Şimdi Ara

Türkiyenin en iyi webmaster sitesi neresi sizce? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
9.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil forumlar arasındawww.bonusum.com beğendim şahsen, diğer forumlarda adalet yok haksız yere binlerce kişiyi banladılar kafalarına göre en iyi site bonusum.com bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freewalle -- 1 Temmuz 2017; 22:48:43 >
  • r10.net

    wmaraci.com

    webmastersitesi.com



    Aradığımı bulduğum üçü nazende DonanımHaber.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence
    1. R10
    2. Wmaracı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinanayday

    davetiye atarmısınız sinanaydayy@outlook.com


    r10'a üyelik için ücretsiz mailler(hotmail, gmail, yahoo vs.) kullanılmıyor. Kendinize ait bir domain uzantılı mail adresiyle başvurabilirsiniz.
  • Bencede r10 ama üye kabul etmemek gibi saçma bir sistem getirdiklerinden dolayı üye olabilmek zor. biraz araştırdım internetten donanım haber wmaraci gibi büyük forum sitelerinin yanında birde webmastertakimi.com diye bir forum sitesi gördüm. Adminleri hemen hemen soruya cevap vermeye çalışmış ve araçları kısmındaki google sıra bulucu, site analizi ile beraber en enterasan olan özelliği ise dosya upload özelliğinin olması. Yani mesela elinizde paylaşmak istediğiniz bir dosya var. oraya yükleyip paylaşabilirsiniz.
  • Bir çok webmaster forumu açılıp kapanır.Eskiler hariç. R10 Wmaracı gayrı zaten ama onun haricindekiler ayakta duramıyor. Biz 5
    senedir ayaktayız.https://www.turkmaxi.org webmaster forumu
  • R10 üyesiyim fakat okadar ahım sahim aktiflik göremiyorum portal konusunda cidden DH daha iyi diyebilirim
  • Webmaster Forum denildiğinde, bir çok forum gelsede, bazı yeni forumlar eski forumlardan daha aktif diyebilirim. Genel olarak forumlarında aktif olanları tutuluyor. Donanim Haberi bu forumlar arasına katmamak lazım. Forum dünyasında ayrı bir dünya,heleki android uygulaması ile profesyonelinde profesyoneli olmuş diyebilirim. Webmaster forumlarında bir iki forum harici diğer forumlar tutulmuyor.
  • İnternet, çağımızın karadeliğidir. Bu karadelik o kadar sonsuzdur ki hemen herkes burada kendine bir şeyler bulabilmektedir. Kimileri eğlence, kimileri yarışma, kimileri kültür için interneti kullanırken bir kısım insanlar da interneti iş olarak kullanmaktadırlar. Webmaster olarak adlandırdığımız bu işlem, master kelimesinin “uzman” anlamına uygun olarak “internet uzmanı” olarak tarif edebileceğimiz kişilerce yürütülmektedir. 1990’lı yıllardan bu yana internet kullanımında olağan üstü bir gelişim kaydedilmiştir. İlk dönemlerde webmasterlik gönüllü bir hizmet olarak yürütülüyordu. Fakat günümüzde site içeriklerinin çok daha genişlemesi, site sayılarının çok daha artması webmasterların alanlarında uzmanlaşmalarını ve içeriklerden sorumlu olmaları sonucunu doğurmuştur.
     Türkiyenin en iyi webmaster sitesi neresi sizce?


    Webmasterlar, genel olarak yazılım alanında donanımlı, grafikerlik alanında yetkin, hosting ve sunucu bakımında uzman kişilerdir. Pazarlama ve arama motoru optimizasyonuna hakim, makale yazarlığı konusunda donanımlı kişilerdir. Webmasterlar, her ne kadar bilgisayarla ilgili bölümlerde eğitim almayı tercih edebiliyor olsalar da bu şi yapmak için böyle bir zorunluluk yoktur. Serbest olarak da kendilerini geliştirebilir, çalışma alanları bulabilirler. Webmasterlar bir şirkette, bir projede ya da freelancer olarak çalışabilirler. Çalıştıkları yere göre ve yaptıkları işe göre para kazanırlar. Görüldüğü gibi webmasterlar bilişim ve internet sektörünün içerisinde bulunan ve her gün yüzlerce internet sitesinin açılıp içeriklerinin oluşturulmasının ve yönetilmesinin görevini üstlenmektedirler. Peki bu kişiler yaptıkları bu işin bilgisini nereden almaktadırlar? Kendilerini sürekli nasıl geliştirebilmektedirler?

