Şimdi Ara

Turknet aylardır 1 mbit veriyor (müşteriyi yıldırma politikası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turknete ilk girdiğim ayda 35 mbps hızı net olarak alabiliyordum. İkinci aydan sonra birsey oldu ve hızım 1 mbps'ye düştü. Müşteri hizmetleri de tam zamanlı olarak müşteriyi yıldırma politikası izlediği için bir yerden sonra uğraşmak istemedim. Ama artık yeter! Bir şekilde halledilmesi lazım.


    Paketim 6 mbit upload, 35 mbit download. Ben 6 mbit upload hızını full olarak alabiliyorken download hızım aylardır 1 mbit. Destek açıyorum "biz sizin için burdayız, sorununuz bizim namusumuzdur" vs gibi saçmalığın daniskası olan güzellemeler, yalanlar dolanlar dönüyor ama mesai ücretini "yapacağız halledeceğiz" gibi sözler söylemek için alıyorlar bir haltı hallettikleri yok!


    Türk Telekomdan kurtulduk derken bunlara yakalandık şaka gibi. Türk Telekom müşteriyi taahhüt ile elinde tutuyordu, bu Turknet ise müşteriyi yıldırma politikası ile elinde tutmaya çalışıyor. Müşteri şikayet ede ede bir yerden sonra bıkıp hissizleşip eldekiyle yetinmeye bakıyor. Yıl şuan 2021 ve ben 2008'deki 100 kb indirmeli günlerimi yad ediyorum. Bütün teşekkürler Turknete(!)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba turknet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direkt Netspeed'e geçin hocam. Beklemenizin anlamı yok. Çünkü sorununuz çözülmeyecek. Belki ciddi abonelik iptal talebi gönderirseniz o zaman çözebilirler. Benimde sorunum buna benzer. 2 haftaya yakın oldu oyalıyorlar ancak. Evdekiler canlı derse vs girmese anında iptal ettireceğim el mecbur kullanıyoruz.

  • Sizin yaşadığınız sorunu tam olarak sebebini bilmiyorum ama Şahsen kendim için söylüyorum ben Turknetten çok memnunum 100 mbps fiber kullanıyorum ve hızımı gayet düşürmeden veriyorlar.











    Turknet Davet linkim:https://turk.net/p/PBN60VH77LKI

    Turknet Davet Kodum PBN60VH77LKI bu kod ile bir ay bedava kullanabilirsiniz. Düzenli bir şekilde faturamı ödemekteyim siz de yararlanmak isterseniz benim bu kodu kullanın sizinle bir ay bedava kullanalım.
  • Merhaba, güncel hız testi sonuçlarınız ile birlikte yeni destek kaydı oluşturarak kayıt numaranızı PM üzerinden benimle paylaşır mısınız? Teknik ekibimiz ile kontrol ederek yardımcı olmak isterim.
  • RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN TURKNETTEN UZAK DURUN

  • Evet sorunum tamamiyle turknet'ten bağımsız, bir telekom çalışanı tanıdığım sebebiyle çözülmüştür. Turknetin hiçbir emeği yoktur yani bu sorunun çözümünde.


    En başta da ısrarla belirttiğim gibi sorun altyapıdaymış yani yol üzerindeki bazı kabloların çürümüş olduğunu gördük, elimize aldığımızda hamur gibi parçalanıyordu kablolar. Ben bunu ısrarla belirtmeme rağmen turknet HİÇBİR ŞEY YAPMADI.


    Kısacası internetle alakalı bir sorununuz olduğunda, sorunu çözmek bir yana dursun sırf sinirlerinizi zıplatmak için "modem üretici firmasını arayabilirsiniz" diyebilen bu tiksindirici firmadan kesinlikle UZAK DURUN.

