Şimdi Ara

Türknet'in Türk Telekom bekletiyor yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Daha önce şu konuda "https://forum.donanimhaber.com/m_122162487//tm.htm#122162722 " TürkNet'in bekletme olayı ile ilgili sorumu yazmıştım.

    Bugün dayanamayıp Türk Telekom bölge müdürlüğüne gittim. Durumu anlattım. Detaylıca bilgi verdiler.

    Aslında Türknet'in dediğinin aksine sorun Türk Telekom kaynaklı değil, Türknet kaynaklı ama her seferinde suçu Türk Telekom'a atıyorlar. Çünkü Türknet Türk Telekom ile belirli sayıda alt yapı hizmeti için anlaşıyor ve bunun üzerine çıkamıyor. Her sokak, site ve apartman için hizmet sayısı belirlenmiş. Türknet kotası dolunca yeni hizmet alınımı yapılana kadar Türk Telekom iş yapmıyor diyor.

    Evime kadar gelen saha ekibi ile dahi görüşüldü. Olay Türknet'in anlattığı gibi değil. Tamamen Türknet'in keyfi bekletmesi gibi görünüyor. Bana söylenen Türk Telekom ekiplerini evinize gelmemiş, numara tahsisi yapılmıyor, türk telekom adsl vermiyor gibi 3 farklı bahane sundular. Halbuki Türk Telekom saha ekibi 2 hafta önce gelip üstüne bir de iyilik olsun diye apartman girişinden dairemin içine kadar hattı çektiler ve telefon sinyalini test ettiler. Ben de şahidim cihazlarına falan yardımcı oldum.

    Özetle, Türknet yalan dolandan başka birşey değil gibi geliyor bana. Başka kullancılar ne yaşadılar bilmiyorum ama benim durum bu. Bu konuda Türknet'i aradım 1 saat içerisinde geri dönüş yapacaklar sözde. Gerçi şimdiye kadar hiç bir şekilde dönüş yapılmadı her seferinde bilgi vereceğiz demelerine rağmen. Ayrıca sözleşmede lojistik hizmetini geri ödemeleri şeklinde maddeyi de yok saymaya çalışıyorlar. Eğer bu şekilde yaparlarsa gerekli mercilere şikayet edip Türknet defterini kapatacağım.

    Herkese iyi forumlar.







  • ttnet bağlat

    2 aylık yazlık internet

    ya da hazırnet bağlat

    sonta turknete taşı hattını nasıl taşınıyor görürsün

    Türk Telekom un hayatı yalan

    sen inanıyor musun her sokak için belli bir sayıya kadar kota uygulandığına

    bu adamlar neden dava açmış o zaman Turk Telekom a

    http://www.hurriyet.com.tr/turk-telekoma-rekabet-cezasi-40115692

    bu davayı nasıl kazanmışlar
  • Türk telekomun hayatı yalan
    Türk telekom bi kota belirlemez sattığı mb başına para alır yani Türknetin sattığı her paketten belli miktar ücret alır yüzde bazında
    Türknette ucuza paket çıkardığı için kendi sattığından az kazanç sağlıyor
    Türk telekomun standart yıldırma politikası
    Türknet olsun veya olmasın bu adamlar geri zekalı mı da müşterisini durduk yere kaybetsinler

    Malesef Türk telekom bu işte tekel
  • Açıkcası Türk Telekom destekçisi değilim arkadaşlar, Superonline fiber kullanıcısıydım fakat adres değişikliğinden dolayı bu hizmetten mahrum kaldım. Şuan TT'ye mecburum. Onun dışında şirket bazında TT'nin tavrı vs nedir bilmiyorum ama şirkette çalışan saha ekibinin de şirketin başındaki adam ile aynı ağzı paylaşacağı fikri de inandırıcı gelmiyor. Ayrıca forumdaki diğer başlıklara da bakarsanız Türknet'in nasıl baştan sağma iş yaptığını ve herkese aynı yalanları söylediğini görebilirsiniz.

