öğrenemiyor adam.

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Bu ortak alt yapı kurulması yönünde bir şeye benziyor ama ortak alt yapıya firmalarda yanaşmıyor 1 sokaga tüm firma girip sincap yuvası gibi kazıp kendi fiberini çekmek yerine 1 sokaga ortak alt yapı olarak 1 kere kazsalar hem daha hızlı hemde maliyet yönünde + sağlar firmalara boş yere her firma sokagı kazması saçma bu hızla 2035e kadar fiber gelmez tüm türkiye sokaklarına.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Çok fazla hızlanmayın 1-2 yıl sonra sunarsınız haritayı aceleci olmayın sakın.

  • Bazı muhitlerde kanazilasyonlardan da fiber çekiyor firmalar şaşırdım gözümle gördüğümde de kazı yaratmak zorunda olmadan yapabilmeleri oldukça hoşuma gitmişti fakat yerel, mahalle bazlı fiber alt yapı tesisatının kuruluşundan, işletmesine kadar inanılmaz düşük maliyetler olduğunu konusunda eminim. Zira aşırı pahalı bir şey olsaydı bu kadar alternatif küçük firmalar, bizde kazacağız, bizde kendi kablomuzu döşeyeceğiz yerine Turkcell, Türk Telekom gibi satın alınmak için hazır beklenen şirketlere o yatırımlarla ortak olunurdu kazma, kürek, izinlerle uğraşılmadan ISS sektörüne giriş yapılırdı 


    Vodafone ile Turkcell misal, aynı yere kazı yapmıyor. Türk Telekom ile Turkcell'in de hiçbir ortaklığı, anlaşması olmamasına rağmen aynı yerde kazı yaptıklarına şahit olmadım. Fakat evdeki Superonline'dan Vodafone veya Millenicom'a falan geçsem büyük ihtimal Sol'ün kablosu üzerinden kullanacağım, Telekom'un fiberini istediğimden kazı yapmadan aşağıdan yerin altından Telekom kendi fiberini getirecek.


    Şuan misal ben alt yapı sorguluyorum bu evimde zamanında Telekom fiberi de eve kadar kullanmış biriyim fakat abonelik olmadığı için Türk Telekom üzerinden hizmet veren operatörler şuan size Fiber veremeyiz VDSL verebiliyoruz diyor internette, Türk Telekom sizin sokakta benim fiberim var istersen getiririz diyor sorgulama ekranında.


    Yani ISS rekabeti değil sanki Soğuk Savaş, kim kimin müttefiği, kim kimle dost - düşman belli değil  Hayır artık Türk Telekom'unda, Turkcell'in de en büyük ortağı Devlet bakalım ilerleyen süreçlerde ne olacak birbirlerine karşı bir yumuşama olacak mı göreceğiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Mayıs 2022; 20:15:25 >




  • Hepi topu 50-100 km çıkar çıkmaz bence türknetin fiber alt yapısı. Eskiden türknetliydim. 9 yıllık abonelerine fiber getiremiyen ISS kendine ISS diyosa bir de fahiş fiyat yüklüyorsa kapatması kabuldür. Şimdi 80 tl miss gibi aynı hizmeti alıyorum. 3 ay da bedava kazandım. arkadaş getirdim... türknete de getirmiştim.


    VDSL iseniz çıkan hacılar deymez.nasılsa paraları alt yapı yapmaya harcamıyorlar... 20 sene de abone olsanız iyi net. getirebilicek politikaya sahip değil türknet.

  • hocam sol nerede paylasiyor gelecek fiber yerleri?

  • NaziErBaşı kullanıcısına yanıt

    IPv6 veya YAPA VDSL2 ile 80-100 indirme, ve 20-30'lu yükleme hızları veremiyorsa gerçekten 140-150 TL'ye daha iyi alternatifler tercih edilebilir.

  • Hiçbir ise yapmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.