Şimdi Ara

TurkNet Alternatifi Servis Sağlayıcı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Malumunuz TurkNet'in son yaptığı zamdan dolayı ben de çözüm önerileri aramaktayım. Bu konuda tavsiyenize ihtiyacım var.

    Altyapım TürkTelekom altyapısı üzerinden almış olduğum 100 MBit VDSL2 Hizmeti verebiliyor. En güzeli de hat değerlerim iyi olduğu için tam olarak 100 Mbit hız alabiliyorum VDSL2 ile.

    Sizden ricam son gelen bu zamdan korunmak için ne yapabilirim. Taahhüt verip 2023 Haziran ayına kadar 149 TL fiyattan kullanmak da bir seçenek tabiki ama eğer aynı hizmeti daha ucuza başka ISS den de alabiliyorsam öncelikli olarak onu da denemek isterim açıkçası. Ben 10 TL ek ücret verip Heryöne (Yurtdışı sabit hatlar da dahil) 1000 dk olan Sabit Hat telefon hizmetini de kullanıyorum ve bu benim işime yarıyor diyebilirim. Geçmek istediğim ISS böyle bir seçenek de sağlıyor olmalı. Sizden ricam,


    1. 100 Mbit hız seçeneği olmalı ve TurkNet'ten daha ucuza olmalı
    2. TurkNet'in sunmuş olduğu 10 TL yada onun gibi cüzzi bir ücrete 1000 Dk gibi veya yakın olarak sabit telefon hizmeti de sunmalı.
    3. Mümkünse zamdan etkilenmemek için taahhüt seçeneği de sunmalı. (Malum her ne kadar Taahhütü sevmesemde şuan içinde bulunduğumuz ortamdan dolayı bu daha mantıklı geliyor.)
    4. Son olarak TurkNet ile DNS değiştirip yasaklı olan bazı sitelere erişilebiliyor. Geçiş yaptığım ISS de de böyle bir olanağın olmasını isterim.


    Bu saymış olduğum hizmetleri TurNet'ten daha uyguna sunabilecek bir ISS önerisi verebilir misinz?

    Cevaplarınız için şimdiden Teşekkürler...




  • SPO ALERT

    Kanka, cevabı net belli.
    TürkNet? 😃

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamam çok güzel ricacı bir dil ile yazmışsın da, zaten piyasada adam akıllı 2-3 firma var. Bence düzeni bozmamak en iyisi.

    Hem ayranım dökülmesin, hem de kötü şeyler yaşanmasın istiyorsun.
    Böyle istiyorsan bence TürkNet'e devam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı ucuz tahütlü Kablo TV VDSL şuan için . Ben daha 1 ay olmadı türk nete geçeli bir kaç ay kullanıp geçmeyi planlıyorum şuan en mantıklısı bu geldi bana.

  • Benim çözüm yolum bu oldu umarım işine yarar.


    Turk Telekom 1200dk/37TL (2yıl taahhütlü)


    https://bireysel.turktelekom.com.tr/ev-telefonu/kampanyalar/sayfalar/her-yone-600-ve-1200-dk-kampanyasi.aspx




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 22 Mart 2023; 23:29:34 >
  • BerkantEser kullanıcısına yanıt

    O da bir seçenek tabiki. Benim istediğim bu şartları karşılayabilecek eğer öyle bir firma var ise siz kullanıcıların tavsiyesi ile bunu öğrenip, benim için en mantıklı seçeneği seçmek. Bu yüzden sordum zaten. Çok fazla ISS değiştiren birisi değilim. Hayatımda bir Türktelekom bir de TurNet kullandım. Benim için bu saydığım özellikler olsun ve sorun yaşamıyayım yeter ve tabi bunları karşılayıp en uygun tarife fiyatını sunan bir ISS olmasını istemek de hakkım bence herkes gibi. O yüzden de biraz ince eleyip, sık dokuyor olabilirim.

    Yani benim için TurNet de aynı TurkTelekom da aynı Vodafone da aynı vs.vs. diğer firmalar da aynı.

    Sonuçta hepsine para vereceğiz.

  • Reanimate kullanıcısına yanıt

    Peki bunun için bulunduğum bölgede kablo TV hizmetinin olması mı gerek? Çünkü bulunduğum bölgede kablo TV sunan bir altyapı ve firma yok. Sadece en iyi olarak FTTC üzerinden bakır telefon hattı ile hizmet sunan Turktelekom ve onun altyapısını kullanan ISS firmaları var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentalite -- 31 Temmuz 2022; 1:29:19 >
  • SaMoVe kullanıcısına yanıt

    Hocam peki telefon hattı ile Internet hizmetini nasıl ayırdınız. Böyle bir seçeneğimiz var mı? Yani telefon ve interneti TurkNet üzerinden alırken, sadece telefon hizmetini başka bir firmaya taşıyabiliyor muyuz? Nasıl oluyor bu?


    Bir de Poyraz Net nasıldır fikrim yok. Siz ne zamandır kullanıyorsunuz bu ISS yi ve memnun musunuz. TurkNet ile karşılaştırınca sağladğı hizmet olarak nasıldır?