    Kaldı ki yukarıda da yazdığım gibi Türknet bana 3 farklı bahane sundu geçikme için, hangisi doğru?
  • Yorumlarınız ve değerlendirmelerinizde Turk Telekom'un sütte çıkmış ak kaşık olmadığını ve Turk Net'in de sütten çıkmış ak kepçe olmadığını unutmayın. Maalesef Türkiye'de bu sektörde düzgün firma yok. Hangisine geçerseniz geçin her an bir sorun yaşayabilir ve çeşitli oyalama taktikleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu ISS firmaları tamamen kanser sebebidir. Halkın sağlını tehdit ettiklerinden mahkemeye bile verilebilir.
  • Açıkcası Türk Telekom'un ne kadar rezil bir firma olduğu konusunda hemfikiriz.

    Konu ise burada Türknet. Yukarıdaki mesajımdan sonra yeniden aradım ve müşteri hizmetlerindeki eleman evinize ekip gelmemiş, gelmesi için de randevu oluşturulmamış hemen randevu talep edelim dedi.

    Şaka gibi !

    Halbuki TT ekibi 2 hafta önce geldi evime ve bunu Türknet'e en az 20 kere belirttim. Bundan sonra Türknet ekibi telefon başvurunuz yapıldı Türk Telekom bekleniyor diyordu. Eee noldu şimdi? Her arama da farklı bir yalan. Daha önce de kutu da sorun var denmişti. Bugün aradım şimdi dönmüş bana sizin için randevu alınacak diyor. Bir de bunların superviser'ları ile de konuştum. Guya beni 10 kere en üst öncelilikli seviyeye aldılar.

    Özetle Superonline Fiber en iyisi. Kullandığım süre boyunca gerek hizmet gerek müşteri memnuniyeti en iyisi onlarda.

    Bu arada forumda bazı arkadaşları Türknet para ile tutmuş gibi. Sürekli Türknet'e övgüler...




  • İmkanı olan tarih öncesi dsl altyapısının yüzüne bakmaz zaten. Türk telekom artniyetli, perkandeci firmalar da beceriksiz olunca mağduriyet kaçınılmaz oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 6 Aralık 2016; 12:26:21 >
  • Hocam turknet de melek değil mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu vadafone net başvurusunda ben de yaşamıştım. dostum TTNET kadar tekelci bi firma daha yok... İnşallah iflas eder batar yok olur. çünkü diğer firmalarada nefes aldırmıyor. PİYASAYI ELE GEÇİRMİŞLER
  • Yanlış anlama ama bu güne kadar ne kadar sorun çıktıysa araştırınca Türk telekom.
    Benim hattımı işleme koymuyorlardı burada bizde gözükmüyor deniyordu teknik ekip tarafından. Türknetten aldığım hizmet numarası müdüre söyleyince işlemler anında başlıyor.
    Hat bağlantısı sağlandıktan sonrada aktive etmedi adamlar. Halbuki saha dolabından bağlanınca aktif eder. saha görevlisine aktif etmeyi unutmayın dedim aradı müdürlüğü söyledi ama yinede unuttular.
    Türknet belgeleri alır ve işler gerisini Türk telekom yapar. Türknet in yapabileceği bir şey yok. ankara genel müdürlüğü - bölge genelmüdürlüğü ve ilçe genel müdürlüğü arasında işler belegeler
  • yerinde olsam turk telekoma inanmazdım
  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    10 ay olacak türknet kullanalı taahhütsüz 150 gb interneti 59 TL'ye sorunsuzca vereni görmedim.
    Biz firmaları neden savunalım babamızın şirketi değil yada kazancımız yok bundan dolayı sadece insanlara bilgi veriyoruz.
    En büyük sıkıntı Türk Telekom sizin iyi gözünüzü yıkamışlar Türk Telekom ile bir kaç sorun yaşayında görelim.
    Bu arada herkes özgür burada firmaları kötülemenin anlamı yok beğenmiyorsa başka firmaya geçersin hemde taahhüt yok!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk.net in çok iyi olduğunu söyleyemem

    Ama Türk telekom'un yaptığını elin gavuru yapmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar anlamsızca eleştirilerde bulunmadan mesajlarımı iyi okuyun. Çocukluk yapmanın bir alemi yok.

    Türknet 1 saat önce tarafıma bir telefon numarası tahsis edildiğini söyledi, bu telefon numarasını kullanarak ben de btk'ya başvurdum ve Türk Telekom beni aradı. Anlattım durumu ama Türknet'in bir başvurusu olmadığını söylediler. Sonra Türknet'i aradım ve bana söyledikleri tarafıma bir telefon numarası tahsis edilmediğini ! Eee 1 saat önce bana verdiğiniz telefon numarası nedir diyorum müşteri hizmetlerinde cevap yok. Yeniden soruyorum madem Türk Telekom bana telefon numarası tahsis etmedi diyorsunuz 1 saat önce bana verdiğiniz telefon nedir? bir açıklama dahi yok.