    İşte bu noktada eğitim kurumları bir noktaya kadar seviye kazandırabilmektedir. Fakat webmasterların asıl eğitim alanları webmaster forumları ve portallardır. Webmaster forumları, diğer forum sayfaları gibi bilgi paylaşımının, alım-satımın, üyeler arası etkileşimin yapıldığı bir alandır. Webmaster forumu aynı zamanda webmaster ve müşterinin bir araya gelebildiği noktadır. Sürekli bir etkileşim vardır ve üyeler arasında sadece günümüz teknolojileri değil, geleceğin teknolojilerine dair de bilgi alışverişi yapılır. Projeler üzerinde sohbetler edilir. Fikir alış verişi yanında yardım taleplerinde bulunulur, yardımcı olunur. Bu forumda webmaster tarafından paylaşılan kılavuzlar ve makaleler sayesinde kendiniz geliştirebilir, bilgi sahibi olmadığınız alanlarda bir şeyler öğrenebilirsiniz.
     Türkiyenin en iyi webmaster sitesi neresi sizce?


    En Popüler webmaster Forumları ve İçerikleri
    Webmaster kişilerin pek çoğu aynı zamanda yabancı forumları ve siteleri de takip eder. Uluslararası alandaki gelişme ve yeniliklerden de haberdar olmaya çalışır. Bu yüzden bir çoğu İngilizce yanında başka yabancı dillere de hakim olurlar. Zaten yazılım dili İngilizce olduğu için zamanla İngilizceye hakim hale gelirler. Türkiye’de de internet sektörü çok hızlı bir büyüme içerisindedir. Webmasterlar bunu yönetebilmek ve yetişebilmek için webmaster forumları kurmakta, bazı webmasterlar sadece forum yöneticiliği ve içerik üreticiliği yaparak sektöre faydalı olmaya çalışmaktadırlar. Mevcut webmaster sitelerinde her gün binlerce insan etkileşime geçmekte, forumda yer alabilmektedir.

    Forumların kullanıcı sayıları anlık olarak artabildiği gibi birdenbire düşe de bilmektedir. Dolayısıyla webmaster forum sayfalarının bütün bu hareketliliğe uygun şekilde hazırlanması, belirli kapasitelerde kurulması gerekir. Aksi taktirde webmasterlar hemen başka sitelere yönelecekler, farklı sayfalarda etkileşime geçmeye çalışacaklardır.
     Türkiyenin en iyi webmaster sitesi neresi sizce?


    Bugün R10, fuub, iyinet, wmaraci, dijitalpoint, warriorforum, webmasterworld, sitepoint, webhostingtalk, daniweb, seochat, iwebtool, v7n gibi siteler bu sektörün öncülüğünü yapmaktadır. Bu sitelerin her biri benzer veya farklı özelliklerle kullanıcıya ulaşmakta, internete yön veren webmasterlar ve kendini geliştirmek isteyen herkes buralarda kendine yer bulmaktadır. Bu webmaster siteleri, sosyal ağlar, hosting firmaları, güncel teknoloji haberleri, donanım ve çevre birimleri, grafik tasarım, server programlama, mobil programlama, client side programlama, genel programlama, wordpress, webmaster, domain, kripto para birimleri, sanal para birimleri ve bunlarla işlem yapma, e-ticaret, sosyal medya, Google ve bileşenleri gibi internetle alakalı her konuda başlıklar açmakta, bilgilendirici paylaşımlar yaparak webmasterların ve bu alana ilgi duyanların kendilerini geliştirmelerine imkan vermektedirler. Bu forumların yöneticileri sadece bu iş üzerine yoğunlaşarak para kazanmakta, hatta çok büyük reklamlar alarak webmaster forum sayfalarını devasa paralar kazandıkları bir alan haline dönüştürmektedirler.

    Karşılaşılan problemlere çözüm bulunmaya çalışılmakta, bilgi istediğinde bulunulmakta, bilgi talep edene cevap verilmekte, tartışmalar yapılmakta ve webmaster adayları dahil dönüp dolaşıp bu forum sayfalarında bulunmaya devam etmektedirler.

    Aslında forumlar internet dünyasında yıllardır var olan kanallardır. Fakat son dönemde sosyal medya kullanımlarının da etkisiyle yavaş yavaş bu alan daralmıştır. Fakat webmaster forumları için genel olarak aynı şeyi söyleyemeyiz. Bu forumlar daha uzman kişiler tarafından yönetilip takip edildiği için daha seviyeli olmakta, takipçilerini daha doyurucu bulunmaktadır. Tamamı için aynı genellemeyi yapamasak da sağlam temeller üzerine kurulan, yönetimi doğru yapılan, etkileşimi sağlıklı kurulabilen webmaster forumları rahatlıkla kalıcı olabilmektedirler.
     Türkiyenin en iyi webmaster sitesi neresi sizce?

