Şimdi Ara

Türklerin evlat edinme kültürü olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
0
Favori
9.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa ve Amerikada bu kadar yaygınken hatta çocuğu olan aileler kendi çocuk sayısı kadar da evlatlık alıyorken türkler de böyle bir durum yok. Neden acaba. Hatta çocuğu olmuyor diye tıbbi destek alan bile vardır eminim gerekirse para verecek kesim bile vardır. Çok saçma olay.

    Zaten dünyadaki insan sayısı haddinden fazla. Giderek artıyoruz. Kaynaklarımız tükeniyor. İnsanlar hala çocuk yapma derdinde.

    Çinde mesela 1 çocuk yasası var, aşırı mantıklı. Daha fazla çocuk sahibi olmak istiyorsan evlatlık alabiliyorsun. Süper olay.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogazicili_zekiye -- 11 Ocak 2021; 2:3:27 >



  • Kardesim ekstrem derecede yanlis biliyorsun hukuki durumlari

    1.si cocuk senin malin degil 18 yasinda zaten vesayet iliskin kalkar cocuk oz ailesini de bulsun ne olacak sanki senden nefret mi edecek o kadar yildan sonra

    2.si mirasini paylasmak zorunda degilsin koruyucu ailelik gibi pek cok varyete var cocuga miras vermek zorunda degilsin

    Bilip bilmeden konusmayin belki de bu dediklerini gören biri niyetinden vazgececek yazik günahtır sahipsiz binlerce cocuk var hepsi bir ana baba sevkati hak ediyor

    Kendi soyunu devam ettirme aşkı var insan ırkında(her canlıda mevcut olduğu gibi), bunu bir nebze anlayabiliyorum ama evlat edinmek çok absürd ve olumsuz bir şey olarak görülüyor bizim toplumda bunu anlayamıyorum. En basitinden kedi, köpek sahiplendirmek için çabalayan, nispeten daha hassas insanlar bile iş insan yavrusuna gelince illaki benden olmalı mantığında yürüyor. Kedi, köpek barınaklarda büyümemeli(ki tamamen katılıyorum) ama insan yetiştirme yurtlarında büyüyebilir!

    Kendi çocuğuna sahip olmak isteyen insanlar tabiki özgür ama bir insanın hayatını kurtarma şansları varken kurtarmadıklarını bilmeliler.

    Beni de ÖZ babam ben masum bebekken öldürmek istemişti, annem ve anneannem kurtarmış.


    Öz babam çok bencil, sorumsuz biriydi ve benimle hiç ilgilenmedi, bakmadı. Uzun zamandır konuşmuyoruz zaten.



    Baba var babacık var. Akrabalık bağı pek bir şey ifade etmiyor, bunlar boş iş. Önce insan olmayı bileceksiniz.

    Ne alaka halktan yuzde 70 uzerinde destek alan bir uygulama 400 milyon cocugun fakir olmasini onlediler kalan insanlarin refahi artti

    Suan 2 cocuk siniri var halen 2015 yada 16dan beri hala kafana göre cocuk yapamiyorsun yani

    Refah icin nufus planlamasi sarttir yarin alman nufusu bile kontrolsuz artsa onlar da yapmak zorunda yoksa refah yok olur. Bizde de tek çocuk politikası uygulanmali bu ulke 60 milyona bakamayacak bir ulkedir suan herkes yari ac yari tok geziyor ama nufusun 117 milyona kadar cikacagi tahmin ediliyor ki bu buyuk rezalet
  • Türklerin geneli büyüttüğü çocuk benden olsun istiyor.


    Amerikada zaten aile kavramı bizimki gibi değil, bizde aile kutsal gibidir aileye çok önem veririz. Onlarda çocuk büyüyünce aileden tamamen kesilebiliyor.


    Benim fikrim bu yönde.

