Şimdi Ara

Türknet 2021 sonuna kadar Türk Telekom altyapısı üzerinden 100mbps üstü paketler sunacakmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar verilen bilgi yanlışmış dikkate almayın bu konuyu. Paket ve fiyatlar hakkında değişiklikleri Türknet internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

    Türk Telekom Fiber altyapılarda portların 100 mbps ile sınırlandığını dolayısıyla 94 mbps üzerinde hız alınamadığını Btk'nın şikayet kayıt sisteminden Türknet'e bildirdim. Bugün Türknet teknik ekipten bir beyefendi aradı, bu konunun farkında olduklarını yakın zamanda paketler ve hızlar konusunda büyük bir değişiklik yapılacağını, 200-500-1000 mbps lik paketlerin üzerinde çalıştıklarını ancak fiyat konusunda Telekom ile henüz bir uzlaşmaya varılamadığını aktardı. Telekom ve diğer firmalar gibi 1 Gbps paketleri 800-1000 TL gibi uçuk fiyatlardan çıkarmayacaklarını bunun politikalarına ters olduğunu iletti. Portların neden 100 mbps ile sınırlandığı ve bu sorunun çözümü konusunda tatmin edici bir cevap alamasamda yeni çıkacak olan yüksek hızlı paketlerle birlikte bu sınırlandırmanın da ortadan kalkacağını iletti.

    Kısaca Türknet yine bir şeyler için çabalıyor tünelin ucunda ışık var gibi.



    Hocam @TurkNet Destek forumda bu 94 mbps sınırlamasını Btk şikayet sistemi üzerinden bildirip hızı yükselen bir arkadaş var @NitroNos 94-95 mbps hız alıyorken şikayetin ardından hızı 125 mbps'e yükselmiş. Bu düzenleme bizler için de yapılamaz mı? 30 mbps hız da az değil şimdi


    Turknet Destek konuya cevap verdi ama dediğim gelişmeyi doğrulamadı firma içi bir iletişim kopukluğu mu var acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 11 Haziran 2021; 12:58:40 >



  • Turknetin artık tek fiyat politikasına geçtiği söyleniyor. Yani gigafiber de 1000 mbps alacak olan adam da tt den 100 mbps alacak olan adam da 99 TL ödeyecek.

    Yalnız eğer dediğiniz gibi yüksek hızları yine bu fiyattan verecekse kötü değil. Tek sorun fiber altyapısı olmayan kişiler için turknet mantıklı bir seçim olmayacak.
  • Merhaba, bu konuda bize bir bilgi verilmedi ama konu hakkında ilgili ekip yöneticimize bilgi verdim. Dönüş yaptığı zaman bende bu konuda size bilgi vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, bu konuda bize bir bilgi verilmedi ama konu hakkında ilgili ekip yöneticimize bilgi verdim. Dönüş yaptığı zaman bende bu konuda size bilgi vereceğim.

    Hocam bana bilgi veren kişi neye göre bunları söyledi peki? Yani bu bilgi doğru mu yanlış mı bilmek isterim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknetin artık tek fiyat politikasına geçtiği söyleniyor. Yani gigafiber de 1000 mbps alacak olan adam da tt den 100 mbps alacak olan adam da 99 TL ödeyecek.

    Yalnız eğer dediğiniz gibi yüksek hızları yine bu fiyattan verecekse kötü değil. Tek sorun fiber altyapısı olmayan kişiler için turknet mantıklı bir seçim olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cok guzel bir haber bu telekom 100mgbt ustu satisa baslarsa fiber hatlar 100mgbt ustu destege acilir böylece turknetin hattin sonuna kadar kullanim olayinada acilmis olur telekom altyapisi. Belki bizde telekom altyapisinda 1 gigabiti 100 liraya kullaniriz 😀


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben konu hakkında tekrardan bilgi verdim. Size dönüş sağlayacaklar.
  • TurkTelekom altyapısı daha 5 sene falan 100mbitin üstüne çıkmaz boşa beklemeyin bence. Çünkü omurga kaldırmaz yatırım da yapmıyorlar

  • türknetin bundan haberi var mı peki ? :)

  • 125 mbps olayı doğru mu? Türknet 2021 sonuna kadar Türk Telekom altyapısı üzerinden 100mbps üstü paketler sunacakmış 

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Kaldırir bence hocam bir şey olmaz.

    Türk telekom fiber abonelerinin yüzde kaci 100 mbps hız kullanıyor. Büyük çoğunluğu muhtemelen 24 mbps ve altı paketleri kullanıyordur.