  • şuan kafam çok karışık diyebilirim. İyi kötü TurkNet ile birlikte 5 yıldır güzel gidiyorduk. Ama bu son yapmış olduğu ard arda 2 zam kafamı kurcalamaya başladı diyebilirm.

    Araştırdığım kadarıyla TurkTelekom ve TurkNet ten başka ISS ye şimdilik rastlamadım diyebilirim. Hem sabit hat ve ve internet hizmeti veren. Var ise öğrenmek isterim.

    Hadi belki sabit hat hizmetinden vaz geçip, sadece yalın internet de bana yeter deyip başka ISS arayışına girmek isiyorum desem orada da hangi firma nasıldır bilemiyorum.

    Bazıları adını bile daha önce duymadığım firmalar. Belki verdiği hizmet çok iyidir bilemiyorum ama sonuç itibari ile bilmeğim için hepsine güvenemiyorum.

    Sanırım Internet paketi ve Comnet ile sorun yaşayan şuan yeni TurkNet ten oraya geçen birçok kullanıcı olmuş.

    Millenicom ile ilgili ise istemediği ve kullanmadığı modemin parasını müşteriden istediği hakkında birçok şikayet gördüm.

    Hem bu firmalarda sanırım taahhütlü abonelik yok. Sadece Turktelekom ve Vodafone da gördüm sanırım taahhüt ile abonelik işlemi.

    Turktelekom nasıldır bilmiyorum. Açıkçası çok ucuz olacağını da düşünmüyorum. Daha önce yaşamış olduğum kötü tecrübelerden dolayı da en son seçeneklerden biri olarak görüyorum.

    Vodafone da ise 2 yıl taahhüt var. İlk 6 Ay 81 TL sonraki 18 ay 162 TL olarak gördüm 100 Mbit VDSL aboneliğini.

    Taahhüt işini her ne kadar sevmesem de şuan içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar gereği çok kısa süre içerisinde herşeyde olduğu gibi internet ücretlerine de tekrarda sık sık zamların geleceğini düşünüyorum. Bu durumda Taahhütlü abonelik daha mantıklıymış gibi geliyor. İşte bu istemiş olduğum şeyleri karşılayıp taahhütlü abonelik yapan ve güvenebileceğim hangi firma var bilmiyorum

    Ne yapsam diye kafam iyice karışmış durumda şuan  

  • Kablonet VDSL alttyapısını ttetlekom üzerinden veriyor.

  • Verdiğin maddelere göre aynı anda uyan hiçbir operatör yok.
    Taahütsüz, telefonsuz, sansürsüz: NetSpeed, GıbırNet
    Taahütlü, telefonlu, sansürlü: Türk Telekom, Millenicom, Vodafone (Vodafone'un Telefon hizmeti var mı tam bilmiyorum)

    Bunların hepsi beraber olmuyor ikisinden birini seçeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanerKaraca kullanıcısına yanıt

    Hımmm.

    Özetleyici, aydınlatıcı güzel bilgiler.

    Vodafone telefon hizmeti veriyor mu duymadım araştırılması gerekir fakat Millenicom un tahhütlü abonelik ve sabit telefon hizmeti verdiğine emin misin?

    Bir de son olarak sansür konusunu sormak istiyorum. Sansürsüz derken, sitelere erişim engeli konması BTK tarafından gerçekleşmiyor mu? Eğer öyle ise yurtiçindeki tüm ISS lerde de engellenmiş olmuyor mu siteler?

    Yoksa TurkNet te iken DNS değiştirilmesine izin veriyor ve bazı sitelere erişim bu şekilde sağlanıyorken, sansürlü olarak bahsettiğiniz ISS lerde DNS değiştime seçeneği işe yaramıyor mu?

    Bu konuya da açıklık getiriseniz sevinirim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentalite -- 31 Temmuz 2022; 4:39:55 >
  • Mentalite kullanıcısına yanıt

    Millenicom taahütlü paketleri var fakat 100mbps olanı kaldırmışlar. Telefon hizmetleri de var.


    Sansürlü dediklerimde DNS değiştirme işe yaramıyor. Sansür her firmada var kimisi bunu DNS ile kimisi de DPI ile yaptığı için fark ediyor. Millenicom'da DNS işe yarayıp yaramadığını tam bilmiyorum ona göre araştırıp bakın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mentalite kullanıcısına yanıt

    Bizim bir şey yapmamıza gerek yok ki. Ayrı ayrı başvuru yetiyor.

  • @TurkNetDestek


    Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

    Peki bir soru daha sormak istyorum.

    Ben örneğin ayın 15 gibi internetimi başka operatöre taşımak istediğim zaman, TurkNet'e ödemem gereken tutar nedir? 150 TL nin hepsini mi ödemek gerekiyor? Yani kullanmadığım günleri de mi ödemem gerekiyor yoksa sadece o güne kadar kullanmış olduğum günleri mi ödeyeceğim? Yani 75 TL gibi bir tutar oluyor bu da sanırım.

    Konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.