Şimdi Ara

TURKNET Küçükçekmece Kulubü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.318
Cevap
30
Favori
134.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    TTNET süresi sona eriyor yeni arayış içindeyken TÜRKNET üzerine araştırmaya başladım Küçükçekmece Yeni Mahalle, Cennet, Tepeüstü ve bu bölgeye yakın kullananlar yorum yaparsa sevinirim. TürkNet aktif altyapıdasınız diyor fakat bakır kablo var burda fiber yok TTNet en yüksek 16mbit aldım. En doğrusu bu bölgede kullananlardan öğrenebiliriz.

    Şimdiden Teşekkürler.



  • Merhaba,


    2017 Yılından beri VDSL olarak kullandığım Ziyagökalp caddesindeki hattım için dün Turk.net tarafından arandım. Caddedeki fiber çalışmalarını tamamladıklarını eve kuruluma gelip bağlantıyı Fiber'e çevirmek istediklerini söylediler. Bugün gelip kurulum yapacaklar bakalım sonuç ne olacak. İlk 6 ay 1Gbit sonrasında 100 mbit veya tercihinize göre daha üst paket kullanabilirsiniz dediler.


    Yıllarca servis sağlayıcıların peşinden yok port yok hat değerleri yok saha dolabı derken koştuktan sonra bir servis sağlayıcının arayıp sizin hattınızı fiber yapıyoruz hem de hiç para ödemiyorsunuz biz bunu gelip kuracağız demesi gerçekten değişik geldi.

    Yalniz var ya testler yapiyorum Netflix falan bu Gigafiber ne muthis olaymıs yahu. Ps5 var 100GB Red Dead 2 indirdim 30 dakika falan surdu. 


    Netflix actim UHD ayar goruntu cam gibi, sahne degistirirken 1 sanise surmedi yuklemesi ...


    Bazen arkadaslar ile sohbetli Twitch yapiyordum Ps falan oynarken malum Uploadlar 5, 6 çöp gibiydi simdi yayinlari cam gibi yapiyor sifir donma takilma.


    Resmen evde internet ile ilgili kullandigim her cihazda cag atladim diyebilirim helal olsun Türknete ...


    Umarim cekmecedeki butun arkadaslarimiz bundan faydalanir cok isterim. 

    Cok uçuk veyahut ters bir durum olmazsa sonsuza kadar Turknet abonesiyim.


    İnternet neymis yeni gordum ben 38 yillik yasantimda.


    Gecen gun Turktelekom utanmadan mesaj atmis iste 50 mbps fibeeeer super hizzzz ozel tarife. Speedtest yapip mesaj atacaktim sen kimle dalga geciyorsun çöp 50ne mi kaldık diye.


    Sokakta zaten bu telekomun fiberi de yok neye reklam yapiyorsa.   

    Sevgili Turknet Cennet Mh Fevzi Çakmak Caddesinde oturuyorum sene başında yan bınamız yıkıldığı için kablolar zarar görmüştü hemen ilgilenildi fakat aylardır kablolar yıkılan bınanın arsasından havadan bınama gelıyor en son yere düşmüştü gelıp kaldırdılar heran sıkıntı olabılır bır müdahale edılmedı ekıp gelıp yerden kazı yapıp bınama yenı hat cektı fakat aktıf edılmedı bır sure once eskı havadan gelen kablonun sökülüp yerdekının aktıf olacağı soylendı aylar gectı :) Şunu halledelım artık yarın bırgun ınsaat başlayınca tekrar kopacak önden aksıyon alalım lütfen
  • Bölge:Gültepe mah.

    Bulunduğum bölgeye Tip7 saha dolabı koyuldu , dolap aktif olduğunu öğrenince TT tahhüt bitiminde yeni teklif almak için TTnet bölge müdürlüğüne gidip vdsl için teklif istedim müşteri temsilcisi ısrarla bölgemde vdsl olmadığı söyledi bende ısrarla olduğunu söyledim vdsl veremeyeceklerini maksimum 16mb verebileceklerini ve çok saçma bir teklifte bulundukları için hattımı o an komple iptal ettim ve türknet ile görüştüm hattım 80mb e kadar vdsl alabileceğimi söylendi ve Türknete e geçiş yaptım yaklaşık 9 aydır Vdsl 35mb kullanıyorum.

