Şimdi Ara

Türknet kendine saygısızlık ve pişmalıktır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Netspeed kullanırken Türknet e geçiş için başvurdum, 04.09.2019 tarihinde aktivasyon işlemleri başladı cuma günü kendi çabamla öğrendim ki sistemsel hata olmuş ancak başvuru yenilenmemiş..neyse bir tam gün boyunca araya araya aktivasyon işlemi yenilenip, özür dilendi ve 48 saat içinde aktif olacağı söylendi 07.09.2019 tarihinde.. gel görki 09.09.2019 da netspeed geçiş işlemleri kapsamında internetimi kesti ancak türk net hala aktivasyonu gerçekleştirip sinyali veremedi ve bu süreçte 3 kere kayıt açtırdım, 48 saat içinde açılacak internet neden açılamıyor diye ne cevap verdiler ne de dönüş yaptılar. internetsiz kalmış durumdayım,, her şeyden öte yaşadığım süreci kendime yakıştırmıyorum.. türk nete geçeceklere en büyük tavsiyem geçmeyin olur.Türknet kendine saygısızlık ve pişmalıktır.Türknet kendine saygısızlık ve pişmalıktır.







  • turknet destek
  • ve btk şikayeti üzerine 1 saat geçmeden internet açıldı. İşte bu kadar kurumsal olmayan bir firma..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykk07 -- 10 Eylül 2019; 10:23:25 >
  • Merhaba, öncelikle ortalama olarak hizmet aktif etme süremizin yaklaşık iki gün geçtiği için sizden özür dileriz. Ancak bu iki gün geç kalmasının asıl sebebi hizmetinizi taşımak istediğimiz karşı operatörün sistem kaynaklı sorunu... Sizinle aktivasyon işlemleriniz için dün PM üzerinden iletişime geçmiştim. Bugün konuyu tekrar takip ederek sistemsel ilerleyen işlemlerinizi karşı operatörün sistem sorunu nedeniyle manuel olarak giriş yaparak gerçekleştirdik ve şu an hizmetiniz aktif hale geldi.

    BTK şikayetlerini tabii ciddiye alıp geri dönüş yapıyoruz. Ancak bu durumun hemen çözülmesi sizin bizi BTK tarafına şikayet etmeniz değil. Normalde şikayet etmemiş olsanız da bugün hizmet aktif hale gelecekti...

    Bir sorun yaşamanız durumunda bana istediğiniz zaman PM üzerinden ulaşabilirsiniz.

    İyi ve sorunsuz kullanımlar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, öncelikle ortalama olarak hizmet aktif etme süremizin yaklaşık iki gün geçtiği için sizden özür dileriz. Ancak bu iki gün geç kalmasının asıl sebebi hizmetinizi taşımak istediğimiz karşı operatörün sistem kaynaklı sorunu... Sizinle aktivasyon işlemleriniz için dün PM üzerinden iletişime geçmiştim. Bugün konuyu tekrar takip ederek sistemsel ilerleyen işlemlerinizi karşı operatörün sistem sorunu nedeniyle manuel olarak giriş yaparak gerçekleştirdik ve şu an hizmetiniz aktif hale geldi.

    BTK şikayetlerini tabii ciddiye alıp geri dönüş yapıyoruz. Ancak bu durumun hemen çözülmesi sizin bizi BTK tarafına şikayet etmeniz değil. Normalde şikayet etmemiş olsanız da bugün hizmet aktif hale gelecekti...

    Bir sorun yaşamanız durumunda bana istediğiniz zaman PM üzerinden ulaşabilirsiniz.

    İyi ve sorunsuz kullanımlar dilerim.
    Tam 3 sefer sorunun ne olduğunu öğrenebilmek adına aradım, destek kaydı açtırdım..hiç bir cvp ve geri dönüş alamadım, bu durum bana izah edilse zaten bir sıkıntı oluşmayacaktı..
    neyse artık interneti deneyip göreceğiz.. keşke iletişim daha kuvvetli olsa ve bu tip sorunlar yaşanmasa..(sizin ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.)




  • Tüm sorunlar @TürknetDestek (Enis Bey) tarafından ivedilikle çözüme kavuşturuldu,,Sağolsun kendisi her aşamayla bizzat ilgilendi ve beni ekstra uğraşa sokmadan istediğim her şeyi eksiksiz olarak yapıp gerçekleştirdi..bir kez de kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.