  • Yani sizce evlatlık alınan daha önemsiz görüldüğü için mi böyle? Bence saçma bi düşünce çünkü bana göre evlatlık almak daha güzel gayet de kendi çocuğum gibi görürüm ama her çocuk için geçerli değil bu tabi.

    Çok garip bana göre bu ülkede para kazanmak isteyen tüp bebek merkezi falan açsın. İyi para kazanır.
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi bence daha önemsiz görüyor, çünkü aralarında hiç bir bağ olmuyor biyolojik olarak. Bu yüzden bizim insanımız evlat edinmeye pek yönelmiyor gibi.

  • Doğrudur hocam, haklı bir bakış açısı. Bu aralar sürekli 3-4 çocuk yapan tipler görüyorum sanki insanlar gittikçe çoğalıyor gibi geliyor. Yani bana göre dünyada çocuk zaten bolca var. Dünyada bu kadar insanın olması çok sıkıntılı bir durum zaten kaynaklarımız tükenmek üzere. Mesela Çinde 1 çocuktan fazla çocuk yapamıyorsun onun yerine evlatlık alabiliyorsun. Süper yasa bana göre.
  • Kendi kanımdan, kendi canımdan varken neden evlatlık ?

    aradan 15-20 yıl geçince çocuğun ailesi gelirse ne olacak ?

    Bir de dava açacaklar belki yasal olarak bütün mirasa konma ihtimalleri de var.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Evlatlık olan çocuk miras alamıyor normal şartlarda sizin ona bıraktığınıza dair bir gösterge olması lazım diye biliyorum.

    Çocuğun ailesi nasıl bulsun anlamadım genellikle çocuklar yurtlara bırakılıyor aileleri bakamadığı için vs.

    Bence çok mantıklı. Ama sadece 1 çocuk yaparım diyen evlatlık almasa da olur tabi. Benim pek hoşlanmadığım 3-4 çocuk yapan ya da çocuğu olmadığı halde evlatlık almayan tipler
  • Yakın bir akrabam yıllardır çocuğumuz olmadı diye dert yanıyor. Ama evlat edinmeye karşılar.  

  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    Müge Anlı gibi yerlere çıkıp çocuk ailesini bulabilir ki bulanlar var.

    Sonrasında ilk fırsatta dava süreci falan para koparamasa bile uğraştırır o yüzden böyle bir şey bence pek mantıklı değil

  • scientia kullanıcısına yanıt
    İşte hocam benim saçma bulduğum olay bu. Benim de bir akrabam var çocukları baya seviyor. Yani ben kendi adıma söyliyim çocukları o kadar sevmem. Ama çocuk sevip de nasıl evlatlığa karşı olabilir ki bir insan. Yani basit bir grip tedavisi için bile hastaneye git gel yapmaya serum taktırmaya bıkıyor insan. Eminim çocuk isteyenler daha fazla uğraşıyodur hastanelerde.
  • Kendileri yapıyor zaten ondandır.

  • Sanırım arkadaşın bahsetmek istediği çocuk yapamayan ailelerin de sahiplenmemesi


    Hak veriyorum ve üstüne şöyle bir yorum yapmak isterim maddi gelire bakılmaksızın hunharca çocuk yapan vardı 90larda. Şimdiki dönem nasıl bilmiyorum ama hala bazı köylerde eş akrabadan duyduğum kadarıyla memur aileler de en 4 çocuk yapıyor minumum. Korunma kültürümüz de yok :)


    birde tabiki çocuk yapma imkanı varsa evlatlık işi zor, brad pitt ve angelina gibi zengin hayırsever değilseniz tabi :)

  • Bu bizim kültürümüzde çok yaygın değil. Ayrıca Türk insanının çoğu kim ne der diye yaşıyor. Dolayısı ile bu ortamda yine olan öksüze oluyor.
  • Kendi soyunu devam ettirme aşkı var insan ırkında(her canlıda mevcut olduğu gibi), bunu bir nebze anlayabiliyorum ama evlat edinmek çok absürd ve olumsuz bir şey olarak görülüyor bizim toplumda bunu anlayamıyorum. En basitinden kedi, köpek sahiplendirmek için çabalayan, nispeten daha hassas insanlar bile iş insan yavrusuna gelince illaki benden olmalı mantığında yürüyor. Kedi, köpek barınaklarda büyümemeli(ki tamamen katılıyorum) ama insan yetiştirme yurtlarında büyüyebilir!

