Şimdi Ara

Türknet Nakil İşlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türknet'in sesli müşteri hizmetlerinin olmadığını bildiğim halde başvurdum ve internet servis sağlayıcımı değiştirdim, taşındığım için 1 haftadır nakil işlemi bekliyorum yeni geçmiş birisi olarak daha 1 gün interneti kullanamadım. Arkadaşımın tavsiyesi üzerinde başvurdum ve en azından destek kaydı kısmından yazılı olarak cevap alabileceğimi düşünerek başvurdum, 3 gündür destek kaydına yazmama rağmen tek bir cümle cevap bile alamıyorum.



  • Merhabalar, öncelikle hizmetinizin başında yaşamış olduğunuz bu sorun nedeniyle üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Size bu süreçte ben yardımcı olmak isterim. Rica etsem hizmetinizi kontrol edebilmem ve size yardımcı olabilmem için GSM numaranızı veya müşteri numaranızı benimle paylaşır mısınız?
  • Konuyu açtıktan 15dk sonra mesaj geldi internetimin aktif olduğuna dair, fakat farklı bir konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. 16 Mbps adsl paketten 100 Mbps vdsl pakete geçiş yaptım ve geçişin olduğuna dair mail geldi, hizmetlerim ve paket bilgisi kısmında 100 Mbps vdsl gözüküyor fakat teknik bilgiler kısmında hâlâ 16 Mbps adsl yazıyor sebebi nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.