Şimdi Ara

Türknet GIGAFIBER projesi Ankara'ya geliyor! [ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
21
Favori
102.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün Twitter üzerinden kendileriyle konuşma sağladım.Ankara'da şimdilik Keçiören ve Çankaya'da çalışmalar var.İlerleyen zamanlarda diğer bölgelere gelebilir.Ben kendi açımdan da oldukça üzgünüm şu anda.Ankara Keçiören Emrah mahallesinde oturuyorum.Oturduğum bölge Aşağı Eğlence mahallesinin merkez kısmına oldukça yakın olmasına rağmen maalesef şu anlık Emrah Mahallesi için çalışma yapmayacaklar gibi duruyor.Yinede ben proje yapıldığı zaman kendilerini görürsem apartmanıma çekmeleri için kendilerine ricada bulunacağım.

    Çalışmanın ne zaman başlayacağıda dile getirilmedi.Bu konuda bilgisi olan birisi varsa ve paylaşırsa çok mutlu eder.Yada projenin başladığını gören birisi varsa, fotoğraf atarsa çok mutlu eder.

    DÜZENLEME: Türknet'in çalışma yapacağı yerlere düzenleme yapıldı. Şu an çalışılan bölgeler arasından Çankaya çıkarıldı. Bilindiği kadarıyla sadece Ankara Keçiören ilçesinde çalışmalar yapılacak. Çalışmaların yapılacağı mahallelere aşağıdan göz atabilirsiniz:

    Türknet GIGAFIBER projesi Ankara'ya geliyor! [ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!]





    GÜNCELLEME 2: Ankara Keçiören Aşağı Eğlence mahallesi Mimarlar sokakta çalışmalara başlanıldı! Sırasıyla diğer mahallelerde de çalışmalar olacaktır.




    GÜNCELLEME 3: Ankara Keçiören Aşağı Eğlence mahallesi General Dr. Tevfik Sağlam caddesinin bazı kısımları, Türknet'in sitesinde Gigafiber yazısıyla değiştirildi.




    GÜNCELLEME 4: Türknet'in sitesinde Ankara Keçiören Aşağı Eğlence mahallesi Mimarlar sokak için GIGAFIBER yazısı geldi! Muhtemelen aktif edildi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 7 Aralık 2021; 21:49:36 >



  • Aleykümselam hocam.


    -Gelir grubu. (Daha pahalı paketleri satma potansiyeli.) - Şuan Türknette tek paket var ve Keçiören veya Ankara'nın bir çok ilçesinde yaşayan bir çok orta gelir düzeyindeki aile bunu karşılayabilir.


    Yaş grubu, Eğitim seviyesi. (Potansiyel internet kullanıcı sayısını belirleme.) -Keçiören'de en az Çankaya'da ki kadar genç nüfus vardır.Sadece eğitim seviyesi olarak düşünmek yanlış olur.


    -Hane yapılanması (Site, Apartman, Müstakil vb.) (Sitelerde ölçekten dolayı altyapı yatırımı daha az maliyetli olabilir.) - İzmir ve İstanbul için site yönetimleri Turknet ile iletişime geçip bulundukları siteye gigafiber altyapısı getirtebiliyor.Yakında Ankara içinde açılacağı kanaatindeyim.


    Benim lafım oturduğu semtle,kazandığı parayla,yaptığı meslekle,altındaki arabayla kendisini üstün görüp bu hizmetin diğerlerinden daha önce kendisine gelmesi gerektiğini düşünenlere...


    O Kadar imkanı varsa gidip Starlink bağlatıp atomu parçalayabilir,statüsü ve gelir seviyesi yüksek arkadaşlar...


    Gelip buraya efendi gibi şurada yaşıyorum burayada gelmesini talep ediyorum demek başka; Keçiören'e neden geliyor ki oranın statüsü şöyle,gelir seviyesi şöyle demek başka ve iyi niyetli değildir...