    Kendi çocuğuna sahip olmak isteyen insanlar tabiki özgür ama bir insanın hayatını kurtarma şansları varken kurtarmadıklarını bilmeliler.

  • Turk un halki degil devleti evlat edinir.
    Tsk eminiyet burokrasideki esirgeme cikisli kafa sayisina baksaniz agziniz acik kalir..
    Nasyonal sosyalist yonetimlerin ortaya cikip c9kmesine etki eden nedenlerden biride bu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim millet neden gördüğü 3-5 örnek üzerinden bütün ülkeyi genelliyor anlamıyorum.

    Senin şuan "iPhone almak için millet kuyruk oluyor ekonomi iyi" diyen birinden ne farkın var?

    1. abd ve AB de boşanma oranı yüksek ve çocuklar genelde ya dede nine tarafından yada tek evebeyn tarafından yetiştiriliyor. Buna ek olarak birde "teenage mom" denen 18 yaş altı zina sonucu çocuk yapan kızlar var ki devlet doğumlarına yardım ediyor.

    Evlat edinmeyi bırak kendi çocuğuna bakmıyorlar çoğunlukla. Hayat sandığın kadar kolay değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

    Evlatlık olan çocuk miras alamıyor normal şartlarda sizin ona bıraktığınıza dair bir gösterge olması lazım diye biliyorum.

    Çocuğun ailesi nasıl bulsun anlamadım genellikle çocuklar yurtlara bırakılıyor aileleri bakamadığı için vs.

    Bence çok mantıklı. Ama sadece 1 çocuk yaparım diyen evlatlık almasa da olur tabi. Benim pek hoşlanmadığım 3-4 çocuk yapan ya da çocuğu olmadığı halde evlatlık almayan tipler

    Yanlış biliyorsun. Bir kişi resmi olarak evlat edinildiyse her şekilde evlâd edinen kisinin mirasçısi olur. Hatta evlat edinen kisinin kendi öz çocukları da varsa onlarla aynı miras payını alir


    Herhangi bir ekstra işleme gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 11 Ocak 2021; 4:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bebek olup da evlat edinilmeyen çocuk olması imkansız. Aileler yıllarca bekliyor bebek evlat edinmek için. Bebekler anında gidiyor ailelere. Senin dediğin muhtemelen belli bir yaştan sonra kimsesiz kalan çocuklar için denebilir. Onların da çoğu zaten akrabalar tarafından evlat edinilir. Yani zaten kimsesiz çocuk sayısı çok daha az Amerika'ya göre muhtemelen. Tabi o zaman çocuk esirgemedeki çocuklar nereden geliyor, çoğunlukla belli bir yaştan sonra kimsesiz kaldığı için. Aileye uyum sağlamak da belli bir yaştan sonra çok zor, her çocuk her aile uyum sağlayamayabilir bu duruma.
    Genel olarak evlat edinmek de zor. Çok fazla inceleme yapılıyor aileye, uzun bir süreci var. Pek öyle ben istedim evlat edindim olmuyor yani. Amerika'da nasıldır bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl olsa akrabam değil diye cinsel istismara yeltenen akraba haberleri tavan yapar sanırım. Adam kendi öz yeğenine bile yapıyor, "elin bebesine" neler yapmaz! Tiksiniyorum şu milletten ya!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk yapamadı gitti elin çocuğunu büyütüyor, anası babası hırsız mıydı katil miydi kim bilir denme korkusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.