Şimdi Ara

Turknet geçiş yeni kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cuma günü süperonline yalın adsl 16mbpsden türknete geçiş yaptım.bana kullanıcı adı ve şifre geldi ve ben birşey yapmadan sadece kullanıcı adı ve şifreyle internetimi kullanmaya başladım ve müşteri temsilcisi bana sizin birşey yapmanıza gerek yok aynı hat üzerinizden interneti alıcaksınız dedi.Yani sorun yoktu aynı kablodan internet kullanımını saglıyordum. .Cumartesi de türk telekomdan biri gelip ankastre kutusuna yeni bir yere yeni kablo çaktı ve üstüne rıdvan tamaç türknet diye not düştü.Ta ki düne kadar.Dün sabah 11 gibi internetim gitti dsl ışıgı söndü.Dün bir işlem yapmadım.Baktım bugün yine gelmedi bende eski superonlinede ki çakılı olan kablomu iptal edip cumartesi tt ekibinin bagladıgı yere bagladım iç tesisatımı.DSL ışıgım yandı ve internetim geldi fakat şimdi de download hızım 3-4mbps çıkıyor.Yani ankastre kutusunda yaptıgım degişiklik sonrası internetim geldi ama hızım acayip düşük.Sizce ne yapmalıyım.Lütfen yardım edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanisildar -- 8 Kasım 2017; 16:54:5 >







  • Öncelikle modem arayüzünden hat değerlerinizi atabilir misiniz?

    Hattı ankastreye bağlarken sağlam bağlamanız gerekiyor. Eğer yapılan ek sağlam değilse sinyal kaybı olur. Hatta hiç ek olmadan direk iç tesisat kablonuzu çakmak daha sağlıklı olur. Ama onun içinde krone pensesi gerekiyor.

    Yani modemden ankastredeki devrenize hiç ek olmadan tek bir kablo şeklinde gelirse daha sağlıklı olur.
  • superonlineyi nasıl bagladıysam bunu da böyle bagladım bir farkı yok.saha dolabından gelen kablo,evden gelen kablo,birde ankastreye çakılı olan ki mecburi ek yapıyorum yoksa saha dolabından gelen kabloyu ankastreye mi çakıcam ki.hat degerlerim de bu

    Turknet geçiş yeni kablo

    bu da superonline kablosuyla türkneti kullanırken degerlerimi de kaydetmişsim.bu da eski degerlerim

    Turknet geçiş yeni kablo

    burdan anlamak mümkünmü sorunun kabloda olup olmadıgını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanisildar -- 8 Kasım 2017; 17:48:52 >




  • ozanisildar kullanıcısına yanıt
    9-10 mbit alabilirsin ama hızın 4 mbite sabitlenmiş. Güncellenmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    yani kablolamayla ilgili bir sorun yok dimi.özenle yapmaya çalıştım çünkü ama yani anlaşılır diyorsan ve kablolama da bir problem var diyorsan bir daha sıyırıp baglıycam kabloları
  • Hocam hızınızı 4mbps ye kitlemişler. Data Rate kısmında görebilirsiniz. Tabi modem arayüzünde 4 görünse bile alacağınız hız 2-3mbps civarıdır.

    Max Rate ise yani alabileceğiniz max hız 12mbps civarında. SNR margin değeri 8'in altına düşmeyecek şekilde Data Rate'in arttırılması lazım bu da tahminimce 10-11mbps civarına denk geliyor. SNR margin 6'nın altına düştüğü zaman hatta kopmalar olur, DSL bağlantısı sağlanmaz. Bu yüzden hattınızın alabileceği max hızı alamazsınız biraz altını almak daha iyidir kopma olmaması için. Zaten Türknet kopma olmayacak şekilde hızınızı yükseltecektir.

    Hat zayıflaması(Line attenuation) değeriniz baya yüksek. Bu da büyük ihtimal santrale uzaklığınızdan kaynaklanıyor. Eğerki kablonuzun sağlam ve eksiz olduğundan eminseniz kabloyla ilgili problem yoktur.

