Şimdi Ara

Türknet Gigafiber Bağlantı Süreci Hakkında Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar


    Bu konuyu açmamdaki amaç Türknet' in yapmış olduğu çalışmalar ve önceden farklı olduğunu düşündüğüm fakat edindiğim tecrübe ile fikirlerimin değişmesi ve Türknet hakkında düşüncelerim ve verebileceğim önerilerdir.


    2017 den beri Türknet kullanıcısıyım(Şuanda 65MBPS internet kullanmaktayım ve aylık ortalama 500-600 gb kadar dowload yapmaktayım). Türknet i kullandığım süre boyunca pek fazla sorunla karşılaşmadım. O tarihten 2020 nin sonuna doğru internet hızım 5 MBPS ADSL idi. Sonra Türk Telekom evime yakın bir noktaya fiber pano koydu(Fiber kabloları yer altından döşediler) ve böylelikle portumun o panoya yönlendirilmesi sayesinde 75 MBPS hızında bir internete kavuştum.(Türknet tarife değişikliği ile önce 35 mbsp ye ve 1 ay bekleyip sonra 75 mbps ye. Böyle bir kural vardı direkt 75 mbps ye geçilmiyordu.) Fakat oluşan kopmalardan dolayı 65 MBPS ye sabitlendi ve uzun zamandır bu şekilde kullanmaktayım. (İzmir Yeşilova mahallesinde) Yanlış hatırlamıyorsam 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü mahallede fiber kablo döşeme işlemleri yapıldı. Türknet ekipleri yan yana paralel 3 damarlı fiber kabloları(ekiple konuştuğumda 2 sinde fiberi koruyan çelik tel sadece birinde fiber olduğunu söylediler) mahalledeki bütün evlerin girişlerine getirip diğer kısımlarını ise bir yerde topladılar. Sonraki hafta sonu ise(14 mayıs) fiber kabloları topladıkları yere 1 adet kalın yuvarlak bir kablo getirdiklerini fark ettim. 21 Mayıs günü ise türknet ekipleri gelmişti. Dışarı bir masa koymuşlar fiber kablolarını panoda birleştirme işlemleri yapıyorlardı(Fusion cihazı mı ne diyorlardı). Ekipte 2 adet makine vardı birisi dışardaki ana panoyu bağlıyor diğeri ise bina girişlerine takılan gigafiber kutularına girecek kısımların birleştirme işlemlerini yapıyordu. Kısacası o gün binanın içine pano konmuş fakat sinyaller ile ilgili bir sorun olduğu söylenmişti. Sonraki hafta herhangi bir hareketlilik göremedim fakat çevreden türknet ekiplerini görürlerse sorunun çözülüp çözülmediğini öğrenmelerini istedim.

    1 Hafta kadar sonra ise bu sorunun da çözüldüğünü öğrendim ve bundan sonra yapılan hız sorgulamasında 1000 mbps hız görünmesini beklemek ve sonrasında kampanya değişikliği için kayıt oluşturmak kaldı. Ondan sonra devamlı hız sorgusu yapmaya başladım. Günde en az 10 kere yapıyordum. Daha sonra 1 haziran sabahı hiç beklemediğim bir anda 1000 mbps olarak güncellendiğini gördüm. Sonrasında hemen Türknet e gigabit internete geçmek için destek kaydı oluşturdum. Destek kaydım ile ilgili kurulum ekiplerine bilgi verileceği sonrasında en kısa sürede kurulum ekipleri tarafıma ulaşarak bilgi verileceği söylendi. 2 haziran günü kurulum ekiplerine ulaşıldığı bana dönüş yapılacağı bilgisi verildi. 13 haziran günü oldu ve hala arayan olmadığı için forumdaki TürknetDestek e attığım PM sonucu Türknet te yeni bir destek kaydı daha oluşturuldu. Bu talepte ise geçişlerin yoğun olduğu için sürecin uzadığı bilgisi verildi. Tarih oldu 21 Haziran hala arayan yok yeni bir destek kaydı daha oluşturdum. Umarım en yakın sürede kurulum tarihi için ararlar. Gelişme olduğu zaman da buradan bilgi vereceğim.



    1) Türknet fiberin sadece apartmanlara ve sitelere çekildiğini düşünen arkadaşlar var geçen aya kadar ben de öyle düşünüyordum. Fakat 3 katlı bir evde oturuyorum 3 daire var ve bütün mahalle aynı şekilde. Neredeyse mahalledeki bütün evler 3 er daireden oluşuyor.



    2)Fiber sadece yer altından döşenmiyor. Türknet mahallemde yaptığı kablolama işlemlerini yer altından değil havadan yapıyor. Bu sayede belediyeden kazım izni almak durumunda kalmadığı için zaman alan prosedürlerden kurtulmuş oluyor. Yer altından yapılan kablolama işlemleri hem daha fazla zaman alıyor hem de daha maliyetli. Havadan yapılan kablolama işlemlerinde kabloları çengelli vidalar ile tutturuyorlar ve kablo bağı ile bağlıyorlar. Daha hızlı bir şekilde kablolama işlemleri bitmiş oluyor. Fakat bunun da kötü bir yanı var. Fiber kablolar yukardan çekildiği için görüntü kirliliği yapıyor. balkonların altlarından geçirildiğinde her ne kadar çok fark edilmese de karşıdan karşıya geçirilen kablolarda cidden kötü bir görüntü oluşuyor. Fakat gigabit internetin yanında bu görüntü kirliliği bence pek sorun teşkil etmiyor.








  • Havai kablolamanın ben görüntü kirliliğine neden olduğunu pek düşünmüyorum çünkü Türk Telekom'unda siyah bakır kabloları genelde binadan binaya havai olarak ilerliyor ve Türknet'in kablolarıda aynı şekilde ilerliyor. Görüntü kirliliğinden daha büyük bir problem var oda bina yıkımı kentsel dönüşüm yada bina mantolama gibi durumlarda insanlar bu kabloları koparıp kenara atıyor bu da o bölgenin internetsiz kalmasına neden oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, süreci ben de takip etmekteyim. PM üzerinden de iletmiş olduğum gibi ekiplerimiz sizinle iletişime geçecek. Sırsı ile kurulum ekipleri müşterilerinizi aranaktadır.
  • Güncelleme. 24 Haziran cuma günü arayıp 25 haziran günü kurulum için geleceklerini söylediler.


    25 Haziran günü kurulum yapıldı.


    Aşağıda hız testi de mevcuttur.


    Yardımcı olan @TurkNetDestek ekibine ve türknet sitesinde oluşturduğum kayıtlara cevap veren Sinem hanıma teşekkür ediyorum.


    Türknet Gigafiber Bağlantı Süreci Hakkında Deneyimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanbasar -- 28 Haziran 2022; 19:20:55 >




  • sinanbasar S kullanıcısına yanıt

    bu hız testi kablosuz lamı yapıldı en az 750mbps hız alman lazım eğer kabloyla yaptıysan testi

  • Test kabloyla yapıldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinanbasar S kullanıcısına yanıt
    Biz teşekkür eder keyifli kullanımlar dileriz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.