    Ülkenin yarısı daha kaç mbps hız kullandığını bilmiyor. 100 mbps üstü paketler çıksa ve kullanıcıların büyük bir kısmı bu paketlere erişebilir olsa bile öyle ciddi bir talep olmaz. Kısa vadede düşük hızlı paketlerin kaldırılıp minimum hız 50 mbps olacak gibi bir planları da yok sanırım. 8 mbps satmaya devam edecekler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2020

    Türknet 2021 sonuna kadar Türk Telekom altyapısı üzerinden 100mbps üstü paketler sunacakmış


    2020 4. Çeyrek raporu. Abonelerin sadece %5'i 50Mbit üstü hız kullanıyor.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Bu omurga kaldirmaz yalani ile yillarca insanları avutup uyuttular. Akn kalkarsa omurga alt yapi kaldirmaz dediler akn kalkti hic bisey olmadi. O acidan ben bu kaldirmaz olayina inanmiyorum. Telekom az ile yetindirip fazla kar elde etme pesinden kostu hep halada mantik o. Eger omurga diyelim ki kaldirmadi demek ki telekom bu ulkeye yeterli yatirimi yapmamis oldugunu anlarız ama hic suphem yok omurgada kaldirir hic biseyde olmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt

    Zaten adam gibi kaldırmıyor ki, cuma akşamı olunca herkes abanıyor yurtdışı çıkışlar patates oluyor.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Lütfen böyle tablolar atmayalım. Bakın Türkiye'nin %50'sinden fazlasında fiber kapsaması varmış, hatta TT'nin 7.5mn FTTH/B kapsaması varmış. Bende görmedim ama ülkenin bir yerinde varmış, öyle diyorlar yani Türknet 2021 sonuna kadar Türk Telekom altyapısı üzerinden 100mbps üstü paketler sunacakmış 

    Aksini yazınca kızıyorlar, sonra demedi deme. Türknet 2021 sonuna kadar Türk Telekom altyapısı üzerinden 100mbps üstü paketler sunacakmış 

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    hocam bu omurga kaldırmıyor işi yalan bence bizim cihazlarımızın yetersiz olduğunu düşünüyorum çünkü bir fiber kılının içinden 1 gbit de geçebllir son teknoloji ile 100 gbitde bu tamamen ttnin kar için yaptığı olaylar gibi eskiden tt neyse şimdide o bakın can değer adlı youtuberın videosundan bir kesit https://www.youtube.com/watch?v=U9s_gMH0pbQ&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    Evet fiber üzerinden çok yüksek hızlar iletilebiliyor ama sorun TurkTelekomun o fiberin ucuna cihaz takmaması. Evimize gelen kablolar şehir merkezlerinde toplanıyor. Toplandıkları yerlerde bant genişlikleri çok az. 10 senedir Yurtdışı çıkışlarımız hala aynı hızda. Evlere gelen internet 8den 50-100 gibi değerlere geldi ama yurtdışı ve şehirler arası bağlantılarımız hala berbat.


    Size şöyle acıklı bir şeyden bahsedeyim. 99 depremi sonrası TurkTelekom konuşma hatları için 3 büyük dolap halinde server satın aldı. Bunlar tüm ülkenin telekominikasyonunu üzerinden geçiren ana cihazlar. Bunların 2si geçtiğimiz yıllarda satıldı. Sebep olarak da 'bu kadar bant genişliğine ihtiyaç yok' denildi. 2000lerin başında TurkTelekom devlete aitken halkımızın verdiği vergiler ile alının o cihazlar satıldı ve o paraları araplar yedi. Kimse gelip bana TurkTelekomu övmesin. Adamlar ellerindeki omurga parçalarını satıp para kazanmanın peşinde.

  • SAYE ile olabilir ama kaç para olacak???? 100 mbps üstü hızlar sadece fiber sahiplerini ilgilendiriyor. vdsl2 için 35b açmaları lazım ama yapmazlar,uğraşmazlar bile. aslında bunlar önemli değil adsl belası hala %50 tarafından kullanılıyor,bunu kaldırmak lazım.

  • @TurkNetDestek konuyu açıklığa kavuşturun ne olur. FTTH altyapı ile 100 mbps hız rezaleti ne zaman bitecek?

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Yoneticiden bu konuda hala donus alinmadi mi? 3 gun olmus siz sorali.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, abonemize verilen bilginin hatalı olduğunu tespit ederek temsilci ile ilgili gerekli aksiyonu aldık. Abonemize de arkadaşlarım arama yaparak bilgi vermiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.