    O zaman buyrun Türknet şu bu diyen kitle, Türknet'in bu yaptığını nedir ?

    Ayrıca Türk Telekomu savunmuyorum, sırf laf söylemek için yazmayın. Türk Telekom'un yanından dahi geçmem, bu olmassa eve internette bağlatmam. Türknet'in her seferinde farklı bir yalanla geldiğini söyledim, peki bu durum nedir? Türknet'den şu yukarıda yazdığım yalanı neden yapıyor? Ayrıca iptal başvurusu yaptım 2 iş günü içerisinde tarafıma dönüş yapmaları gerekmekte, 3 gün oldu ne arayan var ne soran dahası MH'yi aradığımda iptal başvuru görünmüyor bile. Bu yüzden BTK'ya telefon kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Bu yaptıklarından dolayı tüketici haklarına da gideceğim. Kargo bedelini ödememek için kıvranıyor. Sözleşmelerinde her hangi bir sebeple bağlantı yapılamassa logistik bedeli geri ödenir yazıyor. Neden ödemiyor ? Türknet seviciler cevaplarsa sevinirim.




  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    Seni zorla Türknet'e bağlayan mı var ?
    Git hangi İSS'ye geçiyorsan geç sorununun cevabı burada değil beyninde bitiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

    Arkadaşlar anlamsızca eleştirilerde bulunmadan mesajlarımı iyi okuyun. Çocukluk yapmanın bir alemi yok.

    Türknet 1 saat önce tarafıma bir telefon numarası tahsis edildiğini söyledi, bu telefon numarasını kullanarak ben de btk'ya başvurdum ve Türk Telekom beni aradı. Anlattım durumu ama Türknet'in bir başvurusu olmadığını söylediler. Sonra Türknet'i aradım ve bana söyledikleri tarafıma bir telefon numarası tahsis edilmediğini ! Eee 1 saat önce bana verdiğiniz telefon numarası nedir diyorum müşteri hizmetlerinde cevap yok. Yeniden soruyorum madem Türk Telekom bana telefon numarası tahsis etmedi diyorsunuz 1 saat önce bana verdiğiniz telefon nedir? bir açıklama dahi yok.

    O zaman buyrun Türknet şu bu diyen kitle, Türknet'in bu yaptığını nedir ?

    Ayrıca Türk Telekomu savunmuyorum, sırf laf söylemek için yazmayın. Türk Telekom'un yanından dahi geçmem, bu olmassa eve internette bağlatmam. Türknet'in her seferinde farklı bir yalanla geldiğini söyledim, peki bu durum nedir? Türknet'den şu yukarıda yazdığım yalanı neden yapıyor? Ayrıca iptal başvurusu yaptım 2 iş günü içerisinde tarafıma dönüş yapmaları gerekmekte, 3 gün oldu ne arayan var ne soran dahası MH'yi aradığımda iptal başvuru görünmüyor bile. Bu yüzden BTK'ya telefon kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Bu yaptıklarından dolayı tüketici haklarına da gideceğim. Kargo bedelini ödememek için kıvranıyor. Sözleşmelerinde her hangi bir sebeple bağlantı yapılamassa logistik bedeli geri ödenir yazıyor. Neden ödemiyor ? Türknet seviciler cevaplarsa sevinirim.

    Arkadaşım türknet seviciler nedir güldürdün doğrusu
    her firmada illa ki şikayetçi olan kitle vardır
    her ISS firması belli başlı aksaklıklar yaşar
    Ben şahsım olarak türkneti 2.5 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum bu demek olmuyor ki herkes memnun
    bi problem yaşamışssın şikayetçisin bu demek olmuyor ki herkes şikayetçi
    yüksek ihtimalle taahatsüz paket aldın seni türknete bağlayan bi durum yok iptal edersin olur biter
    burda ağlanmanın sızlanmanın manası yok
    iptal basşvurusu yok demişssin ararsın MH yi dersin şu saatte görüştüm temsilciden şikayetçiyim iptal başvurumu açmadı zaman kaybettim dersin olur biter
    yasal süre 20 iş günüdür bu sürede herhangi bir ISS firması sana hat bağlamak zorunda geçtiyse bu süre başvurursun btk ya olur biter

    Sonuç olarak yapman gerekenler basit memnun değilsen iptal edersin




  • Arkadaslar Türknet'in is bilmezligini buraya yazinca neden agliyorsunuz? Forumda Türknet hakkinda acilan konulara bakarsaniz sorun asagi yukari ayni.