    Genel itibariyle memnunum ,tek kötü yanı bir sorun olduğunda muhatap bulamıyorsun online müşteri temsilcileri yok , çok yakın zamandır oluşan türknet kullanıcılarının yaşadığı sebebi belli olmayan nedenlerden dolayı hız dalgalamanları yaşadım (aynı sorunu yaşayan çok kullanıcı olmuştu araştırmak istersen forumda konu ile alakalı çok konu var)

    Sana tavsiyem Türknet sayfasında alabileceğin maksimum hızı kontrol et (gerçi kontrol edene de vaad edilen hızlar da verilmiyormuş açılan konularda var ) ve hattını iptal etmeden geçiş yap , yoksa yeni telefon hattı açılması gerekiyor ve süreç uzuyor.

    Bence Türknet tam bir kumar kimi benim gibi sorunsuz şekilde kullanıyor , kimisi de başvurduğu an itibariyle bitmek bilmeyen sorunlar yaşayıp ya pes ediyor ya da sorununu çözmek için uğraşıyor.

    Karar size kalmış ...




  • cagataytr C kullanıcısına yanıt
    @cagataytr

    Öncelikle ayrıntılı olarak bilgilendirdiğin için teşekkürler.

    Bahsettiğin olay aynen başıma geldi TTNET bana en fazla 16 Mbit kullanabileceğimi söyleyip VDSL olmadığı konusunda ısrarcı olmuştu.
    Bende bir yıl taahhüt bitene kadar 16Mbit kadar olan ADSL paketle devam etmiştim.

    TÜRKNET ve başka İSS sorgularında 84 MBit kadar VDSL desteklediğini öğrendim. Daha sonra TTNET Genel Müdürlükten inceleme istedim. Sonuç 84523 gibi bir limit çıktı. Port vermemek için yok diyorlar anlaşılan.

    Şuan bende son aşamadayım TÜRKNET evrakları hazır. Pazartesi taahhüt bitince evrakları kargolamayı düşünüyorum. Son araştırmalarım olumsuz çok yorum var ve bölge belirtmedikleri için emin olamıyorum.

    Dediğiniz gibi tam bir kumar. Şansımızı denemek lazım.

    Bu bölgelerde tanıdığınız TÜRKNET kullananlar varsa duyum alırsanız bilgilendirirseniz sevinirim.

    İyi günler...




  • Selam dostum, sana türknet ile ilgili bir şey sormak istiyorum musaitsen.
    Ben de küçükçekmece yenimahallede oturuyorum vodafone 16mb kullanıyorum ve kopmalar yaşıyorum. Türkneti aradım, yapa bölgesinde olduğumu 100mb kullanabileceğimi söylediler.
    Sen memnun musun? kopma yaşıyor musun? hızın nasıl?
    Yanıtlarsan sevinirim, hoşçakal
  • TurkNet in aktif altyapısı YAPA olarak geçiyor ve bakırlar üzerinden veriliyor. Telekom ana santral binasına ne kadar yakın iseniz o kadar yüksek hız alırsınız. 0 ila 100 mbit arası. Sorgu sayfasındaki sonuç ile 3 aşağı 5 yukarı yakın sonuç alırsınız. TurkNet in Yapa da + si vdsl de iseniz hattınız ne kadar upload destekliyor ise onu vermesi. TurkNet yapa rekor hızı 100/55 olması lazım. 16 mbit çıkar ise 16/1 alırsınız, 24 çıkar ise 24/7 olması lazım emin değilim vdsl deki max uploadlardan.

    https://www.facebook.com/turknet/videos/2293173690707978/ --- TurkNet yapa hız şampiyonları

    https://www.youtube.com/watch?v=7kSbhrorGFk --- bu da reklamı :)




  • 100 mbit e kadar verecekler ama santral e ne kadar yakın iseniz o kadar alacaksınız. KABLO MESAFESİ 1000 metre ye kadar vdsl 24down/7up(?) verilebilir (Kablo sağlıklı ise bu biraz daha düşebilir) 1000 metre den sonra 16/1 verilecektir.
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    cevabın için teşekkür ederim.
    Asıl sormak istediğim yapa bağlantı kalitesini artırıyor mu?
    ben hızım yükseltildiğinde aşırı kopmay yaşıyordum.
    Halbuki evim santrala 100 metreden daha az bir mesafedeymiş ama kablolar çok eskiymiş.
  • Merhabalar, kullanıcılarımıza YAPA santrallerine kuş bakışı olarak ölçüm yaptıktan sonra geçiriyoruz. Ortalama olarak 1000 KM mesafelerde YAPA'da VDSL hizmeti verebiliyoruz. Tabii bu VDSL hız değerlerini sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için altyapı kablolarınız, iç tesisatınız ve modem kalitenizin iyi olması gerekiyor.