    İncek'te,Çukurambar'da,Bağlıca'daki insan fiber interneti ne kadar hak ediyorsa;Keçiören'de Sincan'da,Çubuk'ta ki adamda o kadar hak ediyor.Bu devirde fiber internet herkes için bir temel ihtiyaçtır.



    Sevgiler saygılar,hocam... :)

    Etlik ve Aşağı Eğlence mahallelerinde çalışmalar sürüyor. Yer yer abone alımı var.

    Atapark, Kuşcağız, Yayla, Ayvalı, Esertepe mahalleleri proje kapsamında ama ne zaman başlanacağı ile ilgili bilgi yok.

    Keçiören'in bunlar dışındaki mahalleleri ve Ankara'nın geri kalan ilçeleri henüz proje kapsamında değil.


    Bunlar biliniyorken "Mamak, Araplar Mahallesi 1340. sokak'a ne zaman gelir?" diye sormanın anlamı ne? Daha proje kapsamındaki çoğu yerde bile yaprak kımıldamıyor ki.

    Turknet'in tavrı da apayrı zaten. Şu mahalle tamamlandı, şu mahalleye başlandı deseler sanki devlet sırları açığa çıkacak veya sabotaja uğrayacaklar. Yeni bir gelişme olur mu diye başlığı takibe aldım ancak 2 standart cevaptan fazlası yok:
    1-Bölgeniz proje kapsamında değil, talebinizi ilettim.
    2-Proje kapsamındasınız, zaman veremiyorum.

    Çıkardığım net sonuç şu: biri kapıyı çalıp "abone olabilirsiniz" diyene kadar hiçbir şey net olarak bilinemiyor Turknet GigaFiber konusunda. Yanıt aramaya çalışmak nafile.
  • Hadi hayırlısı. Türknetin şehirler arası fiberi ne durumda? Şehir ağlarınıda sağlama kurup yoğunluğu kontrol edebilmeli. Ben Sincan tarafındayım. 10 yıla gelir inşallah
  • Ankaraya gelmeleri gerçekten güzel, bende esertepe mahallesinde oturuyorum camdan baksam görürüm orayı gayet yakın ama bize de yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 15 Şubat 2021; 20:8:31 >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt

    Hocam Türknet altyapı kontrol sayfasından Etlik mahallesini ve Aşağı Eğlence mahallesindeki bazı yerleri kontrol ettim ama GIGAFIBER çalışmasına yönelik bir sokak/cadde bulamadım henüz.Sanırım daha sayfalarına yazmadılar.

  • SIE Santa Monica kullanıcısına yanıt

    İlk abonelere hizmet verilince gözükmeye başlar bence henüz erken, bende url olarak keçiörene bakıyorum ama 404 veriyor henüz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 15 Şubat 2021; 20:36:7 >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt

    Acaba bu dört mahalleden birisinde altyapı çalışması başladı mı? Ben en çok onu merak ediyorum.Bir arkadaş bana bugün Antares'in oralarda bir çalışma vardı ama Türknet'e mi aitti, bilmiyorum dedi.Her çalışmayı Türknet'e yormak doğru olmaz ama şu sıralar altyapı çalışmaları yapacakları için bilinemezde tabii.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 15 Şubat 2021; 20:40:54 >
  • takip

  • SIE Santa Monica kullanıcısına yanıt

    Başlamamıştır muhtemelen başlasa kesin duyarız zaten. Antaresin orada her türlü altyapı var her hangi bir operatör olabilir dediğiniz gibi türknete yormamak lazım :)

  • keçiören kanuni mahallesinde oturuyorum umarım bizim buraya da alt yapı getirirler telekomun tekeli biter ..

  • Etlik ve aşağı eğlence mahallelerindeki çoğu apartmanda kablonet, superonline ve turk telekom fiber altyapısı var zaten. Bakır şebeke bulunan ve hâlâ adsl kullanan mahallelere gelselerdi keşke.