    Neyse 2 gun once hem turk telekomu hem turknet'i btk'ya sikayet ettim. TT bize basvuru gelmedi bu kimlik numarasina dedi isin icinden cikti. Turknet saydigi 5 farkli bahaneyi btk'ya yazdim ve bugun ogleden sonra sifrem geldi. Sehirdisinda oldugum icin eve gidip deneyemedim henuz.



    Iptal konusunda da btk'ya iptal dilekcemi dikkate almiyorlar dedim ve 3. gunun sonunda iptal icin aradilar. Neyse ozetle Turknet hayrani arkadaslar elestrince lutfen sizlanmayin. Turknet'i yerip TT'yi ovmedim. Ikisi de sorunlu. tt daha sorunludur bilemem hic kullanmadim.
  • Turknet bilgilerimk gonderdi gondermesine de hala dsl isigi yok, forumda herkesin yasadigi sorunlari aynen yaşamaya devam.
  • Bilerek yapmıyorlar.



    Anlayış şu, beni bırakıp ona mı geçtin? yapmıyorum devir işlemini, bekle!



    Tamamen pislik yapıyorlar. Tez zamanda komple batarlar inşallah..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir TurkNet hikayesi...
    Müşteri hizmetleri aradı, hattınız destekliyor, sizi 32 mbps vdsl ye geçirebiliriz dediler. Bakın emin misiniz modem alacağım elimde patlamasın dedim yok kesin dediler. 22 Kasımda geçiş talimatını verdim, paket 32 mbps olarak değişti, geçişiniz 3 iş günü içinde gerçekleşecek dendi, gelen mailde ise 1 Aralık itibarıyla gerçekleşecek dendi.
    29 Kasımda gelen mailde altyapınız bakır altyapı olduğundan yüksek hıza uygun değildir deniyor, sanki ben dedim hattım destekliyor geçirin diye. Neyse üzerinde durmadım 16 mbps adsl ye devam.
    Ve 1 Aralıkta şookkk...!!!
    İnternetim tamamen gitti.
    Her gün defalarca aradım, yaptıkları tek şey ''kayıt oluşturduk efendim'', ''Oluşturulan kayıt üzerinde çalışmalar devam ediyor'' cevabı vermek oldu, kesintinin sebebini bile bilmiyorlardı.
    1 gün 3 gün 5 gün derken dün 8 gün oldu ve Türk Telekomun incelemesi sonucu hat desteklemediği halde yüksek hız verildiği ortaya çıktı. Yani bana hem hattınız vdsl desteklemiyor cevabı verip hem de desteklemeyen hattı vdsl ye geçirmişler, şaka gibi değil mi?
    Saat 11 igi ve hemen TurkNet'i arayıp bildirdim, hızlı bir şekilde tekrar adsl ye geçişimin yapılmasını talep ettim. Tamam dendi ben hemen şu anda paket bilgilerini düzeltiyorum, geçiş de 3 iş günü içerisinde gerçekleşir dendi, yani yine bu klasik 3 iş günü zımbırtısı çıktı karşımıza.
    Bugün yani 9. gün ne durumda olduğunu sormak için yine aradım, ne deseler beğenirsiniz; ''efendim adsl ye geçiş için her hangi bir kayıt yoktur bizde'' Evet evet ben de çıldırdım da karşımda değiller ki gırtlaklarına sarılayım.
    Bu hafta da böyle bitti, haftaya ne olur, netim ne zaman gelir, hatta gelir mi, en sonunda tırlatıp başka firmaya geçer miyim tam bir belirsizlik hakim. Şu an online hizmetlerde değiştirdik dedikleri paketim bile hala 32 mbps vdsl görünüyor.
    Fatura mı..? Ne demek canım, o hiç kesintisiz 7/24 hizmette...
    TurkNet denince durup bir daha düşünmek lazım demek ki.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.