    Tabii bazı durumlarda şöyle bir şeyde yaşayabiliyoruz;

    Biz kuş bakışı ölçümümüzü yapıyoruz. Örnek veriyorum YAPA santralinden evinizin mesafesi kuş bakışı olarak 500 M gözüküyor. Ancak size kablo çekilirken arka mahallenizden, yan sokağınızdan vs. kablolar geçiriliyor olabilir. Bunu biz o esnada göremiyoruz. Size VDSL olarak alırsınız diyoruz ama siz bu mesafe uzaması nedeniyle ADSL olarak hız alıyorsunuz. Bu gibi durumlarda ara ara yaşanabiliyor.
  • Yesilova cevresinde olup 11 Mbps uzeri hiz alan var mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ares kullanıcısına yanıt
    Cennet Mahallesinde 16mbps alıyorum sabit. Yesilovaya çok yakıınım dibinde sayılırım. Hürriyet caddesine onlarca tip7 koyup diğer caddeleri es geçen küçükçekmece santraline ne yapmalı?
  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt
    Bir suredi kardesimle yasiyorum, onunda max 11 Mbps aliyor ve o yiruyus caddesinde ki kutularin hic bir etkisi olmayacak dendi, bizzat ttelekom mh tarafından

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ares kullanıcısına yanıt
    O kutular açılınca o caddede herkes 100mbps alıcak. Ama o caddede olmayan bizler 16mbps adsl ile devam. Hat değerlerim şöyle benim de.



    ADSL Training Status: Showtime

    Mode: ADSL2+

    Traffic Type: ATM Mode

    Link Uptime: 12 days: 18 hours: 23 minutes



    ADSL Port Details Upstream Downstream

    Line Rate: 0.807 Mbps 16.415 Mbps

    Actual Net Data Rate: 0.797 Mbps 16.383 Mbps

    Trellis Coding: ON ON

    SNR Margin: 21.3 dB 14.0 dB

    Actual Delay: 0 ms 0 ms

    Transmit Power: 12.0 dBm 18.0 dBm

    Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm

    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols

    Total Attenuation: 1.9 dB 12.0 dB

    Attainable Net Data Rate: 1.173 Mbps 20.896 Mbps



    SNR bu kadar yüksek değildi upload zayıflaması da bu kadar az değildi bir çalışma yapmışlar sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de Cennet Mahallesinde oturuyorum. Salı pazarının olduğu sokakta oturuyorum hatta. Belki bilen bilir, yaklaşık 200 metre ilerimizde TT'nin santrali var oldukça yakın.

    Yaklaşık 10 senedir TTNet kullanıyorum ve açıkçası hız konusunda problem yaşamadım bir kaç ufak tefek olay hariç.

    Fakat görüyorum ki aynı fiyata 100mbps internet alabileceğim durum mevcut.

    TürkNet'in sitesinden hız sorgualaması yaptım 50mbps hız alabilirsiniz gibi bir tahminde bulundu.

    Şimdi benim merak ettiğim acaba 100mbps hızını tercih edersem en azından 85-90mbps hızı verebilirler mi?

    Şu an 50mbps kullanıyorum ve 40-45mbps kadar hızı görebiliyorum.
  • inuY kullanıcısına yanıt
    Hat değerlerini atar mısın?



    Zambak asm'nin biraz aşağısında adsl kullanıyorum. Çok üzücü. Hürriyet Caddesi girişindeki bankların yanındaki kutulara aktarırlar mı acaba beni?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt
    Hat değerlerim bunlar.

    TURKNET Küçükçekmece Kulubü
  • inuY kullanıcısına yanıt
    En fazla bu kadar olur hocam. Şükret. Bu kadar yoğun bir bölgede 50 mbps alıyorsun. Ne zaman geçtin vdsl'ye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt
    Hadi ya, desene yattı 100mbps hayallerimiz.

    Valla baya oldu geçeli, en az 4-5 yıldır kullanıyorum.

    Umarım TürkNet biraz daha bu taraflarda altyapı geliştirmesi yapar da geçeriz 100'lüğe.

    Çünkü kaliteli hizmet alan enayi olmak istemiyorum artık.
  • inuY kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 cadde arkanızda 16mbps zar zor alıyoruz yapma yazıktır günahtır. Bu bölgeyi o santral kaldırmıyor bile olabilir. Yapa var mı santralde bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inuY

    Hadi ya, desene yattı 100mbps hayallerimiz.

    Valla baya oldu geçeli, en az 4-5 yıldır kullanıyorum.

    Umarım TürkNet biraz daha bu taraflarda altyapı geliştirmesi yapar da geçeriz 100'lüğe.

    Çünkü kaliteli hizmet alan enayi olmak istemiyorum artık.
    yunus bir gece ansızın uyurken evinden duman kokusu gelirse korkma, büyük ihtimal ben ateşe verdim...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.