    Türknet online işlemlere girip arıza kaydı oluşturun. Durumu açıkca belirtip hat değerlerinizin güncellenmesini, hız yükseltimi yapılmasını isteyin. 1-2 güne olumlu olarak sonuçlanacaktır.

    Bu arada Superonline'a göre 1-2mbps daha yüksek hız alacaksınız. Hayırlı olsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 8 Kasım 2017; 17:59:34 >




  • teşekkürler.Bu arada süperonline de santrale olan uzaklıgımı sormuştum 760 metre demişti ne kadar dogru bilmiyorum ve zaten ayın 6sında yani pazartesi hız için kayıt oluşturmuştum ki o zaman 7-8 alıyordum.dün süperonlineden gelen kablodan baglantım kesildi.Ben de işlem yapıyorlar iyileştirme adına sandım ama öyle degilmiş allahtan bagladım.O kaydım kapanmadıgı için yeni kayıt oluşturamıyorum sanırım.artık 1-2 gün daha böyle idare edicez bakalım teşekkürler.yani kablolara dokunmayım dimi tekrar.
    Bu da arıza kaydım.
    Turknet geçiş yeni kablo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanisildar -- 8 Kasım 2017; 18:4:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanisildar

    teşekkürler.Bu arada süperonline de santrale olan uzaklıgımı sormuştum 760 metre demişti ne kadar dogru bilmiyorum ve zaten ayın 6sında yani pazartesi hız için kayıt oluşturmuştum ki o zaman 7-8 alıyordum.dün süperonlineden gelen kablodan baglantım kesildi.Ben de işlem yapıyorlar iyileştirme adına sandım ama öyle degilmiş allahtan bagladım.O kaydım kapanmadıgı için yeni kayıt oluşturamıyorum sanırım.artık 1-2 gün daha böyle idare edicez bakalım teşekkürler.yani kablolara dokunmayım dimi tekrar.
    Bu da arıza kaydım.
    Turknet geçiş yeni kablo

    O kayıt kapandığı zaman belki hat değerleriniz güncellenir. Güncellenmez ise yeni kayıt açarsınız.

    Dediğim gibi santrale uzaksınız. 500-600 metreden sonra 16mbps üstü hız almak imkansız. Kablonuzun sağlam olduğundan eminseniz ve ankastredeki ek haricinde başka ek yok ise kabloyla ilgili sorun olacağını sanmıyorum. Bence dokunmayın :)




  • Tamamdır teşekkürler yardımın için.İyi akşamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türk telekom çok bariz bi şekilde hız kısıtlaması yapıyo bende deneme amaçlı türknet açtirdim daha interneti bağlattırdım güniçi hiç kullanmadım gece hatti aktif ettim kullanıcı adımı şifremi girdim dsl işiği yandi giriş yaptim 2 saat bi indirme yaptm video falan izledim sonra internet anormal yavaşladı 720 p video izleyemiyordum normalde 4-5 sekme açıyorum 720 p birini izleyene kadar hepsini dolduruyor herneyse ondan sonra aynı hatta türk telekom kullanıcı adımı şifremi girdim sonra hızım eski haline 14 mbps'e döndü bunu gördükten sonra tekrar türknet hattımı aktif ettim aynı kablo üzerinden alıyorum bu arada ikisinide hızın aynı çıkmaması gibi bi ihtimal yok yani sonra türknette hız testini yaptim geçirdikten sonra belirli bi süre 14 kullandım 1 saat sonra düştü hızım 3 mbps ve ping artişi var gece 3te sonra anladım sabote edildiğini geçirdim telekoma telekom hattımdan devam ediyorum birdaha türknete hiçbir güç geçiremez daha önce türknete geçtiğimde böyle hız düşüşü yaşamadan 6 ay kullanmıştım beni üzdü baya böyle olması sağlık olsun ders oldu altyapıyı sağlayan iss dışında internet almam aklınız varsa türknet aboneliği başlatmayın bide şu müşteri hizmetleri saçmalığı var şirket çağri merkezini küçültmeye gitmiş belli heryerden kısmaya çalışıyolar ama gittikçe batiyolar öyle yaptikça

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.