Şimdi Ara

Turknet Internet ve Huawei Hg253 Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar ogrenci evine turknet vdsl2 baglattik. Internetiniz aktif diye mesaj geldi ben de gittim ikinci el superonlineden kalma huawei hg253 modem aldim vdsl destekli diye. Hic anlamam bu islerden. Eve gelen bi telefon kablosu var ona bagladim direk wan girisine ancak wan isigi bile yanmadi. Nasil baglamak gerekiyor bunu ne yapmak gerek lutfen yardim edin. Eve turk telekomdan gelen giden de olmadi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ankastre kutunuzu kontrol ettiniz mi? İsminizin yazılı olduğu bir hat bırakılıyor. Siz o hattı kendi dairenize giden hatta bağlıyorsunuz. Sonra bağlantı sağlanıyor :)
  • Hocam apartta kaliyorum. Ankastre kutusu nerde bilmiyorum. Evin icinde soyle bi hat girisi var.

    Turknet Internet ve Huawei Hg253 Hakkinda

    Modemin sadece fiber internetle uyumlu oldugunu dusunuyorum. Adsl veya vdsl uyumu yok. Yanlis hatirlamiyosam wan girisi sadece fiber kablo icindi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankastre kutunuzu kesinlikle kontrol etmeniz lazım ama. Çünkü ekipler sadece kutuya kadar bağlantı yapar. Hattı oraya bırakır isminizi etiketler sonra gider. Ondan sonrasını bağlamak müşterinin işidir. Siz o bırakılan hattı dairenize giden hatta bağlarsınız. Ankastre kutusu genelde bina girişinde duvarda falan olur illaki görürsünüz bilmiyorsanız apartman görevlisine falan sorun. O bağlantıyı mutlaka yapmanız lazım.

    Modeme gelecek olursak aynen dediğiniz gibi o modem sadece fiber için galiba. Yanlış modem almış olabilirsiniz. Ama VDSL destekli de olabilir orasını bilemiyorum pek bilgim yok. Önce ankastre bağlantınızı yapın sonra tekrar kontrol edin. Yine olmazsa normal bir ADSL/VDSL2 destekli bir modem alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 22 Aralık 2017; 1:13:50 >
  • Cok tesekkurler hocam yarin ilk is ankastre kutusuna bakacagim. Baglantiyi kendim yapmaya calisayim modemi de degistirecegim. Ilginiz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hg253 un arkasının fotoğrafını atar mısın ? Normalde Router o VDSL de çalışmaz. Sadece bir seride adsl desteği vardı o da çok az. Wan girişi dediğine göre büyük ihtimal yanlış cihaz aldınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam airties modem aldim bugun. Ankastreyi kontrol ettim baglanti yapmislar. Ama telefon hattimi baglamama ragmen internetim yok. Dsl isigi yanmiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saksafon33 S kullanıcısına yanıt
    Modem adsl mı VDSL mı ? Hatta çevir sesi var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonum yok vdsl modem hocam airties 5650v3 galiba modeli.. Cevir sesini bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankastre de bırakılan hattın sizin dairenize giden hatta bağlı olduğundan eminsiniz dimi? Bağlantı yapılmış demişsiniz benim bildiğim ekipler sadece hattı bırakır isminizi etiketler gider sizin dairenize giden hatta bağlamaz. Yani 2 tane bakır kabloyu reglete çakar o 2 bakır kablonun diğer uçları boştadır o uçları dairenize giden kabloya veya hatta bağlamanız lazım.

    Bina içi tesisat sağlam mı acaba onu da öğrenmek lazım. Sağlam değilse bina dışından ankastreye kablo çekilmesi gerek.

    Eğer her şey sorunsuzsa ve ankastre bağlantısı doğru yapılmışsa o zaman sizin telefon hizmetinizi açtılar ama interneti açmadılar. Ev telefonunuz varsa veya birisinden ödünç alma ihtimaliniz varsa ev telefonunu bağlayıp hattın açık olup olmadığı kontrol edin. Çevir sesi geliyorsa telefon hizmeti aktiftir. Çevir sesi de telefonu kulağınıza tutuğunuzda gelen uzun "diiiiit" sesidir




  • hg253/253s/255s modem değildir, ethernet wan girişli router cihazıdır. Bunu adsl/vdsl bağlantılarında kullanamazsınız.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    hocam bir tane hg253s kasasında dsl modem vardı model kodu da 253_d mi 253e mi bir şey görmesem inanmam da o kadar az geldi ki ondan nette görsel bile bulunmuyor yine superonline idi tabi cihaz. (binamda birine fiber olmasına rağmen adsl bağlamışlar hala adsl de kullanıyor büyük ihtimal dsl departmanının kandırmacasına gelmiş benim ile kavga etti fiber altyapı yok diye tabi gösterince işler değişti )
  • Hocam ankastre kutusundaki yerlere baglamislar kablonun iki ucu da biyere baglanmis. Ama dsl isigim hala yanmiyor hem mutfaktaki giriste hem de salondaki giriste denememe ragmen.. Acaba evden kutuya giden kabloda mi sikinti var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saksafon33 -- 24 Aralık 2017; 15:4:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saksafon33 S kullanıcısına yanıt
    Ankastre kutusunun net bir fotoğrafını çeker iseniz iyi olur müsaadenizle bir de biz bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet aktifleştirilmemiş olabilir veya senin prizde sorun olabilir.Telefonla deneyebilseydin iyi olurdu.5650 v3 vdsl uyumlu yoksa.
  • Hicbir seye gerek kalmadi arkadaslar turknet aboneligim icin iptal dilekcesi verdim. Rezalet bir firma kimse bulasmasin ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.