Şimdi Ara

TurkNet'e zam geldi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
3
Favori
15.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, paketlerimiz 16,35,50,75 ve 100 Mbps'e kadardır. Altyapınız 75 Mbps'e kadar yakın hızları destekliyorsa www.turk.net/oim sayfamızdan paket / tarife işlemleri statüsünde destek kaydı açmanız durumunda arkadaşlarım paketinizi talep ettiğiniz hızlara güncelleyecektir. Ancak altyapınızın desteklediği maksimum hızı alabileceksiniz.

    Şimdi tek fiyat diyorsunuz herkese 100mb verecez diyorsunuz ama ek ücret talep ediyorsunuz geçmek istediğimizde?


    @TurkNetDestek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afachan -- 15 Haziran 2021; 5:50:51 >
  • ben de bugün iptal talebinde bulundum

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    100 mbps üstü paketler gelmezse bu fiyatta bende başka iss’ye geçeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afachan A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, şu şekilde mevcutta 35 Mbps' te kadar VDSL kullanan abonelerimizin paket Temmuz ayında paketleri aynı şekilde kalırsa 95 TL olarak güncellenecek. Ama diğer abonelerimiz gibi 100 Mbps' te kadar olan pakete geçiş yaparak altyapınızın desteklediği hızı almak isterseniz 99.90 TL' dir.
  • selreis S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, arıza sürecinde yaşadığınız olumsuz deneyim için üzgünüm. İlerleyen dönemde tekrar bizimle devam etmek isterseniz buradayız. İyi günler dilerim
  • @TurkNetDestek


    5 yıldır telefon ve sınırlı hız ile kullanmakta olduğum adsl hizmetini uygun fiyatlı alternatif firmalara taşımak için araştırma içerisinde iken, düne kadar adresim ve çevresindeki ana caddelerde 16 mbps in üzerinde hız bulamamışken bugün birden 75 mbps hız alınabileceğini gördüm. sunulan 16 mbps hızı ancak 10-12 mbps olarak sağlıklı alabilen biri olarak şüphelerim ve sorularım var ancak tabi ki canlı bir desteğe ulaşamıyorum tabi.


    aşağıdaki ekran görüntüsünü online işlemler, tarife/paket değişikliği menüsünden aldım, mevcut paket bilgimde telefon hizmeti görünüyorken, teklif bilgilerinde telefon hizmeti görünmüyor. Bu değişiklikle telefon iptal mi oluyor?


    teklifin onayı sonrası internet hizmetinde kesinti oluyor mu? oluyorsa ne kadar bir süre kesinti oluyor?



    TurkNet'e zam geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 15 Haziran 2021; 15:0:59 >




  • 5 yıldan fazladır Turknet kullanıyorum son bir yıla kadar çok memnundum kurumsal abonelik dahil çokta abone kazandırdım ancak son 1 yıldır yaşadığım maduriyet giderilemedi 75mbit vdsl aboneliğimde alabildiğim hız 6-10mbit civarında defalarca arıza kaydı bıraktım "müşteri sorumluluğunda arıza iç tesisat kaynaklı" diyip kestirip atıldı.Türk telekom personeli tarafımı arayıp biz müdahele etmiyoruz bize verilen talimat bu şekilde diyor ancak gerçek manada ilgilenildiğini düşünmüyorum. Turknet vip hizmet ücreti karşılığında ekip gönderip kontrol ettirebileceklerini ancak ekiplerin kapsamlı bir müdahelede bulunamayacağını söyleyip arızayı kapatıyorlar.Yani bir sorun yaşamadığınız sürece herşey güzel teknik bir arıza yaşadığınız anda ehil bir elektrikçi bulmak sorun olmadığını ispat etmek zorundasınız. Sırf bu sebepten başka operatör arayısına girdim bu güncel zamlı fiyatlardan sonra turk telekomla aynı rakama gelecek neredeyse kaldı ki 84 tl gibi rakama alternatifleri mevcut. @TurkNetDestek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan86 -- 15 Haziran 2021; 15:45:16 >




  • aniceman kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızın VDSL' i destekleyip desteklemediğini ve boş port kontrolünü yaparak size yardımcı olmak isterim. Müşteri numaranız ile birlikte konu linkini PM üzerinden paylaşır mısınız?

    Telefon paketinde bir değişiklik olmadığı için teklifte çıkmıyor. Yalın pakete geçiş isterseniz telefon hattınız iptal olur. ADSL' den VDSL' e geçiş işlemi 3 iş günü içerisinde oluyor ve bu süre içinde port değişikliği yapıldığı için kesinti yaşanıyor.
  • erkan86 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızı kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Müşteri numaranızı ve konu linkini PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • rindaasd kullanıcısına yanıt

    Açmadım bayağıdır. speedtestte baktığımda 1ms gözüküyor ama. Denerim bir ara.

  • SSD siz bilgisayarı uzun zamandır kullanmadım alışınca normal bilgisayarlar çekilmiyor :)

  • sir_recep kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim,sizden haber bekliyorum :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainReinhard34

    Netspeed Speed PRO 75 tarifesini kullanıyorum referans koduyla beraber 89 ? ödüyorum ve vaat ettikleri hızın tamamını veriyorlar. Biz Netspeed'e devam.

    selam, bende netspeed kullanıyorum fakat referans kodu olayını bilmiyorum. 35 mb i 86 TL ye kullanıyorum, nasıl yararlanabilirim referans kodundan. saygılar.

  • Şimdi ben gigafiber baglattigimda 200 mbit 125 TL idi şimdi ki tarife 1000 mbit 99 TL

    Tabi ki fiber olmayanlar için pahalı eyvallahta TTNet 8-12 arası 85 TL satıyor şu fiber olayını bir kaç seneye çoğu yere yayar turknet ozaman tekelini kırar çalışmaya devamm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hali hazırda 35 Mbps paketinizi kullanıyorum. Hattım son baktığımda 72 Mbps destekliyor görünüyordu. Yeni fiyat politikanız gereği kullandığım hız ile daha yüksek hızlar arasında pek bir fiyat farkı kalmamış.

    75 Yada 100 Mbps paket değişikliği yapmak istiyorum. Hat bu hızları tam olarak desteklemediği için dalgalanma vs. sebeplerle internet kesinti problemi yaşar mıyım?


    @TurkNetDestek

  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Merhaba, altyapınızın desteklediği hızın 72 Mbps olduğunu düşünürsek 75 Mbps'e kadar VDSL tanımlanması durumunda sorun yaşanmayacaktır. Çözüm uzmanlarımızın güncelleme yapabilmesi için paket değişikliği talebinizi www.turk.net/oim sayfamızdan paket / tarife işlemleri kaydı açarak iletebilir misiniz?
  • @TurkNetDestek Turknet mülkiyetli modemde sıkıntı varsa değiştirme talep etme şansımız yok mu? Çünkü modemde sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

    Müşteri hizmetlerini aradığımda böyle bir şeyi yapamadıklarını söylediler. Bu doğru mu?

  • Sivoo S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, eğer TurkNet' ten satın aldığınız modem ise ve arızalı olduğunu düşünüyorsanız öncelikle modem üretici ile görüşmelisiniz. Garanti süresi boyunca arızalanan modemler için yetkili servisten alınan ‘’RMA Belgesi’’ ile iade/değişim işlemleri gerçekleşiyor.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    @TurkNetDestek Modemi satın almadım internetle birlikte yanında bedava verilen modem için konuşuyorum

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.