  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt

    Umarım mahallenize altyapı gelir hocam :) Keşke altyapının geleceği caddeleri/sokaklarıda öğrenebilsek harika olacak.Ben Aşağı Eğlence Mahallesinin merkezine çok yakınım.Hala kafayı ona taktım.Çok uzun süredir bekliyorum.Umarım apartmanımıza çekerler.

  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt

    Şanslıysak yakın zamanda bizede gelir  

  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt

    Hocam düşünsenize, 2-3 bina ötenize altyapı geliyor, bir tek size gelmiyor.Ben Emrah mahallesinde kaldığım için, başıma öyle bir olayın gelme ihtimali var maalesef.Umarım çok çok yakın bir süreçte hepinizin bölgesine gelir.

  • SIE Santa Monica kullanıcısına yanıt

    O çok daha büyük bir sıkıntı hocam. Kahreder insanı.

    Yayla mahallesinde oturuyorum bende, şimdiden heyecanlandım belki bir gün buraya da gelir diye.

  • @TurkNetDestek


    Turknet millet baskı yapıyor ama millete planları açıklayıp, YAPA 2017 gibi hata yapıyorsunuz bence. 2017'de güya benim lokasyona YAPA gelecekti, öyle planlanıyor diyordu, 2021 oldu hala yok.


    Bence bunları açıklayıp, beklenti oluşturmayın.

  • Aşağı eğlence den yukarı doğru incirli tarafına da gelseler bende Turknete geçerim :)
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    2021 de gelmezde 2022 umarım gelirse çok iyi olacak telekom tekelinden kurtuluruz :)
    Birde hocam senin t7 ye mesafe ve hat değerleri nasıldı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

    2021 de gelmezde 2022 umarım gelirse çok iyi olacak telekom tekelinden kurtuluruz :)
    Birde hocam senin t7 ye mesafe ve hat değerleri nasıldı?

    Bir umut bekliyorum bakalım Türknet GIGAFIBER projesi Ankara'ya geliyor! [ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!] 


    275 metre mesafem var yaklaşık, dolaba bağlı en uzaktaki abone benim Türknet GIGAFIBER projesi Ankara'ya geliyor! [ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!] Dolap aktif olduğunda ulaşılabilir hız olarak 120 140 mbps arası görüyordum, ama portlar dolduğu için 70 80 mbps değerlerine kadar düştü artık.

    Türknet GIGAFIBER projesi Ankara'ya geliyor! [ÇALIŞMALARA BAŞLANDI!]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SIE Santa Monica

    Umarım mahallenize altyapı gelir hocam :) Keşke altyapının geleceği caddeleri/sokaklarıda öğrenebilsek harika olacak.Ben Aşağı Eğlence Mahallesinin merkezine çok yakınım.Hala kafayı ona taktım.Çok uzun süredir bekliyorum.Umarım apartmanımıza çekerler.

    mevcutta alt yapınız nedir hocam

  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt

    Hocam ben şu an Balıkesir Susurluk ilçesindeyim.Ankar'da evim var.Normalde zaten Ankara'da oturuyorum ama şu an kısa süreli bir iş için Susurluğa geldim.Şu an Susurlukta kullandığım maalesef 16 mbps Adsl hizmet.Ankara'da oturduğum yerde Superonline fiber vardı.Bir dönem 100 kullandım.Gitmeden, son zamanlarda 24 mbps'lik tarife kullanıyordum.Mesela şimdi Superonline'in 1000 mbps'lik paketine bakıyorum.Hem fiyat olarak çok pahalı, hemde upload en fazla 20 megabit(!) Verebiliyor.Türknet gelirse bizim evin o bölgeye hiç düşünmem, komşularada söylerim.Gerçekten çok iyi fiyatlandırmalara sahip tarife fiyatları.Tebrik ediyorum kendilerini.Umarım bizim bölgemizede gelirler.Gelmezlerse çok üzülürüm.Çünkü uzun süredir uğraşıyorum.Hemen yanımdaki binalar kullanıp ben kullanamazsam bitirir bu durum beni.Sizin nedir acaba hocam? :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 16 Şubat 2021; 0:8:16 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.