  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Altyapı yerleşik operatör sorumluluğunda olduğundan dolayı bu konuda maalesef biz müdahalede bulunamıyoruz. Arızanın kontrol edilmesi için yerleşik operatör saha ekiplerini adrese yönlendirerek sorunun çözümünü talep ediyoruz. Kontrol sonrasında ekiplerden gelen bilgiyi sizinle paylaşıyoruz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    İşte bu yüzden sizden uzak durulmalı zaten. Hiçbir yaptırımınız, çözüm üretme kabiliyetiniz yok sıfır. Oturduğunuz yerden iyi günler dileyebiliyorsunuz sadece. Müşteri size kendini inandırmak zorunda ve bu da imkansız gibi birsey


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Herhangi bir sorun yaşamanız durumunda PM üzerinden benimle iletişime geçmeniz halinde elimizden geleni yaparak bu yaşananları telafi etmeye çalışacağız.
  • Yani müşteri problem var dediğinde canla başla o sorunu çözmeye uğraşmanız gerekirken siz yok yok o öyle değildir tavrına giriyorsunuz.

    Mesela elektrikler ile ilgili bir problem olduğunda elektrikten sorumlu ekipler aynı saatte gelip canla başla gecenin bir yarısı dahi olsa o sorunu tespit edip düzeltiyor. Sizin de aynısını yapmanız lazım. Öyle yok biz müdahalede bulunamıyoruz, telekom bize ne derse biz onu size iletiyoruz falan bunlar kelimenin tam anlamıyla bomboş birer safsatadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Bu konu da sizi çok iyi anlıyorum. Ancak altyapı yerleşik operatör sorumluluğunda olduğundan dolayı maalesef altyapıya müdahalede bulunamıyoruz. Bu diğer operatörlerde de geçerlidir. Arıza bildiri iş emri numarası üzerinden ilerletilir. Çözüm sürecinin uzaması ya da çözülmemesi durumunda yazışma başlatarak yerleşik operatör ile iletişime geçerek sorunu çözmek adına elimizden geleni yaparız.
  • Ben size diyorum ki bu işleyiş yanlış işte. Sırf cümle kurmak için kelimeleri israf ediyorsunuz. 5 ay yazdım size keşke o zaman elinizden geleni yapsaydınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmeti sizden satın aldıysa ve taahhüt ettiğiniz hizmeti sunamıyorsanız sorumluluk sizindir. Bir laptop aldığımda işlemcisi, ekranı, rami vesaire, kusurluysa laptopu aldığım firma bana onu biz üretmedik sorumluluk üreten firmanındır diyemez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • biraz şans galiba bazıları 95mb alıyor 85tl ödüyor

  • Hemde nasıl yıldırma politikası na sahipler anlatamam , sanki küçük bir bakkal işletiyorlar yakında kızdın sinirlendin diye senin bilgilerini ekrandan bakarak başına bela olabilirler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk haftalarda benimlede çok ilgilendiler 3 hafta geçti Murat Y ve Aslı B, Alev D canlarının istediği gibi süreç uyguluyorlar.Geçmiş olsun önümüzdeki günlerde başınız çok ağrıyacak müşteriye eyvallahı yok bunların ,katı bir üslubla vurdumduymaz eda ile yaklaşmaya başladılar.İptal edecem diyorum sorun çözülmez ise ,sorun dan kaçarak isterseniz iptal işlemini alabiliriz diyor.Yalvarmasını beklemiyorum haşa ,fakat sorunu görmezden gelip salağa yatmak ta insana canın acıtıyor ,sonuç olarak Turknet ile çalışmayın para kazandırmayın başınız çok ağrıyacak ,son derece kurumsal kimlikten uzak bir davranış içerisindeler sonrasında müşteri kalitesi bozulan netsped gibi olmuşlar.İşlemi yapamamak ayrı bir durum müşteriye kin beslemek hadiseyi kişiselleştirmek ayrı bir durum.Bunlar Turknet, Netspeed,Comnet, Gibirnet ,3.4 sınıf firmalardan uzak durun.İnsanı talep çözmede kanser eden MH leri bilgisiz olan D Smart net alın pahalı TT alın daha iyi yine onlar meseleyi şahsileştirmiyorlar profesyonel kurumsal kültüre uygun davranıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Millenicom tercih ediyoruz.Karar kıldık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @turknetdestek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BilgiDemeti kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yapılan görüşmenin incelenmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan şikayet kaydı açarak bu durumu iletebilir misiniz? Arkadaşlarım inceleyerek gerekli aksiyonu alacaktır.

    Yaşadığınız sorunu ve müşteri numaranızı PM üzerinden benimle paylaşmanız durumunda size yardımcı olacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.