    Webmaster Forumları Arasında Yeni ve Kaliteli Bir Soluk
    Webmasterwm, tam da bu noktada karşımıza çıkıyor. Üye sayısı ve ziyaretçi sayısı yavaş yavaş artan webmasterwm yapmış oldukları çalışmalarla sektörde kalıcı olacaklarına dair işaretler veriyorlar. Arşivsel bilgi genişliğini desteklemekle beraber çeşitli tanıtımlarla da daha çok webmastera ulaşmaya çalışıyor, gösterdikleri çaba ile amaçlarına zamanla ulaşacakları izlenimi veriyorlar. Webmasterwm sitesinde Google sıra bulucu ve SEO analizi başta olmak üzere pek çok konu bulunuyor.

    SEO araçları hakkında, SEO araçlarının nasıl kullanılacağı hakkında, pazarlama araçlarının nasıl kullanılıp nasıl sonuç alınacağı konusunda detaylı bilgilendirmeler yapılıyor. Ayrıca webmasterlar ve bu alana ilgi duyanlar arasında beyin fırtınaları adı altında fikir alışverişleri, blog yazarlarına blog kurulum ve yönetim işlemlerinin ayrıntıları, çağımız dijital pazarlama fırsatları, domain, host, web tasarım, programlama, yazılım gibi alanlarda bilgilendirici yazılar yer alıyor. Her konuda uzman makaleleri eşliğinde bilgilendirme yapılarak yazılar üzerinde üyelerin fikir alışverişinde bulunmaları, farklılıkları dile getirmeleri sağlanıyor. Ayrıca makale yazarlığı gibi başlıklar altında bütün diğer internet parçaları ve kurulumları üzerinde nasıl metinleri oluşturulması gerektiği, metinlerde anahtar kelime kullanımı, metnin ideal uzunluğu, başlıklandırmaların nasıl yapılacağı, hangi kriterlere uygun yazıların SEO kapsamında değerlendirileceği hakkında da detaylı bilgilendirmeler yapılıyor.
     Türkiyenin en iyi webmaster sitesi neresi sizce?

    Soru cevap ve haberler gibi başlıklar altında webmasterların internet yönetiminde takıldıkları noktaları birbirlerine sorabilmeleri ya da forum yöneticisinden destek alabilmeleri sağlanıyor. Haberler alanında tüm dünyada gündem olan önemli başlıklar duyuruluyor. Yazılım, telekomünikasyon, bilgisayar, telefon, oyunlar ve daha yüzlerce konuda webmasterlar bilgi paylaşıyor, bunun üzerine fikir jimnastiği yapıyorlar. İnternet ve teknolojiyle alakalı çok nadir duyulan, haklarında bilgi sahibi olamadığımız pek çok konuyu, meseleyi webmasterwm forum sayfasında görebiliyor, üyelerin güzel yorumları ve açıklamaları sayesinde bilgi edinebiliyoruz.

    Webmaster forum sayfasında paylaşılan yazıları okuyabilmek herhangi bir üyeliğe gerek yok. Fakat yorum yapabilmek ve başlık açabilmek için üyelik şartı isteniyor. Bu kadar emeğe bir üyelikle karşılık vermek de zor olmasa gerek. Hem forum sayfasında sunulan ayrıcalıklardan hem de bilgi paylaşımlarından uzak kalmamak için sık sık forumu takip etmekte fayda var. Takip ettikleri çizgi ve bugüne kadar ortaya koydukları kalitelerini muhafaza ettikleri taktirde umarım çok daha başarılı olurlar ve webmaster formu alanında ülkemize yeni bir soluk getirirler. Popülerleşme akımına kapılmadan amaçları doğrultusunda ilerledikleri sürece bu, çok uzak bir başarı görünmüyor.
  • eenginn55 E kullanıcısına yanıt
    Davetiye ile üye alıyor ondan dolayı
  • ne boş konu arkadaş 2011de açılmış 1 adım ileri gitmemiş

    yalnız inceye bakarmısın hala r10 lider
  • Tabiki r10.net'tir diğerleride değerli yalnız wmaraci neden yok mesela oranında iyi kötü etkisi var.
  • wmaracı
  • https://smfo.net incelemenizi ve takip etmenizi tavsiye ederim.
  • yeni nesil webmaster forumu olarak Webien.net:Webmaster forum
  • verilen çoğu site ölmüş sanırım r10'hala ayakta fazla söze gerek varmı?
  • Dün yeni bir webmaster forum açıldı.
    Duyan var mı iddia büyük ve ticaret kuralları daha olumlu gibi. Satıcı ve alıcı arasında köprü kuruyorlarmış.

    xturk.com için ne diyorsunuz yorumları alalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Amoras -- 22 Mart 2020; 1:3:36 >
  • R10.net tabiki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Cins Deli

    R10.net tabiki.
    davetiye var mı acaba?
  • webmaster



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10uR. -- 17 Nisan 2021; 14:31:19 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.